soru problemi

Bir dilek tut

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2010
66
4
116
Kızlar merhaba...dün okulda canimi sıkan bir olay oldu.Ben bir lisede ögretmenim.Başka bir ilden şu an çalistiğim okula eş durumu tayini ile agustosta geldim.yani okulda yeniyim.kendi bransimda bir ogretmen daha var okulda.Bu hafta okulda sinav haftasi oldugu için bir haftadir soru hazirlama ile ugrasiyoruz.fakat bu sorularin hazirlanisi sirasinda bu bayan arkadasla aramizda bir problem yasandi. Olayi bu noktaya getiren durumu kisaca özetlemeye çalışacağım.Bilgisayarim ve flash bellegime virus bulastigi için dökümanlarimin hepsini kaybettim.Bu nedenle de bu arkadastan dersle ilgili birkaç not ve görsel slayt vb. konularda yardim istedim. Kendi arşivinden birkaç not,slayt vb. Verdi ama sanki vermek istemiyomus gibi ağirdan almaya filan başladi.Bu yuzden ben de bir daha öyle bir talepte bulunmadim.Ayrica okulda akilli tahta uygulamasina geçen yildan itibaren baslandigi için bu konudaki tecrübeleriyle bana üstünlük kurmaya,kendisi daha iyi ögretmenmis gibi davranmaya calisti.Üstelik benim ondan beş yil daha fazla ögretmenlik tecrübem varken...... Sinavlardan bir hafta önce kendisinde sinav sorularinin oldugunu,onlardan sorabilecegimizi söyledi.(ortak sinav oldugu için sorulari ortak hazirlamamiz gerekiyor)Ben de tamam sorularin çıktısıni alip bakalım soru seçip birlikte hazirlayalim dedim.Birkac kez hatirlatmama ragmen sorulari getirmedi.flashımi verdim,sorulari oraya atarsan evde inceleme firsatim olur dedim.flashi götürdü ama sorulari atmadan geri getirmis.sonunda sorularin fotokopisini getirip verdi.Birlikte baktik ögrenci seviyesine uygun olanlari sectik.Bu arada ben bazi sorularla ilgili fikirlerimi de söyledim,sseviyelerinin üzerinde bu soruyu degistirelim sana da uygunsa dedim.Neyse,o gün soru hazirlama işi yetismedi.Ertesi gün dersimiz geç basliyordu.erken gelmek için sözlestik.ertesi gün kendisi belirledigimiz saatte gelmedi.bana örnek olarak soru arşivinden getirdigi sorular sadece bazi konulari kapsadigi icin kapsamsiz buldugumu,son işlenen konulardan da soru sormamiz gerektigini söyledim.Kendisi bu arada baska islerle ugrasmaya basladi.Ben de kendisine sinavlarin daha öncelikli oldugunu ,yetistiremezsek sıkınti yaşayabilecegimizi uygun bir dille söyledim.Sinavlara az bi zaman kaldigi icin ben kendim birkac soru hazirlayip tenefuste kendisine gosterdim.sanada uygunsa bu sorulari soralim dedim.Bazi sorulari secme konusunda anlasmazliga düstük.Daha çok ayrinti olarak sayilabilecek konulardan soru sormak istedi. Ben de ogrenci seviyesini düsünerek daha kolay konularin secilmesi konusunda fikrimi söyledim.Soru secme işi yetismeyince ben evde yazip getireyim dedi.Cunku sorulari flashima atmadigi icin ve sabah erkenden soru hazirlamaya gelmedigi icin buna mecbur hissetti kendini.9 ve 10.siniflari bir gun onceden bitirdigimiz icin bu siniflarin soru yazimini paylastik.11.siniflar yetismediginden sorulari kendim evde yazip pazartesi getiririm dedi.yarisini da ben yazayim dedim.Sorular tam olmadigi için Kendisinin yazacagini söyleyince tamam dedim.Dogru duzgün sorulara karar verilmemisti ama ptesi yeniden gözden geçirilecegi ićin bisey demedim. Ptesi gunu sorularin fotokopisini elime verdi.ben birkac sorunun ogrencilere gore zor olabilecegini söyleyince sinirlenip tavirli konusmaya basladi.Ben de tavrinin hos olmadigini söyleyince sana da soru begendiremiyoruz dedi.Ben de sorularla ilgili fikrimi söylemeye hakkim oldugunu,soru seçimine gelmedigini söyledim.Neyse,kendisi sorulari yazarken saatlerce ugrasmis iki kuçuk cocugu varmis vs. edebiyati yapmaya basladi.Bana sorulari tek basina hazirlamis muamelesi yapmamasi gerektigini,soru yazimi için gece ikibucuga kadar ugrastigimi söyledim.(ayrica benimde saat gece 12 den önce uyumayan 3 yasinda kizim var)Uzlasmak yerine sert tavrini korudugu için bu şekilde calisamayiz ki, böyle olacaksa herkes kendi sorusunu kendi hazirlasin dedim. Ama müthis canim sıkıldi.Iş yerinde böyle tatsizlik yasamak beni cok geriyor.Normalde hoslanmiyorum boyle tartismalardan.Kafama cok takiyorum.Sürekli kafamda olayi yeniden yaşiyorum.Sizce kim hakli... Kizlar uzun oldu farkindayim ama konunun net anlasilmasi için detaylara girmem gerekiyordu.Simdiden okuyup fikrini söyleyen herkese tesekkur ederim...

Gerçekten zor bir insanmış belli ki. İlk kez mi kendi branşında başka öğretmen geliyor okula, en iyisini ben bilirim havaları, ayrıca söz verilen saatte okula gelmemesi sorumsuzlukları çok sinir bozucu.
Sanırım ben olsam biraz alttan alır, ikinci dönem varlığıma alışmasını beklerdim. Baktım gene olmuyor bu sefer ağırlığımı koyardım.
Ne olacak sanki ha senin sorun konuşmuş ha onun sorusu. Uyum içinde huzurla çalışmak varken neden senin de sinirini bozuyor....

Ay çok uzun da okucam inat ettim. Kaldığım yere doneyim

Herkes kendi sorusunu kendi hazırlarsa ve sınavın tek ortak yanı aynı ders saatinde olması olursa başka sıkıntılar yaşarsınız. Mesela kendisi, kendi girdiği sınıfların başarı oranını yüksek göstermek için çok basit sorular sorabilir.
Bu kadar münakaşaya gerek yok, hala problem yaşarsanız "buyurun müdüre arz edelim konuyu, belki kendisi bir uzlaşma yolu gösterir" diyebilirsiniz. Zaten işinizi yokuşa sürmeye çalıştığı için yanaşmayacaktır.
Öğrencilerin seviyesini düşünerek soru hazırlamak istemişsiniz ki zaten doğrusu bu. Bayanda belki insanları küçük görme huyu vardır.

ayrı sınav yapın madem anlaşamıyırsunuz.ortak sınav mı olmak zorunda.yani zümre arkadaşı çok önemli okulda anlıyorum sizi

İşte benim canimi sıkan da bu.acaba sabredip sesimi cıkarmasamiydim diyorum.Biraz daha sabretmelimiydim,fevri mi davrandim.kendi kendime bunlari sorjp duruyorum

Sizde çok üstelemişsiniz tamam bir iki soruda zor olsun benim zamanımda da ortak sınav yapılırdı bazı sorular çok basit olurdu bu soruyu kesin şu hoca sormuş derdik zor olanları da kimse yapamazdı zaten hocası belliydi tarzı oydu adamın zor sorardı bu şekilde ortak sınav yapamzsınız zaten orta yolu bulun.

Yani belki yanlış düşünüyorum ama, hem sorularınızı kaybetmişsiniz hem hazırlanan sorulara çok müdahale etmişsiniz gibi geldi bana. O olmaz bu olmaz bu zor bunu şööyle yapalım gibi. Bide herkes kendi girdiği dersin sınıfına soru sorsa işiniz daha kolay olur.Ortak karara varmanıza çok gerek yoksa bu tür işlere girmeseniz daha kolay olur her ikiniz içinde. Sonuçta aynı sınıfa iki farklı öğretmen ders vermiyordur. Siz kendi anlatım tarzınızla soru hazırlarsınız kendi tanıyıp bildiğiniz öğrencilerinize, diğer arkadaşta aynı şekilde. Gibi.

