- 30 Mayıs 2009
- 7.163
- 8.019
- 723
- Konu Sahibi kulxuxbxuxn sultanxix
Kadınlar forumu olduğu için yazıyorum dikkat ediyormusunuz hep kadınlar üzerinden yapılıyor bu baskılar. Yok örtün illa örtüneceksin, yok hayır açıl açılacaksın. Kadınlar kendi kararlarını veremezler mi? Ne istediklerini bilmiyorlar mı? Neden bir erkek eş alırken onu değiştirmeye boyunduruk altına almaya çalışır. Hadi bir nebze aile içerisinde baba anne anlayabiliyorum da onlara ne oluyor. Hadi geçelim eşi sonuçta aynı evdesiniz senin hiç birşeyinde emeği olmayan yedi kat yabancı konumundaki kaynana elti vs lere ne oluyor. Kim karışabilir bana ha çok absurd gerçekten toplumun değerlerine aykırı tarzdayım amenna sonuçta onlarda etkilenir ama bunun haricinde bırakın ya. Serbest bırakın bizi biz kendi kararımızı veririz. Nasıl giyineceğimizi ne yapacağımıza karar veririz. Bizim üstümüzden kendi siyasi dünyevi görrüşünü zorla empoze etmeye çalışanlar var. Bizler buna izin vermemeliyiz. Giyiyorsak kendi istediğimiz için olur. Ben kapalıyım şahsen ortaokulda kendim karar verdim annem açıktı ailede açıklardı hep kimse bana demedi örtün diye annem benden sonra kapandı sonra teyzelerim. Onlarada kimse baskı yapmadı şu an açılsam kimse niye açtın demezler. Ama şunu diyeyim eğer bana zorla örtün deselerdi birileri kesinlikle içimde bir tepki oluşur ve örtünmezdim. Kendim isteyerek kendi kararımla olduğu için kimseye de zorla örtün demem. Düğünde açıl demişler kamusal alan mı ki düğünleri yasakçı zihniyetin destekçisi olmak bu kadar mı cazip geliyor acaba? Örtün diye baskı yapan ailelere ne kadar tepkiliysem açıl diyenlere de o kadar tepkiliyim. Kadınlar üzerinde böyle dikta kurmasınlar.