- Konu Sahibi evliveyorgun
-
Kıyaslama konusunda haklısın Lale. Bu konuda çalışacağım.
Ama anlaşılması gerekn bişi var. Aile olmak 2 kişi ile olmuyor. Nasıl onun amcası dayısı vb varsa bende de var. Ki ben akraba ilşkilri çok sıkı olmayan biri olarak, en azından gönul alma görüşmelerinden bahsediyorum.Saatlerce oturulan, günlerce defalarca tekrarlanan şeyler değil. Bunu onun ailesi için ben yapabiliyorsam, o da benim ailem için yapabilmeli.
Bunu ailem için değil, beni üzmemek için yapmalı. Ben öyle yapıyorum çünkü.
Jelibon'a atfen: Ben öğrenemedim işte. Hayatımın hiç bir kısmında politik olamadım. Ne iş ne özel. Bu yuzden verdiğim kayıplar dillere destan inan. Seni tebrik ederim. İşten gelince hala iş yapabiliyorsan eğer. Çünkü ben pestilim çıkmış şekilde dolanıyorum. Evet yemek yapmıyorum ve temizlik içinde kadın alıyoruma ama. Hafta içi yıkanan çamasırlar, ütü, ( fazla hassas olduğum için) hergün temzilenen banyo tuvalet. Ve sonrasında sürünerek yatağa atıyorum kendimi.
Edanaz'a: Sonumun sizin gibi olmamasını diliyorum. Değişmesini istemiyorum eşimin. Ama biraz fedakarlık, tek beklentim. (Nacizane görüşümü söylemeden edemeyeceğim, eğer suan mutlu isen eşine geri dönme. 1 kez yapılan hata; 2 kez yapılan....)
Ve labellevie; ben evliliğimiz bir kısasa kısas oyununa dönmesin diye istemediğim halde orada bulunuyorum. Sen yapmadın bende yapmayacamlara başlarsak, sonu gelmez gibi. Gelsede hayırlı olmaz sankı.
Mirka , ben de sizin yazdıklarını okuduktan sonra gayri ihtiyari mesleğinize baktım. Okumuş dahası öğretmeye çalışan biri olarak çok teslimiyetçi biri olduğunuzu düşündüm.
Yurt dışında yaşayan kadınlar mı insan...Bize böyle öğretiliyora katılmıyorum.
Etafınıza bakın, kocasının yardım etmediğinden şikayet eden ama erkek diye oğluna hizmeti iş bilen bir sürü kadın göreceksiniz.
Yanlış yetiştirilen kadınlar değil, erkekler. Erkek için evlilik kavramı, ev işlerini annesinin yerine karısının yaptığı ve seks yapabildiği kadın. Erkek çalışıyor ve eve para getiriyorsa, o yükümlülüğünü tamamlamıştır demektir. Kadın dışarda çalışır eve para getirir, evde çalışır "çünkü görevi"dir. Doğum yapar, temzilik yapar, yemek yapar, çoçuk bakar. Bu sırada erkeke televizyona bakar.
Fikri saygılı olmak kısmına gelince, sizce evliliği geçin bu dünyada karsılıksız olan -anne kavramı dışında- herhangi bişi var mı? Çalışmasanız, patronunuz para verir mi? Okumasanız sınavlar geçilir mi? Sevmeseniz, sevmesini bekleyebilir misiniz? Aldatırsanız, sadakat umar mısınız.?
Evlilik kanunda bile anlaşma olarak geçer. Taraflar bir söz verir. Evlilikte asgari mutluluk beklentisidir. Tek taraf olsa adı anlaşma olmaz. Tek tarafın istediklrinin olduğu durumda anlaşma değil yaptırımdır.
Lütfen siz bari yapmayın. Okumuş biri olarark, daha sağlam bir duruş sergileyin.
arkadaşlar beni çok cahil hatta bağnaz bulabilirsiniz bana çok agresif yaklaşımlar olacağınıda biliyorum .ama bu topikte düşüncemi yazmadan edmiycem... bu hayatta asla rahat yok.. neden mi çünkü bu dünya sınav yeri... bizler elimizdekilerle yetinmeyi ve olanı olduğu gibi kabullenmeyi öğrenirsek mutlu oluruz bence .. keşke yapabilsek ben de bunun mücadelesini 11 yıl verdim .sonuç şimdi aile terapisine devam ediyoruz . her seçim bir vazgeçiş... kadın da çalıştığı zaman maddi anlamda biraz daha rahat olunuyor ama hep kadından gidiyor. çünkü kadın hem dışarda hem evde yoruluyor. ben ünv. mezunuyum .ama hiç çalışmadım.. sağlık sorunlarım da vardı ama neden bu değildi. çünkü ben çalışırsam çocuğumun büyüdüğünü göremiycektim.haa çalışmadım eşim memur tek maaşla ancak asgari ihtiyaçlrı giderebiliyoruz .arabamız yok daha yeni kiradan kurtulduk oda kayınpederin evine eltimin boşalttığı bir eve yerleşmeyi kabul ederek .yani bu durumlar farklı olabilirdiv. ama o zamanda evli ve yorgun rumuzlu arkadaşımın dediği gibi sorunlar yaşanacaktı.yani dört başı mamur hayat yok .yaptığımız her tercih bir vazgeçiş....bence ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?