Sorun eder misiniz ?

Herkese merhaba
Benim 5 yıllık bir ilişkim var.
Bizim ilişkinin başından beri anlaşamadığımız bir durum vardı. Konu ise erkek arkadaşımın eve dönüş saatleriydi. Arkadaşları ile görüştükten sonra 3 4 veya 5 gibi dönüyordu. Ben aslında buna memnun olmasam dahi pek ses etmiyordum. Bu arada kendisi de 11den sonrasını pek güvenli bulmadığından saat 11den sonra dışarıda olmamı hoş karşılamıyordu. Ki benim de bu saati geçen gezmelerim nadir olduğundan benimle alakalı bir sorun yaşamıyorduk
Gerek pandemiden dolayı hassas oluşum gerekse de bu eve geç dönmeler benim pek hoşuma gitmediğinden bundan 3 gece önce saat 4 buçukta eve gitmesinden sonra ertesi sabah böyle yapıyor olman benim pek hoşuma gitmiyor diye serzenişte bulundum. Ama sanki bu hiç olmamış gibi konuştuğum sabanın gecesinde yine 3 bucukta gitti. Ben herhangi bir tepkide bulunmadım. Dün gece yine 3te eve gitti. Ve ben bugün bunun hoşuma gitmediğini ve asıl olarak meselenin benim hoşuma gitmediği bir durumu paylaşmama rağmen rahatsızlığımı görmezden gelip üst üste 2 gece daha aynı davranışı sergilemesini doğru bulmadığımı söyledim. Cevaben ise bu yıllardır böyleydi bunu zamanında konuştuk sen ve ben aynı değiliz ben erkeğim benim gece yarısı birşey başıma gelmez gibi savunmalar yaptı.
Akşam dışarı çıktığını haber vermek için aradığında yine aynı konu açıldı ve bak çıkıyorum işte neden lafını sözünü yapıyorsun öf dedi.
Ben çıkmasına vakit geçirmesine fazla tepki veren biri değildim zaten ama karşınızdaki kişinin hoşuna gitmeyen bir durum olduğunda bunu ertesi 3 gece daha yapar mısınız?
Beni kızdıran durum o saatte dönmesi değil artık beni kızdıran durum hassasiyetine ben bu kadar dikkat ederken onun sanki hiç söylememişim gibi üst üst e bu durumu devam ettirmesi..
Siz bu durumu nasıl karşılardınız ? Kıymetli fikirlerinizi bekliyorum.

Sizi dinlemeyen hassasiyetlerinize değer vermeyen ustune üstlük ben erkegim sen kadinsin gibi yobaz bi savunma yapan gece yarilarina kadar ne halt ettigi belli olmayan belli ki evlendikten sonra da bu aliskanligini devam ettirecek olan ve muhtemelen biri böyle bir sey size anlatsaydi nasil hala bu adamla birliktesin diyecegin bir adamla nasil hala birliktesin?? Ne bekliyorsun guzel arkadaşım seni dovmesini mi sovmesini mi? Bu da psikolojik bi siddet bence.

Her şeyi geçtim. Hepsi abes muhabbetler de. Benim takıldığım siz neden birbirinizin eve girdiği saate karışıyorsunuz ki? Bana saçma geliyo sevgililik adında zorbalıkmış gibi sanki. Bırakın kim saat kaçta isterse o zaman girsin eve. Neticede evli değilsiniz. Hani beni evde yalnız bırakıyo kendi geziyo desen. O da, sen de. Bi salın yahu birbirinizi.

Sözünü dinleyerek ona bu kozu sen vermişsin zaten en başında kendine karıştırmaman ona susman durumu kabullenmen demek zaten. Bi alo noluyoruz diyememişsin adam doğal olarak seni takmıyor valla helal olsun kendi sözlerini dinletip kendilerine bağlıyo bu tipler nasıl yapıyolarsa. Sen kadınsın ben erkeğim falan varoşluk yani
Bakın benim yaşadığım ortam itibariyle ondan önce de gece 12de dışarıda kaldığım nadirdir. Ben zaten genelde 11de evine giden biriydim. Anlatmak istediğim çok elzem olmadıkça 1 saat daha erken gitmenin bana bir zararı olmadığı. Örnegin dün akşam kuzenim ile açık havada 12ye kadar da oturdum. Kendimi tamamen kısıtladığım bir durum yok. Ama onun hoşlanmadığı bir durumu üst üst e yapmaktan kaçınıyorum. Benim saygı duydum dediğim kısım bu.

Gece gec saatte disarda olmanin kadini erkegi olmaz.Herkesin basina hersey gelebilir.Damacanaya,arabaya,essege kopege tecavuz edenlerin dunyasinda yasiyoruz.Artik erkeklerin de onunu kesip yankesicilik yapiyolar.Ayrica siz hic biseyine ses cikarmamissiniz sanki.Sadece bu konuda serzeniste bulunup onuda uygulamadiysa eger sen ne dersen de ben bildigimi yaparim kafasindadir.

