Sorun bende mi eşimde mi anlayamıyorum🤷‍♀️

benim esimde babasi kardesi ve amcalariyla ortakti 4 yil surdu bu 4 yil icinde kavgalar bitmedi kadinlar arasinda en cokta en sonunda ayrildilar hic ama hic iyi bisey degil bir seye ortak olm

En iyisi iş ortaklığı bir yana siz kendi kendinize bireysellesmeye başlayın, sık sık gitmeyin, eşinize de bu konuda sizi darlamamasini söyleyin ısrar ederse kavga etmekten cekinmeyin , eninde sonunda sizin onlardan farklı istekleriniz olduğunu kabul etmek zorunda kalacaklar , sizin en büyük imtihanınız eşinizle onu yola getirmeniz sizin için yeterli ailesi düzelir zamanla , yeterki eşiniz düzelsin...
İnsaAllah

Görücü usulü bile evlenmiş olsanız bir fikriniz olması lazım eşinizin yaşantısı ve evlendikten sonra nasıl bir düzeniniz olacağına dair. Eşiniz yıllardır böyle yaşıyor, artık değişmez. Siz kendiniz sınır koyup kendinize ayrı bir çevre oluşturun. Belki zamanla eşiniz de azaltır bu görüşme sıklığını.
Çok sürmedi Nisan evlilik çok konuştuk nasıl olacağını ama bu konu bana asla denmedi ne yapa bilirim ki söylemeyince

Nasıl bilginiz olmaz ,eşiniz olacak kişinin ne iş yaptığını, bireysel çalışmıyorsa kimlerle birlikte iş yaptığını neden sormadınızki? Çok enteresan gelmiyor mu size de bunu düşününce? En başından sorulacak ,bilinecek konular üzerinde sonradan değiştirme yapamazsiniz.
Eşimin mesleği var ticareti de ayrı yapıyor ticaretten bir haberdim

Öncelikle hicbir işinizi ortak yapmayın bunu yavaş yavaş kesin , eşinize de net olun bu şekilde çok yoruldugunuzu belirtin , eşinizi memnun etmek için de sürekli gitmeyin , dik durun sınır koyun, siz kendinizi geri çekmezseniz kimse düzelmez em başta da eşiniz, herşeye boyun eğmeyin , yeni evliyken kv ve k.peder beni arayıp gel menemen yapalım bir kere gittim yardıma ama baktım ki sürekli ortak yapmak istiyorlar kışlık hazırlık falan , hemen malzemelerimi alıp evde kendime göre az az yaptım eşim ve ailesi başta memnun olmadi , eşime o şekilde yorucu oluyor deyip kestirip attim , şimdi herkes kendi işini kendisi yapıyor, emin olun o gün dik durmasaydım bugün hala herşeyim onlarla ortak olacaktı, iş ortaklığı konusuna gelince maalesef en baştan bunları öngörmeliydiniz, en kötüsü işlerinin ortak olması, teyzemin eşi bu şekildeydi, teyzem evine ekstradan fazla bişey alsa kavga sebebiydi neden çünkü bütçe ortak , çok yanlış bir evlilik yapmışsınız sizin beklentileriniz eşinizden çok farklı, çocuk yoksa acele etmeyin korunun derim ...
Var bebeğim
Öncelikle hicbir işinizi ortak yapmayın bunu yavaş yavaş kesin , eşinize de net olun bu şekilde çok yoruldugunuzu belirtin , eşinizi memnun etmek için de sürekli gitmeyin , dik durun sınır koyun, siz kendinizi geri çekmezseniz kimse düzelmez em başta da eşiniz, herşeye boyun eğmeyin , yeni evliyken kv ve k.peder beni arayıp gel menemen yapalım bir kere gittim yardıma ama baktım ki sürekli ortak yapmak istiyorlar kışlık hazırlık falan , hemen malzemelerimi alıp evde kendime göre az az yaptım eşim ve ailesi başta memnun olmadi , eşime o şekilde yorucu oluyor deyip kestirip attim , şimdi herkes kendi işini kendisi yapıyor, emin olun o gün dik durmasaydım bugün hala herşeyim onlarla ortak olacaktı, iş ortaklığı konusuna gelince maalesef en baştan bunları öngörmeliydiniz, en kötüsü işlerinin ortak olması, teyzemin eşi bu şekildeydi, teyzem evine ekstradan fazla bişey alsa kavga sebebiydi neden çünkü bütçe ortak , çok yanlış bir evlilik yapmışsınız sizin beklentileriniz eşinizden çok farklı, çocuk yoksa acele etmeyin korunun derim ...
Aynen bu durum diğer eltimde yaşanıyor o umursamaz alır ne isterse ben hiç bişey alamıyorum içim rahat etmez

