sonunda anlattım

suefsan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.417
2.326
208
arkadaslar ben ılk atandıgımda 2007 kredi cektim.ama esimin haberi yoktu...biliyorum kınayacaksınız benı ama ne olur kimse kimsenin halını bilemez...ben kredi haram der insanları eleştirirdim.daha kotusu basıma geldi..neyse nasılsa maasım var taksıt taksıt hallolur dedim fakat yıllar gectikce odeyemedim krediyi krediyle kapattım..rabbım ya kımseler buduruma dusmesin.birken on oldu ve altından kalkamayacak duruma geldim...eşim cok iyi anlayıslı biridir...o suan sehir dısında ..hafta sonu ızne geldigindeeldim artık anlatttım..okadar sok oldukı...cok uzuldu..o kısma hiç girmiyim..ben nerdeyse canıma kıymanın esine geldim.ama ıkıyasında kıızm var yapamadım..hanı derlerya ınsan oglunun basına hersey gelir...eşimin maasıda cok birşey degil.ama birşekılde borc bulup halletcem dedi..sen uzulme dedi..ama ben okadar mahcubumkı anlatamam..hala yasamak ıstemıyorum ama en azından anlattım.

kredıyı nıye cekmıstınız???? esınız bılmıyormus o donem evlımıydınız??? aılenıze felan yardım ıcın mıydı

Niye çektin,sonrasında niye ödeyemedin maaşın varken.ilerde eşin bunu başına kakmasın.bunu eşin yapsaydı tepkin ne olurdu.

olan olmuş. bundan sonrasına bakacaksınız artık. hem eşin de anlayışla karşılamış anladığım kadarıyla. eşinin tutumu güven verici olmalı.

Son düzenleme:
arkadaslar esimden gizli oldugu ıcın zaten işlerim hiç yolunda gitmedi.krediyi oderken zorlandım cunku unuversite okudum dısardan ona para bulmak ıkı cocuk derken..evin masrafları..zaten faizde işin bereketini aldı goturdu..eşim allahtan guvenir bana .ıkı cocugumuz ıcın kendine bakmalısın..buda ımtihan dedi..ınanclı birisi çok şukur..ıntiharı borcumun coklugundan degil niye budurumlara dustum..diye

şimdi eşim borc bulup kapatııym diyo ıns erken kapanınca bayagı bir fiyat dusuyodur

Dürüstlük her zaman kazandırır. Esiniz hakikatli insanmış size destek olmuş. Para kazanılır kaybedilir guzel kardesim ama olmeye değmez hele hele evladının sacının teli etmez
cnm cok sagol ..ınan zaten okadar uzuntuluyımkı herkes esini ev bark sahibi yapar bende borc sahibi yaptım

hep eşinden gizlisi saklısı olmayanlara okadar ozenirdimki ınanın uzerimden tonla yuk kalktı

Krediyi vadesinden önce kapatırken cezalı ödersiniz.
Yani şöyle 20 bin tl kredi 36 aya böldürdün ama 15. ayda ödeyip kapatmak istiyorsun, banka diyor ki "hop, benim belirlediğim vadeyi bozuyorsan daha az değil daha fazla para ödeyeceksin." Bildiğim kadarıla krediyi veren şubenin de insiyatifi devreye giriyor bu esnada. Geçen sene vadesinden önce kapatmak istediğimiz bir krediyi bu sebepten kapatmadık hala ödüyoruz.
Bunu aklınızda bulunsun hayal kırıklığı yaşamayın diye söylüyorum.
Diğer taraftan olan olmuş, eşin de sana destek madem bank ile görüşün erken kapatma ücreti ile birlikte hemen hemen kredinin toplamına eşit hale geliyorsa, onun yerine taksitlerini el birliği ile ödemeye devam edin. Hatalar biz insanlara mahsus ancak içinden çıkılmaz bir durumda değil artık üzmeyin kendinizi.

Erken öderseniz kalan ay taksitlere faiz ödemessiniz geciktirdiğiniz taksitlerin faizleriyle ortalama aynı olur ilk başta anlaştıgınız fiyatta kapatırsınız

ne intiharı ne varmış düştüğünüz durumda, insanız hepimiz hatalar yapıyoruz. pişmansınız demek ki hatanız size bir şeyler öğretebilmiş, keşke eşinizden gizlemeseydiniz ama eşiniz ne güzel anlayışla karşılamış durumu. buna sevinin, imkanınız varsa siz de part time çalışıp destek olun, eğer çocuklarınız küçükse evde nikiş nakış bir şeyler yapın. ufakta olsa destek olmaya çalışın, çabalayın. eşiniz çabanızı görünce hatanızdan gerçekten pişman oldugunuzu anlar.

İki yasinda kızın varsa en az üç yıllık evlisin, nasıl saklayabildin ki. Bravo

krediyi neden çektiniz?

insanların kendı canına kıyma hevesını anlamıyorum
bunda ölecek bırsey yok
gecte olsa anlatarak dogrusunu yapmıssınız sıkıntı yok

Üzülme. Hayat bu insanın başına hiç ummadığı şeyler gelebiliyo. Esin ne güzel anlayışla karşılamış. Hepimiz hatalar yapıyoruz sonuçta.

eşin çok anlayışlı bi adammış şanslısın. Sana destek olmuş. Krediyi ne zaman ve neden çekmiştin peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…