- 10 Mart 2018
- 451
- 1.611
- 43
- 40
Boşanan kadının mutlu ve güçlü görünmesi bile problem oluyor genelde.Aylar süren belirsizlikten sonra bosandım. Bunu yapana kadar boşanmanın korkunç birşey olduğunu düşünürdüm hep. Şuan kuş gibi hafifim.
Mahkemede bir kez daha anladım eski eşimin adam olmayacağını. Mahkemeye tek başıma gittim kızlar yanımda ailemle gidersem güçsüz bir kadın gibi hissedecektim kendimi. Eski eşim sürekli sen yalnızlıktan korkuyorsun. Yeni bir hayat kuramamaktan korkuyorsun diye konuşurdu. Bu yüzden hep evlilik süresince artarak devam eden azarlamalar hakaretler gördüm. Gitmekten korktuğumu biliyordu.
En can alıcı şey benim için mahkemeye anne ve babası ile gelmesi oldu! 35 yaşında bir adamın bu şekilde aciz oluşunu izledim. Mahkeme süresince sürekli gözlerini, alnini ovusturdu. Mahkeme bitince kapıyı sinirle kapatıp koşar adım uzaklaştı. Arkasından anne babası, arkadaşı olan avukatı koşup durdurmak istedi arkasından bağırdılar durması için ama arkasına bile bakamadi. Çünkü hazmedemedi o dakikaya kadar inanamadı benim bunu göze alacağıma. Biliyorum ağlamamak için çok zor tuttu en sonunda imzalar atıldığında kendini tutamayacağın anladığı için kaçıp gitti. Mahkemeden sonra avukatına avukatimi aratmış benim yetiştirdiğim bir canlı çiçek vardı. Onu gelsin alsın diye. Amacı gerçekten o muydu bilmiyorum. Okadar çok şey aldı ki benden maddi veya manevi komik geldi böyle birşey için avukatimi aratmasi... Benden kalan tek şey o değildi neden çağırdı beni bilmiyorum. Kendisi de söyleyebilirdi mahkemede karşılaştığımızda ama köşe bucak kaçtı benden. İnadına, kibrine mağlup oldu. Bense ic huzuru ile sakın ve gülerek çıktım o salondan. Kimseye aciz yanlarınızı göstermeyin aslında hiç bir erkek için aciz olmayın karşılarında ağlamayın yalvarmayin. Yanlış birseyler varsa bitirmeyi en başından göze alın. Hiç birşeye değmiyor. Hiç bir fedakarlığınıza minnet duyulmuyor...
Erkek kendini yenik hissesip öç alma moduna girebiliyor, size karşı bilenmesini istemezsiniz di mi?
Bunca kadın cinayetinin temelinde "bu kadın beni bırakıp da mutlu mesut hayatina devam edemez, ben yenik ve ezik olamam" kafali erkek zihniyeti var malesef.
Fazlaca dikkat çekecek şovlar yapmamalı.
Tam tersi kadın üzgün ve aģlak durunca "oh iyi oldu boşandım " diyor otomatik öcünü almış rahatlamıs oluyor erkek.Bazen ters psikoloji taktikleri uygulamak gerekiyor.
Birakın sizi üzgün sansın, sevincinizi içinizde yaşayın.
Eski sevgiliyi mutsuz görmenin tuhaf bi tatmini vardir ya bazi insanlarda, onun gibi dusünün.
Tam tersi eski sevgilisini cok mutlu gören bazilari da hırs yapıp öç almaya calisirlar
Hayırlı olsun, yeni hayatinizda iyi insanlar cıksın karşiniza ins