Sonunda Hamileyim hemde ikiz ama cok mutsuzum yardim edin!

EbruEsra03

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2013
16
1
16
Hollanda
Lutfen yardim edin konuscak kisilere ihtiyacim var oncelikle hamile kalmak isteyenlerden ozur diliyorum hepinizi cok iyi anliyorum cunku bende 2 senedir bebek hasretiyle yanip tutusan biriydim ama simdi hamileyim ve cok mutsuzum ailemde hic ikiz yok hicte aklima gelmezdi ikize hamile kalacagim maddi yonden hic hazir degilim 2ci bir bebege hergun agliyorum keske hamile olmasaydim diye napcam arkadaslar akil verin cok mutsuzum bagzen dogurmamayi bille dusunuyorum cunku onlara vercek bir gelecegim yok ve bunu daha yeni anliyorum :( cok kotu depresyona girdim lutfen yardim edin once allahtan sonra sizden bir care bekliyorum aldirirsam cok pisman olcagimida biliyorum. Kendimden nefret ediyorum lutfen anneler yardim edin bana

Canım bir toparla kendini önce, bir tanesinin geleceği vardı da diğerinin mi yoktu? Allah deldiği boğazı aç koymaz, o bebişler rızıkları ile gelecekler, doğurmamayı düşünüyorum da ne demek? Allahın gücüne gider bak yüzünüzü güldürmüş vermiş size çift bebiş hiç birşey olmaz sen gönlünü ferah tut bol bol dua et, Allah sabredenlerle beraberdir unutma bunu.

iki gelen bebekte bereketiyle gelir aldırmak cok buyuk hata olur hatayı gectim bu işin gunahı da var cinayet işlemiş olacaksın onları kucagına alınca o kadar mutlu olacaksın ki bizde hep ikiz istiyoduk simdi hamileyim ne zaman anlaşıldı ikiz olduğu hemen anlaşılıyo mu ben 5 haftalık hamileyim

Lutfen yardim edin konuscak kisilere ihtiyacim var oncelikle hamile kalmak isteyenlerden ozur diliyorum hepinizi cok iyi anliyorum cunku bende 2 senedir bebek hasretiyle yanip tutusan biriydim ama simdi hamileyim ve cok mutsuzum ailemde hic ikiz yok hicte aklima gelmezdi ikize hamile kalacagim maddi yonden hic hazir degilim 2ci bir bebege hergun agliyorum keske hamile olmasaydim diye napcam arkadaslar akil verin cok mutsuzum bagzen dogurmamayi bille dusunuyorum cunku onlara vercek bir gelecegim yok ve bunu daha yeni anliyorum :( cok kotu depresyona girdim lutfen yardim edin once allahtan sonra sizden bir care bekliyorum aldirirsam cok pisman olcagimida biliyorum. Kendimden nefret ediyorum lutfen anneler yardim edin bana

canım çok pişman olursun,sakın aldırma gibi bişey yapma.Bereketiyle gelir bebek.İlk zamanlar biraz zor olur ama sonra da herşey yoluna girer.Çocuğu hiç olmayan ikiz olacağını duysa eminim çok sevinir.Bu nedenle sürekli hamile kalmak için uğraşmaz,ciddi sıkıntı oluyor çünkü.

