Öncelikle hayran kaldım size hatta kıskandım, yerinizde olmak istedim. "Allah dağına göre kar verir" biliyorsunuz. Siz nasıl güçlü, olgun biriymişsiniz ki bu zorluğa katlanabileceğinizi takdir etmiş ve size bunu yaşatmış... Evet iğrenç bir durum, berbat hissettirir, ama siz Allah katında ne büyük bir insansınız ki bunun bile üstesinden gelebileceğiniz buyrulmuş...
Bir günde her şeyin değiştiğine inanmıyorum ya da bir hafta ya da birkaç hafta... Öz aynıydı, söz farklıydı, siz bu olaylar sayesinde fark ettiniz sadece... Kimbilir size nasıl gösterildi, belki bir garsona sert bir çıkışma, belki sizin yanınızda başka kadınlara atılan edepsiz bakışlar ama siz bir türlü fark edemediniz... Sizin gözünüzdeki perde engel oldu tüm bunları görmenize ve bir gün o perde kalkınca onun ahlaksız yönü sahneye çıkıverdi... O nedenle zaman zaman aklınıza gelen mutlu anlarınız acı vermesin size, o anları siz yaşadınız, sevginiz öyle gösterdi, bir başkasıyla da aynı şeyleri yaşarsınız aynı güzellikte, o anları özel yapan sizdiniz çünkü...
İsyan edip hafızanızı da silmek istiyorsunuz bir yandan... İnsan yaratılış itibariyle acizdir, küçükken nasıl biri canımızı yaktığında annemize koştuysak bu yaşta da tüm sıkıntılarda kaçmak, kurtulmak için sığınacak yer arıyoruz... Eğer siz şu halinizde sizi koruyup kollayack tek güç olan inancınıza sarılmazsanız (sadece dini manada söylemiyorum) savunmasız bir çocuğa dönüşüverirsiniz... "Zaten öyleyim" demeyin sakın, hayatta sıkıntı da olmalı, acı çekmekten ölecek gibi olmalısınız, nefessiz kalmalısınız... Mahvolmalısınız ki bir sonraki darbede "Öncekinde ölmedim ya, daha da bana bir şey olmaz" diyebilesiniz...
Hayatta acının dibine vurmadan "büyüyen" insanları çok şanssız görüyorum. Küçüklüğünde steril bir ortamda büyüdüğü için bünyesi alerjik ve en ufak virüste hasta olan çocuklar gibi oluyor acıyla yoğrulmayanlar... Şu halinizi bi atlatın hele, görün bakalım bundan sonra nasıl güçlü, nasıl dimdik olacaksınız... Fakat unutmayın... Hiçbir hastalık, illet acısını çektirmeden düşmez yakanızdan... Dayanın biraz, "iyileşince" o kadar güçlü olacaksınız, hayata bağışıklık kazanacaksınız ki acı algınız bile değişecek... Lütfen dayanın bu geçici döneme... yerimseniben