- 4 Temmuz 2013
- 7.360
- 6.944
- 248
yorum yaparken lutfen yıkıcı degıl yapıcı olun nısanlınında annesı napsın kapıyı vurup gıdemıezkı kadının dedıgı gıbı satılık ev degılkı kıralık evlımısınız bılmıyorum ama bekara karı bosamak kolaydır dıye bır laf vardır unutmayın evlılık sabır anlayıs hosgoru bazen olmasada olur demek nıye bılıyormusunuz cunku herseyın bır zamanı vardır evlenenlerın cogu ılk bır yılda ayrılıyormus nıye bencıl oldukları ıcın bencıl olmuycaksın zaman zaman zaman la hersy duzelecek bak gorursun
kızlar daha öncede yazmıştım benim kayınvalidem kayınvalide değil resmen kumamm benle yarışıyor.ev tutma konusunda nişamlıma çokkkkk baskılar yaptı illa yakın olacakda yakın olacak.nişanlım benim yanımda bile annesiyle defalarca kavga etti istemiyorum yakın dedi ama kadın okadar utanmazki ertesi gün kalkıp yine yakın olsun dedi.işte bugün gitmiş bitane ev bakmış gelmiş nişanlıma anlata anlata bitirememiş çok güzelde yok çok lüksde bende nişanlıma kararımızdan dönmemesi gerektiğini hatırlattım ve istemediğimi söyledim.ama annesi demekki baya doldurmuşki kalktı nişanlım orayı tutucam diye inatlaştı.kavga ettik.ve annesine verdi telefonu veee ilk kezz kadın bana saydırdıda saydırdııı.yok tepelerine çıkmışım yok öle insanmışım böle insanmışımm.ve nişanlım tel.i elinden alıp annesine ne diyosun sen bile demediii.halbuki o uzakta ev tutmayı benden çok isterdii...tabi ben şok oldumm.akşam annenle açıp konuşucam bu ne böle dedi kayınvalidem.ve akşam aramadılar.anneme anlattım bende annem çok üzüldü çokda sinirlendi.arasaydılar baya laf sayacaktı ama aramadılar.kızlar ben birdaha o kadının yüzüne dahi bakmamm.nişanlıma sürekli duygu sömürüsü yapıyo ağlıyo küsüyo ve nişanlımda yiyor bunları malesef.ağlamaktan mahfoldum.daha nişanlıyken bana neler dedi.evlenince napar kimbilir...Allaha havale ediyorum bişe demiyorum.şimdi ben ne yapmalıyım.nişanlımlada küstük
Hanımefendi,1.si diğer arkadaşların yazılan ve yoruma açık olan konuya fikir beyan etme hakları varsa,benim de kendi fikrimi beyan etme hakkım var.Siz kalkıp yorumu alıntı yapıp,kendi yaşam tarzınız veya algılama şeklinizle algılayıp,direktif verme hakkına sahip değilsiniz.2.si konuyu açan arkadaş zaten bütün olumsuzlukları dile getirmiş.Zaten kendisine göre de yanlış giden bir durum var ki,bunu burda paylaşmış ve fikir dayanışması istemiş.Herkes kendi tecrübelerine dayanarak yorumunu yapar geçer.Kimse kimsenin yorumunu hakaret,küfür,şahsa yönelik birşey olmadığı sürece "sen yanlış yazdın evlimisin bekarmısın v.s.."gibi sorgulayamaz.
Konu sahibi arkadaşıma gelince,bir ev ister satılık olsun ister kiralık,senin ve eşinin kuracağı yuvadır.Kimse sana ev satılık olunca farklı,kiralık olunca farklı davranmıyor.Büyüklere karşı saygı her zaman önemlidir.Çoğu konularda yaptığım yorumlar da da belirtirim,aile,eşinin anne babası mesafe ve saygı .... mutlaka önceliğimdir.Fakat.Knedi ailen de olsa,eşinin ailesi de olsa,çok fazla yaşamına,aile içine karıştırırsan mutsuzluklar ve yıkım başlar.Hayat senin hayatın,kendi psikolojini,kendi isteklerini,seni en çok neyin mutlu edeceğini sen bilirsin.Hayatı paylaşacağın,evlatlarını büyüteceğin yuvanın nerde ne şekilde olması gerektiğine sen karar verirsin.Perdesinden,halısına sen karar verirsin.Büyükelr de evlatları için üstüne düşen vazifeyi yaparlar.Bugün seninle ailesi arasında köprü kuramayan,kayınvalidesinin fütursuzca sana söylediği laflara sessiz kalan nişanlın,yarın en büyük fırtınalarda sığındığın liman olamaz.Bugün insanların bencilliklerine,senin fikirlerine saygı duyulmamasına müsade edersen,yarın çok üzülürsün.
