Merhaba Arkadaşlar
2 yıllık evliyim, 33 yaşındayım. ilk 5 ay kadar korunduk daha sonra bebek için korunmayı bıraktık. Bu sene başında 4 ay boyunca klomen, serephone, letrasan ve çatlama iğneleri tedavisi oldum. Bir sonuç vermedi.
Yumurtalıklarımda tembellik oldğunu söyledi doktorum. Eşimede sperm testi yaptırdık 15milyon çıktı ve çok iyi olmadığını söyledi doktor. 10 üzerinden 5 puandı.
Aşılama tedavisine başlamaya karar vermiştik ve tedaviyi Aralık ayına erteledik ve bütün herşeyi bu tedaviye bağlamıştım. Artık normal yolla hamile kalmak imkansız gözüyle bakıyordum. Bu yüzden ilişkiden sonra ayaklarımı dikip uzun uzun yatmadım, yumurtlama günlerimide takip etmedim, adetim gecikene kadarda hiç hamile olacağıma ihtimal vermedim. Gecikme sebebini bile gebeliğe bağlamadım.
Veee adetim 5 gün geçtikten sonra çift çizgiyi gördüm. 7 haftalık hamileyim. ve arkadaşlar hiçbir hamilelik belirtiside yaşamadım. Göğüs şişmesi, yerleşme kanaması, akıntı, baş dönmesi, bulantı... vs aklınıza gelecek hiçbir belirti olmadı.
Çok klasik olacak ama lütfen arkadaşlarım kendinize stres yapmayın. Bende kafamdan attığım zaman hamile kalmak nasip oldu. 19 aydır hep sonuçsuz kalıyordu. 19 ay hiç az bir zaman değil. Çevremdeki insanlar bile benim yaşımın 33 olmasına bağlıyordu hamile kalamayışımı.
Bu arada ben evliliğimin ilk zamanlarından beri çeşitli sebeplerden dolayı çok yoğun stresler yaşıyordum. En son 3 ay önce bir olayla patlak verdi ve bana stres yapan şeyleri hayatımdan çıkardım.
Bunu sizinle paylaşmak istedim çünkü her ay bu forumdaki bütün konuları tek tek okurdum ve benimle benzer şeyleri yaşayan arkadaşlarım varmı diye bakardım, hamilelik belirtilerine bakardım, her ay kendimde belirti bulurdum, hamile kalamayınca çok üzüntüler yaşardım...
Canınızı sıkan herşeyi hayatınızdan çıkarmaya çalışın ve hamileliği düşünmeyin, bırakın keyfini çıkarın....
Umarım ben ve hamile olan arkadaşlarım bebişlerimizi kucaklarımıza alırız ve inşAllah bekleyen, tedavi gören arkadaşlarım en kısa zamanda meleklerine kavuşurlar...
Allah yardımcınız olsun...