- 17 Ağustos 2016
- 3.746
- 4.199
- 133
- Konu Sahibi melankolik_24
-
en iyisi o zatende ömür boyu yalniz mi olcamValla bilemedim ama erkekler bi garip iyi oluncada olmuyo en iyisi bekar kalıp kafana göre takilmak
Sonradan olmuyo o insanın karakterinde olacak bnde herkese karşı baya iyimserdim baktım herkes beni kullanıyor kötü olurum dedim olamiyorumda mesafe koydum kafam rahat bizim gelin öyledir her lafı söyler patavatsiz aşırı derecede hiç kimse sevmez abimin hatrına derler kimse kötü bişey demez ama ezilen bi gelin olsa herkes daha çok ezer. Bide söyle bişey var esimle bi konu hakkinda konuşurken gerçekten iyi niyetimle yorum yapimm eşim kızar sen safmisin der kötü Yorum yapimm hemen bnden yana olur hatta kendi ağzıyla sen işini bilmiyon ben ne dersem he canım tamm cnm de dedi snra beni kandir kendi bildiğini yap dedi bende dedim vay anasi kimseye insanlık yaramıyormuş şimdi onun dediği gibi yapıyorum rahatimama hakli olabilirsiniz benim kuzenimin esi öyle bir ortamda herkesin icinde kaynasina öyle bir cikisti ki ben soktam olarak dedigi su siz sülalecek sorunlusunuz böyle olcaksa ben eve dönüyorum. Herkes bir alttan alma moduna girdi ona karsi aman biz öyle demek istemedik öyle sey olur mu falan filan.. yani daha degerli oldu valla. Ben öyle bir sey yapsam eski esim beni direkt bosardi
Kaç yasindasinen iyisi o zatende ömür boyu yalniz mi olcamailede herkes evli cocuklu takinti yapiyorum dogal olarak
ben kötü bir yorum yapincada sen cok kötü niyetli düsünüyosun derdi:) iyi olsam zaten iyiligini kullaniyorlar aksini görmedim. Mesela ben almanyaya gelin gelmistim kendisi almanya dogma büyüme biz evlendikten sonra ablasi hic bir sorun olmadigi halde üc sene evimize gelmedi bunu konu ettigimde sen de hep kötü niyetli düsünüyosun belkide zamani yoktur demisti üc seneden bahsediyorum...Sonradan olmuyo o insanın karakterinde olacak bnde herkese karşı baya iyimserdim baktım herkes beni kullanıyor kötü olurum dedim olamiyorumda mesafe koydum kafam rahat bizim gelin öyledir her lafı söyler patavatsiz aşırı derecede hiç kimse sevmez abimin hatrına derler kimse kötü bişey demez ama ezilen bi gelin olsa herkes daha çok ezer. Bide söyle bişey var esimle bi konu hakkinda konuşurken gerçekten iyi niyetimle yorum yapimm eşim kızar sen safmisin der kötü Yorum yapimm hemen bnden yana olur hatta kendi ağzıyla sen işini bilmiyon ben ne dersem he canım tamm cnm de dedi snra beni kandir kendi bildiğini yap dedi bende dedim vay anasi kimseye insanlık yaramıyormuş şimdi onun dediği gibi yapıyorum rahatim
Yani söyle baktığında zman es ailesine okadar düşman olan kadın varken sizin o lafiniza ablam evime gelmiyo diye alınıyor demekki aileme önem veriyor diye düşünmesi lazımdı yine bu sizin kötü olmanız değil yine yaranamamak allah iyi kapılar açsın ne diyimmben kötü bir yorum yapincada sen cok kötü niyetli düsünüyosun derdi:) iyi olsam zaten iyiligini kullaniyorlar aksini görmedim. Mesela ben almanyaya gelin gelmistim kendisi almanya dogma büyüme biz evlendikten sonra ablasi hic bir sorun olmadigi halde üc sene evimize gelmedi bunu konu ettigimde sen de hep kötü niyetli düsünüyosun belkide zamani yoktur demisti üc seneden bahsediyorum...