Herkese merhaba
Benim 5 yıllık bir ilişkim var.
Bizim ilişkinin başından beri anlaşamadığımız bir durum vardı. Konu ise erkek arkadaşımın eve dönüş saatleriydi. Arkadaşları ile görüştükten sonra 3 4 veya 5 gibi dönüyordu. Ben aslında buna memnun olmasam dahi pek ses etmiyordum. Bu arada kendisi de 11den sonrasını pek güvenli bulmadığından saat 11den sonra dışarıda olmamı hoş karşılamıyordu. Ki benim de bu saati geçen gezmelerim nadir olduğundan benimle alakalı bir sorun yaşamıyorduk
Gerek pandemiden dolayı hassas oluşum gerekse de bu eve geç dönmeler benim pek hoşuma gitmediğinden bundan 3 gece önce saat 4 buçukta eve gitmesinden sonra ertesi sabah böyle yapıyor olman benim pek hoşuma gitmiyor diye serzenişte bulundum. Ama sanki bu hiç olmamış gibi konuştuğum sabanın gecesinde yine 3 bucukta gitti. Ben herhangi bir tepkide bulunmadım. Dün gece yine 3te eve gitti. Ve ben bugün bunun hoşuma gitmediğini ve asıl olarak meselenin benim hoşuma gitmediği bir durumu paylaşmama rağmen rahatsızlığımı görmezden gelip üst üste 2 gece daha aynı davranışı sergilemesini doğru bulmadığımı söyledim. Cevaben ise bu yıllardır böyleydi bunu zamanında konuştuk sen ve ben aynı değiliz ben erkeğim benim gece yarısı birşey başıma gelmez gibi savunmalar yaptı.
Akşam dışarı çıktığını haber vermek için aradığında yine aynı konu açıldı ve bak çıkıyorum işte neden lafını sözünü yapıyorsun öf dedi.
Ben çıkmasına vakit geçirmesine fazla tepki veren biri değildim zaten ama karşınızdaki kişinin hoşuna gitmeyen bir durum olduğunda bunu ertesi 3 gece daha yapar mısınız?
Beni kızdıran durum o saatte dönmesi değil artık beni kızdıran durum hassasiyetine ben bu kadar dikkat ederken onun sanki hiç söylememişim gibi üst üst e bu durumu devam ettirmesi..
Siz bu durumu nasıl karşılardınız ? Kıymetli fikirlerinizi bekliyorum.
Bu tarz bir olayı akrabam yaşadı ve evliliğinin ilk gününden itibaren eşi arkadaşlarının yanına gidip gece geç geldi ve kadın bomboş evde onu bekledi. Bu huyu evlendikten sonra da değişmeyebilir. Bar ya da cluba gitmese de bu da bir gece hayatıdır. İleride pişman olabilirsiniz.

Her şeyi geçtim. Hepsi abes muhabbetler de. Benim takıldığım siz neden birbirinizin eve girdiği saate karışıyorsunuz ki? Bana saçma geliyo sevgililik adında zorbalıkmış gibi sanki. Bırakın kim saat kaçta isterse o zaman girsin eve. Neticede evli değilsiniz. Hani beni evde yalnız bırakıyo kendi geziyo desen. O da, sen de. Bi salın yahu birbirinizi.
Her ilişkinin dinamigi farklıdır. Fikirlerinize gerçekten saygı duyuyorum. 5 yıl boyunca bu durum bana hiç zorbalık olarak gelmemişti. Zaten kendimi çok kısıtladığım bir durum olmadı. Burada kacta gidip gitmediğinin seceresini tutmuyorum ki. Sitem ettiğim bir konuyu hala her gece ısrarla sürdürmesi beni rahatsız eden kısmı.

Ben etraf manyak dolu başınıza birşey gelmesi bile mümkün dediğimde bu cevabi aldım
Sizin konuya gelince ben esimle sevgiliyken ta en basindan kendimi belli ettim dedigim olursa ben varim dediklerim olmicaksa baskasina bakarim diye birbirimize yasaklar koyduk iyi kotu sozler verdik o benim huyumu bilir ben onun yillarca sevgili kaldik birbucuk seneyi gecti evleneli sukur boyle bir problemimiz yok yani demem o ki kendini gostereceksin eger olmuyorsa yoo vereceksin cunku evlenince bu dahada kotuye gidecek