Kendinize her sabah kalktiginizda sunu hatirlatin. Bu hayatta hicbir seye ve hickimseye zorunda degilsiniz. Sizi uzen mutsuz eden bir hayati yasamak zorunda degilsiniz. Ayrica burada surekli sunu goruyorum. Basta bilmiyor muydun? Biliyor da olabilirdiniz. Insanlar degisir buyur hayata yeni bakislar gelistirir. Basta hosunuza gidip simdi kabullenemiyor da olabilirdiniz. Senet imzalamiyoruz evlenirken bundan sonra basta nasilsa o diye. Sadece esinizin de bir kalemde degismesini beklemeyin ve ummayin. Kucuk adimlar belki atar ama bu onun sistem ozelligi. Siz nasil icinizden gelmeyeni yasayamiyorsaniz o da yasayamayabilir. Siz de icinizden geldigi gibi yasayin. Zamanla ortak bir paydada bulusmak belki mumkun olabilir. Baktiniz olmuyor zorla guzellik olmaz. Herkes kendi yoluna bakar. Bu surecte de kesinlikle cocuk yapmayin. Suanda yapacaginiz cocuk da o hayatin ortagi olacak siz ve esinizin bebegi degil.

Var bebeğim

Aynen bu durum diğer eltimde yaşanıyor o umursamaz alır ne isterse ben hiç bişey alamıyorum içim rahat etmez
Işte sizde biraz umursamaz ve gamsız olun , keyfinize bakın, kimsenin isteğine göre hareket etmeyin , eşiniz bile olsa sizi istemediğiniz ortamlara zorla sokamaz, eşinizi alıştırın artık geç bile kalmışsınız

Aslında zorlamiyor gitmiyorum üç gündür bilerek çağırmışlar ki vişne toplancak gidermisin dedi yok dedim tepkili şekilde sen niye istemiyorsun niye yapmıyorsun diye başlıyor herkes evinde yapsın diyorum kimsenin işine gelmiyor
Çok iyi yapmışsın artık böyle şeylere prim verme ve de sessiz kalma , emeğini ve kendini kimseye kullandırma, sen o ailenin kölesi değilsin...

Evlendim evleneli diyorum herkes evinde yapsın bir ara ben kendim yapcam dedim evde yine vazgeçen yok kurban dedim etimizi alalım ben kendime göre nasıl yapacaksam öyle yapayım saçma sapan kendi hallerinde şunu yapın böyle yapın diye diye yapıldı
Işte kimseyi dinlemeyeceksiniz eşinize diyeceksiniz ki kurbanı kes eve getir bekliyorum, haaa getirmedi mi götürsün ailesi halletsin o zaman siz evden çıkmayın, siz yerinizde sabit ve kararlı kalın hep , sadece lafla olmaz harekete geçin ...

Eğer kocanın sürekli ailesi ile ortak iş yaptigini bildiğin halde,sürekli birada olduklarını bildiğin halde evlenmissen ; senin hatan.
Ha eşin sonradan değişip bu kıvama geldiyse onun hatası.

Evleneceğiniz adamın aile yapısını, yaptığı işi nasıl bilmiyordunuz? Siz gözünüzü kapatmışsınız resmen her şeye. Nikah günü mü tanıştınız?

Var bebeğim
Evleneceğiniz adamın aile yapısını, yaptığı işi nasıl bilmiyordunuz? Siz gözünüzü kapatmışsınız resmen her şeye. Nikah günü mü tanıştınız?
Söylenmezse nasıl bilinecek ki o başka şehirde ben başka şehirde

Kendinize her sabah kalktiginizda sunu hatirlatin. Bu hayatta hicbir seye ve hickimseye zorunda degilsiniz. Sizi uzen mutsuz eden bir hayati yasamak zorunda degilsiniz. Ayrica burada surekli sunu goruyorum. Basta bilmiyor muydun? Biliyor da olabilirdiniz. Insanlar degisir buyur hayata yeni bakislar gelistirir. Basta hosunuza gidip simdi kabullenemiyor da olabilirdiniz. Senet imzalamiyoruz evlenirken bundan sonra basta nasilsa o diye. Sadece esinizin de bir kalemde degismesini beklemeyin ve ummayin. Kucuk adimlar belki atar ama bu onun sistem ozelligi. Siz nasil icinizden gelmeyeni yasayamiyorsaniz o da yasayamayabilir. Siz de icinizden geldigi gibi yasayin. Zamanla ortak bir paydada bulusmak belki mumkun olabilir. Baktiniz olmuyor zorla guzellik olmaz. Herkes kendi yoluna bakar. Bu surecte de kesinlikle cocuk yapmayin. Suanda yapacaginiz cocuk da o hayatin ortagi olacak siz ve esinizin bebegi degil.
Her sabah böyle diyorum kendime pek ise yaramıyor bekarken de kendimden çok ödün verdim şimdi de

gitmeme gibi bir şansın kavgalı da olsa varmış. ortamı sevmeye çalışsanız cokmu yoruluyorsunuz yardımcı olmazmı eltiler. hani sen dışlanma diye...

