Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben uykumdan uyunup ütü yapıcam haaaaa...şaka gibi
helal olsun valla sana![]()
canım acıkcası ben beyazlıtıcı alamadım yanı oxı veya kosla bıseyler dusundum almadımÇamaşırları yüksek ısıda, deterjanla yıkamak dezenfekte ve temizlik için en ideali değildir.
Günümüzdeki deterjanlar enzim içerikli ve o enzimlerin aktif olabildiği ideal sıcaklık paketlerinde
yazıyor. Dikkate alın bence. Fazla ısıda inaktif olabiliyor ya da enzim yapısı bozulduğu için,
deterjan koku vermekten başka işe yaramıyor. Eskiden yapılan işlemleri örnek alıyorsunuz ama
o zamanlar deterjan içerikleri farklıydı, kaynatılıyordu ( yani yaklaşık 100 C derece ), kaynatma
işlemi uzun tutuluyordu.
Beyaz ve renkliler için farklı deterjan kullanmak en iyisi sanırım artık. Bir de çamaşırların, nevresimlerin
falan etiketine mutlaka bakarım ben. Uygun sıcaklık ve yıkama koşulları yazar orada. Ona göre
yıkarım.
Çamaşır suyu çamaşırları yıpratıyor. İplik yapısını bozuyor. Ben kullanmıyorum. Onun yerine
leke çıkarıcı sıvılardan kullanıyorum ama hala ideal yöntemi bulamadım.
Bir de deterjan, yumuşatıcı, çamaşır suyu gibi kimyasal içerikli herşeyi mümkün olduğunca az
kullanmalıyız. Zaten fazlası, daha fazla temizlemez.
Bence Yenidendoğdum, gayet makul yöntemlerin var. Bir de şu beyazlatmak için kullandığın
sıvıları nereden temin ediyorsun? Ben marketlerde hiç rastlamadım. Denemek isterim.
Ha 6,30 da uyanmışım ha da 6 da eninde sonunda uyanacaksın, ya Allah diyip kalkıyorum valla. Ama ütü biriktirmem ben günlük ütülerim, akşam yıkarım sabaha kadar kurur, sabah ütülerim.
ay neden hosuna gıttı bebişim
hıc yardım etmez
hatta bızım donem evlenen kızların arasında en uzak esımdır ben tek yaparım herseyı o bana ayak bagı olur
ha arabada camasır ve bulasık makınesı calıstırır o kadar
kafasına eserse supurur ama lamınatları supurmuyor cızılır dıye![]()
calısıyormusun bırde calsııyorum deki surada bayılıp kalayım![]()
Çalışmasam 6,30 da kalkmam.
Çalışıyorum 5 yaşında da bir kızım var, bu işleri böyle hafta içi yapıyorum ama hafta sonu da yan gelip yatıp, geziyorum, çünkü hafta sonuna işim kalmıyor, tüm zamanımı kızıma ayırıyorum.
Bildiğim perde beyazlatma yöntemleri
birinci yöntem: tülleri makinaya yerleştirdikten sonra içine beyaz yumurtanın kabuğunu atınca tüller bembeyaz çıkıyormuş bunu arkadaşımdan duymuştum
ikinci yöntem: Detarjanın içine karbonat koyuyorum bazen işe yarıyor
üçüncü yöntem: Deterjanın için 1-2 kaşık toz şeker ekleniyor ve perdeler kar beyaz oluyor
dördüncü yöntem ise : Şu bildiğimiz maden suyu..Bir şişesini deterjan gözüne dökün onu alsın ve makinayı kapatın.Bir saat sonra çalıştırın.
ınannnmıyorummmmm
kacta evden cıkıyosun
evle ısın arası kac saat?
aksam kacta cıkıyorsun?
hafta ıcı aksamları temızlıkmı yapıyosun???
mısal ben hafta ıcı aksam keyıf yaparım
hafta sonu temızlık esım evde yokken varken bısey yapmam
hafta ıcı yaparsam yamulurum sankı her aksam her aksam :)
kafada bazı toparlayamadıgım seyler var
4.5 aylık evlıyım
soru cevap yapacagım
1- beyaz çamaşırlar kaç derecede?
2- beyaz camasırlar ön yıkamalıdamı?
3-havlularla atletler karıstırılabilirmi ?
4- deterjan kabı olmayan ıcın bır cay bardagı konstre deterjan fazla bır ölçekmi?
5- spor ayakkabılar kac drerecede?
6-renkli çamaşları terstenmi yüzdenmi yıkamalı?
7- çamaşırları terstenmi yüzdenmi asmalı?
8-pantaolon ve esofmanları belındenmi pacasındanmı asmalı?
9-nevresımler kac derecde yıkanmalı?
10- yenı beyaz tuller(organze degıl , örme degıl ) kac derecede yıkanmalı ?
11- beyazları beyazlatmak için neler yapılabilir?
cok tesekkur ederım![]()
ama makıne köpürmesinn
cunkuz ıra bı yakınım bulasık makınesıne bulasıkların uzerıne domestos ve pril gezdırdı
ben sahıdım o köpük tastı butun makınadan :S
bauarda yasayıs tarzımız benzıyor ama ben ım saatleırm daha erken 8 ıs bası 5 paydos
esın suanda yanınd aolmadıgı ıcın hafat ıcı aksamlarını degerlendırebılıyorsun
ben yapamıyorum
esım hafatda 3 gun nobetcı oluyor ona ragmen o 3 gun bana zehır gıbı gelıyoralısmam lazım galıba
çoğu kişi 1 çay bardağı deterjan çok diyo da ben kesin 1.5 su bardağına yakın koyuyorum hiç de titiz değilimdir göz kararı koyuyordum demek ki çokmuş