• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun; giyim tarzıma karışmaları...

O gelinleride siz değil misiniz ?
Sizin ailenizde açık bayanlara karşı olabilirdi, böyle talepleri mi oldu?
Bu terbiyesizliğin alası.
Ben kapalı değilim hatta bazen bende kapalılara tepkili oluyorum ama bu başka birşye.
Saygısızlık resmen...
Kendinizi onlarla muhattap etmeyin bence.
Eşiniz kesin ve net birşey söylesin.
Karımı böyle kabul etmeyenin düğününde de yeri yoktur.
Evde oturur ben kardeşi olarak bulunurum desin !!!
Susmayın bence, ardından açılmanızıda bekler bu insanlar.

Varsın açık gelinleri kıymetlileri olsun.
Ben susmazdım eğerki başıma gelseydi.

bende susmuyorum tatlım sussam tepeme binecekler zaten gelinleriyle mutlu mesut yaşasınlar beni yok saysınlar artık

Herkesin çarşaflı ya da siyah eşarp ve pardesülü olduğu bir yere mini etekle gitmekten farklı değil aslında. Ordaki çoğunluk diğerini garipserdi. Bunda da durum böyle.
Dinimizi yaşayış şekliniz sizi ilgilendirir. Doğrusunu söylemek gerekirse baştan aşağı siyah giyilmesinden bende hoşlanmıyorum. Ama kimseyede açıl veya kapan demem. Buna hakkımızda yok. Ancak dinimizdede çalgılı türkülü düğün hoş karşılanmaz sanırım. Bu düğüne gitmeniz yaşam tarzınıza tezat olmuyor mu ? Yargılamak değil niyetim buna inanın...

hoşlanılmaya bilir herkesin kendi görüşü ama kimsenin kimseye karışma hakkı yoktur dimi yaşam tarzıma uymasada eşimin kardeşi sonuçta tabiki gidicektim gittiğim yere göre giyinmeyide bilirdim ama böyle yapılması resmen terbiyesizlik ve saygısızlık artık asla gitmem

Ne kadar cahil, ahmak, zavallı insanlar bunlar.
Senin yazdıklarını okuyunca Üstad necip fazılın sözü geldi aklıma.

Biz,Ancak Bize Gerici Diyenlere Deh ! Demek İçin Geride Dururuz!

Güzelim sen de onlara deh de....
Yol ver gitsin.kafana takma.

sevgiler....

Ne kadar cahil, ahmak, zavallı insanlar bunlar.
Senin yazdıklarını okuyunca Üstad necip fazılın sözü geldi aklıma.

Biz,Ancak Bize Gerici Diyenlere Deh ! Demek İçin Geride Dururuz!

Güzelim sen de onlara deh de....
Yol ver gitsin.kafana takma.

sevgiler....

teşekkür ederim canım bu sözü ilk defa duyuyorum ve çok beğendim hemen not ediyorum alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Hiç kimse de aaa o hoşlanmıyor deyip bir açılıp bir kapanamaz. O zaman ben kapalıların olduğu yere giderken kapanayım, açıkların yanına giderken açılayım öyle mi? Açık birisiyim dindar dahi sayılmayabilirim ama kimseye de küçük bebeklerin saçını kapatanlar hariç düğünüme gelme hoşlanmıyorum diyemem vicdan ve insanlık meselesi biraz sanırım. Benim de yargılamak değil niyetim.

Dikkat ederek okusanız eğer anlatmaya çalıştığımın, anladığınızla uzaktan yakından alakalı olmadığını farkedeceksiniz. Kimseye açıl ya da kapan demem. Hakkımda yok diye yazmıştım.Ya okadar anlamsız bir cevap yazmışsınız diyecek sözüm yok...

Her tesettürlü bayan çarşafla gezmiyorki!
Tesettürlü olupta yerine göre giyinen, hem tesettürden ödün vermeden hemde modern bi şekilde giyinen çok kişi var
Bu şekilde giyinenler arasında mini etekli birini görmek bence garip değildir
Kaldıki Türkiye'de yaşıyoruz ve müslüman sayısı çoğunlukta
Bu durumda bir düğünde hiç kapalı biri olmaması bile garip geliyor bana
Çünkü anneanneler babaanneler yine aynı şekilde giyiyor ve doksan yaşındaki bi kadına da düğüne başını aç öyle gel diyecek halleri yoktur herhalde. :hulya:

Birde her başı açık insan da mini etekle göğüs dekoltesiyle düğüne gelmek zorunda da değil
Sadece başı açık olup kapalılar gibi giyinen(göğüs sırt dekoltesi yada bacakları görünmeden) de çok kişi var

Ayrıca alıntı yapmakla sadece size yazmış gibi oldum fakat aslında genelde yazılanlara karşı bir yorum oldu benimkisi.
Bu yüzden belirtmek isterim ki tamamen kişisel bi durum değil bu yani sadece size söylenmiş bişey değil.
Bunu da söylememin sebebi şu son zamanlarda farklı bi fikir söylediğimde kişi kendisine ters bir hareket yaptığımı sanıyor. Savunmaya geçerken gereksiz kırıcı sözler sarfediyor. Benim istediğimse sadece fikirimi belirtmek vereliniortak

