Sorun annem...Ltfen bir akl verin :((

Görüsüne saygim var ama anlayamadim..fisfisfis

Bunun anne ile olan samimiyetle ne alaksasi var..?benneyaptımki

Sanki sadaka verirmis gibi ....eh hadi bari evlensin gibi bir düsünce bence cok yanlis...

Bakin sizde evlisiniz....sabah gidip aksama kadar bile annenizin yaninda otursaniz gece evinize gidip kapinizi kapatiyor esinize sarilip uyuyorsunuz degilmi?

Anne olmak Kadin olmaya engel degildir....ister 30 yasinda olsun ister 60 yasinda...Kadin kadindir....sevgiye ilgiye sefkata ihtiyaci vardir...

Ben kendi adima cok mutlu oluyorum gec yastada olsa insanlarin hayatlarini birlestirmelerine....tek yedigin lokma ile beraber yedigin lokma cok farklidir cünkü...

bahsetmek istediğim şu eğer anneyle çok ilgili değillerse, samimiyet yoksa, anne kendini yalnız hissediyor ve bu yüzden evlenmek istiyorsa bir hayat arkadaşını bu yüzden istiyorsa evlensin tabiki..

tersi bir durum söz konusuysa , anneye karşı ilgi ve alaka tamsa anne yanlızlıktan yada ilgisizlikten değil gerçekten bir hayat arkdaşı istediği için evlenmek istiyorsada evlenebilir.. karışmak haddimize değil evet..

sadece ben evladı olarak istemem içimin kalbimin dileğidir bu ama annemin kararınada karşı çıkamam, benden onay almasını tabiki bekleyemem.. :ecrin_bebek:

Sanki sadaka verirmis gibi ....eh hadi bari evlensin gibi bir düsünce bence cok yanlis...

Bakin sizde evlisiniz....sabah gidip aksama kadar bile annenizin yaninda otursaniz gece evinize gidip kapinizi kapatiyor esinize sarilip uyuyorsunuz degilm

iyi akşamlar şöyle bir alakası varbizim annemle hiç anne kız ilişkimiz olmadı pek anlaşamazdık halende öyle hiç bir kardeşimle diyalogları iyi değil bende anneyim ve benim çocuğum için yapmayacağım şey yok .... belki biraz dertleşmek iyi geleceğini düşünmüştüm işin iç yüzü bu nun gibi şeyler ve daha fazlası bunları yazarken gerçekten rahatsız oluyorum sanki annemi şikayet eder gibi ama paylaşmazsamda boğulacam tşk ederim

eger bugüne adar siz cocuklari olarak annenizle dialog kuramamissaniz
kusura bakmayin su an dada karismaya hic hakkiniz yok
birakin mutlulugu nerde bulmussa orda kalsin
eger mutluluk sizin yaninizda olsaydi
evlenmeyi düsünmezdi herhalde

ilk defa butun yorumlari okuduktan sonya yorumumu yapiyorum ,
benimde 60 yasinda bir annem var dogrusunu soylemek gerekiyorsa ALLAH korusun ama bende evlenmesini istemezdim eminim banada benciksin diyeceksiniz ama gercek hislerim bular buyrunnnnnnnnn
gercekten inanamadim butun yorum yazan arkadaslar (bir arkadasimiz haric) annenizin hayati saygi gosterin seklide yazmis :1closedeyes:, 60 yasindan sonra agrimaz basina resmen agri almak istiyor anneniz arkadasim ama sizinde yapacaginiz pek bi sey yok maglesef ,
insanlar yaslandika
cocuklasiyor arkadaslar buna inanin cevremde cok goruyorum ,

ilk once merak etdim damat adayi varmi kafasinda ?
varsa asik olmus olabilirmi? yoksa yalinizlikdan bunaldim diyorsa buyuk yanlis yapar!! yalinizlik canima tak etdi der ama bu yasdan sonra yasli bir adamin(35 yasinda birini alamayacagi icin) kahrini cekmekde yalnizlikdan zordur !! insanlar yilar gectikten sonra beraber buyudugu yillarini gecirdigi kocasinin hareketinden rahatsiz oluyor ,
hatada yaparsa bosanir olur biter demis bazi arkadaslarda ama soylede dusundunuzmu? kendinizi konu sahibi arkadasimizin yerine koyarak 60 yasindan sonra anneniz bes parasiz kalmis ayligi oldugu halde evlenecegim diye bir maceraya atilarak ve esinize annenize bakabilmek icin kelleneeksiniz, yanlis anlasilmasin anneler babalar bas tacidir son nefesime kadar bakarim anneme ama ben evlenmek istiyorum deyip ayligini elinin tersine itip 5 ay sonra olmadi bitdi diyen bir anneyede canim (esime) annem bizde kalacak bes parasi yok demek zor gelir bana , daha bir suru istememe sebebide suna bilirim sahsim adina ...