Söylenmezse nasıl bilinecek ki o başka şehirde ben başka şehirde

Konuşmadan mı evlendiniz? İşlerinin ortak olduğunu nasıl bilmiyorsunuz, hiç mi iş üzerine bir muhabbet geçmedi aranızda? Aile yapıları da aynı şekilde benim vardı bir flörtüm ailesiyle yaşıyordu. Ne saman konuşsak abimler yeğenlerim annem babam oturuyoruz, pikniğe geldik, bahçedeyiz kadro hep aynı değişmiyordu. Dedim bu aile bana gelmez. Eşinizin aile düzeni bu şekilde bunalmakta, bıkmakta çok haklısınız ama bunu evlendikten sonra farketmiş olmanız enteresan.

Her sabah böyle diyorum kendime pek ise yaramıyor bekarken de kendimden çok ödün verdim şimdi de
O zaman psikolojik destek almayi denediniz mi? Deneyip de basariz olduysaniz baska psikologa gidin. Denemediyseniz mutlaka deneyin zira gercekten cozumu olan bir durum. Boyle olmaniz normal cunku Turk toplumunda cocukluktan itbaren itaate alistiriliyoruz. Gelen gecen aman kizim sus kizim. Biri bize soru sorar yerimize hemen baskasi cevap verir. En ufak aykirixsese terbiyesiz denilir. Bunlar degistirilebilir kodlamalar. Psikoterapi cok ise yariyor. Yillarin biriktirilmis ozguvensizligi evlilige de boyle tasiniyor. Ne ise yarayacak ki demeyin. Psikoloji de bir bilim ve bilimsel metodlar dogru uygulandiginda hayat kaliteniz inanilmaz degisiyor emin olun.

O zaman psikolojik destek almayi denediniz mi? Deneyip de basariz olduysaniz baska psikologa gidin. Denemediyseniz mutlaka deneyin zira gercekten cozumu olan bir durum. Boyle olmaniz normal cunku Turk toplumunda cocukluktan itbaren itaate alistiriliyoruz. Gelen gecen aman kizim sus kizim. Biri bize soru sorar yerimize hemen baskasi cevap verir. En ufak aykirixsese terbiyesiz denilir. Bunlar degistirilebilir kodlamalar. Psikoterapi cok ise yariyor. Yillarin biriktirilmis ozguvensizligi evlilige de boyle tasiniyor. Ne ise yarayacak ki demeyin. Psikoloji de bir bilim ve bilimsel metodlar dogru uygulandiginda hayat kaliteniz inanilmaz degisiyor emin olun.
Bu konuda katılıyorum size durumum müsait değil buna kim götürcek getirecek

Konuşmadan mı evlendiniz? İşlerinin ortak olduğunu nasıl bilmiyorsunuz, hiç mi iş üzerine bir muhabbet geçmedi aranızda? Aile yapıları da aynı şekilde benim vardı bir flörtüm ailesiyle yaşıyordu. Ne saman konuşsak abimler yeğenlerim annem babam oturuyoruz, pikniğe geldik, bahçedeyiz kadro hep aynı değişmiyordu. Dedim bu aile bana gelmez. Eşinizin aile düzeni bu şekilde bunalmakta, bıkmakta çok haklısınız ama bunu evlendikten sonra farketmiş olmanız enteresan.
Konuştuk herşeyi eşimin yaşadıgi yerde kuzenim vardı o vesile oldu oda demedi bana esimede neden demedin deyince de bilerek saklamadim dedi

Bu konuda katılıyorum size durumum müsait değil buna kim götürcek getirecek
Online terapi var biraz disinizden tirnaginizdan ayirin kendinize bir saat bos zaman yaratin. Googlea yazin binlercesi cikiyor. Bir de ucretsiz olarak Tulay Kok'ün sınırlar egitimi videolarini mutlaka ama mutlaka izleyin. Ben bir video ile bile aydinlanma yasadim. Ucretli kismi da var makul ucretli. Onu da izleseniz cok degisirsiniz bence.

Back
X