Sonunda cesaret edip ‘Boşanma’davası açtım

Yıkıcı düşünce ve duygularını terk ederek yeni düş kurman gerekiyor.İradenin gücünün emirleri verdiği, sevginin gücünün yarattığı, netliğin gücünün her şeyi yendiği yeni bir düşleme biçimi öğrenmeye mecbursun. İçindeki ‘kendini gözleme kamerasını ‘ kullandığında, sıradan oyunun üzerine basarak yeni bir nefes alanına yükselirsin; yeni bir amaç ve aksiyon alanı açılır önünde. Yıllardır ne kadar sınırlı bir şekilde yaşadığını, ne kadar hapsolmuş ve tecrit edilmiş olduğunu ancak o zaman anlarsın.
Elio D’Anna

Umarim sana iyi gelir canim...

Dünyada ilk boşanan siz olmadığınıza göre anne-babası ayrılmış tek çocuk da sizin kızınız değil.
Bu kadar dramatik yaklaşırsanız kızınız da olumsuz etkilenir.
Boşanma süreci çocuklara nasıl aktarılmalı?
Boşanmanın çocuk üzerindeki olumsuz etkileri nasıl azaltılır?
Web’de onlarca yazı var.
Vaktinizi ve enerjinizi buna harcamanızı tavsiye ederim.
Anne-babası anlaşamayan, çoğunlukla huzursuz ve tartışma-kavganın olduğu bir evde büyüdük kardeşimle.
Dördümüze ait çok az mutlu anım vardır.
47 yaşındayım hâlâ ara sıra düşünürüm keşke annemle babam bu evliliği sürdürmeselerdi,
ayrı ayrı belki daha mutlu olurlardı,
kardeşimle beni de daha az huzursuz ederlerdi.
Evde sorun çıkmasın, babamız kızmasın,
annemiz ağlamasın diye hep uyumlu, hep idareci,
hep çalışkan ve başarılı olmak zorunda kaldık
iki kardeş.
Bir çocuk için bu da ağır bir yük.

Aynen öyle çok çok haklısınız ama işte kızımın hiç bir sucu yokken o bu duygulardan mahrum kalıcak mutsuz olacak diye çok üzülüyorum..sizin adınıza da çok sevindim umarım ben de sizin kadar güçlü olabilirim çok teşekkür ederim.
Bosanan kadinlarin bunu dusunmesini hep garip karsiliyorum. Ben de bosandim bu arada. Bakin siz ve esiniz birbirinizden bosaniyorsunuz. Cocuk babasindan bosanmiyor. O hala kizinizin babasi. Ben ve oglum farkli bir sehire tasindik bosanma devam ederken işim geregi ama oglum her tatil ve mahkemenin belirledigi takvim gunlerinde babasiyla gorusuyor. Ve cok mutlu. Istedigi zaman babasini ariyor, babasi da onu. Ben babasiyla gorusmuyorum bu arada. Sadece cok mecbur kalirsam oglumun sorunlari falan oldugunda gorusuyorum. Ayni cati altinda biz mutsuz iken evladimizin mutlu olmasini beklemek cok sacma degil mi?
Bosanan sizlersiniz bu arada, cocuktan bosanilmiyor. Ayni cati altinda olmak da onemli degil. Onemli olan cocukla kaliteli vakit gecirmek. Onu anlamak, dinlemek, sefkat ve sevgi gostemek. Onlarin ihtiyaci bu. Yoksa ayni cati altinda olmussunuz ama cocuga ilgisiz olmussunuz, ne işe yarar?

