Sorumsuzluk mu beceriksizlik mi?

marjinalfaydali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
2.535
68
163
Ankara
Selam herkese.Benim de bi derdim var. Aranızda kocası benimki gibi evdeki aksaklıkları falan görmeyen, görse de saçma sapan geçici çözümler bulan var mı? Varsa nasıl çıldırmıyorlar? Çünkü ben çıldırmak üzereyim. 1 aydır balkon kapısının yanından rüzgar üflüyor içeriye, bizimki koli bantıyla kapıyı sabitlemiş. Koli bantı ne yaaaa? İlkokul çocuğu çözümü alsanaalsanasmile 3 hafta bekledim ses etmemek için, en son dün çıldırınca da sen farkediyosan sen çözseydin diyor. Ya zaten evdeki 10 sorunun 8ini farkedip 7sini ben çözmüşüm, 1ini de ona bırakmışım çöz diye. Bi de bu adam mühendis.Bi de erkekler meraklı olmaz mı ya böyle tadilat işlerine ? Neredeyse ampulun patladığını 1 haftada farkedip onu değiştirmeye de usta çağıracak. Bu olay beni çok sinirlendiriyo.Aranızda varsa buna benzer bi durum, nasıl geçti sinirleri, naptılar bi anlatsınlar da şu tansiyonumu düşürsünler lütfen.Çok üzgünüm çoookklava::mymeka:

eşinin farkındalığını arttırmanın tek yolu, 10 sorundan hiçbirini, farketsen dahi çözmemek...
biliyorum senin için de oldukça rahatsız edici, konforuna ket vuracak bir tutum olacak ama inan tek yolu bu gibi görülüyor. nasıl olsa bir ilgilenen var deyip zahmet etmiyordur
erkeğin üç tabağı varsa ikisini kıracaksın, hak verilmez alınır gibi atasözü ve deyimlerle sunduğum çözümü zenginleştirmek de mümkün.opuyorumnanaktan

çocuk odamızın 6 aydır ampulü yok 1 yıldır da prizi bozuk.Klimamız temizlenmeyeli 1 sene oluyor.Güneş enerjisinin vanası su akıtıyo ve biz sıcak su lazım olduğunda vanayı açıp işimiz bitincede kapatıyoruz.Aspiratörümüz bozulalı bir buçuk yıl oluyor yapılacağını da sanmam.Daha sayayım mı?Ha bunların eşimin beceriksizliğinden kaynaklandığını sanmıyorum tamamen tembellik bence.

seni anlıyorum eşimde tamir etme merakı var ama henüz birşey tamir etmiş değil eve her zaman paralı tamirciler gelir ama rahmetli babamın elinden herşey gelirdi

eskiler daha çok ezildiğinden olsa gerek herhalde
boshayallersmile

aynından bende de var canım...
ema1 in dediği gibi babamın elinden herşey gelirdi ve çok becerikliydi ben de kapmışım babamdan benim de eliden geliyor ve çok iyi yaparım bazı şeyleri
ama gel gör ki eşim tüpü bile takamaz, ben takarım alsanaalsanasmile
evliliğmin ilk yılı depresyon sebebimden biriydi bu hal. deliriyordum artık.
nasıl mı başa çıktım. mesela şuan 1 ayı geçti hala ütü masamız yok, tamir ettirecek güya. ütüsüz kıyafetlerle gidip geliyor işe, altına da kot çekiyor. hiç sallamıyorum.
yani ben de onun gibi umursamaz olmaya çalışıyorum. saçma sapan yaşıyorum saçma sapan bir evde.
bazen apartman görevlisine birşeyler soruyorum adam herşeyden anlıyor ya nasıl özeniyorum eşim de anlasa diye.
eşim için en iyi yol ne biliyor musun: parayı verip başkalarına yaptırmak.
yeni nesil insanları çok tembel olduk galiba alsanaalsanasmile

Anliyorlar anliyorlar hepsinden anliyorlar ama ISLERINE gelince canim. O en mantikli cözüm yollarini ve bütün sorunlari kendisi senden iyi görüyordur ama ugrasmak istemiyordur.

bu konuda çok şanslıyım.eşm tamir işlerine çok meraklıdır ve bu konuda çok titizdir.bozuk birşey varsa gecenin 1-2si demez tamir eder öyle yatar.bizde bozk birşey bulunmaz

maalesef bazı insanlarda bu değişmiyor. neyse o sanırım. o zaman mademki kendisi yapamıyor, versin parayı yaptırsın. ya o ya bu zemuszemus

bizimkide bi iş yaparken eline yüzüne bulaştırıyo ortalıgı mahvediyo yinede bi şekilde yapıyo
ama sizinki biraz bu işleri sevmiyo sanırım bu saaten sonra değişecegini sanmam

benim eşim bu tür işlere çok meraklıdır mesela konu sahibi arakadaşın evindeki gibi bizim evdede pimapen kapıdan rüzgar sesi geliyodu eşim de sinirden uyuyamıyodu kendisi halletti bi şekilde ama kalıcı çözüm bulamadı en sonunda zaten kapı değişti
eşim çok heveslidir meraklıdır tamir etmeye ama maalesef onunda elinden gelmez becereik yok yani ama sorumluluk sahibidir kendisine dert eder kırık dökük bir yer varsa
bende elinde sürekli takım çantasıyla evde gezmesine kızardım ama artık kızmıcam iyikide böyle

ay tam tersi benim eşim tesisat ustası onda hastalık olmuş ufakta olsa bi eksik görsün
onu tamir etmeden rahat durmaz ...mesela yazın görümcemin düğününe gittik millet düğün telaşında oda kalkmış dolabın kapağını yapmaya çalışıyo....:roflol:
sevinsemmi üzülsemmi anlamadım..CADIARZU

