Sorun Bendemi Kocamdamı?

Dilara55333

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
5.966
5.149
398
Merhaba Hanımlar
Sizi hep gereksiz sorunlarımla mesgul ediyorum yani siz oyle diyorsunuz
ama bu defaki galiba ciddi
sevgili eşimle her tartısmamızda sesini yukseltiyor.
aslinda oyle biridir ki romantiktir ev islerinde yardim eder insanlarin icinde surekli beni yüceltir arar sorar gezdirir vs.. neyse
Ben bugun evde degilim annemlerin yanina geldim basit bir konu icin hemen sesini yukselti ve bana salak,aptal ws.. cumleler sarfetti cok uzuldum.
Daha sonra onu diyen senmisin diyerek Ben ondan daha cok o tur laflar ettim suan cok uzgunum basit bir konuda tartışma bile degil hemen bu laf edilirmi en ufak birseye ses yukseltilirmi?
Ben hala buyumemisim cocukmusum bu lafta cabası.....
Konustum bu konuyu daha onceleri
ama hep özur dileyip sinirden borclardan ondan diyip kapatiyor.sonra ozur dilese bile o an bozuluyor moralim...
napmaliyim? konusmak fayda etmeyen bu adama ??????

Eşinizle birlikte terapiste gittiniz mı hic?
Bazı insanlar anlık sinirlerine öfke kontrolüne yenik düşer. Bende de vardı bu. Sinirlenince acayip kırar üzer sonra da gecince melek olurdum.
Bu uzmandan yardım alarak gecti bende. Kendimde destekledim tabi.
Esinizde bu varsa sizde bir uzmana danışın. Sizde bu sekilde mısınız bilmiyorum ama zamanla oyle olmasanız da ona benzeme ihtimaliniz var bu da çoluk cocuğa karısınca onlar icin cok travmatik bir durum olacak.
Bir uzmandan yardım alın ve rahat olun duzelecektir.

Sinirli aninda kavga etme o zaman esinle. Şuan sinirlisin ve agzindan cikacak kotu kelimeleri duymak istemiyorum de mutfağa git kapini kapa yada markete git sakinleşince oturun konusun sorunlariniİlzi...

cok dedim gidelm diye meslegmden mi oluyum dio emniyet gorevlisi.. asla gelmz

cok dedim gidelm diye meslegmden mi oluyum dio emniyet gorevlisi.. asla gelmz

O zaman esınız zaten stresli bir is yapıyor. Sizde bunu bilerek zaten bir yola adım atmissiniz. Alttan alma görevi size düşüyor. Sonuçta ortada şiddet Aldatılma vb sorunlar yok cok şükür ki. Işinin stresinden dolayı anlık öfke nöbetlerine giriyor olabilir. Ona destek olarak alttan alarak devam etmeyi deneyin

Sinir anında o ortamdan uzaklaşın. Sakinleştikten sonra güzel bir dille bu durumdan nasıl rahatsız olduğunuzu anlatın.
Evlilikte saygı her şeyden önemli, bir kere yitirilince geri dönüşü zor oluyor. Dikkat etmelisiniz.

Kac kere knstum sinirden diyo kapatio konuyi sonra melek oluo sanki o kadar bagiran kizan o degil.
iyiyken melek kotuyken seytan

daha 4 aylık evlisiniz. birbirinize alışma evresindesiniz.
muhakkak tartışmalar olur, önemli olan kavga sırasında bir tarafın susması. sakinleştikten sonra mesele varsa, çözüm arayın.
aptal, salak demesine izin vermeyin, küsmeyin ama tavrınız net olsun.

Siz 9 yillk ewlisinz tavsiye verin.. bazen bu salak lafi dahada kotu boyutlra ulasio engelleyemiyorum...

Kac kere knstum sinirden diyo kapatio konuyi sonra melek oluo sanki o kadar bagiran kizan o degil.

Eşinizin yaptığı yanlış ama burdaki en büyük yanlış:
O size salak aptal vs. dediğinde sizin de aynı tarzda şeyler söylemeniz.
Yanlışa yanlışla mı karşılık verilir?

Siz 9 yillk ewlisinz tavsiye verin.. bazen bu salak lafi dahada kotu boyutlra ulasio engelleyemiyorum...

ağız alışkanlığı olabilir. sakin ve aranızın iyi olduğu anlarda bu sözlerin seni ne kadar incittiğini, karşılıklı olarak birbirinize böyle hitap etmenizin zamanla saygı ve sevgiyi azalttığını konuşun. suçlama değil sadece hatanın farkında olduğunuzu anlatın. en öfkeli anda bile hayatım, aşkım ifadelerini kullanırsanız kavga büyümez, kavga anında en kötü söz isminiz olsun. yani hayatım saçmalıyorsun veya ahmet, esra saçmalıyorsun gibi.

ama eşek, salak vb kötü sözler aranızın soğumasına dahi sebep olabilir.

o sinrliyken alttan alın daha sonra da kırıldığınız noktaları belirtin.. ama hakaret etmemesi konusunda ciddi bir dille uyarın ve siz de asla eşinize hakaret etmeyin..

sana tek bir şey söyleyeyim. eşin küçükken annesinden babasından o lafları çok duymuş. en ufak bir şeyde seslerini yükseltmişler eşine ve çocuklarına karşı. işte faturası da bu!

diğer konularını da bilen biri olarak, kocanı fazla bunalttığını düşünüyorum,
ve ara ara da bunun patlamasını yaşıyorsun...bence kocanı bu kadar sıkma.. ona daha ılımlı yaklaş..
o madem o an sinirli, sen ılımlı yaklaşacaksın ve sakinleşince konuşacaksınız
baştan hata yapmışsın

tatlım benim eşimde Emniyet mensubu evet mesleklerinden dolayı sinirli olabiliyorlar ama eşimden asla ve asla SALAK,APTAL gibi laflar duymadımbu davranışının mesleğiyle alakası olduğunu düşünmüyorum yani onun arkasına sığınmasın lütfen.....
daha yeni evlisiniz zamanla birbirinizi daha iyi tanıyacaksınız canım eşin sinirliyken asla cevap verme siniri geçince de sakince konuşun ona kırıldığını incindiğini o lafları hak etmediğini söylersin.....

Diyorum konusuyorum guzel guzel haklisin duzelcem diyo ama ayni yapi olarak sinirli en ufak birseyde sesini yukseltmeler azarlamlar...

Diyorum konusuyorum guzel guzel haklisin duzelcem diyo ama ayni yapi olarak sinirli en ufak birseyde sesini yukseltmeler azarlamlar...

birbirinize alışmaya da çalışıyorsunuz canım elbette onun da etkisi vardır yalnız diğer konularına da baktım canım yanlış anlama ama eşini biraz fazla sıkmışsın belki de sana o yüzden biraz sert davranıyor olabilir canım....lütfen içindeki vesveseyi bırak ayrıca her polis aldatacak diye bir şey yok karakter meselesi mesleğe bağlamamak lazım canım bu arada bende üniv mezunuyum ama çalışmıyorum evdeyim ve benim eşiminde çalışma saatleri düzensiz yeri gelir çalışırken arayamadığı zamanlar olur canım bunları takma sakın kafana....yalnızım görüştüğüm komşum bile yok bebeğim de olmuyor ne yapalım canım meslekleri gereği yoğunlar rabbim yardımcımız olsun eşinin üzerine fazla gitme asıl sıkarsan senden kaçar bunu sakın unutma canım......kendini de ezdirme eşin sana hakaret ettiği zaman sen de aynı şekilde davranma ama tavrını da koy ki bir daha aynı hatayı yapmasın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…