Sonunda benlerimi aldırdım..

Sonunda aldırdım iğne acitti biraz başka ağrı hissetmedim ama dun geldikten bisaat sonra yemek yemeye kalktım çenemdeki ben kanadı yemeği bıraktım zorlamadim.gecede kanamis biraz inş bişey olmaz korkuttu beni biraz budurum

Arkadaşlar doktor bana bant yapıştırdi 2 gün sonra bantı çıkar dikisleri 10 gün sonra alacam dedi.bazıları bantı hiç çıkarmamami soyluyor dikişler çok kötü gozukuyormus çıkarmasam iyilesme sürecini etkilermi? Bide sizinde kanama olayı oldumu bilgi verirseniz cok sevinirim

Arkadaşlar doktor bana bant yapıştırdi 2 gün sonra bantı çıkar dikisleri 10 gün sonra alacam dedi.bazıları bantı hiç çıkarmamami soyluyor dikişler çok kötü gozukuyormus çıkarmasam iyilesme sürecini etkilermi? Bide sizinde kanama olayı oldumu bilgi verirseniz cok sevinirim

dikişler çok hoş bir görüntü oluşturmuyor ama bana sorarsan doktoru dinle ve 2 gün sonra bantı çıkart.yara hava ile temas edince iyileşme süreci hızlanır çünkü.benim dikişlerimde kanamam olmadı çok şükür.ama bacağımda olduğu için de olabilir onu bilmiyorum.yüzünü çeneni daha çok hareket ettiriyorsun sonuçta.

dikişler çok hoş bir görüntü oluşturmuyor ama bana sorarsan doktoru dinle ve 2 gün sonra bantı çıkart.yara hava ile temas edince iyileşme süreci hızlanır çünkü.benim dikişlerimde kanamam olmadı çok şükür.ama bacağımda olduğu için de olabilir onu bilmiyorum.yüzünü çeneni daha çok hareket ettiriyorsun sonuçta.

Tatlim goruntuyu bosver saglikli olmasi herseyden onemlidir. Doktor bana da aynini soylemisti. 2 gun sonra banti cikardim ve bebe sampuanini kopurtup onla temizledim nazikce. Hareketlerine dikkat et ki kanaman gerilmen olmasin . Bant cikinca daha dikkatli olmalisin sonucta bu en kotu halinyaranin oyle dusun. Ben disari cikarken minik bir bant yapistirmistim. Ama en fazla 2 saat kalmistir yani. Hava almazsa enfeksiyon vs riski olur belki. Gecmis olsun gozunde buyutme hepsi gecer.

Sizleri dinliyecem ama dikişli görüntüme nasıl dayanacam bilmiyorum 2 ay gecse hemen baya toparlanir heralde

Tatlım onu biz bilemeyiz. Ama yaranın epitelizasyonu 1 ay sürermiş ben mesela 1 ayın sonunda doktorun yazdığı jel kremi kullanmaya başlıcam. 4 tane birden aldırmak zor olmuştur ama hepsi birden iyileşecek öyle de bir iyiliği olabilir. Dikişlerden sonra doktor bana yine bant takmıştı 2 gün sonra çıkarmıştım ve ilk gördüğümde çok kötü gelmişti. Dikişli halinden bile kötü gelmişti çok moralim bozulmuştu. Ama şu an daha iyi . Zaten daha 19 gün olmuş bu zamanda bile toparlandı. Sonuçta bu geçici bişey dert etme. Senin de hep öyle kalmıcak sen temiz ve özenli davran yeter.

yüzünden ben aldıran arkadaşlara bi sorum olcak,dikiş izindeki kızarıklık ne kadar zaman sonra geçti acaba ben aldıralı 1 ay oldu hala kızırıklıklar geçmedi?

