Soru-cevap/ Çamaşırlar kac derece / tersten - yüzden / pantolon paçadan - belden

kafada bazı toparlayamadıgım seyler var
4.5 aylık evlıyım
soru cevap yapacagım

1- beyaz çamaşırlar kaç derecede?
2- beyaz camasırlar ön yıkamalıdamı?
3-havlularla atletler karıstırılabilirmi ?
4- deterjan kabı olmayan ıcın bır cay bardagı konstre deterjan fazla bır ölçekmi?
5- spor ayakkabılar kac drerecede?
6-renkli çamaşları terstenmi yüzdenmi yıkamalı?
7- çamaşırları terstenmi yüzdenmi asmalı?
8-pantaolon ve esofmanları belındenmi pacasındanmı asmalı?
9-nevresımler kac derecde yıkanmalı?
10- yenı beyaz tuller(organze degıl , örme degıl ) kac derecede yıkanmalı ?
11- beyazları beyazlatmak için neler yapılabilir?

cok tesekkur ederım :16:
Beyaz camasirlar 60 ile 90 derece arasi degisebilir beyaz camasirlar on yikamalidir havlularla atletler beyazsa karistirilabilir
Bir cay bardagi konsantre ise fazladir olcek spor ayakkabilar 30 derecede yikanmalidir renkli camasir iki turlu de yikanabilir farketmez camasirlarin ters asilmasi uyvundur ama tembelligimizden duzde asilabilir pantalon ve esofmanlarin belinden asilmasi uygundur nevresimler 40 ve 50 derecede yikanmasi uygundur yeni organize tuller 40 derecede yikanmali beyazlari beyazlatmak icim farkli deterjanlar vardir beyazlaticilar kullanilabilir

Kızlar çamaşır suyunu yumuşatıcı gözüne mi deterjan gözüne mi koyuyorsunuz ? Cevabınızı bekliyorum :D

1- beyazları 60 derecede ön yıkamalı yıkıyorum.
2-
3- evet karıştırıp yıkıyorum yine 60 derecede
4- 8 kg'lık makine için eğer tam doluysa bence çok değil.
5- spor ayakkabıları 30 derecede yıkıyorum.
6- renkli de olsa beyaz da olsa bütün çamaşırları tersten yıkıyorum. hatta katlayıp koyuyorum az kırışıyor o zaman.
7- ters yıkadığım için ters asıyorum.
8- ben belllerinden asıyorum. paçaları mandal izi oluyor yoksa.
9- açık renkse 40 koyu renkse 30 da yıkıyorum.
10- benim makinenin (arçelik) tül ayarı var sentetik 40 derece. o ayarda yıkayıp 400 devirde sıktırıyorum.
11-yaşadığımız yerin suları aşırı derecede kireçli. ne yapsam da bembeyaz olmuyor. ama birkaç yıkamadır a...l kullanıyorum. sanki çok az da olsa fark var.

benim derdim de tüllerin en üst kısmından çıkmayan is lekesi. :5:

Kızlar çamaşır suyunu yumuşatıcı gözüne mi deterjan gözüne mi koyuyorsunuz ? Cevabınızı bekliyorum :D

deterjan gözüne canım. yumuşatıcı gözüne koyunca en sona aldığı için çok iyi durulanmaz.

ya ben bir de iki durulama yaptırıyorum. sanki ilk durulamada ne kadar az deterjan koysam da köpüklü kalıyormş gibi geliyor.

4.5 aylık evlıyım
soru cevap yapacagım

4- deterjan kabı olmayan ıcın bır cay bardagı konstre deterjan fazla bır ölçekmi?

Ben henüz evli değilim ama annemin kurallrını aktarayım sana :1:
1-60 derece genelde.
2-Ön yıkama genelde yapmaz kullandıgı deterjan sayesinde bembeyaz çıkıyorlar.
3-Karıştırır.
4-
5-
6-Renkliler tersten yıkanır bazen ben asarım hep çeviririm çünkü :) Renkleri daha canlı kalıyor ;)
7-Düzden asılır katlarken kolaylık.Balkonumuz kapalı oldugu için mandal kullanmıyor iz olmuyor.
8-Belden asar.
9-30 40 derece.
10-Tülleri yüksek derecede yıkıyor sanırım tam bilmiyorum.
11-Beyazlatıcı kullanmıyor.

