• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sonunda Boşandım.

Nasıl yanı, henüz 1 buçuk aylık evliyken mi yaşadınız bunları? 😱 Korkunç adammış, ucuz kurtulmuşsunuz. Allah iyiler ile karşılaştırsın.

Eger yaşadıklarımı yazsam buraya 1 ayda bunlar nasıl olabilir dersiniz zira avukatımın bile ağzı açık kaldı. Karşımdaki insan sıkıntılı psikolojik olarak eski nişanlısı ile konuşunca öğrendim ve de yaşadım geçte olsa.

Eger yaşadıklarımı yazsam buraya 1 ayda bunlar nasıl olabilir dersiniz zira avukatımın bile ağzı açık kaldı. Karşımdaki insan sıkıntılı psikolojik olarak eski nişanlısı ile konuşunca öğrendim ve de yaşadım geçte olsa.
İnşallah acı eşiği yüksek bir kadın bulmaz o. Siz 1 ayda yeter demişsiniz ama o türü yıllardır çeken var. ☹️ Sizi tebrik ediyorum.

Bizde anlaşmalı boşanma yaptık altınları bile istemedim. Ama 20 gün oldu dava günü verilmedi. Eylüle kalmış diyorlar adli tatil varmış 1 ay bu yüzden 2 gündür eylüle kadar adliye tatil. Sizi tebrik ettim ayrıca düzelir diye beklememiş boşanmayı vermişsiniz. İnsanlar düzelir diye ömür tüketiyor siz de aile arkanızda mı İşiniz var mı? Süreç nasıl geçti çok zorlandınız mı özlediğiniz oldu mu hiç?

Yaşadığınız yer neresi bilmiyorum yoğunluk ondan kaynaklı olabilir. Ben avukata ilk gittiğimde sabah basvururuz öğleden sonra biter demişti maksimum 1 hafta sürer dedi. Ama temmuz sonu adli tatil başlıyor. 1 ay geri atar otomatik bu hafta yoğunluğun az olduğu bir bölgede mahkemeye başvurabilirsiniz ama mutlaka avukatınız olsun. Ayrıca altınları neden bırakıyorsunuz? Düğünde takılanlara dair fotoğrafınız varsa yargıtay kararı var kadının altınlar ya bedelini para olarak ödeyecek yada altınları verecek sakın bırakmayın. Altınları ben çalıştığımız için çalınma ihtimaline karşı annemlere bırakmıştım sorun olmadı alamadı yani. Çalışıyorum evet kamuda. Tazminat istemedim uzatmamak için. İlk evden ayrıldığımda zaman zaman üzülsemde yaptıklarını düşününce gururumu tercih ettim. Evden ayrıldıktan sonra ki tavırları cümleleri ile kendisinden tiksindirmeyi başardı. Aslında kırılma noktası diye birşey var bunu ne zaman yaşar insan belli olmuyor bir şey oluyor ve o şeyden sonra umurunuzda bile olmuyor ne olacağı. Ben onu yaşadım ve bir daha arkama bakmak bile içimden gelmedi. Kaldı ki zamanla hersey geçiyor şuan bile görüşmek isteyenler oluyor. Yeniden başlıyor hayat. Elbette daha naif insanlar çıkacak karşımıza neden hayatımızı heba edelim?

Yaşadığınız yer neresi bilmiyorum yoğunluk ondan kaynaklı olabilir. Ben avukata ilk gittiğimde sabah basvururuz öğleden sonra biter demişti maksimum 1 hafta sürer dedi. Ama temmuz sonu adli tatil başlıyor. 1 ay geri atar otomatik bu hafta yoğunluğun az olduğu bir bölgede mahkemeye başvurabilirsiniz ama mutlaka avukatınız olsun. Ayrıca altınları neden bırakıyorsunuz? Düğünde takılanlara dair fotoğrafınız varsa yargıtay kararı var kadının altınlar ya bedelini para olarak ödeyecek yada altınları verecek sakın bırakmayın. Altınları ben çalıştığımız için çalınma ihtimaline karşı annemlere bırakmıştım sorun olmadı alamadı yani. Çalışıyorum evet kamuda. Tazminat istemedim uzatmamak için. İlk evden ayrıldığımda zaman zaman üzülsemde yaptıklarını düşününce gururumu tercih ettim. Evden ayrıldıktan sonra ki tavırları cümleleri ile kendisinden tiksindirmeyi başardı. Aslında kırılma noktası diye birşey var bunu ne zaman yaşar insan belli olmuyor bir şey oluyor ve o şeyden sonra umurunuzda bile olmuyor ne olacağı. Ben onu yaşadım ve bir daha arkama bakmak bile içimden gelmedi. Kaldı ki zamanla hersey geçiyor şuan bile görüşmek isteyenler oluyor. Yeniden başlıyor hayat. Elbette daha naif insanlar çıkacak karşımıza neden hayatımızı heba edelim?
Bana çaldın altınları deyince gururuma yedirmedim almayı. Ailen de alma bırak deyince içimden gelmedi. Bana sen yıllarımı zamanımı çaldın boşa bu altınlar hakkın değil ddi sana da altınlarına da dedim al lanet olsun dedim. Boşanma zamanı vermem demedi verdi ama artık ben gurur yaptım bu kadar dik durdum altınlar için o kadar kafa yeyip almaya değmez dedim. Belki de salaklık benimkisi ama gururum ek vermedi. Aileniz ne diyor peki?