ilk defa butun yorumlari okuduktan sonya yorumumu yapiyorum ,
benimde 60 yasinda bir annem var dogrusunu soylemek gerekiyorsa ALLAH korusun ama bende evlenmesini istemezdim eminim banada benciksin diyeceksiniz ama gercek hislerim bular buyrunnnnnnnnn
gercekten inanamadim butun yorum yazan arkadaslar (bir arkadasimiz haric) annenizin hayati saygi gosterin seklide yazmis :1closedeyes:, 60 yasindan sonra agrimaz basina resmen agri almak istiyor anneniz arkadasim ama sizinde yapacaginiz pek bi sey yok maglesef ,
insanlar yaslandika
cocuklasiyor arkadaslar buna inanin cevremde cok goruyorum ,

ilk once merak etdim damat adayi varmi kafasinda ?
varsa asik olmus olabilirmi? yoksa yalinizlikdan bunaldim diyorsa buyuk yanlis yapar!! yalinizlik canima tak etdi der ama bu yasdan sonra yasli bir adamin(35 yasinda birini alamayacagi icin) kahrini cekmekde yalnizlikdan zordur !! insanlar yilar gectikten sonra beraber buyudugu yillarini gecirdigi kocasinin hareketinden rahatsiz oluyor ,
hatada yaparsa bosanir olur biter demis bazi arkadaslarda ama soylede dusundunuzmu? kendinizi konu sahibi arkadasimizin yerine koyarak 60 yasindan sonra anneniz bes parasiz kalmis ayligi oldugu halde evlenecegim diye bir maceraya atilarak ve esinize annenize bakabilmek icin kelleneeksiniz, yanlis anlasilmasin anneler babalar bas tacidir son nefesime kadar bakarim anneme ama ben evlenmek istiyorum deyip ayligini elinin tersine itip 5 ay sonra olmadi bitdi diyen bir anneyede canim (esime) annem bizde kalacak bes parasi yok demek zor gelir bana , daha bir suru istememe sebebide suna bilirim sahsim adina ...
günaydın .. beni anlayan bir tek sz oldunuz tşk ederim aslında sebeplerimiz arasında bir gereksiz macera durumu var sanmıyorum karşı taraflada zor hem bizi hemde kendini zor duruma sokuyor o yaştan sonra başkalarınn ağız kokusunu çekmesinede hiç gerek yok çocuk gibi hemen sıkılan bir insan bilmiyorum ne olacak ...... hayırlısı neyse o olsun artık...

açıkçası bende böyle bir evliliğe izin vermezdim neticede annenizi en iyi siz tanırsınız ve sonu başından belli bir işe de olur veremiyorsunuz işiniz zor valla Allah yardımcınız olsun....

evt haklısınız sonunu şimdiden görebiliyoruz ve o yüzden bu kadar tepkiler işimiz gerçekten çok zor hala vaz geçmiş değil.. napacağımızı şaşırmış durum dayız...

Bakin sizde evlisiniz....sabah gidip aksama kadar bile annenizin yaninda otursaniz gece evinize gidip kapinizi kapatiyor esinize sarilip uyuyorsunuz degilm

iyi akşamlar şöyle bir alakası varbizim annemle hiç anne kız ilişkimiz olmadı pek anlaşamazdık halende öyle hiç bir kardeşimle diyalogları iyi değil bende anneyim ve benim çocuğum için yapmayacağım şey yok .... belki biraz dertleşmek iyi geleceğini düşünmüştüm işin iç yüzü bu nun gibi şeyler ve daha fazlası bunları yazarken gerçekten rahatsız oluyorum sanki annemi şikayet eder gibi ama paylaşmazsamda boğulacam tşk ederim

Hayir neden Anneni sikayet eder gibi olsunki...olani söylüyorsun arkadasim!

Malesef hepimizin cok güzel anne kiz iliskisi yok....insanlar farkli tabiki!

Yinede herseye ragmen ben yinede karismamaniz taraftariyim....dedigim gibi sonu kötü olacaksa bile kendim ettim kendim buldum demek farklidir....veya size ve kardeslerinize mutsuzlugma siz sebeb oldunuz demesi farklidir.:delphin:

Biz bu evliligin sonunu göremiyoruz anne...ama yinede sen bilirsin karar senin tercih senin demeniz yeterde artar bile....bu arada Annenizle ilginizi alakanizi kesmeyin....inanin bana en kötü Anne bile Annesizlikten daha iyidir...:çok üzgünüm:

Umarim hayirlisi olur Anneniz icin:Saruboceq:

günaydın .. beni anlayan bir tek sz oldunuz tşk ederim aslında sebeplerimiz arasında bir gereksiz macera durumu var sanmıyorum karşı taraflada zor hem bizi hemde kendini zor duruma sokuyor o yaştan sonra başkalarınn ağız kokusunu çekmesinede hiç gerek yok çocuk gibi hemen sıkılan bir insan bilmiyorum ne olacak ...... hayırlısı neyse o olsun artık...