üzülerek söyleyeyim kızlar ama benim eşim 10 yıldır böyle 10 yıldır balkon kapımız hoydur hoydur rüzgar alıyo içeriye sandalyelerimizin hepsi kırık aylarca bulaşık makinamız bozuk kaldı ellerimde egzama olmasına rağmen elimde yıkadım.bebeğimiz var 6 aylık daha tek bir şey almadı çocuğun kıyafetlerini koyacak bi dolabı bile yok ben hep geçici çözümler buluyorum her seferinde hevesimi kırıyo cebinde parası olsa bile yapmıyor almıyor yani diyeceğim bu türler böyle insanı delirtiyor.

çok sukur bu konuda cok sanslıyım.bırsey bozulr esım hemen yapar.hatta bozuldugunu ben farketmem bıle.sabah ısten gelmıs olsa bıle yapmadan uyumaz...allaha bın sukurler olsun

ya benim eşiminde elinden gelmez. İlk önce kızıyordum ama sonra farkettim ki gerçekten eksikleri ne görebiliyor ne de elinden çözmek geliyor. Yeni aldığımız lambayı takmak için elektirikçi çağırdı bugün. Söylendiğimde ise, ben akşama kadar çalışıyorum, kafam patlıyor birde eve gelip kendimi böyle seylerle strese sokamam, veririm parasını tamirci elektirikçi yapar diyor. Ama tamirciyi, elektirikçiyi çağırana kadar da bir ay geçiyor. Ya da duvara çivi çakılacaksa erkek kardesinin gelmesini bekliyoruz. Bir kaç kere konustum, şimdi en azından duvarın mutelif yerlerinde çukurlar açmak uğruna da olsa çivi çakmayı en azından deniyor. Gitmiş bir matkap ve tadilat çantası almış eve çok kullanacakmış gibi. Artık kızmıyorum çünkü biliyorum değişmeyecek. Ben kendimi sinir etmekle kalacağım. Birbirimizi tamamlamaya çalışmaktan başka bir çözümü yok bunun.

babam akıtan çeşmeleri falan hiç tamir etmez. aslında nasıl yapacağını bilir ama annem en sonunda sinirlenince üstün körü şekilde yapar. 3 gün sonra yine bozulur.
duvarlar sobanın isinden simsiyah olsa bile ben bi boya yapayım ya da yaptırayım demez. annem boyar evi de. böyle işte. kişilik meselesi sanırım..

benim eşimin de elinden gelmez öyle tamir işleri filan.
en ufak şeyde tamirci çağırmak gerekiyor.
ben de bu tür konularda çok titiz değilimdir
o nedenle sinirlerimi yıpratmıyorum.

Babam hem ailemizin hem sülalemizin hem de yakın çevremizin tüm tesisat elektrik işlerini hallederdi...
Bende de genetik olark bir yatınlık var sanırım....
Eşim ise tam tersi. Zaten 6 çocuklu bir ailenin en küçüğü olarak elini hiçbirşeye sürmemeye öyle alışmış ki, her sorun ondan önce abileri ablaları halletmiş.. Onun hiçbir zaman sorun çözmek gibi bir problemi omamış.. Bir de üniv. okuyan tek o olduğu için aman oğlumuz okusun, aman kafası dağılmasın diye hiç elleşmemişler...
Ev tuttuk... Avizeler aldık, dedim ki çeyiz yerleşmeden nce ytak şu avizeleri de ortalıkta durup kırılmasın.... Bana da bişey demişo tamam dedi.. ama oturuyor.. Eee dedim hadi....
Oooo ben nasıl takayım onu, bi elektrkçi getirtir abim taktırır yarın demez mi.. şaterlerim attı.. Sen bi avize tkamayıp da elektrikçiye taktıracaksan yandık dedim..
Ben tesisatçımıyım nerden bileyim avize tamayı demezmi hepten sinir oldum...
Dedim in nalburdan yankeski al, bide yalıtım bandı... Gitti getirdi çıktım merdivene, altı üstü 3 kabloyu birbirine bağlıyorsun yalıtım bandıyla bantlıyorsun ve avizenin tepesindeki çengeli de tavandaki halkaya takıyosun.....
Tüm odaların işi yarm saat bile sürmeden bitti... Dedim ben de tesisatçı değilim ama yapabiliyorum....
O gün çok gıcık olmuştum ama artık önemsemiyoru...
Ben kocamı evin tamirat işlerin halletsin diye sevmedim ki, varsın yapmasın yapamasın.. Bazen ben hallederim, benim yapamayacağm şeyler olursa acilse birilerini çağırıp yaptırırız, acil değilse babam geldiğinde halleder....

benim eşimde bu anlamda çok beceriksizdir ama aileside öyleymiş bence yetişme tarzından kaynaklanıyor başlarda bende direttim erkek işi bu sen yap diye ama hayır farketimiyor birbirinizi yıpratıyorsunuz. ne gerek var o yada sen yapabildiğimi yapıyorum yapamadığımı tamirci çağırıyoruz hatta onunla bile ben ilgileniyorum çoğu zaman çünkü dediğiniz gibi o farketmiyor bile keşke tüm sorunumuz bu olsada takılabilsem dert etsem diyorum hatta ben bu yönünü unutmuşum bile burda okuyunca hatırladım :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…