Sonunda roaccutanena teslim oldum :( kusma dönemini nasıl hafif atlatirim. Bir yardimmm

Yoneticilerden ricam konumun bir süre tasinmamasi çünkü diğer forumlara tasidiginiz zaman sorunlarım çözümsüz kalıyor ve ben bu sitenin hiçbir yararını görmüyorum o zaman da. Lütfen bari 1-2 saat bekleyin :KK43:

Soruma gelince artık antibiyotikler de fayda vermeyince kaçıp durduğum roaccutane hapını, doktorun 'bu sivilceler başka türlü gecmez 'demesesiyle dün itibariyle almış bulunuyorum. Dun ilk hapimi kullandım. Benim korktugum ise ben öğretmenim, okulun kapanmasına daha 1 ay var ve ondan sonra seminerler. Birinin beni sivilceli bir şekilde görmesine dayanamam sanırım :KK43:
Benim sorum ise bu kusma denilen sivilce artışı dönemini nasıl hafif atlarım?
Bazıları kusma döneminde çok sivilce çıkarmıyor. Bunu kendileri mi sağlıyorlar yoksa bünye meselesi mi?

Doktor 20 mg ile başlattı. Sivilceler için nadixa verdi. Ve kuruluk için bazı kremler...
Sizin de önerileriniz varsa alabilirim. Lütfen şu kandil günü bu kardesinize Allah rızası için yardım edin :KK43:

Herkese hayırlı kandiller.
6. Ayıma giricem 3. Kullanisim ilk ikisinde kusma dönemi yasamadim ama sonuncuda 4. Ayın sonuna kadar sivilce çıktı yapabilcegnz hibisey yok katlancaksinz umarım sivilceleriniz tekrarlamaz

çok yanlış bir dönem yahu,bence de doktorunu bir araştır.yaz aylarında kullanılması hiç uygun değil genelde sonbaharda verirler.benim tedavimin son evresi yaz başına sarkınca,evde çıkmam mecbursa 90 faktör lük güneş kremiyle geziyordum,ona rağmen cildim kızarıyor pütür pütür oluyordu.
kusma konusunda senin yapabileceğin hiçbir şey yok.
yani şu var kusma dönemini hafif de geçirebilirsin ağır da tamamen bünyesel bir şey.benimki hafif geçmişti mesela.
ama sen bu kadar panik olursan bu gidişle çıkmayacağı varsa da olması gerekenden fazla çıkar,negatif etki.
bir arkadaş yazmış, çok kötü olursa rapor alıp evde geçirirsin sadece sonuca odaklan.porselen gibi olacak tedavi sonunda.

6. Ayıma giricem 3. Kullanisim ilk ikisinde kusma dönemi yasamadim ama sonuncuda 4. Ayın sonuna kadar sivilce çıktı yapabilcegnz hibisey yok katlancaksinz umarım sivilceleriniz tekrarlamaz

Benim de 2.kullanisim. kullanimlarinizdan ne kadar süre sonra çıktı sivilceleriniz? Ben 4-5 sene rahattim

Ramazana denk geleceği için zorlanacagim bu konuda :KK43:
İftar ve sahur arası içmeye çalış canım ben öyle yapıcam şuan bende kullanıyorum dokuzuncu gündeyim ama sivilce
için kullanmıyoruım ,en azından 3 litre olmasa bile 2,5 litre iç , bu ilacı kullanırken su çok önemli ....

Yoneticilerden ricam konumun bir süre tasinmamasi çünkü diğer forumlara tasidiginiz zaman sorunlarım çözümsüz kalıyor ve ben bu sitenin hiçbir yararını görmüyorum o zaman da. Lütfen bari 1-2 saat bekleyin :KK43:

Soruma gelince artık antibiyotikler de fayda vermeyince kaçıp durduğum roaccutane hapını, doktorun 'bu sivilceler başka türlü gecmez 'demesesiyle dün itibariyle almış bulunuyorum. Dun ilk hapimi kullandım. Benim korktugum ise ben öğretmenim, okulun kapanmasına daha 1 ay var ve ondan sonra seminerler. Birinin beni sivilceli bir şekilde görmesine dayanamam sanırım :KK43:
Bazıları kusma döneminde çok sivilce çıkarmıyor. Bunu kendileri mi sağlıyorlar yoksa bünye meselesi mi?

