Sorun hep başkalarındamı?

bu cümleniz;
kaza olacağını bile bile yola çıkmaya benzer...
ama kaza olmayabilir de...
genelleme yapıp hepsi kötü ya da hepsi iyi diyemeyiz kimse için...
hayatta bazı şeyleri yaşayarak öğreniyoruz ve
alnımıza yazılanı yaşıyoruz...
acaba şiddet gören bayanlar bile bile mi evlendiler..
tabiki hayır,
evliliği ben kumara benzetirim,
ya kazanırsın,ya kaybedersin bence
üçüncü bir seçenek yok...
ekonomik güç ile evlilik arasındaki
düşüncenizi merak ettim?

ekonomik güç ile evlilik devam ettirilemeyeceğini hepimiz biliyoruz. Ekonomik gücü olanın bence daha dikkatli olması gerekir. Çünkü onunla kendisi için değil parası için evlenmek isteyen çakallar olacaktır

Cnm ben evlılıkte kaybedenlerdenım.Şunu anladımkı Çok fedakarlık yapmıcaksın.erkekler rahata Çıkınca baŞkasını buluyolar
benımkıde aynısını yaptı
evlı bırıyle ve eŞyalarımın hepsını gÖtÜrmÜŞ

Cnm ben evlİlİkte kaybedenlerdenİm.Şunu anladımkİ Çok fedakarlık yapmıcaksın.erkekler rahata Çıkınca baŞkasını buluyolar
benİmkİde aynısını yaptı
evlİ bİrİyle ve eŞyalarımın hepsİnİ gÖtÜrmÜŞ

Yaşamış olanlardan örnek alınca bakış açım değişiyor. Saol fikriğini paylaştığın için

ekonomik güç ile evlilik devam ettirilemeyeceğini hepimiz biliyoruz. Ekonomik gücü olanın bence daha dikkatli olması gerekir. Çünkü onunla kendisi için değil parası için evlenmek isteyen çakallar olacaktır

özellikle bu cümleniz;
o zaman çalışan evli bayanların evlilikleri
kısa mı sürüyor ya da mutsuz mu oluyorlar??
tabiki hayır,evlilikler para üstüne kurulmaz ki,
evlilik dediğimiz kurum birlik beraberlikle yürür..
para araçtır,ihtiyaçların karşılanması için...
diğer taraftan çalışan bayan,çalışmayan biriyle evlenmez herhalde,
şuda varki,günümüz şartlarında çalışan ne kazanıyor ki zaten...
bence yanlış düşünüyorsunuz..ya da çevrenizde tanık olduğunuz bi olay
size bunları söyletiyor...
sevgiler...

özellikle bu cümleniz;
o zaman çalışan evli bayanların evlilikleri
kısa mı sürüyor ya da mutsuz mu oluyorlar??
tabiki hayır,evlilikler para üstüne kurulmaz ki,
evlilik dediğimiz kurum birlik beraberlikle yürür..
para araçtır,ihtiyaçların karşılanması için...
diğer taraftan çalışan bayan,çalışmayan biriyle evlenmez herhalde,
şuda varki,günümüz şartlarında çalışan ne kazanıyor ki zaten...
bence yanlış düşünüyorsunuz..ya da çevrenizde tanık olduğunuz bi olay
size bunları söyletiyor...
sevgiler...

ben ekonomik güç derken çok parada menfaatte çok olur bunu anlatmaya çalıştım. Sonuçta hiç parasız oluncada evlilik devam etmez bunuda söylüyorum. Maddi gücü çok olanların özellikle bayanların evleneceği kişileri bence çok ölçüp tartmalılar anlatmaya çalıştığım bu...Etrafımda mutluluğundan örnek verebileceğim çalışan çok insan var, beni etrafımdaki insanlar değil asıl etkileyen okuduğum yazılar... Sizce normal bir insan bu düşüncelere nasıl sahip olabilir, sonuçta okuduğum noktalarda etkilendiğim kafamı kurcalayan yazılar var. Evlilikte çocuk oyuncağı değildir, insanlar birgün için değil bir ömür boyu için söz verirler, ben çevremdeki insanlardan etkilensem gider onlarla birebir konuşurum. Benim için asıl önemli nokta şimdiki evliliklerin öncekilere göre çok daha kısa olması...neden böyle bunun cvbını bulmak istiyorum

