Sorumu kapalı bayanlar cevaplarsa sevinirim

Fetva verecek makamda değilim. Benim ne yaptığımsa mesele biz resmi nikahı düğünden 5-6 ay önce yaptık tayin için,dini nikah ise düğünden önceki gündü. Açıkçası resmi nikahın imam nikahı yerine geçtiğini de bildiğimden imam nikahı önemsiz bir ayrıntıydı. Resmi nikahtan sonra yanında başımın açık olması da sorun değildi sarılmam da öpmem de. Olması gereken bu değil mi zaten.:KK14:

Ney neye dayanarak anlamadım
Şimdi benim konudan anladığım
Sevgilime dini nikahtan önce sacımı göstersem dini açıdan sorun olur mu diye sormuş
Sizde o işlere girme yazmışsınız
Sadece sac göstermekle kalmaz gibi ağır bi ithamınız var bende neye dayanarak böyle söylediniz, nerden çıkardınız bunu dıyorum ?

Insan durust olucak iste evlenmeden once soylenmesi gereken seyse bildirmeli saci yoksa veya herhangi bir ozru varsa

Şimdi benim konudan anladığım
Sevgilime dini nikahtan önce sacımı göstersem dini açıdan sorun olur mu diye sormuş
Sizde o işlere girme yazmışsınız
Sadece sac göstermekle kalmaz gibi ağır bi ithamınız var bende neye dayanarak böyle söylediniz, nerden çıkardınız bunu dıyorum ?
Kendi fikrimi belirttim tıpkı sizin gibi

Dini nikah demek Allah katinda helal daireye girmis bulunmaktir.dini nikahi olan yanliz helal olur. Onun disinda resmi nikah allahin katinda degil devletin katinda gecerlidir sadece fakat biz musluman oldugumuz icin din bize neyi emrediyosa onu yapmakla yukumluyuz..
hanım efendi dini nikah diye bir nikah türü yoktur din duyurmayı emrediyor dini nikah dediğiniz şeyin amacı duyurmaktır resmi nikah yani herkesin duyduğu bildiği bir nikah ortada yoksa isterse on tane dini nikah dediğiniz şey olsun dinen bir geçerliliği yoktur dini ya da resmî amaç duyurmaktır resmi olarak imza atılıp yapılan nikah yasalar önünde korumaya yarar insanları çünkü hukuk kuralları olan bir ülkeyiz

Kimin ne yaptıgı beı ilgilendırmez.
Ben biliyorum ne yapıp yapmacagımı .
Bence konu sahibide biliyor.

Evet çok zekiyimmm :21::21::21::21::21::21::21::21:
Pek bi zekilik yok sizde insanlari gunah işlemeye sevk ediyorsun istedigin zamana göster ne demek bide kapaliyim diyorsun yazik

Niye bu kadar abarttınız ki yorumları.
dini nikahtan sonra gösterebilirsiniz.namahrem filan da değil.artık birbirinize helalsiniz.
ayrıca birşeyin yasak olması onun geçersiz olduğu anlamına gelmez.dini nikah geçerli bir işlemdir fıkhi olarak

hanım efendi dini nikah diye bir nikah türü yoktur din duyurmayı emrediyor dini nikah dediğiniz şeyin amacı duyurmaktır resmi nikah yani herkesin duyduğu bildiği bir nikah ortada yoksa isterse on tane dini nikah dediğiniz şey olsun dinen bir geçerliliği yoktur dini ya da resmî amaç duyurmaktır resmi olarak imza atılıp yapılan nikah yasalar önünde korumaya yarar insanları çünkü hukuk kuralları olan

hanım efendi dini nikah diye bir nikah türü yoktur din duyurmayı emrediyor dini nikah dediğiniz şeyin amacı duyurmaktır resmi nikah yani herkesin duyduğu bildiği bir nikah ortada yoksa isterse on tane dini nikah dediğiniz şey olsun dinen bir geçerliliği yoktur dini ya da resmî amaç duyurmaktır resmi olarak imza atılıp yapılan nikah yasalar önünde korumaya yarar insanları çünkü hukuk kuralları olan bir ülkeyiz
Ne biliyorsun da konuşuyorsun acaba
Evlilik sünnet nikah farzdır .... Allahım herkes hoca olmuş knusuo.. Mune Mune

Pek bi zekilik yok sizde insanlari gunah işlemeye sevk ediyorsun istedigin zamana göster ne demek bide kapaliyim diyorsun yazik
Kapanmayı biliyorsa konu sahıbı kapalılığın ne demek olması bılmesı gerek .
Ben 18 yaşımdan sonra kendı isteğimle kapandım .
O gun bugündür kimseye böyle saçma sorular sormadım .

Back
X