dün aksam ne yaptım

butun bılgılerı harmanladım

havlular atletler vs vardı beyaz cok
70 derece 2 saat 20 dakıkada yıkadı
ama yumusatıcı koymamısım
sonra esıme yumusatıcıyı acta yumusatıcıyıa lsın oyle asalım dedım
oda yanlıslıkla 60 derece 2 saatte bır daha yıkatmıs
sabah annem serecektı
artık herhalde kar gıbı olmustur beyazlar :)

ben cocugu kıyfaetlerını utuluyorum

esımın ve benım tum gıysılerımızı utuluyorum

havluları utuluyorum

corpa utulemem
nevresım ve carsaflarıda utuluyorum ıkı kat seklınde

ıc camasırı utulemem
zaten o kadarda vaktım yok

evde 3 top nevresım var utulenecek hab u aksam ha yarın aksam dıye pazar aksamından berı gıdıyor bakalım:32:

verdıgınız bılgıler ıcın cok tesekkur ederım
amam camasır suyu kısmına takıldım koysakmı koymasakmı bılemedım

kızlar bi tanıdığımızdan ürün almıştım hani bu evlerde satıyorlar anway avon gibi.biobellinda diye bişey.çamaşır beyazlatıcısı var toz şeklinde kapağıda küçük azcık koyuyorsun ondan deterjana ek bembeyaz oluyor.annemin asırlık tüllerini kar gibi yaptı inanamadım üstelik sigara isiydi perdeler.umarım reklama girmiyordur bu konularda çok bilgi sahibi deilim.paylaşmak istedim.

daha ocneden bıobelındanın urunlerını kullanmıstık ama ıyımıydı bılemıyorum annem bılır

havluları utuluyorum

corpa utulemem

ıc camasırı utulemem

evde 3 top nevresım var utulenecek hab u aksam ha yarın aksam dıye pazar aksamından berı gıdıyor bakalım:32:

ben gömlek, t-şört gibi kıyafetleri ütülerim..kotların hepsini ütülemem çok buruşmuş ise ütülerim..
çamaşırları ütülemem dediğin gibi vaktim yok :31::31:
nevresimleri elimden geldiğinde ütülemeye çalışıyorum :34::34:

benimde 1 takım nevresim, 2 gömlek, 2 pantolon var..ne zaman ütülenecek acaba :1::1:

bugünkü derdim ev berbat durumda resmen ayaklandı..yatak odamı ve mutfağı temizlicem :33::33:
yarın akşamda oturma odası, banyo, antreyi temizlicem...off ne zormuş çalışan bir kadın olmak :36::36:

havluları utuluyorum

corpa utulemem

ıc camasırı utulemem

bu kadar ütüyü nasıl yapıyosun canım ?
çocuk var, evinde kocaman, bide onun temizliği var.

Ben sadece dış giyisileri ütülerim, nevresim ,iç çamaşırı fln onları ütülemiyorum.
Bu kadarına bile çalışırken zor yetişiyorum, vallahi helal sana kuzum.

evet vallahi huyum kurusun
arkadaşlarım bile dalga geçiyor'' sen mikroplara hiç şans vermiyorsun ama'' diye acıyorlar artık mikropçuklara.
özellikle donlar ütülenmeli:27:

İç çamaşırlarını bende atlet, kilot mutlaka ütülerim, ütüsüz nevresim takımında asla yatamam, kısacası makinada yıkadığım herşeyi ütülerim. Bazen abartıp toz bezlerini bile ütülediğim oluyor. :33: İşte sırf bu sebepten sabahları genelde normal kalkma saatimden yarım saat erken kalkıp ütü yapıyorum. Mesela dün akşam nevresim takımlarını yıkadım, normalde sabah 6,30 da kalkıyorum ben 6 da kalktım ütü yaptım.

1- beyaz çamaşırlar 60 derecede
2- beyaz camasırlar ön yıkama yapmam
3-havlularla atletler karıştırırım o kadar derecede mikrop falan kalmaz, yıkarken azıcık çamaşır suyu katarım
4- deterjan kabı olmayan ıcın bır cay bardagı konstre deterjan fazla bence çok ağır kokuyor biraz daha az koyabilirsin çamaşırın çoksa bir çay bardağı uygun olabilir
5- spor ayakkabılar elde yıkama programına atarım makinaya atmadan önce azıcık leğende suda bekletip yıkarım...
6-renkli çamaşları özeliikle tersine çevirmem
7- çamaşırları asarken ona dikkat etmem nasıl denk gelirse asarım çok güneşli havalarda renklilerin rengi değişebilir ama ben kapalı alanda kurutuyorum
8-pantaolon ve esofmanları belınden asarım
9-nevresımler 40 derecede yıkarım
10- yenı beyaz tuller 30 derecede 600 sıkmada elde yıkama programnında yıkarım
11- beyazları beyazlatmak çamaşır suyunda bekletirim

dip not: loc kullanmayı tavsiye ederim renkli beyazlı hiç farketmez..

