Sorun bende mi?

bana yapma dediklerini gelininden bekliyo gelini yapmayınca da laf ediyo annem çok zor bir kadın :KK43:
Sen hiç canını sıkma annen seni onlarla paylaşamıyor. Hangi anne çekememezlik yaparki demiştim ama sana yapma dedikleri şeyi gelininden bekliyorsa:KK57::KK57: ortada hiçte iyi niyet yok yani

Onlar bana geldiğinde asla yemek yapmamı istemiyo yorulma sen çalışıyosun kendi gelince yapsın diyoç Öyle çok sık gelen insanlarda değiller 3 4 ayda bir gelip giderler geldiğinde de kayınvalidem zaten yaptırmaz bana bişey ben geldikleri gün hazırlanırım sadece diğer günler yaptırmaz. Ama anneme yetmiyo bu ilk günde yapma yorulma diyo.
Ben oturmayı hizmet ettirmeyi sevmem annemin kızıyım annemde böyleydi napıyım beni böyle yetiştirmiş. Bizim evimizde sofra eksik olmazdı her gelene sofralar kurulur çeşit çeşit yemekler yapılırdı. Ben böyle gördüm böyle yetiştim ama şimdi beni beğenmiyo

Siz o insanları kaybettiginizde Anneniz ne kazanacak ki amacı ne anlamiyorum

Ama bence en guzelini dogrusunu yapiyorsun oldugun gibi devam et annende boyle devam ederse senin akrabalarina aynisini yapsam hosuna gider mi diye uyarin hatta uygulayin kendi akrabalarina esinizin ailesine davranmanizi istedigi gibi davranin diyicem ama insanin icinde yoksa kesinlikle yapamaz ve o insanlarinda sucu yok ki

k.v ile olan diyoloğunuzu annenize anlatmayın ,gelip gitse bile
Herşeyi anlatmıyorum zaten biliyorum çünkü huyunu. İyi de olsa kötü de olsa anlatmamaya çalışıyorum çünkü annem hiç yapıcı değildir. İnsan bazen sadece rahatlamak paylaşmak için anlatır ya bişeyleri anneme anlattığımda rahatlamıyorum iyice doluyorum çünkü hep olumsuz hep yıkıcı konuşuyo ben de anlatmıyorum artık. Hep yüzeysel

Sen hiç canını sıkma annen seni onlarla paylaşamıyor. Hangi anne çekememezlik yaparki demiştim ama sana yapma dedikleri şeyi gelininden bekliyorsa:KK57::KK57: ortada hiçte iyi niyet yok yani
Bunu söylediğimde sen onunla bir değilsin diyo. Ama sonrada beni görümcemle kıyaslıyo onunla da ben bir değilim anlatamıyorum malesef.

annen biraz kıskanmış diyaloğunuzu sanki.sen hiiiiç onlardan bahsetme annene.mesela annen onları sorarsa bilmem iyidirler herhalde çok sık konuşmuyoruz herkesin işi gücü var anne falan de geçiştir.hiç ayrıntıya girme.görüştüğünü öğrendiği zaman anne onlar benim eşimin ailesi napayım adamı mı boşayayım onlarla görüşmemek için ohooooo başka konumu yok sen nasılsın bana onu söyle falan yap geç.çok fazla onlarla ilgili konuşma bence.
Hiç ayrıntılı anlatmıyorum zaten bilmiyorum belkide ben bişey anlatmıyorum diye kuruyo biraz kafasında mutsuz ama bize söylemiyo anlatmıyo diye düşünüyo. Ufff o kadar zor bi durumki şurda anlatırken bile içim sızlıyo annem hakkında konuşmak ama çok doluyum artık çok yoruldum

Bir değilsin tabiki. Bütün kv ler ''kızım neyse gelinimde o hiç ayırmam''koca bi YALAN !!!!
Görümcenle nelerini kıyaslıyor mesela?

Aynıymışız. Eskiden her hafta sonu götürürdüm bir yere ama artık ayda bir kez evde zor görüşüyoruz. Kusura bakma gezdiremiyorum diyince yok senin evin düzenin ayrı artık dese de eşimin ailesi ile ilgili bir şey olduğunda annenize benzer tepkiler veriyor. Eşimin kuzenin düğünü varmış yazın uçakla 2 saat netice de , gideriz dedim diye ne gerek var da onun yerine gidin tatil yapın da paranızı çarçur edersiniz de söylemediği kalmadı.
İnsan annesiyle herşeyi paylaşmakta istiyor bir taraftan anlatmasan bana söylemedin diye tripte atar.
Eşimin annesi yapsa kaynanalık yapıyor denir ama insanın kendi annesi olunca durum farklı oluyor.
Aynen ne sevincimde ne üzüntümde hiç destek olmadı bana hep sevinçlerim yarım kaldı.