haklı haksızdan çok siz çok aşırı titizsiniz.
yani ben de bu şartlar altında aynı tepkiyi verirdim ne yalan söyliyim. bence karşı tarafı bunaltmışsınız ki ben bu kadarını bile kaldıramazdım.
sürekli didikleyip, kusur bulup çileden çıkarmışsınız. gayet normal yani tavırlı davranması. tamam karşı tarafta çok sorumlu davranmamış ancak ne bilim ben okurken bunaldım siz yaşamışsınız. o yüzden ben olsam ben de sizinle soru hazırlayamazdım.

ayrı sınav yapın madem anlaşamıyırsunuz.ortak sınav mı olmak zorunda.yani zümre arkadaşı çok önemli okulda anlıyorum sizi

Sinavlar ortak olmak zorunda mi diyen arkadaslar icin soyluyorum evet ortak olmak zorunda arkadaslar. Sizin icinse sunu diyebilirim orta yolu bulmaya calisin hocam. Biz zumrede 8 kisiyiz bazi hocalarimiz o kadar cekilmezki inanin zor katlaniyorum. Ama katlanmak zorundayim. Cunku surekli muhattap olmak zorundayiz zumremizle icimden deli olsam da aradaki o ince cizgiyi bozmamaya calisiyorum. Siz o cizgiyi bayagi zedelemissiniz. Umarim bi orta yok bulunur. Calisma ortaminda huzur cok onemli cunku

Benim üstelememe neden olan onun tavriydi.Soru arşivinde hazir olan,yani internetten indirilmis sorulari oldugu gibi sormak, üniteleri kapsayip kapsamadigini düşünmeden soru sormak bana işin kolayina kaçmak gibi geliyor

Canim ,getirdigi sorularda son üniteden soru hic yoktu.Beni müdahale etmeye iten onun soru hazirlama işini oldu bittiye getirir gibi davranmasi,sorulata yaptigim müdahaleleri kişiselleştirmesiydi

Benim üstelememe neden olan onun tavriydi.Soru arşivinde hazir olan,yani internetten indirilmis sorulari oldugu gibi sormak, üniteleri kapsayip kapsamadigini düşünmeden soru sormak bana işin kolayina kaçmak gibi geliyor
Evet kolayına kaçmak tabi bizim hocalarda öyle yapardı internetten alırlardı , ünitelerin sadece bir kısmından soru çıkardı biz hepsine çalışırdık yıne de ne olur ne olmaz çıkar belki diye bence o kadar abartmayın soru olayını öğrenci zaten butun konulara ya çıkarsa diye çalışıyor , öğretmenın her üniteden soru sorma zorunlulugu yok ısterse bır üniteden soru sorar kimse de birşey diyemez, dediğim gibi çok müdahale etmişsiniz , sizde bir kaç soru sorun oda sorsun zorlugu kapsamı onun sorumlulugu sizi germesin bence.

İşi okadar büyütmek hiç istemiyorum aslinda.Ben aslinda iyi niyetle ögrenci seviyesine göre sorma taraftariydim.Bunu kişisellestirdigini düşünüyorum

Haklisiniz huzur cok önemli...Sorumlulugunu bilmek de cok onemli.Bütün problemler de bu yüzden cikiyor ya zaten

Üşenmedim saydim valla 33 kere soru soru soru..Kafam allak bullak oldu :)

Konuya gelince. Kadin belli sana sinir olmus, üstunluk taslamaya calisiyor. Ogretmen cok arkadasim var ve okullarda hep bu muhabbet. Yeni gelen hic sevilmez. En iyi cozum herkes kendi sorusunu kendi hazirlasin. Varsa oyle bir imkan ortak sinav olmasin.

Keske olsa da herkes kendi hazirlasa ama ortak olmak zorunda

Canim ,getirdigi sorularda son üniteden soru hic yoktu.Beni müdahale etmeye iten onun soru hazirlama işini oldu bittiye getirir gibi davranmasi,sorulata yaptigim müdahaleleri kişiselleştirmesiydi
zaten öyle yapmış, yani sizin kadar titiz ve sorumluluk sahibi olmadığı zaten belli.
bi de üstüne siz yüklenince daha da gıcıklık yapmış ben bunu anlıyorum ancak siz de bu durumu bildiğiniz için artık biraz üstüne gitmeyin derim. daha relax davranmanızı tavsiye ederim. böylece kendinizi de üzmemiş olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…