Evet ayni analizi ben de yaptim ve cok hak veriyorum gercekten kendime deger vermedim fedakarlik yapmaktan kendimi bile saldim mesela kücük bir örnek yapilmasi gereken bir is var esim diyorduki benim vaktim yok ben sacimi kestirmeye tras olmaya gitcem yani kendi bakimina önem veriyor ben hemen atliyordum ben yaparim sen git halbuki ben de bakimima kendime deger verdigimi ona hissettirebilirdim. Bende de sevgi ve ilgi ihtiyaci cok fazla var bunun cocuklugumdan kaynaklandigini düsünüyorum anne ve babamla hep soguk iliskilerim oldu ve sürekli okul zamanlarimda kücük düsürücü konustular mesela derslerm iyi olmayinca sen ne olcaksin bu gidisle gibi. Bu yüzden özgüven eksikligimiz olusmus olabilir. Benim sorum peki bu saatten sonra kendimizi nasil degistirebiliriz siz neler yapiyorsunuz?Şu an bir kitap okuyorum. Ana fikri şu kitabın; diğer insanların bize nasıl davranacağını aslında kendimiz belirliyoruz. Ve en başta biz kendimize güvenir, kendimize saygı duyarsak diğer insanlar da bunu fark edip bu şekilde davranacaklar.
Çok doğru bir düşünce, kendimi düşününce ben de bahsettiğiniz gibi fazla fedakar bir insanım. Her zaman ılımlı, iyi niyetli, alttan alan olmak çok da doğru değil. Bir süre sonra insanlar bunu kullanmaya başlıyorlar.
biten evliliklerimi düşününce, daha en başından nasıl da yanlışlar yaptığımı fark ediyorum. Kendime güvensizlik ve sevgi ihtiyacı temelinde aslında bu söylediklerimin tam tersi yapıda ve sorunlu insanları kendime çektiğimi fark ettim. Yaptığım fedakarlıklarla da onlara beni ezme, değer vermeme hakkını kendi ellerimle vermişim aslında. Sonrasında da yapım gereği haksızlığa gelemediğim için susmayıp ipleri kopardım. Bu aslında kişisel bir kısır döngü. Bir süre önce bir psikoloğun sözünü okumuştum bir yerlerde. Kaç kişiyle evlenirseniz evlenin, aynı döngüyü oluşturursunuz tarzında bir cümleydi.
O yüzden önce kendi özeleştirimizi yapmalıyız. Ben kendi adıma bu kararı aldım.
Aslında benim de bunları düşünmem daha çok yeni hatta bugün. Sizin konunuzu da görünce hemen yazma gereği hissettim. Birşeyler yapmadım ama yapma kararı aldım.Evet ayni analizi ben de yaptim ve cok hak veriyorum gercekten kendime deger vermedim fedakarlik yapmaktan kendimi bile saldim mesela kücük bir örnek yapilmasi gereken bir is var esim diyorduki benim vaktim yok ben sacimi kestirmeye tras olmaya gitcem yani kendi bakimina önem veriyor ben hemen atliyordum ben yaparim sen git halbuki ben de bakimima kendime deger verdigimi ona hissettirebilirdim. Bende de sevgi ve ilgi ihtiyaci cok fazla var bunun cocuklugumdan kaynaklandigini düsünüyorum anne ve babamla hep soguk iliskilerim oldu ve sürekli okul zamanlarimda kücük düsürücü konustular mesela derslerm iyi olmayinca sen ne olcaksin bu gidisle gibi. Bu yüzden özgüven eksikligimiz olusmus olabilir. Benim sorum peki bu saatten sonra kendimizi nasil degistirebiliriz siz neler yapiyorsunuz?
