• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun bendemi ?

elimde olsa takı merasimini kaldırırdım evlilikler takılar yüzünden bitiyor bu be çelişki
eşiniz para kadar sevmiyor sizi çalışın 20 yaşında sağlıklısınız önünüzde engel yoktur umarım

Takıları almaları çok yanlış, onlar ikinize takılmış olan maddi açığınızı kapatmanız için destek olması için verilen destektir. Liseyi bitirip sonra açıktan ya da normal şekilde üniversite okumanı tavsiye ediyorum, bir kadının altın bileziği eğitimidir. Sonra da iş hayatına atılıp para kazanabilirsin. Bana kocadan harçlık beklemek biraz saçma geliyor, ev hanımı iseniz 10 lira ne işinize yarıyor gizliden para biriktirmek mi istiyorsunuz onu anlayamadım. Bence para ihtiyacınız varsa işe girmelisiniz ve o altınları ailenizden bir zahmet alın. Şu ailelerin tavırları beni benden alıyor. Sizin olana nasıl tenezzül edebiliyorlar?

Altınları almadılar sadece5 bin oldu onu aldılar ve dedigim gibi 2 sini geri verdiler
5 bin takılan parayıda almamaları gerekti hepsini geri vermeleri gerekti erkek tarafıda kız tarafıda almamaları eşinin ailesi alsa müsade eder miydin,ayrıca ailen sizin evin ihtiyaçlarını karşılamasın eşin bu duruma alışırsa bu hep böyle sürer gider bırak kendi karşılasın.

evdende olsa bişeyler yapmaya çalış canım en azınan kendi harçlığını çıkar. böyle sorumsuz koca ile geçinmek çok zor. insan kendi kocasındanda para isteyemeyecekse kimden isteyecek

Annen o an alsa bile niye daha sonra vermedi? Ayrıca şunu anlamıyorum ben. Siz bu adamlarla akşam tanışıp sabah evleniyor musunuz? İllaki nişan döneminiz olmuştur. Nasıl tanıyamadınız? Hem bence eşinizde altınların annenizde olmasından rahatsız. Size git annen harçlık versin demezdi yoksa.
Annem düğünden sonra gittigimizde verdi ama kv o paraları alırsan hakkımı helal etmem demiş almadı altın almadı ailem sadece para aldılar

Merhaba hanımlar bn 1 buçuk yıllık evliyim . çalışmıyorum dışardan lise bitiriyırum eşimde işi iyi gayet güzel maaş alıyo bnm sorunum şu ki düğünde bnm ailem takıları aldı çokta fazla olmamıştı 5bin oldu 2sini zaten verdiker eşime eşimin annesi fln bunu çook büyük bir sorun etti ve eşimin ailesi hiç bir çöp bile almadılar bnm ailemse mutfagı adan z ye kadar döşediler ve her gittigimde ve geldigimde mutlaka harçllık olsun dursun gibisinfen para veriyolar .. Neyse önemli olan takılar ... Eşim 1 buçuk sendir hiç kendiligin para vermez sanki bnm hiç ihtiyacım olmuyo gibi! hakkına grmeyim bazen veriyor 10 20 bu kadar bn utanıyorum ve para isteymiyorum artık istiyorum ama vermiyo param yok diyo git annen versib diyo bişi alcam ihtiyacım var yada 20 yaşındayım bnmde özendigim şeyler oluyo ha almıyondeil bazen alıyo ama al şu parada senin olsun yada ne biliyim ihtiyacın olur fln diyip hiç verm iyo bnde içerlenip istemiyorum ... zaten hiç ihtiyacım olmayan bişeyi almıyorum ihtycm varsa gerekliyse alıyırum arkadşla dıları çıktık 70 lira para verdi bn 30 lirasını harcadım eve geldim para dedi bnde 30 lira verdim işte dedim onu nerde dedi bn sana 70 verdim fln yaptı o kadar zoruma gitti ki anlatamam hemn getirip verdim ondan sona baya para fln istemdim annemlere gittim annemler başka sehirde eşimden para istedim birz para bırak diye param yok dedi 300 liralarsı vardı cüzdanda o kadar agır geliyo ki size anlatamm napmam lazım :KK43: her ay annesine kurban paraı olarak 50 tl veriyo 50 harçlık diye veriyo annesi engelli dışarı fln çıkmıyo banada ayda bıarakın 50 tl 5 lira bile vermiyo :KK43: bni çok seviyo eminim ama para konusunda böyle yapıyo bazen lazım oluyo bişey oluyo beş kuruş param yok kalakalıyom öyle çalışmamada izin vermiyo gerçekten şaşdım kaldım yardım edin bana napabilirim.....
Seni dusunmuyor sana verdigi 70 in ustunu istiyor. Sen de beni SEVIYOR eminim diyorsun.

Once sevginin emek oldugunu fedakarlik oldugunu karsiliksiz vermek oldugunu ogren. Esinin sana duygusunu bilemem ama sevgi iki guzel soz bi de i$ pisirip yatmak degildir.

Cidfi anlamda konus aylik butce ayirsin versin sana. Yoksa gir bi ise calis

Eşinizin size uyguladığı şeye ekonomik şiddet deniyor, bir kadın neler istemez, ne ihtiyacı olmaz? 30 lira nedir ya? 10 liranın hesabı sorulup kavga mı edilir? Ne saçmalık ama.