Kızlar sandığınız gibi ben uzun süre katlanmadım bir buçuk ay sonra toplandım çıktım evden. Ama bir aylık süre içinde hakaret işittim, basit soru soruyorum diye azarlandım işini böldüğüm için . Tabiri caizse adam yerine koyulmadim. Tartışmalarda evden gitmekle boşanmakla tehdit edildim. Gitme çözelim dedikçe iyice umursamadı beni. Yeniden evlenemezsin diye korkuyorsun diye itham etti gidersen git dedi vs vs. Sonra gittim istediği gibi bu seferde evden gittiğim için hatalı suçlu olan taraf oldum.

Dava açılıyor mu diye soran arkadaş için evet 15 hazirandan itibaren davalar görüşülüyor. Benim tek celsede bitti birşey talep etmediğim için. Dava için sabah gün aldık öğleden sonra bosandim 1 gün sürdü hersey yani. Anlaşma sağlanır ise bu kadar basit aslında.

Bu arada çiçeği almaya gitmedim. Çöpe atmasını ilettim kendisine. Dediğiniz gibi ya gururunu kurtarmak için kin kusacak ya kötü birşey yapacak yada duygu sömürüsü. Amaç çiçek değildi ben evi terk edeli 1 yıl olmuş. Yeni aklına gelmedi elbet çiçek.
Cesaeetinizden, sakinliğinizden dolayı tebrik ediyorum sizi. Bundan sonra her şey güzel olur umarım.

Bana çaldın altınları deyince gururuma yedirmedim almayı. Ailen de alma bırak deyince içimden gelmedi. Bana sen yıllarımı zamanımı çaldın boşa bu altınlar hakkın değil ddi sana da altınlarına da dedim al lanet olsun dedim. Boşanma zamanı vermem demedi verdi ama artık ben gurur yaptım bu kadar dik durdum altınlar için o kadar kafa yeyip almaya değmez dedim. Belki de salaklık benimkisi ama gururum ek vermedi. Aileniz ne diyor peki?

Ailem olanları görünce ve duyunca ne desin destek verdi tabiki. Ben gurur yapmayın derim. Çünkü sizden gidenlerin bedeli olamaz bile bu adama bir de ödül verir gibi al bunlarla yeniden bir hayat kur der gibi olur. Bende baştan sizin gibi düşündüm ama eş dost gözümü açtı. Maddi olarak asla ihtiyacım yoktu ama onun bedel ödemesi gerekiyor yoksa boşanmaya çocuk oyuncağı gibi görüp efelenmeye, gidersen git umrumda değillere devam edecekler. En azından benden sonrakine gevşek gevşek hadi git diyemez maddi bedel ödemeli.

Ben neleri bıraktım evimde ,bi valizimle çıkıp gelmiştim,boşanma bitti, şehir değiştirip ,gidip almaya değmez, gitmeyecegim,sizin de kalan çiçeğiniz olsun boşverin,gitmeyin,yeni hayatınizda mutluluklar dilerim

Ben neleri bıraktım evimde ,bi valizimle çıkıp gelmiştim,boşanma bitti, şehir değiştirip ,gidip almaya değmez, gitmeyecegim,sizin de kalan çiçeğiniz olsun boşverin,gitmeyin,yeni hayatınizda mutluluklar dilerim

Maddi olarak bende çok şey bıraktım hatta taksidini kendim ödediğim ne varsa bıraktım kıyafetlerimi aldım sadece. Çiçek manevi olarak değeri olan biseydi ama onun için dahi onun ayağına gitmem elbette.

Maddi olarak bende çok şey bıraktım hatta taksidini kendim ödediğim ne varsa bıraktım kıyafetlerimi aldım sadece. Çiçek manevi olarak değeri olan biseydi ama onun için dahi onun ayağına gitmem elbette.
O çiçeği alsın..... Sulasın. :) Tuzak o tuzak. İsterse elmas yakut versin, sakın yaklaşmayın.