bizdede suç var tabi canım hep suç kayınvalidelerimizde değil...a.s
mesela, kadıncağız diyor ki " kızım domatesi şöyle doğra daha iyi olur"
hemen içimizden " te kaynana değilmi başladı yavaştan yavaştan karışmaya":delphin:
sonrada başlıyoruz kayınvalideye karşı gardımızı almaya...Çok üzgünüm çoook
dur bi acele etme,belki kayınvalidenin söylediği yöntem daha pratik...a.s
aslında hem kayınvalidede hem gelinlerde birazcık sabır olsa...kaydirigubbakcemile5
Tabikide aşırı derecede karışan,hakaret eden kayınvalidelere ve kayınvalidesini aşağılayıp hakaret eden gelinlere bende karşıyım....
yasakkelime

bizdede suç var tabi canım hep suç kayınvalidelerimizde değil...a.s
mesela, kadıncağız diyor ki " kızım domatesi şöyle doğra daha iyi olur"
hemen içimizden " te kaynana değilmi başladı yavaştan yavaştan karışmaya":delphin:
sonrada başlıyoruz kayınvalideye karşı gardımızı almaya...Çok üzgünüm çoook
dur bi acele etme,belki kayınvalidenin söylediği yöntem daha pratik...a.s
aslında hem kayınvalidede hem gelinlerde birazcık sabır olsa...kaydirigubbakcemile5
Tabikide aşırı derecede karışan,hakaret eden kayınvalidelere ve kayınvalidesini aşağılayıp hakaret eden gelinlere bende karşıyım....
yasakkelime

Birde sanırım kayınvalide olduğu için bir önyargı oluyor içimizde, psikolojik olarak. Sonuçta annelerimizlede gün geliyor kavga ediyoruz ama bırakıp gitmeyi asla düşünmüyoruz.

ben ekonomik güç derken çok parada menfaatte çok olur bunu anlatmaya çalıştım. Sonuçta hiç parasız oluncada evlilik devam etmez bunuda söylüyorum. Maddi gücü çok olanların özellikle bayanların evleneceği kişileri bence çok ölçüp tartmalılar anlatmaya çalıştığım bu...Etrafımda mutluluğundan örnek verebileceğim çalışan çok insan var, beni etrafımdaki insanlar değil asıl etkileyen okuduğum yazılar... Sizce normal bir insan bu düşüncelere nasıl sahip olabilir, sonuçta okuduğum noktalarda etkilendiğim kafamı kurcalayan yazılar var. Evlilikte çocuk oyuncağı değildir, insanlar birgün için değil bir ömür boyu için söz verirler, ben çevremdeki insanlardan etkilensem gider onlarla birebir konuşurum. Benim için asıl önemli nokta şimdiki evliliklerin öncekilere göre çok daha kısa olması...neden böyle bunun cvbını bulmak istiyorum

neden sadece olumsuz şeylerden etkileniyorsun ben de bunu anlayamıyorum. sonuçta mutlu insanlar da var diyorsun. bence sen biraz da görmek istediği kadarını görüyor gibisin, evlilikler neden kısaldı diyorsun ama uzun olanlar da var değil mi? neden onlardan biri de senin evliliğin olmasın, neden şimdiden böyle bir olumsuz düşünce içindesin?

Arkadaşlar yaklaşık bir yıldır bu foruma üyeyim. Bir çok üyenin yazısını okudum. Genelde evli olan bayanların kaynanalarıyla sıkıntıları gözüme çarptı, neden hep kaynanalar kötü gelinler sütten çıkmış ak kaşıkmı? Hiç gelinimle sorun yaşıyorum diyen kaynana görmedim ben. Üyelerin içinde hiç kaynana yokmu ? Ben evli değilim ama okuduğum yazılardan sonra evlilikten çok korkmaya başladım. Ben büyüklerimden "evlilik fedakarlıktır" kavramını öğrendim fakat okuduğum bazı yazılarda fedakarlık yerine ""Rabbena hep bana" kavramını okudum. Hadi kötü kaynanalar ve kocalar var diyelim ama fedakarlık yapmak yerine hemen pes etmekmi lazım... Bakıyorumda evliliğinden mutlu mesut olan kimse şu forumda paylaşmıyor, bu forum dert forumumu yoksa paylaşım forumumu. Bi insan evlenince muhakkak sorun yaşar (yaşamadım diyen çok nadirdir) çünkü bambaşka bir hayata adım atıyor, önemli olan bu sıkıtıları zamanla aşmak değilmidir? Neden hemen pes ediliyor. Tamam boşanıldı diyelim peki hayat dahamı güzel oluyor? Daha iyi oluyorsa neden 2. 3. kez evlilik yoluna gidiliyor? Şimdi bir çoğunuz "evlende gör fedakarlığı" diyordur, belkide yaşamadığım için bu kadar kolay yazabiliyorum, ama eskilere bakınca daha uzun evlilikler görüyorum. En büyük örnek annem! kaç kere dayak yemiş, kaç kere laf yemiş (buna benzer bir çok olay) ama yılmamış...Şuan ise babamı kaybetmemize rağmen dimdik ayakta işte bende annemi örnek alınca şöyle düşünüyorum. Demekki hayattaki fedakarlık ve zorluklar ilerisi için zemin hazırlıyor, annem eğer el bebek gül bebek yaşasaydı şimdi sudan çıkmış balık gibi olacaktı belkide bizi bu dünya ezip geçmişti... Aslında yazılması gereken çok şey var ama sizi sıkmak istemiyorum, birazda kafamdaki düşüncelerin karışık olması nedeniyle yazıda karıştı zaten. Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim...