Ebru oncelikle tebrik ederim anne olucaksin/ ama ne yazik ki bunun degerini bilmemektesin/ bende yillardir hamile kalmak icin caba sarf eden biriyim/ inanmicaksin ama artik doktora gidecek bile param yok/ o kadar durumum kotuye gitmis. ama yine de hep Allahtan 3 tane ya ikiz bebek istemisim/ yani ucuz yada ikiz bebekler istemisim/ bak bebek demiyorum bebekler diyorum. 3 defa ucuz dogurursam bile sikayet etmem/ benden mutlusu olamaz derim/ sen nasil da dusunursun maddiyyati anlayamiyorum/bir bebegi oldurmek o kadar kolay mi? ya betninde senin kaninla beslenen bi bebe var sense mutsuzum diyosun/ bi lanet olsun bin lanet seytana soyle/ ne biliyosun belki o bebekler senin eb buyuk rizkin olucak? hem Allah hic bir bebeni ac birakmaz unutma bunu/ umarim yazdiklarima kizmazsin cunki hakli oldugumu biliyosun. sana yalanci teselliler vermicem/ benim bi kac akrabam bebegi kurtaj yaptirdi ve simdi bebek bebek diye agliyor hix birinin bebesi olmuyor/ Allahin zoruna gitti ve yeni bir bebe vermiyor galiba. bana geldikde bende kendi cezami cekiyorum bence/ benimde bi takim buyuk gunahlarim oldu / sanirim ondandir anne olma isteyinin kursagimda kaldigi/

eğer önce Allahtan yardım diliyorsan o zaman önce Allaha sığın. Onları sana bağışlayan Allah değil mi? Herkesin rızkını veren de Allah. eee bilmiyor muydu senin bakacak durumun olmadığını? haşa. yani aslında bakacak olan sen değilsin. ALLAH! rahat ol arkadaşım. Allah bir karıncayı bile rızıksız bırakmaz yarattıklarına değer verir. o halde biz de Yaradanımıza güvenelim ve lütfennnn tevekkül edip şükredelim. bi arkana yaslan ve de ki ben Rabbime sonsuz güveniyorum. :16:

slm canim
sanirim suanda seni en iyi anlayan benimdir umarim bu yazacaklarimi okursun
bende 3 sene evlat hasretiyle psiikopat olacak dereceye geldim ustelik benimkii cok umutsuz bi vakaydi
ama bu durumda ikizleri hic sevmezdim ve hicte istemedim
tedavi gordum gordum ilk denememde hamile kaldim ama oda ne iki kese vardi ama birinin kalbi daha atmiyo dedi doktor hep icimden tek olamsi geciyo ama benim icimden allah affetsin ama gunlerce uyuyamadim ikiz olacagi icin
bizim durumumuz onceleri cok cok iyiydi ama ustelik benim hamileliligimle birlilkte esim issiz kalmisti ve b izim cok fazla giderimiz vardi
ayrica benim oturdugum yerde kimsemde yoktu birak aileyi tanidigim insan bile yoktu turk bile yoktu....
senin yasadiklarinin bin katini yasadim dogurdum stresten sutum gelmedi mama nasil alcaz diye agliyodum

lafi cok uzatmayim

simdi allah bagislasin iki prensesim var ve iyiki dogmuslar esim daha yeni is buldu suan iki yasindalar
bunlar allahin bi imtihani duaet ve sabret
korkma allah ac koymuyoo dardada koymuyo
inancli birimisin bilmiyorum ama inan allah caresiz birakmadi hic bu sure icersinde
eger cok paraya ihtiyaciniz varsa yada baska biseye biz yardim edebiliriz ozelden yaz bana
allaha emanet olun

suan iki prensesim var iyiki dogmuslar

Allah'tan gelene razı olup kucak açmaktan, yavrularının sağlıkla doğmaları için dua etmekten başka yolun yok şu anda bunu lütfen aklından çıkartma canım, kürtaj doğum kontrol yöntemi değildir, şu saatten sonra ben bu bebekleri istemiyorum deme lüksün yok...
Bir yakınımın, bir kız çocuğu var şu an 10- 12 yaşlarında , kızından sonra uzun yıllar bebek istemediğini söyledi (maddi sebeplerden ötürü) ve nasıl olduysa bu süre zarfında 5-6 kere hamile olduğunu öğrendi ve her defasında kürtaj yaptırdı , kendince sebebi ise , şu an maddi olarak ikinci bir çocuğa yetermem kaygısıydı,
Neyse belirli bir zaman sonra ikinci bebeği dünyaya getirmeye karar verdi ve doğan bebeği ne yazık ki sağlıksız , ve şu anda onun tedavi ve bakımına harcadığı parayla 5-6 bebeğe rahatlıkla bakabilirdim diyor,
Yani bir canım yaşayıp yaşamayacağına, sağlığına, onun dünyadaki rızkına Rabbim den başkası müdahale edemez ve bu anlattığım da buna somut bir örnek ,
Rabbim kimseyi evlatsızlıkla ve evladının sağlığı ile sınamasın ,
İnşaAllah sen de bu olumsuz düşüncelerinden kurtulur,sağlıklı bir hamilelik geçirip kucaklarsın kuzucuklarını inşaallah ....

