Sorum var

melikekrblt

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2023
32
6
6
20
Bebeğim 6 haftalıkken doktor bize ilişkiye girmeyin ile ilgili hiç bişey söylemedi bizde bilmediğimiz için o iş oldu. Ondan sonra az kanamam ve pıhtı geldi hemen doktorumuz aradık ve muayneye gittik. O da bize bebeğin eşten uzaklaştığını söyledi. İçerde biraz kan olduğunu bunun bebeğe zararı olup olmadığını bilemediğini, ancak 2 hafta sonra belli olacağını söyledi. İçerideki kan adet kanımıdır bu durumu yaşayan var mı. O geceden sonra kan da gelmedi pıhtı da hamd olsun. Ama içerideki kan aklımı karıştırıyor.

Nası var çok biliyorsunuz ya anlatın öğretin o zaman mxlsözlslx
Canim benim hakaret etmissin ama cok kucuksun o nedenle kotu bir sey soylemeyecegim.

Hamile kaldigin zaman yumurta dollenir ve vucut dogum yapana kadar yumurta uretmeyi birakir. Hormon seviyeleri degisir ve bebegin gelisimi icin uygun sekilde calisir artik makine. Dogum sirasinda bebegin icerisinde bulundugu plesanta da bebekten sonra disari cikar. Dogum sirasinda kan derken bunu kastediyorsun sanirim. Plesanta kanli buyuk bir doku parcasidir. Dogumdan sonra lohusalik sureci baslar. Bu surecte vucut eski haline donmek icin tekrar hormonal duzeni degistirir. Kan ile dolarak buyuyup genislemis olan rahim eski haline doner. Gebelik esnasinda annenin kan orani 1/3 oraninda artar. Gebelik sonrasinda annenin kan orani normale doner.

Canim benim hakaret etmissin ama cok kucuksun o nedenle kotu bir sey soylemeyecegim.

Hamile kaldigin zaman yumurta dollenir ve vucut dogum yapana kadar yumurta uretmeyi birakir. Hormon seviyeleri degisir ve bebegin gelisimi icin uygun sekilde calisir artik makine. Dogum sirasinda bebegin icerisinde bulundugu plesanta da bebekten sonra disari cikar. Dogum sirasinda kan derken bunu kastediyorsun sanirim. Plesanta kanli buyuk bir doku parcasidir. Dogumdan sonra lohusalik sureci baslar. Bu surecte vucut eski haline donmek icin tekrar hormonal duzeni degistirir. Kan ile dolarak buyuyup genislemis olan rahim eski haline doner. Gebelik esnasinda annenin kan orani 1/3 oraninda artar. Gebelik sonrasinda annenin kan orani normale doner.
Ablacım hakaret etmedim ki. Sadece ben öyle duydum ve siz de aşağılar gibi konuşunca sinirlendim. Peki bişey daha sorayım bilgili olmanıza sevindim. 6 haftalık gebeyken doktor ilişki hakkında bişey söylemedi ve o iş olduktan sonra bebek eşten uzaklaştı denildi. Yani içerde kam var dediği ne olabilir, bebeğe zararı olur mu olmaz mı. Ne yapmam gerekir

Ablacım hakaret etmedim ki. Sadece ben öyle duydum ve siz de aşağılar gibi konuşunca sinirlendim. Peki bişey daha sorayım bilgili olmanıza sevindim. 6 haftalık gebeyken doktor ilişki hakkında bişey söylemedi ve o iş olduktan sonra bebek eşten uzaklaştı denildi. Yani içerde kam var dediği ne olabilir, bebeğe zararı olur mu olmaz mı. Ne yapmam gerekir

Umarim olmaz. Normalde gebelikte iliskiye girmekte pek cok gebelikte sikinti olmaz. Ama bazi gebeliklerde sorun yaratabilir. Sizde yaratmis malesef. Doktor bunu bilemezdi en bastan, siz de bilemezdiniz o nedenle kimsede hata aramayin lutfen. Umarim saglikla ilerler hamileliginiz. Takipte kalin ama stres olmayin.