öncelikle başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin babanıza..

evliliğimden mutluyum, ama bunu bir başlık altında paylaşmaya gerek görmedim şimdiye kadar.
çoğu kişinin aksine rahmetli kayınvalidemi de çok çok severdim, sevdiğimin kat be kat fazlası da sevilirdim.
bunu burada çoğu yerde de yazdım.
her zaman da yazacağım, hep iyi anmak adına..
evliliğimde mutluyum ama tabiki de mutsuz anlarımda oluyor.
üzüntüden içimin parçalandığını da biliyorum; ama bunu yazmaya da niuyetlenmedim hiç.
sorun başkalarınınkini paylaşayım benimki eksik kalsın değiş.
burada olayları her zaman tek taraflı dinliyoruz.
yazan kişi sadece kendine yapılanları grüyor genelde ve karşı taraf suçlanıyor da suçlanıyor.
ben yazıp hep karşı tarafın suçluluğunu duyup kendimi doldurmak istemedim hiçbir zaman.
çünkü problem iki taraflıdır bana.
yarın öbürgün unutacağım bir tartışmayı günlerce gündemimde tutmak beni yaralar..

şimdi pes etmek konusuna gelirsek;
hemen pes ediliyor, benim annem pes etmedi demişsiniz.
pes etmemek şiddet görünce boşanmayıp savaşmak mıdır, eşini yola getirmeye çalışmak mıdır?
eşle savaşmak yerine sevişmeyi tercih ederim.
evlilik bir meydan muharebesi değil, ben dayak yedikten sonra savaşamam..
bunu benim annem de yapmazdı, ananem de yapmazdı..
yani kuşak farkı değil kişilik farkı benim için bu konu..

annenizin dimdik ayakta olması çok güzel, tebrik ederim.
ama bunu dayak yemekle, laf yemekle ve bunu sineye çekmekle alakası olduğunu düşünmüyorum.
ben şu anda şiddet görsem ve bunun için savaşmayıp boşansam sudan çıkmış balık gibi olmayacağıma sizi temin ederim.
benim teyzem de tek bir tokat ve hakaret için boşandı 2 kız çocuğunu bir başına yetiştirdi.
şu an hem kendisi hem de kızları çalışarak çok iyi konumlara geldiler.
hem de eski eşten maddi manevi hiçbirşey görmeden..

boşanılınca hayat daha güzel olabilir; eğer evli olunan kişi ile mutlu değilse kadın..
2., 3. kere de evlenebilir ama evlendiği kişiler faklı olduğu için bambaşka bir evlilik yaşanır sonuçta..

uzun oldu ama fikirlerimizin ayrıldığı noktaları belirtmek istedim..

neden sadece olumsuz şeylerden etkileniyorsun ben de bunu anlayamıyorum. sonuçta mutlu insanlar da var diyorsun. bence sen biraz da görmek istediği kadarını görüyor gibisin, evlilikler neden kısaldı diyorsun ama uzun olanlar da var değil mi? neden onlardan biri de senin evliliğin olmasın, neden şimdiden böyle bir olumsuz düşünce içindesin?