İç çamaşırlarını bende atlet, kilot mutlaka ütülerim, ütüsüz nevresim takımında asla yatamam, kısacası makinada yıkadığım herşeyi ütülerim. Bazen abartıp toz bezlerini bile ütülediğim oluyor. :33: İşte sırf bu sebepten sabahları genelde normal kalkma saatimden yarım saat erken kalkıp ütü yapıyorum. Mesela dün akşam nevresim takımlarını yıkadım, normalde sabah 6,30 da kalkıyorum ben 6 da kalktım ütü yaptım.

ben uykumdan uyunup ütü yapıcam haaaaa...şaka gibi :33::33::33:
helal olsun valla sana :nazar::nazar::nazar:

aslında bunları cok ek zamanlarda yapıyorum mısal esım haftanın 2-3 gecesı olmuyorya
o geceler yapıyorum utulerı
cok uzun zamanımı almıyor
nevresım ıle ortuyoruz hafat ıcı yatagı acıkcası burus kırıs oluyolar pamuk saten utulemem gerekıyor yanı
valla ne bılım nasıl utuluyom sımdı oyle deıdnya vakıt ayıramam :)
nazlanırımm

aslında bunları cok ek zamanlarda yapıyorum mısal esım haftanın 2-3 gecesı olmuyorya
o geceler yapıyorum utulerı
cok uzun zamanımı almıyor
nevresım ıle ortuyoruz hafat ıcı yatagı acıkcası burus kırıs oluyolar pamuk saten utulemem gerekıyor yanı
valla ne bılım nasıl utuluyom sımdı oyle deıdnya vakıt ayıramam :)
nazlanırımm

Makineyi eşim 2saatlik programda çalıştırmış dedin ya çok hoşuma gitti :31:
Ne güzel eşin yardımcıymış :46:
Çoğu erkek yapmaz valla bunu
Maşallah subhanallah :nazar:

Makineyi eşim 2saatlik programda çalıştırmış dedin ya çok hoşuma gitti :31:
Ne güzel eşin yardımcıymış :46:
Çoğu erkek yapmaz valla bunu
Maşallah subhanallah :nazar:

ay neden hosuna gıttı bebişim
hıc yardım etmez
hatta bızım donem evlenen kızların arasında en uzak esımdır ben tek yaparım herseyı o bana ayak bagı olur
ha arabada camasır ve bulasık makınesı calıstırır o kadar
kafasına eserse supurur ama lamınatları supurmuyor cızılır dıye :27:

4.5 aylık evlıyım
soru cevap yapacagım

1_normalde 60 ayda bir 90 da yıkarım
2_ön yıkama yaptırmam
3_havlular renkliyse nevresimlerle beyazsa atletlerle atıyorum
4_ben deterjanı dolduruyorum pas geçelim:)
5_ayakkabı yıkmadım
6_renklileri evet bazen sular kireçli olunca ketenlerde yıpranma yapıyo tersten atmak daha iyi
7_evet solmazlar(renkliler
8_ben çamaşırlığa asıyorum annem paçadan asardı
9_benim nevresimler çok renkli değil beyaza yakındırlar 40 da yıkıyorum ..misafir nevresimlerim renkli 30 da yıkıyorum..
10_40 da sıkmasız yıkıyorum
11_çamaşır sodası +ariel yeterince beyazlatıyo..

Çamaşırları yüksek ısıda, deterjanla yıkamak dezenfekte ve temizlik için en ideali değildir.
Günümüzdeki deterjanlar enzim içerikli ve o enzimlerin aktif olabildiği ideal sıcaklık paketlerinde
yazıyor. Dikkate alın bence. Fazla ısıda inaktif olabiliyor ya da enzim yapısı bozulduğu için,
deterjan koku vermekten başka işe yaramıyor. Eskiden yapılan işlemleri örnek alıyorsunuz ama
o zamanlar deterjan içerikleri farklıydı, kaynatılıyordu ( yani yaklaşık 100 C derece ), kaynatma
işlemi uzun tutuluyordu.

Beyaz ve renkliler için farklı deterjan kullanmak en iyisi sanırım artık. Bir de çamaşırların, nevresimlerin
falan etiketine mutlaka bakarım ben. Uygun sıcaklık ve yıkama koşulları yazar orada. Ona göre
yıkarım.

Çamaşır suyu çamaşırları yıpratıyor. İplik yapısını bozuyor. Ben kullanmıyorum. Onun yerine
leke çıkarıcı sıvılardan kullanıyorum ama hala ideal yöntemi bulamadım.

Bir de deterjan, yumuşatıcı, çamaşır suyu gibi kimyasal içerikli herşeyi mümkün olduğunca az
kullanmalıyız. Zaten fazlası, daha fazla temizlemez.

Bence Yenidendoğdum, gayet makul yöntemlerin var. Bir de şu beyazlatmak için kullandığın
sıvıları nereden temin ediyorsun? Ben marketlerde hiç rastlamadım. Denemek isterim.

Back
X