Bir değilsin tabiki. Bütün kv ler ''kızım neyse gelinimde o hiç ayırmam''koca bi YALAN !!!!
Görümcenle nelerini kıyaslıyor mesela?
görümcemle kıyaslanacak hiç bişeyim yok aslında. Benim herşeyim dört dörtlük yapıldı, nişanım düğünüm evim herşey istediğim gibi oldu kimse karışmadı. benden 2 yıl sonra görümcem evlendi görümcem öğretmen birikimi vardı, eşinin borcu vardı borcu var diye hiç birşey istemedi herşeyi kendi birikimiyle yaptı ne nişanı benim gibi oldu ne düğünü. hep buruktu ama seviyorum dedi olsun dedi. yani herşeyi aslında benimkinin tam tersi oldu annem evine gitti görmeye neymiş perdeleri benimkinden kaliteli ve güzelmiş bu sadece basit bir örnek kıyasladığı şeyleri görmeniz açısından bu örneği verdim. Annem böyle bu kadar küçük şeyleri sorun yapıp büyüten biri. kıyasladıkladırı şeylerde böyle ufak tefek saçma sapan şeyler

Sen şimdiye kadar nasıl davrandiysan öyle devam et nasıl mutlu oluyorsan öyle yap annen onlarla kavgalı olsan hosunami gidecek anlamadım.iki tarafida tabiki sev.ama annenin evladı olduğu için kiskanmis ama sende annene biraz daha yakın ol tabiki sen benim için en degerlisin de ve hissettir..kvalide ile olan herseyi de anlatma..

Sen şimdiye kadar nasıl davrandiysan öyle devam et nasıl mutlu oluyorsan öyle yap annen onlarla kavgalı olsan hosunami gidecek anlamadım.iki tarafida tabiki sev.ama annenin evladı olduğu için kiskanmis ama sende annene biraz daha yakın ol tabiki sen benim için en degerlisin de ve hissettir..kvalide ile olan herseyi de anlatma..
Mutlu olamıyorum işte, çünkü böyle yaptıkça ona haksızlık ediyo onu üzüyomuşum gibi geliyor. Annemi hep el üstünde tutarım hep iyi olmaya çalışırım elimden geldiğince değer veririm ama yetmiyo işte bunca zaman hep kendimde aradım suçu ben bi yerde hata yapıyorum dengeyi kuramıyorum diye. Hep yüreğim hop hop bişey söylüycemde annemi kırıcam diye ben bu kadar özen gösterirken aynı şeyi annemden göremiyorum bazı şeyleri de benim için görmezden gelsin kızım mutlu olsun yeter desin. Sadece ben değil bütün kardeşlerime aynı aslında herkes mutsuz ama kimse anneme bişey diyemiyo. Azcık cıkışsak hayırsız evlat oluyoruz küsüyo ve günlerce konuşmuyo. Bi anne evladına nasıl küser aklım almıyo.

I
Mutlu olamıyorum işte, çünkü böyle yaptıkça ona haksızlık ediyo onu üzüyomuşum gibi geliyor. Annemi hep el üstünde tutarım hep iyi olmaya çalışırım elimden geldiğince değer veririm ama yetmiyo işte bunca zaman hep kendimde aradım suçu ben bi yerde hata yapıyorum dengeyi kuramıyorum diye. Hep yüreğim hop hop bişey söylüycemde annemi kırıcam diye ben bu kadar özen gösterirken aynı şeyi annemden göremiyorum bazı şeyleri de benim için görmezden gelsin kızım mutlu olsun yeter desin. Sadece ben değil bütün kardeşlerime aynı aslında herkes mutsuz ama kimse anneme bişey diyemiyo. Azcık cıkışsak hayırsız evlat oluyoruz küsüyo ve günlerce konuşmuyo. Bi anne evladına nasıl küser aklım almıyo.
Himm anladığım kadarıyla annen mutsuz bi kadın mutsuzlugunu size de bulastiriyor..zaten bir evde anne mutluysa eş de çocuklarda mutlu olur o çocukların mutluluğu kendi evliliklerine de yansir.sunu da bil annen uzulecek kirilacak diye k validenle kötü olacak değilsin es annesi de annemiz sayılır onuda uzmeye hakkimiz yok.ama sen kendini yipratmaya baslamissin olmaz boyle anbene uzuldugunu belli et guzelce suclamadan duygularini dile getir.ha bu saatten sonra annen degisirmi bilemem ama belki faydasi olur.malesef bazi anneler daha dinlemeden sen soylesin boylesin diye cikisirlar anlatmak istesende duymaz bile seni.annen senin gibi evladi var kirmaya cekinen bi kizi kiymetini bilir insallah..oluruna ve zamana bırak..