ben bir psikiyatriste görünmeni tavsiye ederim.
hamilelikte de bebeklere zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor korkma.ben süt verirken kullandım.
sana kim neyi ne kadar anlatsa da sen şu an anlayacak durumda degilsin.ben senin yaşadıgını belki daha da agırını dogumdan sonra yaşadım.bebeklerimin yüzünü bile görmek istemiyordum,seslerini duyuunca titriyordum.bebeklerim şimdi 8 aylık oldu,ben yeni yeni düzeldim.hamilelikte de depresyona girilebilir bence hemen bir psikiyatriste görün.ilaçsız geçecekse zaten ilaç önermez.ama bu belki farklı bir depresyonu da tetiklemiş olabilir.
ben de lohusalık sendromu diye gittim,ama benimki bildigin depresyonmuş.ihmal etmeden git derim.

Rızkı veren sen değilsin ki Allah tır, şimdiden bunun derdine düşmen çok yanlış, umut fakirin ekmeği deyip umudu kesmemek gerek

Eminim ki zordur bir beklerken planını ona göre yaparken iki tane olması. Ama sen ki iki yıl zaten evlat hasretiyle tutuşan birisin. Allah seni böyle mükafatlandırmış.

Ol der ve olur :16:

sakın canını sıkma ve olumsuz düşünme. benim annem de kardeşimde ikizmiş (doğumda öğrenmiştik :26: özellere gitti o kadar fark edemediler 16 yıl önce) ben çok üzülmüştüm. iki tane mi istemiyorum diye ağlamıştım..
ama biri doğumda öldü :ssz::ssz: o zaman öyle çocukça düşündüğüm ve davrandığım için üzülmüştüm. 10 yaşındaydım..

Lütfen böyle şeyler söyleme sende.. Onlar canından can,kanından kan sana :69:

mantıklı düşünmeye çalış sakin ol eğer bu kadar üzüp kendini harap edersen ikisindende olursun allah korusun rabbim seni böyle sınıyor diye düşün sakın bu tarz şeyleri aklına getiripte isyanın eşiğine gelme...
bebek rızkıyla gelir derler rabbim hakkında hayırlısını versin...

Bunlar nasıl sözler anlamadım doğrusu hiç insan daha doğmamış bebekleri hakkında bu şekilde düşünür mü ??...

Size verilen bu çok çok güzel nimetin değerini bilmeniz gerekir , 2 yıl uğraşmışsınız üstelik anne olabilmek için..Şimdi ikiz annesi olacaksınız ne güzel.

Daha ne istiyorsunuz ki Allahtan..

Her bebek rızkıyla gelir..Aldırmayı aklınıza bile getirmeyin..

İki tane bebekten bahsediyorsunuz 3üz 4üz değil yani..

ne cok heveslendim sana bilemezsin eminim bu yazini okuyupta sana imrenicek bir suru arkadas var bir iken iki olmasi ne mucize birsey...ecen bir yerde dinledim hatta duygulandim agladim insanoglu gercekten Allaha teslim olsa rabbim aslinda kus misali insani besler riziklandirir yeterki ona dayan ona guven onan tevekkul edeni yari yolda birakirmi icin ona inanana inancini kirarmi hiç?

