sonunda pes ettim taşınacağım kiracılık deneyimleriniz neler kızlar? :(

Öncelikle kendiniz bir rahatlayın, mutlu omaya çalışın, üzmeyin kendinizi
Taşınırken mutfak eşyalarınızı kendiniz sararsınız, kolileri kendiniz belirler üzerini yazarsınız
Herşeyden önemlisi huzur için gidiyorsunuz
Allah o insanlara da hidayet versin.

O kilimleri sigara ile bir iki delseydin bakalım sarkıtacaklar mıydı... insanımızın varoş hallerinden hiç hoşlanmıyorum.
Evet ya çek yere at. Ya da yağ püskürt. Çamur at. Allah allah. Komşular ile anlasıp apartmandan atılması için imza toplayabilirsiniz.

Ama ev buldum güzel içime sindi diyorsan da bence taşın. Üst kat bulmuşsun zaten.

Benim evim küçüktü. Kentsel dönüşüm sebebiyle 1 yıllık evliyken taşınmak zorunda kaldık. Binaya yıkım kararı çıkmış.

Neyse eşya az. Hemen geldiler yarım günde taşıdılar. Sonra ki gün benim temizlik Teyzem gelip evi bir daha temizleyip bizim yerlestiremediklerimizi yerlestirmisti.

Neyse sana önerim mutfak malzemelerini ve banyo malzemelerini 1 gün önceden kendinizin taşıması. Mutfak ve banyoya yıkayıp silip güzelce yerleştirirsin.

Hatta yeni evde portmanto varsa ayakkabı mont vs gibi şeyleri de bir kaç gün önceden taşıyabilirsin.

Gönlüne göre olur inşallah.

Boşuna dememişler evden önce allah hayırlı komşu versin diye benim bu 3. Ev 7 yıllık evliyim ilk evim üst katta ev çok güzeldi ama cati akiyo kimse ilgilenmiyo gina geldi artik ev satliga çıktı 1.kata taşındım oda iyiydi ama taşınırken bir çok eşyam zarar gördü büyük konuşmuşum herhalde şimdi kendi evimde oturuyorum 5. Katta çatı katı allah yardımcın olsun canım inşallah iyi bir yer olur da tekrar tasinma gereğini duymazsin

Cok iyi anliyorum. Ben de ust katima kim gelse sıkıntı cektim... Simdi en ust kattan ev bakiyoruz.
Halinin kilimin âlâsini gordum, duzgun soyledim anlamadi, kizdim anlamadi, banyo aylarca akitti, yaptirmadi, ev sahibine bile haber vermedi akitiyor diye. Offf Allah iyi insanlarla karsilastirsin!

4 senelik evliyim bu 4. evim
kısmetse 5.ye taşınıcam yaz sonu
taşınmak beni çok yoruyor ama bağımlılık olmuş taşınmadan duramıyorum :)

en üst katın da ısınma tavan akma gibi sorunları olabilir söyliyim dedim

inanın aynı derdi ben çekiyorum ev sahibini aradık o da devreye girip ev sahiplerini aradı ve alelacele yaptırıldı o banyo bu defa durulur mu sanki benim suçum varmış gibi defalarca kendilerne yapın dediğimiz halde dinlenilmedi ve dün kocası gelip on dk beni ayaküstü tehdit etti gece boyu uyuyamadım artık ev gözümden çıktı gitti... evde temizliğe öyle düşkünümki yatağımı zor topladım psikolojim alt üst ...

Canim seni ben anlarim, bizim o eski komsu da kapiya dayanmisti esimin ustune yurumustu haydut. Halbuki alt tarafi ev sahibine soylicek ki yaptirilsin. Bize de yazik degil mi, tavan sapsari pis gozukuyor. Orta yerden şipir şipir akiyor. Amaclari ne anlamiyorum.