I

Himm anladığım kadarıyla annen mutsuz bi kadın mutsuzlugunu size de bulastiriyor..zaten bir evde anne mutluysa eş de çocuklarda mutlu olur o çocukların mutluluğu kendi evliliklerine de yansir.sunu da bil annen uzulecek kirilacak diye k validenle kötü olacak değilsin es annesi de annemiz sayılır onuda uzmeye hakkimiz yok.ama sen kendini yipratmaya baslamissin olmaz boyle anbene uzuldugunu belli et guzelce suclamadan duygularini dile getir.ha bu saatten sonra annen degisirmi bilemem ama belki faydasi olur.malesef bazi anneler daha dinlemeden sen soylesin boylesin diye cikisirlar anlatmak istesende duymaz bile seni.annen senin gibi evladi var kirmaya cekinen bi kizi kiymetini bilir insallah..oluruna ve zamana bırak..
Aslında böyle bi kadın değildi kardeşleriyle ailesiyle çok sorunlar yaşadı çok üzüldü ve bu da psikolojisini bozdu. Bu yüzden hep alttan aldık ama artık benim de psikolojim bozulmaya başladı yoruldum artık idare etmekten.

Aslında böyle bi kadın değildi kardeşleriyle ailesiyle çok sorunlar yaşadı çok üzüldü ve bu da psikolojisini bozdu. Bu yüzden hep alttan aldık ama artık benim de psikolojim bozulmaya başladı yoruldum artık idare etmekten.
Işte ailesinde mutlu mesut olmadığı için sizdede hep artıları değil hep eksileri görüyor ve ufak tefek şeyleri büyük sorun ediyor.ya idare edeceksiniz yada istersen bu uzmandan yardım alın anneniz için derim ben

Işte ailesinde mutlu mesut olmadığı için sizdede hep artıları değil hep eksileri görüyor ve ufak tefek şeyleri büyük sorun ediyor.ya idare edeceksiniz yada istersen bu uzmandan yardım alın anneniz için derim ben
Hastaneye yattı ilaç kullandı ama hiç bir tedavi iyi gelmedi. Asla unutmadı üzüldükçe üzüldü kinlendikçe mutsuz oldu. Oysa bizi sarıp sarmalasaydı biz ona bütün ilaçlardan iyi gelicektik. Annem bizimle mutlu olmayı değil kendi dertleriyle mutsuz olmayı seçti. Yaptıklarımızı hiç görmedi ona iyi gelmedik malesef şimdi benim ve kardeşlerimin yaptığı fedakarlıklara bakıp annemin hala bizi böyle mutsuz etmeye çalışmasına dayanamıyorum. Belki oda böyle gördü annesinden bilmiyorum.

Kesinlikle anneni dinleme canım
Belki onun kaynana gelin ilişkisi iyi değildi psikolojikman sana da bunu yaptırmak istiyor
Sen sevgini saygını hep böyle koru sakın annenin ağzına bakma
Yoksa huzurun olmaz. Annen senin yaptığın güzelliğin farkında değil.

Esinin ailesine olan tutumunu tebrik ederim canim annen sen onlara hizmet edince eziliyorsun saniyor ama sen oyle bisey olmadini anlat ona guzel guzel uzuldunu soyle

Biz burda ne kadar yardımcı olmaya calissakta kendini düzeltmesi gereken kişi anneniz onada bisey diyemiyecegimize göre..Sen yine yanında ol annenin..senin bi hatan kusurun yok okuduklarima göre bu yüzden vicdanın rahat olsun..sende boyle mutsuz bi anne olursan çocuğuna yansitirsin sen yapma bunu..mutluluklar dilerim..

Okuyup yorum yazan herkese çok teşekkür ederim. Annemi de böyle kabul etmek gerekiyor demek ki napalım, ben elimden geleni yaptım yapmaya da devam ediyorum. Kulaklarmı kapatıp yine kendi bildiğimi yapıcam. Kızıma asla yansıtmıyorum annemden göremediğim sevgiyi ona fazlasıyla vermeye çalışıyorum. O bana iyi geliyo kızım beni bi nevi sevgisiyle tedavi ediyor. herkese teşekkür ederim.
Bu sitede yeniyim burdaki dayanışmayı çok sevdim :KK200:

Back
X