Çünkü şimdiki nesillerde hep olumsuzluk görüyorum. "evlendik ve bitti" başlıklı bir yazı vardı hatırlarmısın. E ne bekliyodunki sonuçta nişanlılığındaki gibi değil hayat artık sen bambaşka bir hayata adım attın. Bekar dönemlerde karşı cinsler birbirini kırmaktan çekinirler ama aynı evde yaşamaya başlayınca herşey değişir. Çünkü herkesin bir hayat standartı vardır onu yürütmeye çalışır, işte iki taraftada bu yönde fedakarlık yapılsa ben daha mutlu olunacağını düşünüyorum...Ben evliliğim mutsuz olacak demiyorum, fakat ilk zamanlarda sorun yaşayacağımdan %100 eminim çünkü biraz önce söylediğim gibi bambaşka bir hayat...

Çünkü şimdiki nesillerde hep olumsuzluk görüyorum. "evlendik ve bitti" başlıklı bir yazı vardı hatırlarmısın. E ne bekliyodunki sonuçta nişanlılığındaki gibi değil hayat artık sen bambaşka bir hayata adım attın. Bekar dönemlerde karşı cinsler birbirini kırmaktan çekinirler ama aynı evde yaşamaya başlayınca herşey değişir. Çünkü herkesin bir hayat standartı vardır onu yürütmeye çalışır, işte iki taraftada bu yönde fedakarlık yapılsa ben daha mutlu olunacağını düşünüyorum...Ben evliliğim mutsuz olacak demiyorum, fakat ilk zamanlarda sorun yaşayacağımdan %100 eminim çünkü biraz önce söylediğim gibi bambaşka bir hayat...

anlıyorum ama ben de diyorum ki herkes bu sorunları yaşayacak diye bir şey yok, sitede okumuyor musun yeni evli olup da mutluluktan deliye dönen insanları yerimseniben

evet teşekkür ederim açıklamaların için. Teyzenide gerçekten takdir ettim, ama tek sorun şiddet değil yani annem hayatta bazı zorluklarla karşılaşmasaydı 9 yıl önce yani babamı kaybettiğimiz zaman kesinlikle bizi bu yaşa getiremezdi. Çünkü öncelikli olarak kendini olgunlaştırması gerekirdi. Teyzeniz gayet olgun bir kadınmış demekki boşanmak onu yıldırmamış, tek başına büyütmüş evlatlarını ama herkes yapamaz bunu.ışte yapamayacak insanlar sıkıya gelemeyen insanlar bence...

COLOR="Navy"]şimdi pes etmek konusuna gelirsek;
hemen pes ediliyor, benim annem pes etmedi demişsiniz.
pes etmemek şiddet görünce boşanmayıp savaşmak mıdır, eşini yola getirmeye çalışmak mıdır?

Annemde bir süre sonra babamı yola getirdi tabi. Ama ecel aldı onu tabi o ayrı konu

anlıyorum ama ben de diyorum ki herkes bu sorunları yaşayacak diye bir şey yok, sitede okumuyor musun yeni evli olup da mutluluktan deliye dönen insanları yerimseniben

evet hem ilk evlilik dönemlerini okuyorum hemde 2 yıl sonraki dönemlerini birbirinden çok farklı... Ya tabi herkes aynı olacak diye bir kural yok ama evlilik sorumluluk işidir. Sorumluluk alamayacak insanlar hayatı tozpembe gören insanlar evlenip zorluklarla karşılaşınca demek hayat buymuş diyolar. Pek çoğuda mücadeleden kaçınıyo. Mutlu olanların gerçek hayatla tanışıp evlendikleri kanısındayım

Birde sanırım kayınvalide olduğu için bir önyargı oluyor içimizde, psikolojik olarak. Sonuçta annelerimizlede gün geliyor kavga ediyoruz ama bırakıp gitmeyi asla düşünmüyoruz.

evet kesinlikle doğru...a.s
mesela bende bu önyargı vardı evlenmeden önce...
babannemden dolayı,sürahi hanımdan beterdi rahmetli....
genede severdim beni severdi çünkü,kıyamazdı.
sen benim özkızımsın,seni ben doğurmadım ama öylesin derdi...:çok üzgünüm:
ama anneme yaptıkları çok kötü,çok üzücü şeylerdi....:çok üzgünüm:
bekarken birgün dedimki "kayınvalidem olmasa keşke" halamda yanımda...
halam hemen " niye kayınvalidelerinizi istemiyorsunuz "diye atlayıverdi...
Önyargının verdiği asilikle "Babaannem yüzünden hala bilmiyormusun sanki "dedim....
Cidden önyargılı konuşmuşum,kayınvalidemle 3.5 yıldır tanışıyoruz.
ramazanları kayınvalidemlerde geçiriyorum....
ama Allahı var birgünden birgüne ne hakaret,ne aşağılama,ne azar nede başka birşey görmedim...
Beni hep kızı gibi gördü,eşime karşı bana destek oldu...
Sade eşimede değil,başkalarına karşıda destek oldu...
Birşey söylüyeceği zaman "kızım karışmak gibi olmasın şunu şöyle yapsan,ben yinede karışmış olmayım "der.a.s
peki anne derim çoğu zaman...
Birazda iki tarafın alttan alabilmesi önemli...
a.s

