Gebeliğe Hazırlık Sonunda bende anne oluyorum 🤗🤗

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Dış geneliği ocak ayınsa geçirdim. Kürtajla sonladı. 3 ay korun dedi. Korundum. Bu ay denemeye başladık. Adetime 5 gün var test yaptım negatif. Zaten gebeliğe dair hiç belirti Yok (

Erken gebelik testinde mi bn de 12 de yaptım ama kaset testi negatifti bugün 16. Gün cesaret edip tekrar test yapamadım regl de olmadım henüz
Ben kan verdim 17 değerle öğrendim testlerde yanıltabilir bazen

Doktorum hsg ye gerek yok dedi. Bende çektirmedim. Sizce ne yapıyım
Hsg çektirseniz iyi olur. Hem tüplerin durumuna bakılır hem de hsg sonrası gebelik şansı artıyor. Yapışıklık vs varsa açılmış oluyor

Ben soğan kürü çörek otu tarçın denemeleri yaptım 1,5 yılda . Tahlillerim hepsi referans aralığında. Ultrasyonda sıkıntımda yok. Folik asitler içtim 4 5 ay. Sizce bundan sonra ne yapıyom. Bir dış gebeliğim var

Femara kullandım bu ay ilk 3 ay denicez bu ilaçla olmazsa aşılama düşünüyorum gebelik var mı bilemyrm 12. Gün test yaptım negatifti 16. Gün bugün henüz regl olmadım
Hakkımızda hayırlısı olsun. Bu süreç beni çok yordu. Cinsellikten soğudum. Eşimde yoruldu bende

Yumurta kaç mm iğne yapılırken hayırlı olsun sağlıkla gelsin minnak inşallah

Öncelikşe yumurtlama takibi yaptırmıyımmı. Direk hsg mi yapıyım sizce
Bilmiyorum ki ben önce hsg yaptırdım ama covid vs değerlendiremedim. Ama doktor değiştirdim bu süreçte ve hepsi ilk hsg yi sordu. Rahim şekline de tüp açıklığına da bakıyorlar. Özelde çektirdim ben sonomed de. Sanırım 800₺ olmuş tam emin değilim fiyatından. Az değil maliyeti ama varsa bir sorun öğrenmiş olursunuz. Hem de gebeliği kolaylaştırır inşallah

Yumurta kaç mm iğne yapılırken hayırlı olsun sağlıkla gelsin minnak inşallah
Amiin inşallah çok teşekkür ederim Eabbim size de her isteyene de sağlıkla nasip etsin

Ben tam bilmiyorum kaç mm olduğunu ama ilk gittiğimde 14mm idi. Tam 7 gün sonra çağırdı ve o gün iğne yaptırdım. Tahminim 24 falandı. Tek yumurta vardı. Zaten çatlamak üzere ama garantiye alalım dedi.
Bir de 20 li gynositol kullanmıştım bu süreçte. Onun da iyi geldiğini düşünüyorum

Hsgden sonramı gebe kaldınız

Amin inşallah Bende 12 nisan en son regl günüm sonra klomen kullandım sonra 26 nisan da çatlatma iğnesi oldum dün 12mayıs regl günüm gelmedi idrar testi yaptım negatif çıktı hala regl olamadım bekliyorum hayırlısı olsa cıkardı diyorum ama regl de olamadım siz idrarda nezaman öğrendiniz gebeliği

Benim adetlerim düzenli. Çatlatma problemim olabilir i buna rağmen yada yumurtalarımın belirli bi seviyeye çıkmıyormu? Bunlar adetle alakalı değilmidir

Hsgden sonramı gebe kaldınız
Hsg yi çektirdikten sonra değerlendiremedik. Şehir dışına çıkmam gerekti ve sonra covid olduk.
Ben yumurtlama takibi ile gebe kaldım. 3 ay kadar başka doktorla yaptım ama sonuç alamadım. Sonra doktor değiştirdim ve pko olduğumu teşhis etti. Amh testi ve ultrason görüntüsü ile.
Ve gynositol diye vitamin kullandım yine aynı dönemde çatlatma iğnesi yaptı ve çok şükür sonuç aldım.
Yani doktor ve yönlendirmeleri çok önemli. Tabii nasip yine

Benim adetlerim düzenli. Çatlatma problemim olabilir i buna rağmen yada yumurtalarımın belirli bi seviyeye çıkmıyormu? Bunlar adetle alakalı değilmidir
Hiç ovulasyon testi ile takip yaptınız mı?
Mesela adetiniz düzenli ama kaçıncı gün yumurtluyorsunuz? Telefondaki uygulamalar standart tarih söylüyor ama yumurtlama herkeste değişiyor. Ben mesela 21. Gün yumurtluyorum. Ovulasyon testinde ilk kez gynositol kullanınca net pozitif gördüm.
Eğer ovulasyon testi ile takip yapmıyorsanız onunla da başlayabilirsiniz. Ya da benim gibi doktor takibiyle de olabilir. Ben doktorla beraber kendim de süreci takip etmek istedim ve ovulasyon testine devam ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…