Herkese merhaba ! Daha önce ki konularımı okuyanlar bilir. Bir kızım var yıllarca eşim tarafından aldatıldım.kendi cesaretsizliğim ve kızımın babasından uzak büyümemesi adına her defasında affettim ancak devamlı yalvarıp düzeleceğini söyleyip, tekrar tekrar aldatmaya devam eden eşime, sonunda boşanma davası açtım ve boşanıyoruz...Eşim de boşanmamak için hiç bir çaba sarfetmiyor zaten.Maddi anlamda hiç bir problemim yok. Şu an ayrı yasıyoruz ve dava gününü bekliyoruz. Instagram da ya da çevremde ki ailelere bakıp( anne,baba,çocuk) birlikte geçirdikleri vakit vs gördüğümde çok üzülüyorum. Benim kızım, anne babanın birarada olup mutlu bir aile yuvasından uzak büyüyecek olması beni çok üzüyor...sanki daha önce hiç hayatım olmamış dünya eşimden sonra yok olacakmış gibi hissediyorum.Umarım biran önce düzelirim. Hiç iyi değilim bu konuda motive edecek tecrübelerini paylaşacak arkadaşlara ihtiyacım var....
Beni anlattınız resmen.Ayni durumdayım tek farkı benimkinin boşanmayı her nedense yokuşa sürüyor olması.Keske o da hemen bosansa.Kiziniz ile ilgili üzüntümüz de aynı..Allah onların bu durumdan yara almamaları ailelere çok ozenmemelerini diliyorum.

Bu arada su anki hislerinizi cok iyi anliyorum cunku yasadim. Bunlarin hepsi gececek. Bosanmak bir bitiş degil, yeni bir baslangic. Bunu boyle dusunurseniz bu sureci daha rahat atlatirsiniz. Bu arada bosanmis kisiler kendilerini defolu gibi hissedebiliyor. Bu da yanlis. Evlilik yurumedi ve bitti. Bu gayet dogal birsey. Ben ve toplum artik bosanma cesareti gosterebilen kadinlara guclu kadin gozuyle bakiyoruz. Siz gercekten cok guclusunuz. Bosaninca hayat bitmiyor. Aksine yeni bir pencere aciliyor, yeni bir hayat basliyor. Daha onunuzde yuruyeceginiz cok yol var kizinizla.Daha cok insanla tanisacaksiniz, birlikte gulecek eglenecek mutlu olacaksiniz. Yeni hayatinizda mutluluklar dilerim.

Ohaaa şok oldum 😳 yoruma bak ya ne demek boşanma herkes aldatıyo. Bu nasıl bi düşüncedir ya. Noldu şimdi kendi dayanamadı boşanıyo. Kocası da hiç takmıyomuş. Valla ben olsam ben de takmazdım 😒
O değil de sen bu yorumu nerden buldun 😂
Hakikaten, teee 2018 'de yazılmış.

Herkese merhaba ! Daha önce ki konularımı okuyanlar bilir. Bir kızım var yıllarca eşim tarafından aldatıldım.kendi cesaretsizliğim ve kızımın babasından uzak büyümemesi adına her defasında affettim ancak devamlı yalvarıp düzeleceğini söyleyip, tekrar tekrar aldatmaya devam eden eşime, sonunda boşanma davası açtım ve boşanıyoruz...Eşim de boşanmamak için hiç bir çaba sarfetmiyor zaten.Maddi anlamda hiç bir problemim yok. Şu an ayrı yasıyoruz ve dava gününü bekliyoruz. Instagram da ya da çevremde ki ailelere bakıp( anne,baba,çocuk) birlikte geçirdikleri vakit vs gördüğümde çok üzülüyorum. Benim kızım, anne babanın birarada olup mutlu bir aile yuvasından uzak büyüyecek olması beni çok üzüyor...sanki daha önce hiç hayatım olmamış dünya eşimden sonra yok olacakmış gibi hissediyorum.Umarım biran önce düzelirim. Hiç iyi değilim bu konuda motive edecek tecrübelerini paylaşacak arkadaşlara ihtiyacım var....
Tebrik ederim boşanma davasını artık acabildiginiz için çok sevindim

Sosyal medyalardaki o mutlu aile pozlarina yeme içme sürekli gezme tablolarına inanmayın lütfen hepsi oyun hatta kapatın tüm sosyal medyalarinizi çok büyük rahatlık böylelikle kimsenin sizi salak yerine koymasinada müsade etmemis olursunuz.insanlar sadece mış gibi yapıyor seviyormuş gibi mutluymuş gibi hayatını yaşıyormuş gibi....altı bağlar gazeli

Back
X