Çalışıp kazansanız, adamı ihya edersiniz anca; muhtemelen "Annenlerden iste" diyen adam, tüm mutfak masrafını, evin giderlerini bilmem nesini de üstünüze yığar, belki kazancınıza el bile koyar. Hakkımı korurum diyorsanız çalışın, sözünüzü geçirin.

Bir de annenizin altınları alması hoş değil.

Seni dusunmuyor sana verdigi 70 in ustunu istiyor. Sen de beni SEVIYOR eminim diyorsun.

Once sevginin emek oldugunu fedakarlik oldugunu karsiliksiz vermek oldugunu ogren. Esinin sana duygusunu bilemem ama sevgi iki guzel soz bi de i$ pisirip yatmak degildir.

Cidfi anlamda konus aylik butce ayirsin versin sana. Yoksa gir bi ise calis
Eşim gerçekten öükemmel bi insan Merhametli yardım sever geyt iyi ama bu konuda biraz degişik bu konu dışanda başka bir sorunumuz yok

Maaşını aldığında sana da harçlıkvermesi Laz'ım çocuk gibi 10-20 neymiş ya? Konuş adam akıllı bu durumu ! Demekki kendinden bişiler istenmesine bayılıyor ciddi ciddi konuş bhnu hoş bi durum değil ve iş bulup çalış bi an önce. Boş boş oturma daha çok gençsin

Eşim gerçekten öükemmel bi insan Merhametli yardım sever geyt iyi ama bu konuda biraz degişik bu konu dışanda başka bir sorunumuz yok
Bu konu dediniz zaten en buyuk sorun bilmem farkinda misiniz?

O kadar mukemmel merhametli yardimsever bir insanin ESINE PARA VERMEMESI dusuncesizlik ve bu dusuncesizligi esinizin merhametli olmadigini gosterir.

Bir de su var disariya yardimsever merhametli olup esine cimri olanlar. Siz tutmus esim merhametli diyorsunuz. Size para vermek zoruna gidiyorsa calisin

Bizde anlayamıyoruz ev

kirası faturalar kredi kartı ve araba iki gün içinde bitiyo para :KK43:
4 binlira 2 gün içinde nasıl biter ki evin ihtiyaçlarını karşılamıyor diyorsun,kredi kartına ne alıyor eşin,2 kişinin faturaları çok mu yüksek geliyor.

Merhaba hanımlar bn 1 buçuk yıllık evliyim . çalışmıyorum dışardan lise bitiriyırum eşimde işi iyi gayet güzel maaş alıyo bnm sorunum şu ki düğünde bnm ailem takıları aldı çokta fazla olmamıştı 5bin oldu 2sini zaten verdiker eşime eşimin annesi fln bunu çook büyük bir sorun etti ve eşimin ailesi hiç bir çöp bile almadılar bnm ailemse mutfagı adan z ye kadar döşediler ve her gittigimde ve geldigimde mutlaka harçllık olsun dursun gibisinfen para veriyolar .. Neyse önemli olan takılar ... Eşim 1 buçuk sendir hiç kendiligin para vermez sanki bnm hiç ihtiyacım olmuyo gibi! hakkına grmeyim bazen veriyor 10 20 bu kadar bn utanıyorum ve para isteymiyorum artık istiyorum ama vermiyo param yok diyo git annen versib diyo bişi alcam ihtiyacım var yada 20 yaşındayım bnmde özendigim şeyler oluyo ha almıyondeil bazen alıyo ama al şu parada senin olsun yada ne biliyim ihtiyacın olur fln diyip hiç verm iyo bnde içerlenip istemiyorum ... zaten hiç ihtiyacım olmayan bişeyi almıyorum ihtycm varsa gerekliyse alıyırum arkadşla dıları çıktık 70 lira para verdi bn 30 lirasını harcadım eve geldim para dedi bnde 30 lira verdim işte dedim onu nerde dedi bn sana 70 verdim fln yaptı o kadar zoruma gitti ki anlatamam hemn getirip verdim ondan sona baya para fln istemdim annemlere gittim annemler başka sehirde eşimden para istedim birz para bırak diye param yok dedi 300 liralarsı vardı cüzdanda o kadar agır geliyo ki size anlatamm napmam lazım :KK43: her ay annesine kurban paraı olarak 50 tl veriyo 50 harçlık diye veriyo annesi engelli dışarı fln çıkmıyo banada ayda bıarakın 50 tl 5 lira bile vermiyo :KK43: bni çok seviyo eminim ama para konusunda böyle yapıyo bazen lazım oluyo bişey oluyo beş kuruş param yok kalakalıyom öyle çalışmamada izin vermiyo gerçekten şaşdım kaldım yardım edin bana napabilirim.....
Çok erken evlenmişsin. Annenlerin altınları alması büyük hata. Burada erkek aileleri altınları alınca ne laflar ediyoruz. O altınlar size evlilik hediyesi. Annenler sana mutfak yapsınlar da sonra elinden alsınlar diye vermedi düğününe gelen misafirler. O altınları annenlerden alman gerekiyor farkındaysan. Para meselesine gelince, eşinle bu şartlar altında evlenmişsin her ne kadar kadınların çocuk gibi harçlık almasını onaylamasam da en azından okulun bitip işe başlayana kadar sana gereken kadar bir miktarı bırakması gerekiyor. Çalışmana izin vermeme konusuna gelince, zaten ortaokul mezunusun. Keşke evlenmeden azıcık gözün açılsaydı. Dediğim gibi çok acele etmişsin. Ama çalışmak istiyorsan ondan izin almana gerek yok. Sen beş yaşında değilsin. O da senin sahibin değil.

Back
X