Aylar süren belirsizlikten sonra bosandım. Bunu yapana kadar boşanmanın korkunç birşey olduğunu düşünürdüm hep. Şuan kuş gibi hafifim.
Mahkemede bir kez daha anladım eski eşimin adam olmayacağını. Mahkemeye tek başıma gittim kızlar yanımda ailemle gidersem güçsüz bir kadın gibi hissedecektim kendimi. Eski eşim sürekli sen yalnızlıktan korkuyorsun. Yeni bir hayat kuramamaktan korkuyorsun diye konuşurdu. Bu yüzden hep evlilik süresince artarak devam eden azarlamalar hakaretler gördüm. Gitmekten korktuğumu biliyordu.
En can alıcı şey benim için mahkemeye anne ve babası ile gelmesi oldu! 35 yaşında bir adamın bu şekilde aciz oluşunu izledim. Mahkeme süresince sürekli gözlerini, alnini ovusturdu. Mahkeme bitince kapıyı sinirle kapatıp koşar adım uzaklaştı. Arkasından anne babası, arkadaşı olan avukatı koşup durdurmak istedi arkasından bağırdılar durması için ama arkasına bile bakamadi. Çünkü hazmedemedi o dakikaya kadar inanamadı benim bunu göze alacağıma. Biliyorum ağlamamak için çok zor tuttu en sonunda imzalar atıldığında kendini tutamayacağın anladığı için kaçıp gitti. Mahkemeden sonra avukatına avukatimi aratmış benim yetiştirdiğim bir canlı çiçek vardı. Onu gelsin alsın diye. Amacı gerçekten o muydu bilmiyorum. Okadar çok şey aldı ki benden maddi veya manevi komik geldi böyle birşey için avukatimi aratmasi... Benden kalan tek şey o değildi neden çağırdı beni bilmiyorum. Kendisi de söyleyebilirdi mahkemede karşılaştığımızda ama köşe bucak kaçtı benden. İnadına, kibrine mağlup oldu. Bense ic huzuru ile sakın ve gülerek çıktım o salondan. Kimseye aciz yanlarınızı göstermeyin aslında hiç bir erkek için aciz olmayın karşılarında ağlamayın yalvarmayin. Yanlış birseyler varsa bitirmeyi en başından göze alın. Hiç birşeye değmiyor. Hiç bir fedakarlığınıza minnet duyulmuyor...
Çok geçmiş olsun şakın çiçek almaya gitmeyin hazmedememiş olabilir. Benden hatıra kalsın diyin :) özgürlük güzel şey

Adamın karısı elden gitmiş, çiçek diyor. Akla gel. O çiçeği al da... Demek lazım, ama size yakışmaz. Ben de boşandım dava günü duruşma salonuna anasıyla girdi desem. Benim ailem dısarıda bekledi, o hakime özel olarak sordu annem de girebilir mi diye hakimin gözlük altından bakışını Bi görseydiniz. Anlaşmalı boşanma davasına ben tek girdim, adam anasının eteğinde girdi yani. İnanın bana huzur kadar güzel bişiy yokk. Ben üstümden yük attım, he üzüldüğüm zamanlarım olmadı mı oldu amaa, bunlarda adamlık yok insanlık yok merhamet yok sevgi yok saygı yok. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallahj

Adamın karısı elden gitmiş, çiçek diyor. Akla gel. O çiçeği al da... Demek lazım, ama size yakışmaz. Ben de boşandım dava günü duruşma salonuna anasıyla girdi desem. Benim ailem dısarıda bekledi, o hakime özel olarak sordu annem de girebilir mi diye hakimin gözlük altından bakışını Bi görseydiniz. Anlaşmalı boşanma davasına ben tek girdim, adam anasının eteğinde girdi yani. İnanın bana huzur kadar güzel bişiy yokk. Ben üstümden yük attım, he üzüldüğüm zamanlarım olmadı mı oldu amaa, bunlarda adamlık yok insanlık yok merhamet yok sevgi yok saygı yok. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallahj
Buna güldüm. Oraya bile anası ile girmiş. :KK70:

Sizinki daha betermis salona almış annesini. Benim o an düşündüğüm şey ne kadar doğru bir karar vermişim oldu. Korkak aciz insanlardan hala annesinin babasının gölgesinde olan insanlardan bize sahip çıkmasını bekleyemeyiz.

Düştüğümüz şu duruma bakarmısınız resmen herkes gitmesin demiş çünkü birşey olacak birşey yapacak korkusu sarmış bu ülkede virüsle yaşamaktan daha zor bişey varsa oda kadın olarak yaşamaktır..

Back
X