Gece gec saatte disarda olmanin kadini erkegi olmaz.Herkesin basina hersey gelebilir.Damacanaya,arabaya,essege kopege tecavuz edenlerin dunyasinda yasiyoruz.Artik erkeklerin de onunu kesip yankesicilik yapiyolar.Ayrica siz hic biseyine ses cikarmamissiniz sanki.Sadece bu konuda serzeniste bulunup onuda uygulamadiysa eger sen ne dersen de ben bildigimi yaparim kafasindadir.
Tepki verdiğim esas kısım bu zaten. O konuşma hiç yapılmamış gibi üst üste tekrarlanması.. Benim canımı sıkan kısım tam olarak bu.
Bir madde bağımlısı 10 tl için seni öldürebilir. Bunun cinsiyeti de yok. Gece 4te dışarıda isen bazı risklerin artacağı ortadadır. Ben korumacı ve evhamlı yapıda olduğumdan tedirgin oluyorum

Sen kadınsın bem erkek kafası bugün bu saatte ben gelirim sen gelemezsin ile başlar yarın ev işi yemeği kadın yapar erkek yer yatar olur diğee gün bebek olur kadın çocuğu bakae yemek yapar çamaşır ilinş yapar olur olur da olur yani sorun gece geç gelmesi değil kafası bil istedim. Hıı birde evlilik olduğunda bugün geç gelen adam ileride de geç gelebilir eşim o kadar geç gelen bir adam değilken bile arada muhabbete dalıp gecikir evde kıyamet kopar bence bu yanlış o saatler her cins için tehlikeli ama siz geleceği düşünün gerçekten bu zihniyet ile yaşamaya hazır mısınız

Kizlarimiz kopamıyor bu adamlardan kopamiyor. Dotunu kaldira kaldira bi olduk su adamların. Sizi tenzih ederek söylüyorum evlilik öncesi bir seyler yaşanıyor ve erkek ondan sonra tavır degistiriyor, kizlar da aman beni terk ederse ne yaparim diye korkup ayrilmasin diye ne yapacağını şaşırıyor.
Ne olursa olsun eger bir seyler icinize sinmiyorsa evlenip bosanmaktansa daha yolun başında bitirin. Ben avukatim ve inanin bosanma kadar yipratici bir süreç görmedim.

Kışın nerede oturuyorlar ?
Okudukları için hepsi farklı şehirlerde kaldiklarindan kışın pek görüşme imkanları olmuyordu zaten. Şimdi hepsi mezun olup aynı şehirde toplandıkları için daha fazla görüşme imkanı buldular.
Zaten kafe gibi yerlerde oturuyorlardı fakat pandemi sürecinden beri parkta sandalyeler ile oturup vakit geçiriyorlar

Tepki verdiğim esas kısım bu zaten. O konuşma hiç yapılmamış gibi üst üste tekrarlanması.. Benim canımı sıkan kısım tam olarak bu.
Bir madde bağımlısı 10 tl için seni öldürebilir. Bunun cinsiyeti de yok. Gece 4te dışarıda isen bazı risklerin artacağı ortadadır. Ben korumacı ve evhamlı yapıda olduğumdan tedirgin oluyorum
Kendi dusen aglamaz.Sen senin sozunun ne kadar dinlendigine bak.Gerisini bosver.Kac yasinda erkek arkadasin?

Kizlarimiz kopamıyor bu adamlardan kopamiyor. Dotunu kaldira kaldira bi olduk su adamların. Sizi tenzih ederek söylüyorum evlilik öncesi bir seyler yaşanıyor ve erkek ondan sonra tavır degistiriyor, kizlar da aman beni terk ederse ne yaparim diye korkup ayrilmasin diye ne yapacağını şaşırıyor.
Ne olursa olsun eger bir seyler icinize sinmiyorsa evlenip bosanmaktansa daha yolun başında bitirin. Ben avukatim ve inanin bosanma kadar yipratici bir süreç görmedim.
Beni ona sevgiden başka bir faktör bağlamıyor maalesef :) yarin arkasinda olamayacağım hiç bir durumu yaşamam da. Ama dediginiz gibi böyle yapıp herşeye eyvallah eden insanlar mutlaka vardir.
Açıkçası bu konu dışında herhangi bi ataerkil davranışına şahit olmadım.

Benim gorusum fikrine onem vermiyosa ileride de vermeyecek. Baska sorunlar olacak ama yine fikrini ne istedigini onemsemeyecek. Bu beni rahatsiz eder sahsen. Boyle bi iliski olur mu?
Disariya cikma konusunu ise kendin karar vereceksin boyle bi hayati yasamak ister miyim? Bu benim icin sorun olur mu? cunku duzelecegini sanmam

O saate kadar nerde oturuyor?
Bu benim için çok ciddi bi sorun.evlendiginizde sihirli değnek değmeyecek sonuçta

Siz gece 2 de bebek pışpışlarken o arkadaşları ile takılabilir.
Bunları göze alın

Back
X