Selam serap,
Ben de 9 martta aldırmıştım bu cuma 4 hafta dolmuş olacak. Lazerle ben aldırma konusunda resim paylaştım ordan bakabilirsin.geçen hafta çekmiştim oraya 4 dikiş atılmıştı. İzlerim hala belirgin. Doktor bana 2 ay içinde azalama olur 6 ay da hafifler bir yılın sonunda da belli belirsiz hale gelir demişti.1 ay çok kısa bir süre zaten.Daha krem kullanmaya bile başlamadım ben bu h.sonu başlıcam.

Sen birşey kullanıyor musun peki?

Arkadaşlar ben 4 tane benimi aldirdim 26 mart da ,6.nisan da dikişlerimi aldırdım doktor krem verdi günde 2 defa kullanmam için ben 3 kez kullanıyorum gerçi .ben bukadar çabuk toparlanacagimi düşünmemistim kızarıklıklar azalmaya başladı krem sürdükten sonra kasindiriyor herhalde iyileştiği için.dışarı çıkarken de güneş kremi kullanıyorum keşke daha önce aldirsaymisim

Selam serap,
Ben de 9 martta aldırmıştım bu cuma 4 hafta dolmuş olacak. Lazerle ben aldırma konusunda resim paylaştım ordan bakabilirsin.geçen hafta çekmiştim oraya 4 dikiş atılmıştı. İzlerim hala belirgin. Doktor bana 2 ay içinde azalama olur 6 ay da hafifler bir yılın sonunda da belli belirsiz hale gelir demişti.1 ay çok kısa bir süre zaten.Daha krem kullanmaya bile başlamadım ben bu h.sonu başlıcam.

Sen birşey kullanıyor musun peki?

Keşke kreme hemen baslasaydin benim kzariklarim azalmaya başladı

Tatlım onu biz bilemeyiz. Ama yaranın epitelizasyonu 1 ay sürermiş ben mesela 1 ayın sonunda doktorun yazdığı jel kremi kullanmaya başlıcam. 4 tane birden aldırmak zor olmuştur ama hepsi birden iyileşecek öyle de bir iyiliği olabilir. Dikişlerden sonra doktor bana yine bant takmıştı 2 gün sonra çıkarmıştım ve ilk gördüğümde çok kötü gelmişti. Dikişli halinden bile kötü gelmişti çok moralim bozulmuştu. Ama şu an daha iyi . Zaten daha 19 gün olmuş bu zamanda bile toparlandı. Sonuçta bu geçici bişey dert etme. Senin de hep öyle kalmıcak sen temiz ve özenli davran yeter.

Bantlar çıkınca hic umduğum gibi olmadi çok düzgün dikmiş doktor iplerde lacivertdi çirkin durmadı bant aldım ama hiç kullanmama gerek kalmadı bantlı hali daha kötüydu dikişler alındıktan sonrada sıcak bişey değmiş yanmis gibiydi 2 gün sürdü o görüntü de şimdi hafif kızarıklık var tamamen geçince yazarım destekleriniz için tesekkür ederim

kızlar dah aonce yazmıstım bende buraya alnımdakınıaldırıcam dıye ama aldıramadım tırsıyorum
ve de yaz geldı sayılır gunesı gorunce ben aldırdıgımız bolge bı sorun olurmu
olmazsa aldırıyım artık dıyorum yazın cunku sımdı okula gıdıyorum vıze haftası sozde aldırcaktım dedıgım gıbı tırsıyorum bı de ozele gıtmek ıstemıyorum devlette aldırmak ısıtorum ( yaz okulu ıng kursu derken bızımkılerı sıkıstırmamam adına maddı acıdan )
devlete te guvenım yok o yuzden erteledım (ankaradayım)
ama devlete de guven yazın sorun olmaz dersenız okul bıtsın ole artık cıddı cıddı aldırıcam ne olucaksa olsun bı de cok sıkayetcı degılım hanı alıstım da o yuzden askıya alıyorum sanırım bazende buyudu gıbı bı hıs oluyo ya aldırıcam dıyorum fıkrım deıgısıp duruyo anlıcanız