Sorunuzla alakali degil ama gebelikle ilgili soyle bir video gorunce hemen atmak istedim.

Evet ama 9 Ay adet olmuyorsun o kan içinde duruyor. Doğum anında boşalıyor ya hani ne bileyim
Bu bilgiyi nereden edindiniz acaba, kaynak? 🤣 Basitin basiti anlatıyorum ciddi bilgi eksikliğiniz var çünkü. Her ay bir yumurta hücresi olgunlaşır ve spermle karşılaşmayı bekler, bebek için uygun ortam hazırlanır rahimde. Eğer sperm gelmezse uygun ortam oluşmazsa, bebek için oluşan yapı dökülmeye başlar, açıkta kalan kan damarlarından da bir miktar kan gelerek yumurta hücresi dışarı atılır.
Hamile kaldığınızda artık kan da birikmez, bebek için ortam da oluşmaz, çünkü zaten bir bebeğiniz var. Eğer ikinci bir rahminiz yoksa tabi 😅

Plasenta kısmında hafif bir ayrılma sebepli kanama olmuş olabilir, kanama odağını takip edecektir doktor. Kanama devam etmezse, bulunduğu yer ile sınırlı kalırsa sorun yok.

Umarim olmaz. Normalde gebelikte iliskiye girmekte pek cok gebelikte sikinti olmaz. Ama bazi gebeliklerde sorun yaratabilir. Sizde yaratmis malesef. Doktor bunu bilemezdi en bastan, siz de bilemezdiniz o nedenle kimsede hata aramayin lutfen. Umarim saglikla ilerler hamileliginiz. Takipte kalin ama stres olmayin.
Evet bende bilemedim kendimizi kötü hissettik. Hiç bişey yapma dinlen dedi sadece yatıyorum öyle.

Böyle bu kadar yanlış bir bilgiyi nerden uydurdunuz hanımefendi. Bir de hamile kalmışsınız biraz bilinçlenin ya bu nedir!
Uydurmadım ablacım sakince ne biliyorsanız anlatın diye yazdım ben buraya, sizin tepkilerinizş çekmek için değil ve bu konu da bilinçli olmasam da hani sonuçta ilk hamileliğim emin olun diğer konularda sizden daha bilinçliyimdir.

Ablacım ne biliyosun diye soru sordum ben. Duyduğum şeyi yadırgayın diye yazmadım.
Tamam herneyse ama çok yanlış bir bilgi siz onu unutun..o bahsettiğiniz tıp kanamalar bazen olabiliyor 5.6.7 haftalarda bebek rahime yerlesiyor artık iyice çünkü o yüzdende de olabilir .birşey olmaz Allah'ın izniyle stres yapmayin ..bolca dinlenin..sağlıkla gelsin insallah

Uydurmadım ablacım sakince ne biliyorsanız anlatın diye yazdım ben buraya, sizin tepkilerinizş çekmek için değil ve bu konu da bilinçli olmasam da hani sonuçta ilk hamileliğim emin olun diğer konularda sizden daha bilinçliyimdir.
Mesela bizi tanımadan hangi konuda bizlerden daha bilinçli olduğunu düşünüyorsun merak ediyorum. Gerçekten soruyorum hangi konuda daha bilinçli olduğunu düşünüyorsun?

Mesela bizi tanımadan hangi konuda bizlerden daha bilinçli olduğunu düşünüyorsun merak ediyorum. Gerçekten soruyorum hangi konuda daha bilinçli olduğunu düşünüyorsun?
Siz bi soruya göre nasıl dişünüyosanız ben de cevabınıza göre düşünebilirim. İğneler ilaçlar @sılar hakkın da eminim, dinen İslam açısından eminim sizden daha bilinçliyimdir. En azından bir insana bişeu öğretirken onu küçük görmemek konusunda, soru sorduysa haddimi aşmadan cevap verebilmek konusunda da eminim sizden daha bilinçliyimdir.

Back
X