Ben genel olarak halimden memnunum diyebilirim . 19 senedir evliyim .Mrb bayanlar, bie evlilik yaptim alti sene sürdü ve ayrildim cocuk yok ondan sonra bir kac kisiyle denemeyi denedim basaramadim. Öz elestiri yapmaya calisiyorum sorun bende mi yoksa yanlis insanlari mi buluyorum? Genel olarak fedekar bir yapim var ve alttan almaya calisan. Ama canimi cok sikan bir sey olursa sesimi fazlasiyla cikaririm ve burnundan getiririm:) iliskisi ya da evliligi düzgün gidenler var mi aranizda nasil dengede tutuyorsunuz? sevdiginizi belli ediyormusunuz fedakarlik yapiyormusunuz? caninizi sikan bir sey yaptiginda nasil tepki veriyorsunuz? (sinirlarin gercekten asildigi durumlarda; saygisizlik ya da haksizlik yaparsa, aldatmaya meyil gibi..) Gercekten kendimi cok kötü hissediyorum bu isin sirri var mi? ya da erkeklerin büyük cogunlugu gercekten gecimsiz mi?
bırkere hatayı kendınde arayan bır ınsan kotu olamaz ben su yazdıklarınızda sızı ılımlı sorun cozmeye yonelık yapıcı buldumMrb bayanlar, bie evlilik yaptim alti sene sürdü ve ayrildim cocuk yok ondan sonra bir kac kisiyle denemeyi denedim basaramadim. Öz elestiri yapmaya calisiyorum sorun bende mi yoksa yanlis insanlari mi buluyorum? Genel olarak fedekar bir yapim var ve alttan almaya calisan. Ama canimi cok sikan bir sey olursa sesimi fazlasiyla cikaririm ve burnundan getiririm:) iliskisi ya da evliligi düzgün gidenler var mi aranizda nasil dengede tutuyorsunuz? sevdiginizi belli ediyormusunuz fedakarlik yapiyormusunuz? caninizi sikan bir sey yaptiginda nasil tepki veriyorsunuz? (sinirlarin gercekten asildigi durumlarda; saygisizlik ya da haksizlik yaparsa, aldatmaya meyil gibi..) Gercekten kendimi cok kötü hissediyorum bu isin sirri var mi? ya da erkeklerin büyük cogunlugu gercekten gecimsiz mi?
bırkere hatayı kendınde arayan bır ınsan kotu olamaz ben su yazdıklarınızda sızı ılımlı sorun cozmeye yonelık yapıcı buldum
bır talıhsızlık yasamıssınız ama bu sızı korkutmasın
malesef kavun degıller kı bırde ne kadar tanırsanız tanıyın asla aynı evde yasıyormus gıbı anlayamıyorsunuz bırını
40 yıllık evlıler bıle esımı tanıyamamısım meger dıyebılıyorlar
bunun bır matematıgı yok aslında ... mesela benım esım zor bırı soyle kı
tartısamıyoruz
bu okadar sınır bozucu kı
kendısınden yana bır sıkayetım var mesela rahatsız oldugum bır huyu
yok adama anlatamıyorum soyluyorum haklısın dıyor yıne aynı ... ha duvara konusmusum ha kendısıne
bakıyorum duzelmeyecek ufak da bır sorun cozulebılır tahammul edılebılınır
bende gormemezlıkten gelıyorum yoksa kendımı parcalarım huzurumuz bozulur ınat etmıyorum yanı onu oyle kabul etmeye calısıyorum esım de bana katlanıyor sonucta kımbılır benden sıkayetcı oldugu nelerı vardır dıyorum
ıdare etmek anlayıs gostermek sorunu konusmak anlasamadıgın noktada amaaan yaaa deyıp konuyu kapatmak sanırım tek cozumu
benım ıhanet sıddet ve kumar dısında tolere edemeyecegım hıc bırsey yok herseyı halledebılır altdan alabılırım
bu kısıye gore de degısebılır yanı