Doktor 20 mg ile başlattı. Sivilceler için nadixa verdi. Ve kuruluk için bazı kremler...
Sizin de önerileriniz varsa alabilirim. Lütfen şu kandil günü bu kardesinize Allah rızası için yardım edin :KK43:

Canim okul bittikten sonra rapor al. Seminerlere gitme. Ya da izin alabiliyorsunuz izin al

yazın başlanmaz tüm cildiniz nemi emiyor ve gözleriniz bile kuruyor. Cildiniz çok hassas oluyor birde sıvı almayacaksınız oruç tutarsanız nemsiz kalcak vücut iyice sorun. Kusma dönemine müdahale olmaz sanmıyorum ben 8 ay kullandım o kadar insanla tanıştım kimse kusma dönemine birşey yapamadı. sivilceleri sıkarsanız o başka ama bu sefer iz kalır

Benim de 2.kullanisim. kullanimlarinizdan ne kadar süre sonra çıktı sivilceleriniz? Ben 4-5 sene rahattim
Bende hemen hemen 3 er sene rahattm doktor hiç garanti vermedi bu seferde biteceğine ve 3. Kullansm olduğu için bana verdiği zararlar çok fazla sonuna geldim saylr o yüzden tamamlicam karaciğer enzimlermi fazlasyla yükseltti dikkat etmeme rağmen de kolestrol 2 aydr 268 düşmüyor o yüzden hapin dozunuda 10 mg a düşürdü

Senin elinde olan birşey değil ki o ama karaciğer değerlerini yükseltmemek için A vitamini çok az tüket. Benim 4 aydan itibaren bebek gibi olmuştu cildim:21:

Roaccutane candır. Ben de 6 ay kullandım ve bu ilaçla ilgili tek pişmanlığım daha önce kullanmamış olmak. Bir halta yaramayan zibilyon tane ilaçla kendimi zehirleyeceğime, 6 ay adam gibi ilaç kullanırım, bir daha uğraşmam sivilce meretiyle. Dr doğru söylemiş, bazı sivilceler Roaccutane olmadan geçmiyor kardeşim, geçmiyor işte.
Roaccutane'nin yan etkileri halk içinde fazla abartılıyor. Yok içti intihar etti, yok içti, suratı tanınmaz hale geldi gibi şehir efsanelerine kanmayın. Kusma dönemi denilen şey sizin sivilce çıkarmanız işte. E zaten şu an sivilceli değil misiniz? 3 tane daha sivilce çıkacak diye mi korkuyorsunuz? Merak etmeyin, suratınızın yanına yeni bir surat çıkmıyor. Sivilceleriniz bildiğiniz gibi çıkmaya devam ediyor bir süre. Olağanüstü bir şey yok. İyice nemlendirir, güneşten korursunuz, dışarı çıkarken yüzünüze pudra sürüp sivilce renklerini soluklaştırır veya gizlersiniz, hiç bir sorun kalmaz. Bu sivilce kusmasını gözünüzde büyütmeyin. Abartılacak bir sey değil.

Roaccutane candır. Ben de 6 ay kullandım ve bu ilaçla ilgili tek pişmanlığım daha önce kullanmamış olmak. Bir halta yaramayan zibilyon tane ilaçla kendimi zehirleyeceğime, 6 ay adam gibi ilaç kullanırım, bir daha uğraşmam sivilce meretiyle. Dr doğru söylemiş, bazı sivilceler Roaccutane olmadan geçmiyor kardeşim, geçmiyor işte.
Roaccutane'nin yan etkileri halk içinde fazla abartılıyor. Yok içti intihar etti, yok içti, suratı tanınmaz hale geldi gibi şehir efsanelerine kanmayın. Kusma dönemi denilen şey sizin sivilce çıkarmanız işte. E zaten şu an sivilceli değil misiniz? 3 tane daha sivilce çıkacak diye mi korkuyorsunuz? Merak etmeyin, suratınızın yanına yeni bir surat çıkmıyor. Sivilceleriniz bildiğiniz gibi çıkmaya devam ediyor bir süre. Olağanüstü bir şey yok. İyice nemlendirir, güneşten korursunuz, dışarı çıkarken yüzünüze pudra sürüp sivilce renklerini soluklaştırır veya gizlersiniz, hiç bir sorun kalmaz. Bu sivilce kusmasını gözünüzde büyütmeyin. Abartılacak bir sey değil.