Arkadaş tamamen siyah giyiyormuş. E bu kadar kapalılığa karşı insanların düğününe çarşaf ya da siyah giyinilerek gidilmesi, kapalı insanların yanına mini etekle gidilmesi gibi bana göre...Aradaki nüansı anlatabildim mi bilmiyorum. Zaten siyah giyinmeseydide sorun edecek olan aile siyah giyindiği için daha çok sorun edecektir.
Açık olmasını zaten kabullenmeyen bir ailenin mini eteği hiç kabul etmeyeceği gibi.
Aynı durum fakat farklı taraflar. Demek istediğim bu idi...

Kimse kimseyi dış görünüşünden dolayı baskıya itemez.Eğer pişmanlık yoksa doğru olanı yapıyorsunuz demektir.Kimse umrunuzda olmasın,kendinize karşı saygılı ve dürst olun yeter.Bu sadece inat mı yok sa inançların uğruna mı ? Bunu sorun kendinize.

Yorum yazmadan eşimede sordum üstü kapalı bir biçimde. Bu durumda bir arkadaşın olsa ne önerirsin diye. Eşimin ailesi ve çevresi tesettürlüdür,sülaledeki tek açık gelin de benim. O da benim düşündüğüm gibi eşinizi düğüne göndermeniz taraftarıydı. Demem o ki,girsin hediyesini versin ve çıksın. Kalmasın,takılmasın yani tavrını belli etmiş olsun ama ne kayınvalideniz ne de kaynınız abimi ya da oğlumu yollamadı diyemesin. Yani bu tavırla ne gitmiş olacak ne de gitmemiş. ıleride size bu konuda tepki gösterme ihtimali de ortadan kalkar böylece. Bana mantıklı geldi,ne dersiniz?

pesss valla dedigin gibi benimle görüşen böle görüşsün neysem oyun kapalı bi insan hiç dügün için açılırmı ya helede başkaları istiyo diye sakın yapma cnm dogrusunu demişsin zaten onlara çok fazlasın sennn içinde Allah korkusu oldugu nasıl belli eşime gitme demesemiydim demişsin eşininde seni istemeyen insanların arasına yanlız gidecegini sanmıyorum ben

hımmm, çok enteresan...
tersini çok duymuş,görmüştüm ama bu sefer ki değişikmiş.

size haksızlık ve saygısızlık yapıldığını düşünüyorsanız; siz dilediğinizi yapın, istemiyorsanız gitmeyin. dilerseniz tamamen alakayı kesin ama kardeşe karışmayın. hatta ben olsam gitmek istemese bile ileride ya pişman olursa diye düşünüp göndermeye çalışırdım.

bu arada eltinin sizinle alaka kurmama sebebinin kapalılık olmadığını düşünüyorum ben.zira görümcenizle arası iyiymiş. nasıl yani, görümce başını kapatınca eltiniz tavır yapıyor, başını açınca canım , tatlım mı diyor? belki bir dolduruş vardır,belki kayınbiraderiniz ya da kayınvalidenizin parmağı vardır bilemem ama benim tahminim kapalılıkla ilgisi yok..

Kimse kimseyi dış görünüşünden dolayı baskıya itemez.Eğer pişmanlık yoksa doğru olanı yapıyorsunuz demektir.Kimse umrunuzda olmasın,kendinize karşı saygılı ve dürst olun yeter.Bu sadece inat mı yok sa inançların uğruna mı ? Bunu sorun kendinize.

bu yoruma katılıyorum görümcemde kapalı demişsiniz eee kendi kızlarıda kapalı olan bir aile sizi niye istemesin bence olay kapalılık falan değil size karşı yapıyorlar ne bilim sevmiyor istemiyorlar sizi bence ...

töbe töbee ya... kımmıs kı onlar onlar ıcın acılacakmıssın...tavız vermeyecegınızı zaten tahmın edıyorum...
ama bu aıleleyle basa cıkmanız ıcın sabır dılıyorum sıze..

aynen bende öyle düşünüyorum ve gitme diyorum ama ileride pişman olurmuyum bilmiyorum çünkü ikizler ve normalde birbilerine çok düşkünler ne varki kaynım karı sözüne uydu...

Canım sen sonuna kadar haklısın.
Kimsenin sana ve inancına yaşam tarzına karışmaya hakkı yok.
Hele ki baskı yapmaya hiç hakkı yok.
Kapan diye baskı yapmak ne kadar iğrençse, sana yapılan da o kadar saçma...