Son düzenleyen: Moderatör:
bak cimcimecim kendimi örnek vereyim ben..
belki olumlu düşünmenize yardımcı olabilirim...
ben 15 yıllık evliyim ,1 tane de kızım var. (Allahım bağışlasın)
eşimle birbirimizi ilk evlendiğimiz demiyorum,ilk tanıştığımızdan beri çok ama çok seviyoruz ve
bunu hergün dile getiriyoruz...tabiki ufak tefek tartışmalar olur ama
bir taraf alttan alacak ki,olay büyümesin...
hayatta küs kalamam eşimle,küsmek gibi bir becerim yok benim..
kırıcı bir laf söylememişizdir birbirimize...bu da saygıdan kaynaklanıyor...
annemle (kayınvalidem) bu süre zarfında en ufak bir tartışmam olmamıştır ve
kendisini çok ama çok severim.bize annelik yaptı her zaman...
aradaki mesafeyi korumak lazım,herkes
yerini bilmeli diye düşünüyorum...
sen de haklısın aslında,o kadar çok olumsuzluklar yaşayanlar var ki,
bekar bir bayan ister istemez "" acaba "" diyebilir...
ama karşınızdaki insanı çok iyi ölçüp biçtikten sonra
evliliğe karar verin,önceliklerini öğrenin,
insanları % 100 tanımamıza imkan yok,çünkü
yeni yeni huylar edinebiliyoruz ama sizin için önemli olanları
öğrenmeniz yeterli bence...
inşallah sizin için ve bütün bekarlar için
hayırlı ve mutlu bir evlilik diliyorum...
sevgiler...

Eğer annem gibi birisi olup çıkacaksam onun gibi olmaya razı olurum bu 1.si. 2.sine gelince o kırmızılı yazılı yerlerde ben eski bayanların neden bu kadar zorluğa göğüs gerdiğini belirtmek için yazmıştım (yanlış anlamış olabilirsiniz).

Yanlış anlatmış olabilirim demeliydiniz zira yazınızda açık ve net olarak annenizin her zorluğa göğüs gerip evliliğini bitirmediği için gurur duyduğunuzu açık ve net olarak belirtmişsiniz..Hatta neden şimdi ki evliliklerde hemen pes ediliyor " yani bak annem dayakmirmirmirmir yedi pes etmedi" demişsiniz..

Bur soruyu bende soruyorum ve merak ediyorum hatta daha dün böyle bir konu açacaktım sonra vazgeçtim. Yok kayınvalidem bunu dedi yok görümcem şunu yaptı. vs vs Sonr düşündüm ee bende evliyim benimkiler melek mi ben niye yaşamıyorum bunları. Sanırım biraz abartmaktan kaynaklanıyor bazı şeyler Duymayın, görmeyin, söylemeyin. İnanın 8 senelk evliyim çok şükür hiç bu tarz sorunlarım olmadı. İstesem olur muydu olurdu ama biz iki taraf olarakda saygımızı ve sevgimizi koruduk ve koruyacağızda Ben seviyorum kayınvalidemi ve görümcemi tabi onlar da beni.

Yanlış anlatmış olabilirim demeliydiniz zira yazınızda açık ve net olarak annenizin her zorluğa göğüs gerip evliliğini bitirmediği için gurur duyduğunuzu açık ve net olarak belirtmişsiniz..Hatta neden şimdi ki evliliklerde hemen pes ediliyor " yani bak annem dayakmirmirmirmir yedi pes etmedi" demişsiniz..

neden bu kadar ön yargılı yaklaştığınızı anlamıyorum. Tabi sizinde kendinize göre doğrularınız vardır saygı duyarım. Ama yazılarınızda sürekli sitem seziyorum. Lütfen sizde benim düşüncelerime saygılı olup size doğru geleni bana mantıklı bir şekilde anlatınki size hak verebileyim

Back
X