ıhanete ugramasına ragmen evlılıgıne devam edenler de var... sınırınızı en bastan konuusup anlasın karsı tarafın ısıne gelıyorsa o yola gırın sonradan bırbırınıze suprız olmasın bazı huylarınız
bırkere hatayı kendınde arayan bır ınsan kotu olamaz ben su yazdıklarınızda sızı ılımlı sorun cozmeye yonelık yapıcı buldum
bır talıhsızlık yasamıssınız ama bu sızı korkutmasın
malesef kavun degıller kı bırde ne kadar tanırsanız tanıyın asla aynı evde yasıyormus gıbı anlayamıyorsunuz bırını
40 yıllık evlıler bıle esımı tanıyamamısım meger dıyebılıyorlar
bunun bır matematıgı yok aslında ... mesela benım esım zor bırı soyle kı
tartısamıyoruz
bu okadar sınır bozucu kı
kendısınden yana bır sıkayetım var mesela rahatsız oldugum bır huyu
yok adama anlatamıyorum soyluyorum haklısın dıyor yıne aynı ... ha duvara konusmusum ha kendısıne
bakıyorum duzelmeyecek ufak da bır sorun cozulebılır tahammul edılebılınır
bende gormemezlıkten gelıyorum yoksa kendımı parcalarım huzurumuz bozulur ınat etmıyorum yanı onu oyle kabul etmeye calısıyorum esım de bana katlanıyor sonucta kımbılır benden sıkayetcı oldugu nelerı vardır dıyorum
ıdare etmek anlayıs gostermek sorunu konusmak anlasamadıgın noktada amaaan yaaa deyıp konuyu kapatmak sanırım tek cozumu
benım ıhanet sıddet ve kumar dısında tolere edemeyecegım hıc bırsey yok herseyı halledebılır altdan alabılırım
bu kısıye gore de degısebılır yanı
ıhanete ugramasına ragmen evlılıgıne devam edenler de var... sınırınızı en bastan konuusup anlasın karsı tarafın ısıne gelıyorsa o yola gırın sonradan bırbırınıze suprız olmasın bazı huylarınız
pardon yanlis oldu alintilar. Yorum yazdim okuyabilirsin:)guloooo ne dıyeceksın yaz dırek alıntı yapıyorsun goruntu var ses yok :) burdayım beklıyorum
ay resmen hasta ruhluBende kumar aldatma disinda tolere edebilirim derdim hep ama daha büyük sorunlar varmis. Mesela tüm konusma cabalarina ragmen seni dört ay boyunca hic bir kelime konusmadan cezalandirmak isteyen es. Evet ben bunu yasadim ceza sebebim de karsi geliyormusum onun sözlerine. Inanki hep dedim kumar olsa bu kadar kötü olamaz resmen psikolojik savas uygulayan bir esti. Ondan ayrildigima üzülmüyorm evliligimin bittigine bosanmanin benim basima geldigine üzülüyorm ve bidaha bunlari yasamak istemiyorum.
Doğru insan faktörü diye bişey var.Mrb bayanlar, bie evlilik yaptim alti sene sürdü ve ayrildim cocuk yok ondan sonra bir kac kisiyle denemeyi denedim basaramadim. Öz elestiri yapmaya calisiyorum sorun bende mi yoksa yanlis insanlari mi buluyorum? Genel olarak fedekar bir yapim var ve alttan almaya calisan. Ama canimi cok sikan bir sey olursa sesimi fazlasiyla cikaririm ve burnundan getiririm:) iliskisi ya da evliligi düzgün gidenler var mi aranizda nasil dengede tutuyorsunuz? sevdiginizi belli ediyormusunuz fedakarlik yapiyormusunuz? caninizi sikan bir sey yaptiginda nasil tepki veriyorsunuz? (sinirlarin gercekten asildigi durumlarda; saygisizlik ya da haksizlik yaparsa, aldatmaya meyil gibi..) Gercekten kendimi cok kötü hissediyorum bu isin sirri var mi? ya da erkeklerin büyük cogunlugu gercekten gecimsiz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?