- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi fernandohoze
Korunduğunuza göre bebek istemiyorsunuz sanırım...
Belkide gerçekten içerde boşalamadığı için isteksiz davranıyordur emin olamayız tabi onu eşiniz bilir..
Ama risk alırmısınız bilmem (ki geri çekilmeyle ilişkiye giriyorsunuz ve buda risk taşıyor asla kesin bir korunma yöntemi değildir) katiyen çocuk istemiyorsanız ama şöyle birşey önerebilirim..
Bilirsiniz ki kadın yumurtlama döneminde değilse hamile kalamaz..
Adetinizin bittiği ilk 5 gün mesela eşinizin istediği şekilde ilişkiye girseniz..
Sonra yumurtlamanızı takip edersiniz.. geçip bitincede yine eşinizin isteğine göre hareket edersiniz..
Dediğim gibi yok asla içeri boşalsın istemem günleride öyle takip edemem aman diyorsanız geri çekilmeyle bile bu işin riski var ve yine hamile kalabilirsiniz.. yani öylede böyle risk olacak.. bari eşinizle aranızda soğuma olmasın..
Çünkü anlattığınıza göre adam pek tınlamıyor anca siz atağa geçince
Benimde sorum var bu arada: İçeriği silmeyi mi düşünüyorsunuz.. alıntılamayın demişsiniz?
İnternetten bir bilgi:
Takvim metodu, en uzun ve en kısa adet dönemleri düşünülerek, matematiksel olarak yumurtlama dönemlerinin hesaplanmasıdır. Güvenli bir metot olmadığı için artık önerilmemektedir.
En güvenilebilir yöntem mukotermal yöntemdir. Isı ve servikal mukus metodlarının birlikte kullanılmasıdır. Eğer bunu doğum kontrol yöntemi olarak kullanmaya karar verirseniz, servikal mukusu gözlemeli ve günlük sabah derecenizi ölçmelisiniz. Bu bilgiler yumurtlama gününün tespiti için kullanılır. Gebe kalmak istemiyorsanız bu günlerde ilişkiye girmemeniz gerekir. Bu metodu kullanırken her ay 8-11 gün ilişkiden uzak olduğunuzu görürsünüz.
Bu yüzden ben yumurta takibine de çok güvenmiyorum. Hastalık bittikten sonraki 5 gün bana göreceli geliyor. Bazen hastalığımın bitip bitmemesi bile göreceli geliyor. Bazen kanama duruyor 2 gün sonra azıcık geliyor falan. Esas bitmesi beyaz sıvının gelmesi olarak değerlendiriliyor ama o zaman da tam olarak yumurta döngümde nereye denk geliyor bilemiyorum. Yoruma açık şeylerde (yoruma açık derken insanların kendilerince farklı yorumlayacağı) hamilelik gibi bir şeyi riske atmamalı bence.