Bir de geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, onlara da, size de rızkı biz veririz. Şüphesiz ki onları öldürmek, çok büyük bir suçtur(isra suresi/31)
De ki: "Rabbim rızkı dilediğine genişletir, dilediğine sıkar. Fakat insanların çoğu bilmezler."(sebe suresi/36)
Göklerin ve yerin kilitleri O'na aittir. O dilediğine rızkı genişletir ve daraltır. Şüphesiz ki O, her şeyi hakkıyla bilir.(şura suresi/42)

Merhaba ben psikolojik danışmanın hem de 3 tane bebeğe hamile bir anne adayıyım.Düz mantıkla bakınca böyle şeyler söylemeniz tuhaf geliyor ama,sizinki normal bir durum değil bence psikolojik destek almalısınız.herkesin basına gelebilir,hersey insan için,devlet hastanelerinde psikiyatri servisleri oluyor oraya basvurabilirsiniz,depresyonu insan tek basına atlatamaz..hepimizin zaman zaman psikolojik desteğe ihtiyacı olabiliryor

Herkesin beklenmeyen durumlara karşısı tepkisi, duygusu elbette farklı olacaktır. Siz maddi açıdan sıkıntıya gireceğinizi söylediniz.
Ailenizden veya eşinizin ailesinden destek görmez misiniz? Ve ayrıca tüm arkadaşların da altını çizerek söylediği gibi göreceksiniz ki
rızkınız daha da artacak. Evinize bereket yağacak. Şu anki ruh haliniz çok tehlikeli. Bebekleri de olumsuz etkiliyorsunuz. İleride sağlıklı
bireyler olması için sadece fiziksel sağlığınız yetmez çünkü. Annenin psikolojik durumu oldukça etkilidir bu durumda.

Ve ayrıca birinden kurtulmak gibi zalimce bir düşünceyi Allah'ım affetmez. Biri gitsin diye beklerken Allah korusun esirgesin
ikisini birden kaybederseniz ne olacak? O zaman olanları geri alabilecek misiniz? Yaşayacağınız ızdırap ve pişmanlığın yanında şu anki
haliyeti ruhiyeniz hiç kalacak.Bunların hepsini düşünmeniz lazım.

Bu ruh halinden kurtulmanız için başta İnşirah suresi olmak üzere internette bulabileceğiniz nice dualar var.
Benim bir arkadaşım çok faydasını görmüştü. Arapçasından veya türkçesinden farketmez sürekli oku. İçindeki sıkıntıyı alacaktır.

Allah yardımcın olsun umarım en kısa zamanda düzelir bebeklerinin ikisini de sağlıkla ve sevgiyle bağrına basarsın.

sakın bebeklrinin geçimini düşünme.bu yüzden onlara kıymak çok günah. aldırsan belkide Rabbim birdaha vermez. o zaman ne yapacaksın.benim başımdan öyle imtihanlar geçti ki.anlatıp sıkmak istemiyorum.ama asla geçimlerini düşünmedim.benim sorunum başkaydı.belliki değrosyondasın seni anlamaya çalışıyorum ama sakın pişman olacağın ve dönüşü olmayan hatalar yapma.

merhaba cnm,

bundan 1,5 ay önce yaşadıklarının aynısını yaşadım...Şimdi töbe haşa diyorum çünkü düşününce rabbime karşı geldiğim geliyor aklıma...

İkiz olduğunu öğrendim şoka girdim 2-3 gün ağladım ağlama nedenim ben bir çocuğa nasıl bakarım diye düşünürken rabbim iki çocuk verdi ben onlara nasıl yeterim nasıl iyi bir gelecek veririm korkusuydu...korkudan titriyor ağlıyordum insan el kadar bebekten korkarmı korktum işte...

Ama zamanla güven geldi kendime çok şükür 4aylık hamileyim şimdi onların sağlığından başka duam yok....sağlıklaaa zamannda doğsunlar başka bişey istemem...

Sana diyeceğim sadece inan ama sonsuz ve gönülden belki bi sınav yada herneyse sen rabbime bırak duanı et ve inan...gerisi rabbime emanet...sağlıcakla kal...

Back
X