Sorguluyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arayış içinde misin, yoksa İslamdan kopmak mı istemiyorsun? Ben her ayete inanmıyorum mesela, şu cennetteki huriler mevzusu gibi...
Belirleyeceğin yol buna göre değişir.Benzer sıkıntılarla başlayıp okultizm, kabala gibi konulara yönelen insanlar biliyorum.Oradaki Tanrı onlara cevap vermiş söylediklerine göre...

Dini konu yasak bunu bilin . Öncelikle müslüman diyorsunuz ama Allah varsa hâşâ tanrı varsa diyorsunuz umarım vardır diyorsunuz bu kadar tereddütle Müslümanım diyor musunuz. Siz şüphelisiniz şu an lütfen araştırin. Ayrıca ayetleri de şecerek İslam'dan bana ters geldi şüphe ediyorum diyemezsiniz ki. Recm ayeti var evet. Ama müslüman olmanıza engel olan ne. Lütfen o kadar hoca varken dinlemek yerine böyle konu açmayın.

Bir sakin olun isterseniz. Kadının bir derdi var? Ne dediğini anladınız mı?

Hanımefendi sen din arayışı içindesin . Allah hâşâ varsa,yoksa diyorsun bu dini konu değil de ne. Sakinim böyle konularda çok tepki gördüm o yüzden tepkim. Ayrıca gerçekten hiç dinleyeceğiniz bir hoca bir YouTube da biri yokmu şüphenizi götürecek. Burda cennet varsa yoksa bir mi diyorsunuz. Evet cennet var somut delil Kuranı kerim. Okursanız sizde rahat edersiniz hem. Allah birdir ve tektir. Ve vardır. Tanrı demek hoş değildir. Allah celle celaluh deriz. Çünkü Tanrı tapilan herşeyi kapsar. Allah azze ve celle deriz bu yüzden.

konunun dini olduğuna katılıyorum
amaç o olmasa bile oraya kayacak.
ama siz niye böyle yapıyorsunuz?
öfkeyle konu sahibesinin inanmasını sağlayamazsınız ki.
sorduğu soru düz değil cevabıda düz olamaz.

Burada dini konu açmak yasak, cevapları bilmek istiyorsanız Peygamber efendimiz aleyhisselatu vesselam hayatını okuyun sahabeler hayatını okuyun çok güzel bilgiler alırsınız film dizileri de var güzel anlatan hocalarımız da var onları da dinleyip cevap alabilir siniz

Bazı ayetler kafamı çok karıştırıyor.Tanrı varsa(var olmasını diliyorum)O’nun gönderdiği kitaba inanırım..
Cennette göğüsler tomurcuklanmış 40 tane hurini olduğu ayet mantığıma yatmadı mesela.Bir erkek ,etrafında 40 huri,amaç seks..Allah böyle bir şey diyor olamaz..
Ya da recm ayeti.Zina yapan kadının taşlanarak öldürülmesi..Nasıl yani diyorum.
O halde direk tefsirlerini okuyun derim , meal de yorum katılıyor bazen asıl manayı veremiyorlar, tefsir de manaların derinliğine iniyor, güvenilir bulduğunuz bir tefsirden başlayın bence...

Bol bol araştırma yapıp kitap okumalısın aklımdaki sorulara ancak o şekilde cevap bulabilirsin .
Ayrıca sana tavsiyem yaratılmış olanları da gözlemle . Bir çiçeği , bir bebeği , güneşi , yıldızları , ayı , gezegenleri …. Sence tüm bu güzellikler sırf bu dünya için yaratılmış olabilir mi ?
Belgesel izle mesela çokça . Güneşin doğuşu ve batışı bile bir mucize benim için , serin esen rüzgar , dalgalanan deniz . Gözümün önünde büyüyen çocuklar , mevsimler , damarlarımızda dolaşan kan , beynimiz , mesaj yazan parmaklarımız ….bunca şeydeki güzelliği görmeye çalışın . Vesveselere takılıp kalırsanız yolunuzdan şaşarsınız . Evet aklımıza yatmayan şeyler olabilir ama bizim irademiz, aklımız , algımız zaten kısıtlı , nasıl koca bir sürahi suyu bir bardağa sığdıramıyorsak , bazı şeyleri de tam idrak edemeyiz . La ilahe illallah deyin bol bol .

Bu tür konular yasak.
Neden yasak olduğunu anlamak için de müneccim olmaya gerek yok.
Müslümanım diyorsunuz ama itikadi sorununuz var.
İslamdan kopmak istemiyorsanız ilçe müftülüklerine gidin yardımcı olsunlar.
Veyahut, açın Kuran tefsiri okuyun.
Meal değil, tefsir özellikle.
İlmine güveneceğiniz hocaların videolarını izleyin.
Hayatınızda dinini yaşayan insanlar var mı? Çevrenizde bu tür insanlar olması da sizi yaklaştırır.
Ve her zaman her şey aklımıza yatmayabilir, önemli olan da kalben inanmaktır zaten.
Ama güzel araştırsanız bu din sizi tatmin edecektir.

Aramak güzeldir.
Bulanlar arayanlardan çıkar.