inanki aynısı minicik bir şeydi her defasında fırsat buldukca dedim şunu yaptırın bakın bir sorun var ben adam çağırdım sizin değil yukarının sorunu oraya götürdüm yol gösterdim açıkgöz değiller mi alınıyorlar da hemen sanki ben yapmışım gibi... ev sahibine hiçbir şey demedim ama onlara kendilerini şikayet etmişliğim var yatak örtüsü sarkıtmasın diye son defa büyük tartıştık çok edepsiz bir o kadar görgüsüz insanlar Allahından bulsunlar evimin huzurunu kaçırdılar dilerim hep birileri başına bela olur ben bir ilkmişim kendilerinin o çirkin görüntüsünü kabullenmediğim için onlar normalini yapıyormuşta ben onların eşyalarını sevmediğim için izin vermiyormuşum gibi davranıyorlar ... inanır mısınız yeni gelin evim bir sene boyunca her ağır misafirim için tatlı dille ablacım misafirlerim gelecek evi görmeye rica etsem halını çeker misin çamaşırını çeker misin camdan diye gitmişliğim var ... Rabbim herkesi kendi gibi insanlarla karşılaştırsın!

Aynen yeni gelindim eve gelmiş 20 kişi misafir, cam açik, mutfaktan hali silkeledi, camdan o tozlar hep benim mutfaktan iceri girdi ki masada ikramlar doluydu. Bagirdim artik sinirlendim, pişkin pişkin dedi ki hee caminin acik oldugunu gormedim...
Bizim olayda Allah'a sukur ki evleri satildi ve cekip gittiler, yeni gelenin de silkeleme huyu var, gurultusu var ama sabrediyorum cunku bu sefer de ben ev ariyorum.
Allahim cok zor insanlarin eziyetlerine tahammul etmek...

Halı, örtü silkelemek nedir yahu?
Bir de sizin site yaşamına uyumunuzu mu sorguladı bu kişiler?
Silkelediğin her şey insanların camında, balkonunda...
Bunu idrak etmek bu kadar mı zor?
Ben de sırf bu yüzden balkonu mu kapattıracağım, yeni yıkanan balkonda saç topakları, sigara külleri, çekirdek kabukları görmekten sıkıldım. Bir de oturduğumuz siteyi görseniz bir şey zannedersiniz, kafasız her yerde kafasız...Yazık kedilerimi balkona çıkaramaz oldum, bir iki ortak yaşamı alanı kurallarına kafası basmayan tip yüzünden.
Bu arada taşınmaktan bu kadar korkma, tebdil-i mekanda ferahlık vardır.
Yeniden mis gibi kurarsın düzenini, merak etme

Ay canim benim ne edepsi insanlara denk geliyoruz ne saygisizlat nasil rahatlar hic aklim almiyor bas edilecek gibi degiller insani evinden sogutup huzur icinde oturuyorlar ...

Ay canim benim ne edepsi insanlara denk geliyoruz ne saygisizlat nasil rahatlar hic aklim almiyor bas edilecek gibi degiller insani evinden sogutup huzur icinde oturuyorlar ...
Aynen, Allah iyi insanlarla karsilastirsin

siz yine ev bulmuşsunuz ben burda ev de bulamıyorum yok satılık çok ama kiralık ev yok burda... Evim küçük kullanışsız. zemin kat. Merdiveni kendileri temizliyor bi ara problem yaşadım şimdi karşı komşuya 20 tl veriyorum yerime temizliyor. 3 hafta da bir. Akşam teravih den sonra benim duvarımın dibine kilim serip sahura kadar oturup muhabbet ediyorlar seslerinden de muhabbetlerinden de sıkıldım. birinci katta olmaktan bıktım. Geçen hamam böceği giriyordu son anda gördüm. balkona çamaşır seremiyorum suriyeliler geçen kurutmalığımı alıyormuş. ev küçük zemin kat havasız. çok sıkıldım inanın ev bulsam çıkcam zaten apartman da tek ben kiracıyım ama ev bulamıyorum. huzurunuz olsun da varsın 2 gün taşınma sıkıntısı çekin ama siz evinizi seviyorsunuz komşuları sevmiyorsunuz. ben evi de komşuları da sevmiyorum ev de yok

benım üst katımdakıler gıbı ve alt katımdakı.üst katım hergun halı sırkeler balkon yıkar.çamaşiri benım tum camımı kapatır alttakı de akşamları bahcede oturur oturdugu yerde yatak odamın camının altı gece 1 e kadar ordalar ve yuksek sesle konusup gülüyorlar.uyarmaklada anlamıyorlar ve kendı evım tasınamıyorum.
taşinmak zor değil mümkünse sitey tasın bu durumlar olmuor olsada güvenlık halledıyor anında