Allah yardimciniz olsun canim soylenecek pe bir soz yok :sinifsinif:

anneninde hakinda hayirlisi insallah :Saruboceq:

Benim annem böyle bir durumda evlenmek istese karşı çıkmazdım, boşanıpta beş kuruşsuz kalması da benim için sorun olmazdı sonuçta annelerimiz zerre kadar menfaat düşünmeden bizi büyütüp bu yaşa getirdiler. Yeri geldi bizi bizden çok düşündüler. Hani bazen bekleriz ya birileri bizi bizim kadar düşünsün diye işte o özveriyi bize veren annelerimizdi. Eğer ki o yaşından sonra azıcıkta olsa daha mutlu olacaksa kesinlikle engel olmazdım.

Şahsen engel olmayın hepinizin endişelerini noktalayacak çözümler üretin derim arkadaşım.

Sizin için ise sorun evlenir boşanır, beş kuruşsuz ortada kalır mevzusu ise ;
Yapsınlar bir imam nikahı aynı evi paylaşsınlar can yoldaşı olsunlar birbirlerine.

Şimdi birileri aaaa olur mu günah, zina vs. bilmem ne diyecek ama bana göre şahsen 60 yaşına gelmiş biri için o saatten sonra kimin laf söylemeye hakkı olabilir ki! Her şeyden evvel kimin ne düşündüğünün ne önemi olabilir.

Ne bileyim yarın öbür gün çocuğu olacakta nufüs cüzdanında ne yazacak diye düşünecek hali de yok. O evreleri geçeli çok olmuştur en azından.

ilginize tşk ederim ..biz o kadar geniş meshepli değiliz nikahsız evlilik olurmu ....çok saçma bence başına bi hal gelse nasıl hakkını arayacak ...

canım bende olsam annemin ewlenmesini istemezdim..

babamın yerinde başka bir adamın oturması we yaşı ne olursa olsun annemle aynı yatağı paylaşması hoşuma gitmezdi...

fakat istemeyerek de olsa annem çok istediği takdirde onay werirdim...sende öyle yap bence...

annem 9 yıldır gezmeye dolaşmaya alıştı,birinini himayesine giremez diyorsun ya belki birlikte gezip tozacaklar.bi de o yönden düşün.

deneyip görün bence.belki annen için iyi olacaktır sizin içn olmasa da...

fedaarlık sırası biraz da çocuklarda galiba...herşeyin hayırlısı...

canım bence daha fazla üstüne gitmeyin annenin. bu iş olmazsa kendimi asarım dediğine göre çok kararlı ve mutlu olacağına inanıyor.

ha evlendi, anlaşamadı, mutsuz oldu o zaman da boşanır yani. ucunda ölüm yok ya.
hem hata yapıyorsa da bunu yaşayarak öğrenir. sizin sözlerinizin çok etkil olacağını sanmıyorum. ancak karşı tarafın bşr hatasını görürse vazgeçer. umarım iyi biridir ve annenizle de mutlu mesut yaşarlar geçinip giderler işte.

artık ne olursa olsun karışmıyorum ne yaparsa yapsın yani çünkü ne söylesek kar etmiyor.. bu kadar karşı çıkmaya nasıl mutlu olunacaksa.. kimse babam gibi sabırlı davranmaz sanıyorum ..bu yaştan sonra seni gezmele götüremem diyecekler eminim... yinede hayırlısı neyse o olsun...

ilginize tşk ederim ..biz o kadar geniş meshepli değiliz nikahsız evlilik olurmu ....çok saçma bence başına bi hal gelse nasıl hakkını arayacak ...

Sizinde mezhebiniz hiç bir şeye müsade etmiyor ki arkadaşım kadın nikah kıyıp evlenmek istiyor, maaşı gider diye endişeleniyorsunuz.

Nikahsız yaşasın dedik mi de o kadar mezhebi geniş değiliz diyorsunuz. Kaldı ki denme sebebi de belli. Çok kıymetli maaşından olmasın diyeydi.

İnanıyorum ki anneniz babanız öldükten sonra sizin başınızda 5 kuruşsuz kalsa idi ve biri ile evlenmek istese idi güle oynaya müsade ederdiniz.

kimseyi yargılamak haddime düşmez...
benimde babam öleli 9 yıl geçti 2 side birbirini deli gibi seviyorlardı ama bu zamana kadar annemin ağzından evleneyim dediğini hiç duymadım hatta esprisini yaptık da alttan girdi üsten çıktı hiçmi yok babanıza saygınız diye ama zaten şakaydı bizimkisi..
ama şöyleki annem babamı bu kadar çok sevmeseydi yada başka bir derdi olsaydı da evlenmek isteseydi (yalnız kalmak, bakıma muhtaç olmak, hayat arkadaşı edinmek vs. ) sanırım ses çıkarmazdık sonuçta kendi hayatı tekrar mutlu olmak onunda hakkı ama evleneceği insanda çok önemli eni konu tanımak bilmek lazım...
bence empati yapınız..
kimse annesini paylaşmak istemez bunu çok iyi biliyorum ama aşırı tepki vermeden önce
ailecek konuşun derim..

Back
X