Seni çok iyi anlıyorum. Çoğu kişi üstüne düşünmeye bile korkuyor. Ben mantığımla düşünerek bir yaratıcının varlığının farkındayım. Kuranı okuyup içime sindirmeye çalıştıkça uzaklaştım maalesef asla aklıma mantığıma kalbime yatıramadığım bölümler var. Bir hocaya gerek olduğunu da düşünmüyorum ne bir eksik ne bir fazla ve tastamam bir kuran olduğu ayetlerde de açık zaten. Yani bir kişi bulup ona inanırsak tam tersini diyenler de var yine körü körüne inanmak güvenmek oluyor. O da bir insan evladı. Allahın insanlığa gönderdiği kitabı kendi beynimle algılayabilmem lazm diye düşünüyorum.

Bir çok kişi inandığı kitabı okumamış dahi. Hocalardan dinleyerek bahsedilen şeye inandıklarını sanıyorlar.. benim yaratıcıyı beynimle bulmam bence çok daha gerçek. Ölünce bana sorulduğunda sorulursa allah içimi biliyor onu bulmak için verdiğim çabayı ve tam olarak içten inandığımı.. adalet varsa korkmuyorum. Yoksa da… ki bu çok korkunç, yok olup gitme fikrini veya üstüne bu kadar düşündüğüm için cehennemde sonsuza kadar yanma sindiremiyorum..

Kendime ateist deist agnostik gibi isim yüklemeye de karşıyım.

Son düzenleme:
Seni çok iyi anlıyorum. Çoğu kişi üstüne düşünmeye bile korkuyor. Ben mantığımla düşünerek bir yaratıcının varlığının farkındayım. Kuranı okuyup içime sindirmeye çalıştıkça uzaklaştım maalesef asla aklıma mantığıma kalbime yatıramadığım bölümler var. Bir hocaya gerek olduğunu da düşünmüyorum ne bir eksik ne bir fazla ve tastamam bir kuran olduğu ayetlerde de açık zaten. Yani bir kişi bulup ona inanırsak tam tersini diyenler de var yine körü körüne inanmak güvenmek oluyor. O da bir insan evladı. Allahın insanlığa gönderdiği kitabı kendi beynimle algılayabilmem lazm diye düşünüyorum.

Bir çok kişi inandığı kitabı okumamış dahi. Hocalardan dinleyerek bahsedilen şeye inandıklarını sanıyorlar.. benim yaratıcıyı beynimle bulmam bence çok daha gerçek. Ölünce bana sorulduğunda sorulursa allah içimi biliyor onu bulmak için verdiğim çabayı ve tam olarak içten inandığımı.. adalet varsa korkmuyorum. Yoksa da… ki bu çok korkunç, yok olup gitme fikrini sindiremiyorum..

Kendime ateist deist agnostik gibi isim yüklemeye de karşıyım.
Az önce önemli bir yazarımızın yazsını okudum.Sorgulamak ve inanmak birbirine zıt şeyler değildir,sorgulayan insan inançsız olduğu için değil inanmak istediği için sorgular, demişti.

Az önce önemli bir yazarımızın yazsını okudum.Sorgulamak ve inanmak birbirine zıt şeyler değildir,sorgulayan insan inançsız olduğu için değil inanmak istediği için sorgular, demişti.
Malesef sorgulayınca insanlar direk oooo bu ateist olmuş amannn deme öyleee. Hiiiii!!! Tepkileri veriyor. Kimseye bakma kalbini dinle ❤️

Merhaba arkadaşlar,konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum.Bu aralar hayatın anlamını sorguluyorum.Doğmadan önce var mıydık,öldükten sonra ne olacak?Hiç bir şey de olmayabilir mi?Dindar insanlar beni eleştirecek belki ama,ben de müslüman kimliği ile yaşayan ve hayatı sorgulayan insanım.Gidenlerden haber yok,dönen yok.Olsa ne olurdu?Olmaması daha mı iyi?
Eğer ahiret diye bir şey yoksa ne diye yaratıldık?Varsa nasıl bir yer?Ebedi cennet de bir cehennem değil mi?
Offf bunaldım bu aralar...Cevap bulamasam da beni ikna eden bir şeyler arıyorum.
Bilim açıkçası bu sorulara olumlu yanıtlar vermiyor gibi.Ama diğer alanların da felsefe,din vs gibi somut kanıtları yok...
Yani kafam çok karışık...Yaşamak güzel ama anlamlı olursa daha güzel..İnsan olmak çok zormuş...
Yıllar önce başka bi konuda yazmıştım, buraya gelirken nasıl kimse size fikrinizi sormadıysa buradan giderken de kimse size fikrinizi sormayacak. Nereden geldigimizi ve nereye gideceğimizi çok iyi bildigini iddia edenlerin pek çogunun kemikleri bile kalmadı artık, hala hayatta olanların da kaderi ortak, o çok bilen beyinleri toprak altında bozulup gübre olacak.

O yüzden çok bilenleri degil çok arayanları okuyun derim. Her şeyi çözdüğünü zannedenleri değil hep çözecek yeni bi şeyleri olanları dinleyin. Ve siz de çok arayanlardan olun. Öncesi ya da sonrası için çok endişelenmek yerine bugün bu anda kalın, sahip olduğunuz en buyuk seylerden en kucuklerine kadar hepsine sıkı sıkı sarılın. Çünkü şu sınırlı zamanı bomboş geçiren ve sonsuzluğa kapağı bi atayım o zaman yaşayacağım diye düsünenlerin hali en hafif tabirle gülünc.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X