kızlar dah aonce yazmıstım bende buraya alnımdakınıaldırıcam dıye ama aldıramadım tırsıyorum
ve de yaz geldı sayılır gunesı gorunce ben aldırdıgımız bolge bı sorun olurmu
olmazsa aldırıyım artık dıyorum yazın cunku sımdı okula gıdıyorum vıze haftası sozde aldırcaktım dedıgım gıbı tırsıyorum bı de ozele gıtmek ıstemıyorum devlette aldırmak ısıtorum ( yaz okulu ıng kursu derken bızımkılerı sıkıstırmamam adına maddı acıdan )
devlete te guvenım yok o yuzden erteledım (ankaradayım)
ama devlete de guven yazın sorun olmaz dersenız okul bıtsın ole artık cıddı cıddı aldırıcam ne olucaksa olsun bı de cok sıkayetcı degılım hanı alıstım da o yuzden askıya alıyorum sanırım bazende buyudu gıbı bı hıs oluyo ya aldırıcam dıyorum fıkrım deıgısıp duruyo anlıcanız

Selam merve,
Eğer bir tane ben aldıracaksan çok yekün tutmaz bence. Sadece paragöz olmayan bir doktor bulmalısın. Ben iki benimi özel klinikte 400 liraya aldırdım. Sonbahara kadar birikim de yapabilirsin belki. sonbaharda aldırmanı tavsiye ederim doktorum bana öyle söylemişti ya hemen almalıyız ya da sonbaharı bekle demişti(mart ayında). sürekli 50 faktörlü güneş kremi kullanıyorum ona rağmen güneşten kaçınıyorum. Korumak zor olabilir havalar da çok ısındı.
Devlet de olabilir aslında tanıdığın bildiğin ya da denenmiş sonuçları görülmüş bir doktor bulursan neden olmasın hem de masrafsız yapmış olursun. Ben öyle birini bulamadığım için özelde tanıdığımız bir estetik cerrahta yaptırdım. Yoksa devlet hastanesini de tercih ederdim neden olmasın ki. Siğillerimi devlet hastanesinde kriyoterapi ile dondurmuşlardı mesela çok memnun kalmıştım.

Aceleye getirme kendine biraz süre tanı sonra pişman olma. Önce bir dermatologa git canım öğren bakalım neymiş ne değilmiş. sonra düşünür karar verirsin.

Selam merve,
Eğer bir tane ben aldıracaksan çok yekün tutmaz bence. Sadece paragöz olmayan bir doktor bulmalısın. Ben iki benimi özel klinikte 400 liraya aldırdım. Sonbahara kadar birikim de yapabilirsin belki. sonbaharda aldırmanı tavsiye ederim doktorum bana öyle söylemişti ya hemen almalıyız ya da sonbaharı bekle demişti(mart ayında). sürekli 50 faktörlü güneş kremi kullanıyorum ona rağmen güneşten kaçınıyorum. Korumak zor olabilir havalar da çok ısındı.
Devlet de olabilir aslında tanıdığın bildiğin ya da denenmiş sonuçları görülmüş bir doktor bulursan neden olmasın hem de masrafsız yapmış olursun. Ben öyle birini bulamadığım için özelde tanıdığımız bir estetik cerrahta yaptırdım. Yoksa devlet hastanesini de tercih ederdim neden olmasın ki. Siğillerimi devlet hastanesinde kriyoterapi ile dondurmuşlardı mesela çok memnun kalmıştım.

