Sorun bende mi eşimde mi anlayamıyorum🤷‍♀️

Synmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2021
223
129
33
Hayırlı günler Evlilikle tecrübeli hanımlar bana bir akıl verin eşim aslında iyi biri babasi abisi ile Ortaklar kurban olur ortak iş yaparlar kışlık şu bu olcak ortak istiyorlar ki sürekli bir arada olalım iş güç yemek yapalım başka aktivitemiz yok zaten kendimi zorunlu hissediyorum gibi rahatsız oluyorum gitmediğimde bir yere gitcen vakit haberleri illa olur gizli bir işin asla yok ben böyle olsun istemiyorum çok bunaldım eşim bizle olamıyor nerdeyse sürekli onlarla dolayısıyla kavga ediyoruz ben bekarken de yanlizdim şimdi de sırf eşim mutlu olsun diye gidiyorum ben gezmeyi tozmayi da sevmem bir arada vakit geçirsem bana yetcek bir insanım

Hayırlı günler Evlilikle tecrübeli hanımlar bana bir akıl verin eşim aslında iyi biri babasi abisi ile Ortaklar kurban olur ortak iş yaparlar kışlık şu bu olcak ortak istiyorlar ki sürekli bir arada olalım iş güç yemek yapalım başka aktivitemiz yok zaten kendimi zorunlu hissediyorum gibi rahatsız oluyorum gitmediğimde bir yere gitcen vakit haberleri illa olur gizli bir işin asla yok ben böyle olsun istemiyorum çok bunaldım eşim bizle olamıyor nerdeyse sürekli onlarla dolayısıyla kavga ediyoruz ben bekarken de yanlizdim şimdi de sırf eşim mutlu olsun diye gidiyorum ben gezmeyi tozmayi da sevmem bir arada vakit geçirsem bana yetcek bir insanım
Ortak olanların genelin de bu sıkıntı ve şikayetler var eğer bunu kabul ederek evlendiyseniz zaten böyle olacağıni biliyor olmalıydınız farklı söylendiyse diğer türlü zaten işler değişir

Kaç yıllık evlisiniz

İş ortak,kese ortak,gezmek tozmak herşeyi beraber yapmak çok sıkıcı bir hayat.Eşiniz öyle alışmış ,onun için hava hoş ama sizin için zor sürekli içiçe.İnsanı sinir hastası yapar.Ben çekemezdim.Siz de her zaman gitmeyin kendi çevrenizle ,arkadaşlarınızla da zaman geçirin.

Ortak olanların genelin de bu sıkıntı ve şikayetler var eğer bunu kabul ederek evlendiyseniz zaten böyle olacağıni biliyor olmalıydınız farklı söylendiyse diğer türlü zaten işler değişir
Haberim yoktu evlendikten sonra öğrendim

İş ortak,kese ortak,gezmek tozmak herşeyi beraber yapmak çok sıkıcı bir hayat.Eşiniz öyle alışmış ,onun için hava hoş ama sizin için zor sürekli içiçe.İnsanı sinir hastası yapar.Ben çekemezdim.Siz de her zaman gitmeyin kendi çevrenizle ,arkadaşlarınızla da zaman geçirin.
Ben başka yerden geldim pek çevrem yok bir arkadaşım var onunla da arada sırada görüşe biliyorum

Ortak işlerin aile düzeni hep böyle oluyor maalesef.Evlenmeden önce biliyorsunuzdur mutlaka .Adapte olamıyorsanız bunu eşinize söyleyin diycem ama aslında nisanliyken vs konusulmali bunlar.
Maalesef bilgim yoktu
Evlenirken toplumu biraz okumak, gözlemlemek önemli.
Ailesiyle iş yapan kişiler temelde bu şekilde koloni halinde yaşarlar.
Temelde sizde yada elinizde sorun var diyemeyiz. Yaşamdan beklentileriniz farklı.
Çok beklentim de yok aslında evim de kendi halimle yaşamak hafta bir görüşmek istegim

Öncelikle hicbir işinizi ortak yapmayın bunu yavaş yavaş kesin , eşinize de net olun bu şekilde çok yoruldugunuzu belirtin , eşinizi memnun etmek için de sürekli gitmeyin , dik durun sınır koyun, siz kendinizi geri çekmezseniz kimse düzelmez em başta da eşiniz, herşeye boyun eğmeyin , yeni evliyken kv ve k.peder beni arayıp gel menemen yapalım bir kere gittim yardıma ama baktım ki sürekli ortak yapmak istiyorlar kışlık hazırlık falan , hemen malzemelerimi alıp evde kendime göre az az yaptım eşim ve ailesi başta memnun olmadi , eşime o şekilde yorucu oluyor deyip kestirip attim , şimdi herkes kendi işini kendisi yapıyor, emin olun o gün dik durmasaydım bugün hala herşeyim onlarla ortak olacaktı, iş ortaklığı konusuna gelince maalesef en baştan bunları öngörmeliydiniz, en kötüsü işlerinin ortak olması, teyzemin eşi bu şekildeydi, teyzem evine ekstradan fazla bişey alsa kavga sebebiydi neden çünkü bütçe ortak , çok yanlış bir evlilik yapmışsınız sizin beklentileriniz eşinizden çok farklı, çocuk yoksa acele etmeyin korunun derim ...

