uzulme herseyde bir hayir canim bundan donra huzurlu olursun insalalh
Evet ya çek yere at. Ya da yağ püskürt. Çamur at. Allah allah. Komşular ile anlasıp apartmandan atılması için imza toplayabilirsiniz.O kilimleri sigara ile bir iki delseydin bakalım sarkıtacaklar mıydı... insanımızın varoş hallerinden hiç hoşlanmıyorum.
Boşuna dememişler evden önce allah hayırlı komşu versin diye benim bu 3. Ev 7 yıllık evliyim ilk evim üst katta ev çok güzeldi ama cati akiyo kimse ilgilenmiyo gina geldi artik ev satliga çıktı 1.kata taşındım oda iyiydi ama taşınırken bir çok eşyam zarar gördü büyük konuşmuşum herhalde şimdi kendi evimde oturuyorum 5. Katta çatı katı allah yardımcın olsun canım inşallah iyi bir yer olur da tekrar tasinma gereğini duymazsinDaha evvel burada bir konu açmıştım belkide cesaretim olmadığı için taşınamadım bunca zaman oturduğum evde zerre kadar huzurum kalmadı balkonuma ektiğim çiçeklerimin üzerine akan su damlalarını her sabah balkondan topladığım çöpleri, yarıya kadar asılmış nevresim takımlarını görmekten mutfak penceremden silkelenen halıdan gına geldi yarıya kadar penceremi kapatan kilimler temizliğin göstergesi imiş... en son raddeye geldik bugün tartıştık kendileride kiracı olan bu kişiler kalabalığı ve zorba tavırlaryla bana pes ettirdi bu akşam üst kat bir ev aradık ve sanırım bulduk yarın gidip göreceğiz o kadar boşlukta hissediyorum ki... tüm düzenim yerle bir olacak gibi... bana akıl verin yaşayanlar birden fazla evde oturdunuz mu? taşınmanız çok zor oldu mu ?
Daha evvel burada bir konu açmıştım belkide cesaretim olmadığı için taşınamadım bunca zaman oturduğum evde zerre kadar huzurum kalmadı balkonuma ektiğim çiçeklerimin üzerine akan su damlalarını her sabah balkondan topladığım çöpleri, yarıya kadar asılmış nevresim takımlarını görmekten mutfak penceremden silkelenen halıdan gına geldi yarıya kadar penceremi kapatan kilimler temizliğin göstergesi imiş... en son raddeye geldik bugün tartıştık kendileride kiracı olan bu kişiler kalabalığı ve zorba tavırlaryla bana pes ettirdi bu akşam üst kat bir ev aradık ve sanırım bulduk yarın gidip göreceğiz o kadar boşlukta hissediyorum ki... tüm düzenim yerle bir olacak gibi... bana akıl verin yaşayanlar birden fazla evde oturdunuz mu? taşınmanız çok zor oldu mu ?
Cok iyi anliyorum. Ben de ust katima kim gelse sıkıntı cektim... Simdi en ust kattan ev bakiyoruz.
Halinin kilimin âlâsini gordum, duzgun soyledim anlamadi, kizdim anlamadi, banyo aylarca akitti, yaptirmadi, ev sahibine bile haber vermedi akitiyor diye. Offf Allah iyi insanlarla karsilastirsin!
Canim seni ben anlarim, bizim o eski komsu da kapiya dayanmisti esimin ustune yurumustu haydut. Halbuki alt tarafi ev sahibine soylicek ki yaptirilsin. Bize de yazik degil mi, tavan sapsari pis gozukuyor. Orta yerden şipir şipir akiyor. Amaclari ne anlamiyorum.inanın aynı derdi ben çekiyorum ev sahibini aradık o da devreye girip ev sahiplerini aradı ve alelacele yaptırıldı o banyo bu defa durulur mu sanki benim suçum varmış gibi defalarca kendilerne yapın dediğimiz halde dinlenilmedi ve dün kocası gelip on dk beni ayaküstü tehdit etti gece boyu uyuyamadım artık ev gözümden çıktı gitti... evde temizliğe öyle düşkünümki yatağımı zor topladım psikolojim alt üst ...
Canim seni ben anlarim, bizim o eski komsu da kapiya dayanmisti esimin ustune yurumustu haydut. Halbuki alt tarafi ev sahibine soylicek ki yaptirilsin. Bize de yazik degil mi, tavan sapsari pis gozukuyor. Orta yerden şipir şipir akiyor. Amaclari ne anlamiyorum.
Aynen yeni gelindim eve gelmiş 20 kişi misafir, cam açik, mutfaktan hali silkeledi, camdan o tozlar hep benim mutfaktan iceri girdi ki masada ikramlar doluydu. Bagirdim artik sinirlendim, pişkin pişkin dedi ki hee caminin acik oldugunu gormedim...inanki aynısı minicik bir şeydi her defasında fırsat buldukca dedim şunu yaptırın bakın bir sorun var ben adam çağırdım sizin değil yukarının sorunu oraya götürdüm yol gösterdim açıkgöz değiller mi alınıyorlar da hemen sanki ben yapmışım gibi... ev sahibine hiçbir şey demedim ama onlara kendilerini şikayet etmişliğim var yatak örtüsü sarkıtmasın diye son defa büyük tartıştık çok edepsiz bir o kadar görgüsüz insanlar Allahından bulsunlar evimin huzurunu kaçırdılar dilerim hep birileri başına bela olur ben bir ilkmişim kendilerinin o çirkin görüntüsünü kabullenmediğim için onlar normalini yapıyormuşta ben onların eşyalarını sevmediğim için izin vermiyormuşum gibi davranıyorlar ... inanır mısınız yeni gelin evim bir sene boyunca her ağır misafirim için tatlı dille ablacım misafirlerim gelecek evi görmeye rica etsem halını çeker misin çamaşırını çeker misin camdan diye gitmişliğim var ... Rabbim herkesi kendi gibi insanlarla karşılaştırsın!
Aynen yeni gelindim eve gelmiş 20 kişi misafir, cam açik, mutfaktan hali silkeledi, camdan o tozlar hep benim mutfaktan iceri girdi ki masada ikramlar doluydu. Bagirdim artik sinirlendim, pişkin pişkin dedi ki hee caminin acik oldugunu gormedim...
Bizim olayda Allah'a sukur ki evleri satildi ve cekip gittiler, yeni gelenin de silkeleme huyu var, gurultusu var ama sabrediyorum cunku bu sefer de ben ev ariyorum.
Allahim cok zor insanlarin eziyetlerine tahammul etmek...
Aynen, Allah iyi insanlarla karsilastirsinAy canim benim ne edepsi insanlara denk geliyoruz ne saygisizlat nasil rahatlar hic aklim almiyor bas edilecek gibi degiller insani evinden sogutup huzur icinde oturuyorlar ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?