Aceleye getirme kendine biraz süre tanı sonra pişman olma. Önce bir dermatologa git canım öğren bakalım neymiş ne değilmiş. sonra düşünür karar verirsin.

sonbaharda aldırmk dah ıyı yanı cnm pekı bı ara ınsallah erınmezsem
cnm cok cok sagol once dermotoga gıderım sneın dedıgın gıbı sonra bakalım artık sonbahara daha cok var :34:
pekı kısın aldırsam sorun olurmu kar yagınca flan cnm ?????????
bu arada 400 cok tutmus vala devlete gıderım herlade cnm dedııgn gıbı bı tane zaten benım

sonbaharda aldırmk dah ıyı yanı cnm pekı bı ara ınsallah erınmezsem
cnm cok cok sagol once dermotoga gıderım sneın dedıgın gıbı sonra bakalım artık sonbahara daha cok var :34:
pekı kısın aldırsam sorun olurmu kar yagınca flan cnm ?????????
bu arada 400 cok tutmus vala devlete gıderım herlade cnm dedııgn gıbı bı tane zaten benım

Yani sorun olmaz heralde önemli olan güneşten kaçınmak diye biliyorum.tabi sen öncelikle doktora danışırsın. Daha önünde vaktin var önce dermatologa sorarsın o aldırman uygun olur derse öyle yol çizersin. Ben özel kliniğe gittim ünlü bir doktordu ama inan çoğu doktor çok daha pahalıya yapıyor. Benimki muayene ücreti de almadı. Başka bir doktor sadece muayene için 200 lira istemişti inanılır gibi değil. Devlette güvenilir bir estetik cerrah bulduktan sonra neden olmasın yapılır bence. Ben bu doktoru tanıdığım güvendiğim için tercih ettim.

(Ben tıp fakültesinde profesöre yaptırdım.Sigorta olduğu için hiç ücret ödemedim)

Bu gün be aldırmamın üzerinden 16 gün geçmiş.Hala kesilen yer kıpkırmızı ve birazcık yarım mm kadar geniş.Yanlardaki ipin geçtiği yerler de kırmızı ve girintili ama kesiğin olduğu kadar değil.Doktorum bir ay olunca dermatix kullanmaya başla demişti ama ben iki hafta dolduğunda yani iki gündür sürmeye başladım.nette bazı yerlerde dikişler alınır alınmaz kullanılmalı diye okumuştum.

Yarın contraktubex te almak istiyorum.Sezeryan olduğumda çok işe yaramıştı.Onu da yatarken sürmeyi düşünüyorum.

Ama bir taraftan yavaş yavaş izlerin küçüleceği umudumu kaybetmeye başladım.Çünkü burda okuduğum iz kalmadı diyenler neredeyse 3 hafta da öyle demeye başlamışlar:(

bende leke benlerim var yüüzmde 6,7 den fazla/ Cebeci Hastanesi - Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesindemi benlerini aldırdın birde ücretsiz demişşsin kaç tane aldırdın benlerin fazla olması ücret olurmu yoksa hepsini sigortam karsılarmı..

arkadaşlar düz çıkıntısı fazla olmayan benini traşlama yöntemiyle dikişsiz aldırıp iz kalmayan yeri bile belli olmayan varsa nerede yaptrdığını yazabilirmi yaz bitimi hmn yaptrmak istiyorum lütfen yardmcı olun:( denisim iz kalmadığını söylemiş ya da ona ulaşmama yardm edebilirmisinz msj atamıyorum.para hiç önemli değil yeterki iz kalmasın:(

olur da bu msjı görürsen denisim lütfen cevap ver aylar yıllar sonra bile olsa bu mesajı bekliyor olcam benim için çok önemli bi konu bu buraya ya da özelden atabilirsin şimdiden teşekkürler:) onun dışında bana yardım edebilcek herkesin yardımlarını bekliyorum :)

bende aldırmak istiyorum hemde çok ama korkuyorum yani yüzümde iz kalmasından açıkcası pek güvenemiyorum benler yüzümdeler ve iz kalıcaksa eğer aldırdığımda kalsınlar daha iyi internetten araştırdım ama pek işime yarayacak şeyler bulamadım en iyisi bi dermatologla görüşmek

Back
X