Eşinizin ne iş yaptığını bilmiyor muydunuz yada ailesiyle hiç mi vakit geçirmediniz?
Kendi Mesleği var aslında ayrı ticaretle de uğraşıyor ben başka memleketten geldim biraz zor oldu alışmak şimdi biraz olsun alıştım ama çokta görmek bunaltiyor insanı

Çok beklentim de yok aslında evim de kendi halimle yaşamak hafta bir görüşmek istegim
Az yada çok değil.
Farklılık bu.
Eşinizle konuşacaksınız.
Orta yolu bulacaksınız.
Eşiniz destek olursa kavgasız gürültüsüz önce görüşmeleri her günden 3 güne indirirsiniz sonra 1 Gine...

Kendi Mesleği var aslında ayrı ticaretle de uğraşıyor ben başka memleketten geldim biraz zor oldu alışmak şimdi biraz olsun alıştım ama çokta görmek bunaltiyor insanı
En iyisi iş ortaklığı bir yana siz kendi kendinize bireysellesmeye başlayın, sık sık gitmeyin, eşinize de bu konuda sizi darlamamasini söyleyin ısrar ederse kavga etmekten cekinmeyin , eninde sonunda sizin onlardan farklı istekleriniz olduğunu kabul etmek zorunda kalacaklar , sizin en büyük imtihanınız eşinizle onu yola getirmeniz sizin için yeterli ailesi düzelir zamanla , yeterki eşiniz düzelsin...

benim esimde babasi kardesi ve amcalariyla ortakti 4 yil surdu bu 4 yil icinde kavgalar bitmedi kadinlar arasinda en cokta en sonunda ayrildilar hic ama hic iyi bisey degil bir seye ortak olmak

Öncelikle hicbir işinizi ortak yapmayın bunu yavaş yavaş kesin , eşinize de net olun bu şekilde çok yoruldugunuzu belirtin , eşinizi memnun etmek için de sürekli gitmeyin , dik durun sınır koyun, siz kendinizi geri çekmezseniz kimse düzelmez em başta da eşiniz, herşeye boyun eğmeyin , yeni evliyken kv ve k.peder beni arayıp gel menemen yapalım bir kere gittim yardıma ama baktım ki sürekli ortak yapmak istiyorlar kışlık hazırlık falan , hemen malzemelerimi alıp evde kendime göre az az yaptım eşim ve ailesi başta memnun olmadi , eşime o şekilde yorucu oluyor deyip kestirip attim , şimdi herkes kendi işini kendisi yapıyor, emin olun o gün dik durmasaydım bugün hala herşeyim onlarla ortak olacaktı...

Öncelikle hicbir işinizi ortak yapmayın bunu yavaş yavaş kesin , eşinize de net olun bu şekilde çok yoruldugunuzu belirtin , eşinizi memnun etmek için de sürekli gitmeyin , dik durun sınır koyun, siz kendinizi geri çekmezseniz kimse düzelmez em başta da eşiniz, herşeye boyun eğmeyin , yeni evliyken kv ve k.peder beni arayıp gel menemen yapalım bir kere gittim yardıma ama baktım ki sürekli ortak yapmak istiyorlar kışlık hazırlık falan , hemen malzemelerimi alıp evde kendime göre az az yaptım eşim ve ailesi başta memnun olmadi , eşime o şekilde yorucu oluyor deyip kestirip attim , şimdi herkes kendi işini kendisi yapıyor, emin olun o gün dik durmasaydım bugün hala herşeyim onlarla ortak olacaktı, iş ortaklığı konusuna gelince maalesef en baştan bunları öngörmeliydiniz, en kötüsü işlerinin ortak olması, teyzemin eşi bu şekildeydi, teyzem evine ekstradan fazla bişey alsa kavga sebebiydi neden çünkü bütçe ortak , çok yanlış bir evlilik yapmışsınız sizin beklentileriniz eşinizden çok farklı, çocuk yoksa acele etmeyin korunun derim ...
Evlendim evleneli diyorum herkes evinde yapsın bir ara ben kendim yapcam dedim evde yine vazgeçen yok kurban dedim etimizi alalım ben kendime göre nasıl yapacaksam öyle yapayım saçma sapan kendi hallerinde şunu yapın böyle yapın diye diye yapıldı

En iyisi iş ortaklığı bir yana siz kendi kendinize bireysellesmeye başlayın, sık sık gitmeyin, eşinize de bu konuda sizi darlamamasini söyleyin ısrar ederse kavga etmekten cekinmeyin , eninde sonunda sizin onlardan farklı istekleriniz olduğunu kabul etmek zorunda kalacaklar , sizin en büyük imtihanınız eşinizle onu yola getirmeniz sizin için yeterli ailesi düzelir zamanla , yeterki eşiniz düzelsin...
Aslında zorlamiyor gitmiyorum üç gündür bilerek çağırmışlar ki vişne toplancak gidermisin dedi yok dedim tepkili şekilde sen niye istemiyorsun niye yapmıyorsun diye başlıyor herkes evinde yapsın diyorum kimsenin işine gelmiyor

Maalesef bilgim yoktu

Nasıl bilginiz olmaz ,eşiniz olacak kişinin ne iş yaptığını, bireysel çalışmıyorsa kimlerle birlikte iş yaptığını neden sormadınızki? Çok enteresan gelmiyor mu size de bunu düşününce? En başından sorulacak ,bilinecek konular üzerinde sonradan değiştirme yapamazsiniz.

Görücü usulü bile evlenmiş olsanız bir fikriniz olması lazım eşinizin yaşantısı ve evlendikten sonra nasıl bir düzeniniz olacağına dair. Eşiniz yıllardır böyle yaşıyor, artık değişmez. Siz kendiniz sınır koyup kendinize ayrı bir çevre oluşturun. Belki zamanla eşiniz de azaltır bu görüşme sıklığını.

Back
X