Sonunda bunuda duydum:(

bu istediklerin her normal evlilikte olması gereken şeyler ama sizinki normallikten çıkmış maalesef canım bu da o adam sayesinde olmuş senin hiç bir suçun yok elinden geleni zaten yapmışsın

boşanmaya kesin karar verince ailenede diyeceksin bulaşmayın ona beni düşüyorsanız bulaş mayın diyeceksin
rahat battı ona
suç bizde tabi adam yerine koyduk
ona eşim demek bile gelmiyor içimden artık
ne kadar ağır bir imtihan bu
içim acıyor
Allah onada ailesinede sorsun bunların hesabını
Allah sorar zaten kimsenin hakkını kimsede koymaz ama sende sor artık bu kadar eziyetin hesabını

ne olacak şimdi isyan nikah düşmüşse bunu nasıl babama söyleyeceğim
gebertirler bu adamı
ona acımam da ailem için üzülürüm
yaa herşey daha kötü olursa herşey kabus gibi

diyanete aç sor canım net cevabı verirler

Sabrediyorsunuz evet sabır bir erdemdir.
Ama bir erdem daha var, o da harekete geçmek.
Şiddet eğilimi olanlar, öfke problemi olanlar,
Kendileri bunun ciddi bir sorun olduğunuz kabul edip,^^evet ben tedavi olmalıyım, eşime aileme zarar veriyorum, bunu değiştirmeliyim^^demedikçe.
Ki bu tip insanlara, sen tedavi ol demek bir işe yaramıyor.İkna etmek çok çok ve çok çok zor.
Kendi kendilerine anlamaları lazım.
Kısacası şiddet eğilimli insanların değişmesi için, MUCİZE LAZIM!

Sizin yaşadığınızı yaşayan insanlar, hep şöyle diyor, bir gün bir uyandım ki bu bana zarar veriyor,
kurtulmam lazım.
Çünkü öfke prıblemi insanlar can yakar,
aşağılar. Ağızlarından kronik olarak şu sözler duyulur.
^^^sen kimsin ki, aptal.
Sen zaten bir şeyi beceremezsin.
Sen nasılsa başaramayacaksın.
Senin ailen zaten öyle böyle.
Senin yaptığın yapacağın işe.
Birinden duydum;
Eşi sen oros... bile olamazsın demiş....^^

Kısaca insan böyle aşağlama karşısında, bir süre yaralanıyor.
gerçekten bir şey yapamaz hale geliyor.
Aklıyla değil ama yüreğiyle.
Her adımda bir endişe küpüne dönüyorlar.

Yapacakları şeylerde, on defa düşünüyorlar.
Siz bunları yaşayan ilk kadın değilsiniz.
Ülkede erkek çocukları böyle hödük gibi yetiştiren anneler olduğu sürece;
Son da olmayacaksınız.
Silkinmenizi ve uyanmanızı umarım.
Uyanın ve yapmanız gerekeni yapın.

Bazen insan ağzından çıkan lafın nerelere gidebileceğini tahmin edemiyor anlık sinirle söylüyor,karşımdaki üzülür mü diye düşünemiyor.Eşinizin yaptığı da öyle olmuş. Senin yüzünden ya da sen tutturamadın diye bir şey yok Rabbim böyle istemiş böyle de oluyor ki bir gün olmayacak diye bir şey de yok.Tuttu ki böyle oldu yani olmadı sizin veya eşinizin bunda bir suçu yok.Eminim bunu dediğine de eşiniz pişmandır ama demiş bir kere keşke demeseymiş öyle.

Niyete bakilir burada.. Ama iste sorulunca "yok oyle demek istemedim diye kendine hocaya bile yalan soyler bu adam"

Ayni anda dahi söylemiş olsa eğer niyeti o an karisindan boşanmaktiysa bu gerçekleşir şuan bunları yazan şeyleri paylasamiyorum ama durum bu

Ben kalp kıracak bir şey demedim ki ? Tanımıyorsan birini " sen boşandın beceremedin diye herkes boşansın mı yani ? " diye de yorum yapmazsın dimi ?
Kin beslemem asla !
Bilip bilmeden yorum yapınca, ben incinmiştim ama uzatmamıştım.Şimdi de ben yorum yaptım, ne var kırılacak? Kırılıyorsa o da o zaman yorum yaparken dikkat edecek !
Demem o ki büyük konuşmanın sonuçları da büyük olabiliyor, Rabbim esirgesin,Allah selamet ihsan eylesin...

Evet cnm.o da beni acilarimla boyle dalga gecmist.ben dalga gecmiyorum.sadece hatirlatmak amacli hayat insana neler sunar belli olmaz diyorum.buyuk konusmayalim.

o zaman sen büyüklük yap ve sus bence arkadaşımmm

Oyle yapiyorum.cnm.
ne büyüklüğü yapması isyan
bu kadın gelip burda benim konumu sabote ediyor ne hakla
o ve onun gibi bi kaç tanesi can sıkmaktan başka işe yaramıyor
uzak durun benim sorunlarımdan da konumdan da
sizi ilgilendirmiyor benim hayatım vede kararım
ben konularına yorum yapmışımda gelip burda öc alıyorlar
hayret yaa
az derdim varda bide sizinle uğraşıcam

Lami cimi birakiniz gidip mahkemeye basvurunuz. Avukat tutunuz,tutamiyorsaniz dilekcenizde nafaka yani sira maddi manevi tazminat istemeyi de unutmayiniz. Size verebilecegim en dogru tavsiye budur. Evet evli degilim belki bana koca bosamak kolay ama su kisacik hayatta bu darbeye size de kolay olmasi lazim. Allah yardimciniz olsun,yureginiz hafiflesin insallah.

Tabiki canım benım ben sana zten kalp kırdın tek traflı demiyorum.

kırmayın diyorum.Canı cok yanıyor şu an.Buna eminim çünki dehşet bir aile korkusu var üzerinde.

eğer nikah düşmüşse
defolur gider evimden
tekrar nikah kıyılacaksa bu onunla olmaz isyan
oyuncağı değilim onun
namusunu atmak bu kadar mı kolay geliyor adama
sordurayım ben hemen
Yaşadığınız her şey bir tarafa 'namusu' sadece kadına empoze eden bir anlayış içinde iken ve eşinin söyledikleri üzerine bir hayat yaşar iken boşanmayı sanki bir eksiklik gibi göstermeniz, kadının çocuğu olmamasını bir kusur gibi eşin ile konuşmanız ve onun da herşeyin sorumlusu sen gibi göstermesi hepsi birleşince erkeğin gölgesinde yaşayan kadın profili ortaya çıkıyor.
İki gün sonra büyük ihtimalle barışacaksınız. O yüzden size diyeceğim unutun gitsin, hem kadın dediğin cefakardır değil mi sizlerin bakış açısına göre?

o öle deyince madem öle diosun büyüklük yap git dedim canım..
anlayan anlar..
sen boşve şimdi onları tamamı..
birde bunlara can sıkma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…