• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorumu kapalı bayanlar cevaplarsa sevinirim

Evet oyle ama resmi nikahta bir fatiha 3 ihlas okuyup nikah icin gerekli duaalar okunmuyor bir imza atmakla nikahlij sayilmiuyo Allah katijnda bh kapilarin acilmasi icin o ellerin semaya kalkip surelerijn okunmasi sart ...

Ne biliyorsun da konuşuyorsun acaba
Evlilik sünnet nikah farzdır .... Allahım herkes hoca olmuş knusuo.. Mune Mune
Ne mi biliyorum ? Mesela birine ne biliyorsun ki demeden önce eğer biliyorsa hakkına girmiş olabileceğimi biliyorum mesela ben bir deistim ama müslüman bir ailede yetiştim burada konuşacak kadar dirsek çürüttüm bu yollarda kapı gibi de belgelerim var yazdığım şeyi istediğiniz yetkili yerlere sorabilirsiniz emin olmasaydım yazmazdım

Dini nikahin resmi nikah olmadan bir hükmü yoktur. Zaten hocalarin da resmi nikah olmadan dini nikah kiymalari suctur cezasi vardir.
Resmi nikah olmadan gormemeli cunku o zamana kadar namahrem
Sende iyice saçmaladın. Ceza kısmı harici bir araştır bakalım hangi nikah daha önemli Allah katında..

Evet oyle ama resmi nikahta bir fatiha 3 ihlas okuyup nikah icin gerekli duaalar okunmuyor bir imza atmakla nikahlij sayilmiuyo Allah katijnda bh kapilarin acilmasi icin o ellerin semaya kalkip surelerijn okunmasi sart ...
O öyle değil işte. Nikah çiftlerin birbirinin nikahinda oldugunun insanlara duyurulmasidir. Dua ise iyi dilekler icin yapilan bir seydir. Sunnettir. Olsa guzel olur olmasa da olur yani.

bunu sanırım bana yazdığınız demin bir hanıma cevap verdim size de vereyim yazdığım yorumu aynen alıp bu konudaki bulabileceğiniz en iyi en bilgili kişilere sorabilirsiniz doğru mudur diye ben yazdığım bilgiden eminim

Konu amacına ulaşıyor kızlar sakin.
Tesettürlü mü denir kapalı mı, değilim ama örtünmenin hükmünü biliyorum.
Madem bu arkadaş bunu uyguluyor dini gereği(!), hükmünü de bilmesi lazım.
Ha bilmiyorsa gider kendi araştırısını yapar, olm ben neye inanıyorum neyi uyguluyorum diye.
Gelip buraya böyle soru sorulur mu allasen ne cevap bekliyor?
E aç demiş biri, "Haram diiil mi?" demiş.

Yav gelmeyin oltaya işte, dini konu zaten.

Tesetturlu degilim , musluman da degilim
Izlemeye geldim

Not: tesetturlu bayanlar yorum yapsin dediginiz icin aciklama geregi duydum

Seyreyle cümbüşü birazdan " sadece Kuran" taraftarı müslümanlarlarla, " islam hadisler ve Kuran'ın bütünlüğü ile olur" diyenler birbırlerıne girecek. Hatta daha fena :))) işin içine mantık koyan ve ıslamı da kurallarını da döneme ve mantığa göreyorumlayanlarla, sen yorum getiremezsin diyenler bırbırıne girecek - Mutezile'lere karşı Maturidi ve Eşariler:)))

Son düzenleme:
Tartismaya gerek yokki arastirirsan ogrenebilirsin canim cok zor degil ha bu arada hocalik yapmiyorum ben hocayim zaten Rabbim bize neyi emretmisse onu anlatmakla yukumluyum

Back
X