Bu kadar abartılacak bişey yok kiracılıkta. Nedir yani? Ölsün mü kiradakiler :) Biz hep kiracıydık, zerre mülkümüz yok. Bütçeye göre bir evde oturuyorsun zaten. Kiralar pahalıysa sıkıntı evet kiracıkık bi nevi özgürlüktür. Memnun kalmazsan taşınma şansın var yani. Tabi düzen bozmak, taşınmak falan zor iş ama o kadar da abartılacak bir durum değil. Ben mesela ileride de ev almayı düşünmüyorum kesinlikle. Eve yatırım yapıp yıllarca kredi ödemek istemem, bunun için kendimi zora sokmam. Bana tuhaf gelmiyor kiracılık yani, insanlar sırf kira olmasın diye saçma sapan evlerde oturmak zorunda kalıyorlar. İnce işler bunlar ama dikkat eden pek yok. Maddi durum iyiyse gayet güzel muhitlerden güzel evler kiralayıp oturmak da enayilik değil ki. Kendi adıma konuşayım, şu ülkede eve yatırım yapmak istemem, konut işi bana mantıklı gelmiyor. Bu benim fikrim, bunun sebeplerine değinmeyeceğim, çok uzar :) hayırlı olsun diyorum size de. Kendi evin olsa ne olacak huzur yoksa?

doğduğumdan beri kiracıyım, bin tane ev değiştirdim. bu anlattıklarını her binada gördüm. hala da yaşıyorum. eşim izin verse saçlarını başlarını yolacam ama vermiyor. neyse... nereye taşınırsan taşın asla üstünde kat olmasın. taşınmaya gelince 2 koliye bakar, bu kadar gözünde büyütme.

Cogu iNsanin ortak sorunu bu 2sene kirada oturdum ne dogalgazi vardi ne dogru durust penceresi bocekleri cabasiydi üstüne ev sahibinin kiradan dusmek kaydiyla ev ile ilgili isteklerimizie vurdumduymaz halleri olduruyodu bizi kendim annem ve kayinpederimin de imkanlariyla evi oturur hale getirdik . Klozet taktirip mutfaga mermer koydurduk dusakabin yaptirdim Neyseki altta dukkan var kiraci soktular buraya tereyagi dukkani oldu sabah seslerle uyanip aksam sesle yatiyoduk defalarca kavga edip ev sahibine sikayet etmemize ragmen umursamadi neyseki kayinpederim bize ev aldi zalimin zulmune karsilik 2aylik kirasini vermedim . Arkamizdan ne dediği umurumda degil asla pisman olmuycagim bi olay sanada fikir olabilir. Once ev sahibine danis baktinki olmuyo kendi adaletini sagla basarilar.

Ben soyle bi durum icindeyim siz dusunun;
-kedi mamalarini ve sularini atan komsular
-kedi yuvalarindan rahatsiz olup uzerime yuruyen HATTA kavgaya cagirir gibi kocasini cagiran "LAN ALIN ONU" diye iki genc kiz oldugumuz icin KENDINI ADAM SANAN komsular
-ustumuzdeki herkesin biseyler cirpmasi ama biz asagida kimse yokken camasir yokken kirk yilda bi cirptigimizda "LAN CIRPMA LAN SUNU" diye asagidan gelen sesler, sonrasinda uzerimize yurup GIRGIR atmaya yeltenen hanzo komsular... (balkonumda butun yemek artiklarini buluyorum ustumuzdekilerin, sogan, maydonoz, EKMEK, bahce deseniz zaten herkes bisey atiyo AMA HER ZAMAN IKI KIZ BASIMIZA ANNEMIZE BAKARAK HAYATIMIZI SURDURMEYE CALISTIGIMIZ ICIN BIZE YUKLENILIYOR bir de kedimiz oldugu icin.)
-ve anlatmaya artik gucumun kalmadigi binlerce sey...

Nelerden rahatsiz oluyorsaniz sonrasinda daha rahat olabilecek imkaniniz varken asla donup arkaniza bakmayin. Sinirden gunlerce cenem kitlenmisti suratimda yaralar cikti... imkanim olsa kosarak giderim buralardan.. Hayirlisi olsun sizin icin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…