Evet bugün biraz abarttigimi fark ettim. Ama googleda çok kötü fotolar var yaa :( bi de bugun bir sene içinde cekindigim fotolara baktım iyi ki kullanıyorum dedim.

Şimdi tek kaygım ve korkum ilaçtan sonra tekrar sivilcelenmek. İnşallah yaşamam böyle bir durum. Siz kaç yıl önce kullandınız ve su an nasıl cildiniz?

Evet bugün biraz abarttigimi fark ettim. Ama googleda çok kötü fotolar var yaa :KK43: bi de bugun bir sene içinde cekindigim fotolara baktım iyi ki kullanıyorum dedim.

Şimdi tek kaygım ve korkum ilaçtan sonra tekrar sivilcelenmek. İnşallah yaşamam böyle bir durum. Siz kaç yıl önce kullandınız ve su an nasıl cildiniz?
3 yıl önce kullandım ben. Şu an genel olarak sivilce yok, ama adet dönemlerimde ve suratımla çok oynarsam tek tük çıkıyor, onları da önemsemiyorum. Ama olsa ki tekrar tedavi gerektirecek kadar çok sivilcelensem, yine severek Roaccutane kullanırım. Hiç başka ilaçla vakit kaybetmem bile.

Bende 1 yıl kadar zoretanin kullandım doktorum ilk gittiğim gün kusmaması için bana peeling verdi ve zoretanin ile birlikte antibiyotik yazdı 2 hafta antibiyotiği kullandım 3 ay sonra cildimde kusma oldu ama tek tüktü ve kısa sürdü

dua ette kusma olsun canım.çünkü ne kadar çok kusma olursa o kadar iyi sonuç alınıyor.bende kullandım beş yıl oldu bazen çıkıyo hala sinir oluyorum kusmayanlar şimdi çıkıyor diyorum deri altında bekliyor yılla sonra çıkıyor çünkü.kusma dönemide iki ay sürüyo toplamda 6 ayın iki ayını çık kalan aylar baby face gibi geziyorsun.iki ayda sıkarsın dişini bişi olmaz

haa birde şunu belirteyim akşamları ışık yakmadan oturmaya çalış dışarda çok çıkma hatta hiç çıkma leke yapıyor çünkü en ufak ışık faktörü.

Ben de ayni yola baş koyacagim sanirim. 2009 yilinda sivilcelerden bezip aknetrendle hayata merhabaa demistim. Tabi o yolda cekilen cilem olmadi mi, olsundu. Sonuc inanilmaz guzeldi. Lekelerim bile kaybolmustu.
Geldik 2015yaza benim sivilceler yeniden hortladi, inanilmaz batiyor gozume,icten aciyan dolu dolu sivilcelerim zombiler diyarina cevirdi yuzumu. Ya sabir cekiyorum, tekrar tedavi olmayi dusunuyorum. Cidim acayip hassas isin kotusu. 30a iki kala bu neyin sivilcesi anlamiyorum ya.

Ben de ayni yola baş koyacagim sanirim. 2009 yilinda sivilcelerden bezip aknetrendle hayata merhabaa demistim. Tabi o yolda cekilen cilem olmadi mi, olsundu. Sonuc inanilmaz guzeldi. Lekelerim bile kaybolmustu.
Geldik 2015yaza benim sivilceler yeniden hortladi, inanilmaz batiyor gozume,icten aciyan dolu dolu sivilcelerim zombiler diyarina cevirdi yuzumu. Ya sabir cekiyorum, tekrar tedavi olmayi dusunuyorum. Cidim acayip hassas isin kotusu. 30a iki kala bu neyin sivilcesi anlamiyorum ya.
benim de 30a iki var canım.
ben her şeyi göze aldım ve kullanıyorum. doktorumun desteği büyük o beni çok rahatlattı. güzel kızsın,bu ilacı kullanınca çok daha güzel olacaksın falan diyince gaza geldim :)
iyi bir cildiyeci bulup vakit kaybetmeden kullan derim.

Back
X