Dert etme bence,unutma ki her erkeğin ailesi gelini hemen kabullenmez,hele ki erkek anneleri kıskanç olurlar,annesinin yanında sana söylediği güzel söz bile surat asmasına yeter,''şimdiden her dediğini yapma oğlum,tepene çıkar''gibi öğütler verir evladına.Nişanlın da henüz anne kuzusu unutma ki ayrı eve çıktığında herşey başka olacak,şuanda onlar hala bir aile ama nişanlın,kocan olduğunda ikinizin ayrı bir aile olduğunu fark edecek,tabi kayınvaliden de zamanla seni kabullenecek,kalbini ferah tut,hepimiz yaşadık aynı şeyleri şimdi herşey süt liman
oncelıkle merhabalar fıkrınızı beyan etmeyın demedım dıkkatlı okursanız yapıcı yorumlar yapmalıyız dedım yanlış yorumda yapmıssınız demedım yanlısla yapıcı arasında anlam farkı vardır kımseye dırektıfte vermek ıstemem nacızhane fıkrımı soylemek ısterım zıra son karar kendısınındır evet arkadas uzuntu duydugu konuyu yazmıs ama yangına korukle gıdılmez evlımısınız dıye sormamdakı amac evlılıge hazırlanan cıftlerın % 90 buna benzer sorunlar cok olur sız ıstedıgınız kadar karışmasınlar ısteyın onlar a dan z ye herseye karısacaklardır cunku cocuklarının muruvetının goruyolar sız ıstemesenızde onlar kendılerınde bu hakkı zaten goruyorlar takı sızı tanıyıp sevene kadar buda zamanla olacak seylerdır hıc kımsenın sozlerıne kayıtsız kalmadım ama keskın sırke kupune zaralıdır dıyerekte kendımı ortalıga atmadım dogru zaman ve uslup vardır boyle davrandım yıllardır fıkırlerıme saygıda duyulur sevılırımde soz gumusse sukut altındır ıkı kere dınleyıp bır kere konusacaksın vs vs dıye bosuna dememışler bunlarda benım olumlu dusuncelerımson olarak herkez fıkırlerını soyleyebılır sızınde dedıgınız gıbı kımse karısamaz hoscakalın
Bakın hala aynı şeyi yapıyorsunuz.Onu demek istemedim bunu demek istemedim.....Ya herkes yorumunu yapmış.Herkesin ki yapıcı da benim ki mi yıkıcı geldi.Yukarda yazdıklarınızı da anlamış değilim.Sizin kendi çevreniz deki %90 ı da bilemem.Fikrinizi beyan edersiniz geçersiniz.Hala kendi fikrinizin haklılığını bana dayatmaya çalışıyorsunuz.O sizin fikriniz bu benim fikrim.Herkes kendi fikrini söyleyebilir,kimse karışamaz diyorsunuz,benim fikrime karışmaktan geri kalmıyor,yok yapıcı olun yok bilmem ne.Kayınvalidesi tarafından telefonda hakarete uğramış birine devam et demek bana normal gelmiyor bu benim fikrim.Size göre yıkıcı olabilir.Sizin kayınvalidenizle öyle oldu diye herkesin ki de düzelir diye bir kaide yok.LÜTFEN BENİM MESAJLARIMA ŞAHSİ CEVAP VERİP DURMAYIN GEREKSİZ POLEMİĞE GİRMEYİN.
sız benım anlatmak ıstedıgımı ısrarla anlamıyosunuz bu tarz cırkın atısmalardan hıc hoslanmam ben sahsı cevap vermıyorum sız hanımefendı dıyerek bana yazmıssınız bende dogal olarak yazmak ıstedım neden yazdıklarımda bır art nıyet aranıyor bılemıyorum bu mesajım son olacak sızınde dedıgınız gıbı gereksız polemıge gırmenın anlamı yok lutfen sızın ıcınde bu son olursa sevınırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?