Kız kardeşimin eşi 4 yıl önce kardeşimi aldattı. O da sürekli herşeyini takip ediyor herşeyini sürekli kavga çıkartıyor ben de sürekli yapcak olanı tıtamazsın bu kadar kavga çıkartma bu kadar takma yönetemezsin diyorum. Geçen akşam da eniştenin çalıştığı yerde iki bayanın çalıştığını öğrenmiş kapalı bi yerde kadınla çalışamaz diyor. Gece bunu kafaya takmaktan uyuyamamış o günde tatlı yapmış tatlıyı kocası yedi diye de oturmuş ağlamış o ye diyince yiyecekmiş herkes. Neyse anlattı bunları dedim ki ben kocanın yerinde olsam bi daha senin yaptığın bişeyi yemezdim çocuk ayda yılda bi düzgün iş buldu çıkarttırma böyle bi iş bulamaz daha( maddi durumları da kötü ve burada çalışırken en azından kirasını faturalarını düzenli ödüyor normalde yetişemiyordu) bana yazmış ki senin kocan da yaparsa sen sakin kal o kadar sinir oldum ki senin yaptığını da yapmam deyip çıktım gruptan. Bi arkadaş grubumuz da konuşuyorduk neyse arkadaş geri aldı gruba ne bi özür falan bi de teiplere girdi iki gündür konuşmuyoruz. Bu olay da olunca bende bi içsel hesaplaşma başladı. Ben bütün arkadaşlarımla böyle sorunlar yaşarak yollarımızı ayırdık herkes sorunlu olamaz ya acaba sorun bende mi diye. En yakın üç arkadaşım eşimle evlendiğim için benimle görüşmeyi kesti eşim beni çok üzüyordu vs vs. Ama mesela bunlardan birinin eşi uyuşturucu bağımlısıydı ve kimsesi yok diye çocuğunun çoğu şeyini ben aldım yanıma bile alacaktım kimsesi yok tek başına ne yapar diye. Kızına benim adımı koyacaktı sen benim annemsin derdi eşimle evlendim diye küstü.diğer arkadaşım üniversite için olduğun şehre geldi hep destekçisi oldum en zor günlerinde. Ya da bi çocukluk arkadaşım vardı en çok ona üzülüyorum galiba on yıl oldu hala aklıma gelir bazen sevgilisi ben arkalı kız dördümüz bunlarda kaldık ailesi şehir dışındaydı ve sadece ailesi benim kaldığımı biliyordu. Sevgilisi annesinin kumbarasını çalmış kız da benim üstüme atıp beni engelledi her yerden bi özür bile dilemedi. Vs vs bunlar aklıma gelenler kaynanamla görümcemi de biliyorsunuz zaten. Görümcemi de çok severdim valla aynı kız kardeşim gibi ama o da bana düşman oldu. Acaba sorun bende mi ben bi yerlerde yanlış mı yapıyorum yoksa çok fedakarım da insanların gözünde ilk silinecek insan modunda mıyım gerçekten anlamıyorum. Kız kardeşim de mesela niye böyle yaptı yani eşi aldattığında ondan daha çok üzüldüm her tartıştığında yanıma çağırdım gel bi yolunu buluruz diye çok bişey yapamadım belki ama onu düşündüğümü hep belli ettiğimi düşünüyorum ki eltisi mesela her türlü şerefsizliği yaptı ona yinede ona bir gün küsmedi( aldattığı kız eltisinin arkadaşıymış ve biliyormuş beraber olduklarını ama kardeşime söylememiş gibi) falan falan ya uzun oldu biraz. Dünden beri bunlar kafamın içinde dönüyor böyle kötü olan benimde ben mi anlayamıyorum herkes kötü olamaz ya