Ama eğer sen de eşine 'gitme' diye baskı yaparsan,
müstakbel eltinden farkın kalmaz.
Sonra onlar da eşin hakkında senin şu kırmızıyla çizdiğim sözü söylerler ki hiç hoş değil...:delphin:

Bırak, sen kardeş arasına girme, büyüklük sende kalsın...Sonra üzülen ve kötü olan sen olursun...

ben böyle saçma şey görmedim yani ne demek o yok işte bu şekilde gelemezsin zaten düğünden sonra seninle görüşmicek diğer gelinimiz alsın da başına çalsın bu kadar aşağılama olur herkes özgür insanları görünüşü yada giyiniş tarzları ya da mezhepleri yüzünden dışlayamayız günah bu bi defa evet eşinde gitmemeli çünkü eşini küçük düşürülen ve kendi düğününde karışmayan aileye mi gidicek:umursamaz:

Son düzenleme:
Arkadaş tamamen siyah giyiyormuş. E bu kadar kapalılığa karşı insanların düğününe çarşaf ya da siyah giyinilerek gidilmesi, kapalı insanların yanına mini etekle gidilmesi gibi bana göre...Aradaki nüansı anlatabildim mi bilmiyorum. Zaten siyah giyinmeseydide sorun edecek olan aile siyah giyindiği için daha çok sorun edecektir.
Açık olmasını zaten kabullenmeyen bir ailenin mini eteği hiç kabul etmeyeceği gibi.
Aynı durum fakat farklı taraflar. Demek istediğim bu idi...

bense her iki durumdada herkesin istediği gibi giyinip soyunma özgürlüğünü savunuyorum ve ailem dediğimiz insanlarında buna saygı duyulmasını bekliyorum ben her ne kadar dışarıda siyah giyinsemde düğüne giderken gayet şık vucut hatlarımı belli etmeyecek şekilde giyinmesinide bilirdim beni üzen ve kıran emrivaki yapılması açıl denilmesi kimse kimsenin inancına yaşam tarzına karışamaz karışmamalı arkadaşım :olmaz:

bence eşini muhakkak gönder düğüne... yaptıklarından utansınlar... biz ona baskı yaptık ama o eşine gelmesin diye yapmamış diye düşünsünler... hoş anlattığın kadarıyla çokta düşünceli insanlar değil ama..:oklava:

hımmm, çok enteresan...
tersini çok duymuş,görmüştüm ama bu sefer ki değişikmiş.

size haksızlık ve saygısızlık yapıldığını düşünüyorsanız; siz dilediğinizi yapın, istemiyorsanız gitmeyin. dilerseniz tamamen alakayı kesin ama kardeşe karışmayın. hatta ben olsam gitmek istemese bile ileride ya pişman olursa diye düşünüp göndermeye çalışırdım.

bu arada eltinin sizinle alaka kurmama sebebinin kapalılık olmadığını düşünüyorum ben.zira görümcenizle arası iyiymiş. nasıl yani, görümce başını kapatınca eltiniz tavır yapıyor, başını açınca canım , tatlım mı diyor? belki bir dolduruş vardır,belki kayınbiraderiniz ya da kayınvalidenizin parmağı vardır bilemem ama benim tahminim kapalılıkla ilgisi yok..

öncelikle ben eşimin gitmemesinden yanaydım çünkü ben çok kırıldım oda gitmeyip onları cezalandırmalı diye düşünüyordum ama şimdi kendisine bıraktım o zaman bi gelsinde ister gider ister gitmez ona kalmış.
ben anlattığım gibi görümcemin inançları ve yaşam tarzı benimle çok farklı ben kapalı olarak bile saymıyorum adetten yani inançtan değil ama eltimde anladığıma göre resmen din düşmanı Allah için örtünmek ona gericilik yobazlık irticacılık olarak anlatılmış o görümcemlede aileylede fazla muhatap değil kaynımı parmağında oynatarak herşeyi onun vesilesiyle yaptırıyor

bu yoruma katılıyorum görümcemde kapalı demişsiniz eee kendi kızlarıda kapalı olan bir aile sizi niye istemesin bence olay kapalılık falan değil size karşı yapıyorlar ne bilim sevmiyor istemiyorlar sizi bence ...

daha beni görür görmez tanımadanda örtünmemi bahane etmişlerdi canım ısıtıp ısıtıp önüme sürüyolar aynı meseleyi onun dışında çok iyiydik hiç bi problem yoktu belki sende inanamıyorsun ama onların gelin anlayışı farklı demekki:1ninca:

tabiki inanç uğruna kesinlikle ve kesinlikle kimse için örtümden taviz vermem neden inat olsunki bu bir dava

Yorum yazmadan eşimede sordum üstü kapalı bir biçimde. Bu durumda bir arkadaşın olsa ne önerirsin diye. Eşimin ailesi ve çevresi tesettürlüdür,sülaledeki tek açık gelin de benim. O da benim düşündüğüm gibi eşinizi düğüne göndermeniz taraftarıydı. versDemem o ki,girsin hediyesini in ve çıksın. Kalmasın,takılmasın yani tavrını belli etmiş olsun ama ne kayınvalideniz ne de kaynınız abimi ya da oğlumu yollamadı diyemesin. Yani bu tavırla ne gitmiş olacak ne de gitmemiş. İleride size bu konuda tepki gösterme ihtimali de ortadan kalkar böylece. Bana mantıklı geldi,ne dersiniz?

galiba öyle olucak canım eşimle bizde böyle düşünüyoruz artık...

Back
X