- Konu Sahibi cimcime eses
Arkadaşlar yaklaşık bir yıldır bu foruma üyeyim. Bir çok üyenin yazısını okudum. Genelde evli olan bayanların kaynanalarıyla sıkıntıları gözüme çarptı, neden hep kaynanalar kötü gelinler sütten çıkmış ak kaşıkmı? Hiç gelinimle sorun yaşıyorum diyen kaynana görmedim ben. Üyelerin içinde hiç kaynana yokmu ? Ben evli değilim ama okuduğum yazılardan sonra evlilikten çok korkmaya başladım. Ben büyüklerimden "evlilik fedakarlıktır" kavramını öğrendim fakat okuduğum bazı yazılarda fedakarlık yerine ""Rabbena hep bana" kavramını okudum. Hadi kötü kaynanalar ve kocalar var diyelim ama fedakarlık yapmak yerine hemen pes etmekmi lazım... Bakıyorumda evliliğinden mutlu mesut olan kimse şu forumda paylaşmıyor, bu forum dert forumumu yoksa paylaşım forumumu. Bi insan evlenince muhakkak sorun yaşar (yaşamadım diyen çok nadirdir) çünkü bambaşka bir hayata adım atıyor, önemli olan bu sıkıtıları zamanla aşmak değilmidir? Neden hemen pes ediliyor. Tamam boşanıldı diyelim peki hayat dahamı güzel oluyor? Daha iyi oluyorsa neden 2. 3. kez evlilik yoluna gidiliyor? Şimdi bir çoğunuz "evlende gör fedakarlığı" diyordur, belkide yaşamadığım için bu kadar kolay yazabiliyorum, ama eskilere bakınca daha uzun evlilikler görüyorum. En büyük örnek annem! kaç kere dayak yemiş, kaç kere laf yemiş (buna benzer bir çok olay) ama yılmamış...Şuan ise babamı kaybetmemize rağmen dimdik ayakta işte bende annemi örnek alınca şöyle düşünüyorum. Demekki hayattaki fedakarlık ve zorluklar ilerisi için zemin hazırlıyor, annem eğer el bebek gül bebek yaşasaydı şimdi sudan çıkmış balık gibi olacaktı belkide bizi bu dünya ezip geçmişti... Aslında yazılması gereken çok şey var ama sizi sıkmak istemiyorum, birazda kafamdaki düşüncelerin karışık olması nedeniyle yazıda karıştı zaten. Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim...