Sorun hep başkalarındamı?

Bur soruyu bende soruyorum ve merak ediyorum hatta daha dün böyle bir konu açacaktım sonra vazgeçtim. Yok kayınvalidem bunu dedi yok görümcem şunu yaptı. vs vs Sonr düşündüm ee bende evliyim benimkiler melek mi ben niye yaşamıyorum bunları. Sanırım biraz abartmaktan kaynaklanıyor bazı şeyler Duymayın, görmeyin, söylemeyin. İnanın 8 senelk evliyim çok şükür hiç bu tarz sorunlarım olmadı. İstesem olur muydu olurdu ama biz iki taraf olarakda saygımızı ve sevgimizi koruduk ve koruyacağızda Ben seviyorum kayınvalidemi ve görümcemi tabi onlar da beni.

Allah huzurunuzu bozmasın

bak cimcimecim kendimi örnek vereyim ben..
belki olumlu düşünmenize yardımcı olabilirim...
ben 15 yıllık evliyim ,1 tane de kızım var. (Allahım bağışlasın)
eşimle birbirimizi ilk evlendiğimiz demiyorum,ilk tanıştığımızdan beri çok ama çok seviyoruz ve
bunu hergün dile getiriyoruz...tabiki ufak tefek tartışmalar olur ama
bir taraf alttan alacak ki,olay büyümesin...
hayatta küs kalamam eşimle,küsmek gibi bir becerim yok benim..
kırıcı bir laf söylememişizdir birbirimize...bu da saygıdan kaynaklanıyor...
annemle (kayınvalidem) bu süre zarfında en ufak bir tartışmam olmamıştır ve
kendisini çok ama çok severim.bize annelik yaptı her zaman...
aradaki mesafeyi korumak lazım,herkes
yerini bilmeli diye düşünüyorum...
sen de haklısın aslında,o kadar çok olumsuzluklar yaşayanlar var ki,
bekar bir bayan ister istemez "" acaba "" diyebilir...
ama karşınızdaki insanı çok iyi ölçüp biçtikten sonra
evliliğe karar verin,önceliklerini öğrenin,
insanları % 100 tanımamıza imkan yok,çünkü
yeni yeni huylar edinebiliyoruz ama sizin için önemli olanları
öğrenmeniz yeterli bence...
inşallah sizin için ve bütün bekarlar için
hayırlı ve mutlu bir evlilik diliyorum...
sevgiler...

Allah mutluluğunuzu bozmasın ablacım... Karşılıklı saygı sevgi olduktan sonra bütün zorluklar aşılabilir. Allah her zaman hayırlısı versin...

Taze boşanmış bir kadın olarak yorum yapayım müsadenizle....sengözlerimebaksanab
Aslında ben hata ya da sorun olarak görmem çiftlerin anlaşmazlıklarını..
Temel değerler vardır ailelerimizden aldığımız,gördüğümüz,öğrendiğimiz.. Her insanın farklıdır bu yaşanmışlıkları.. Sonra bir anda karşınıza biri çıkıyor,aşk,sosyal durum vs. konuşulup evleniliyor.. Oysa işte o başta belirttiğim,her insanın ailesinden aldığı kültür farklı olunca anlaşmazlıklar çıkıyor,çözüm aranıyor,bulunamayınca,bir taraf patlıyor..
Şekil A Ben..:tomato:
Ben de kişilik olarak kocama ve kocamın ailesine hiç uygun bir gelin değildim. Hele ki kayınvalidemin ancak kabuslarında görebileceği bir gelin olarak soyadlarını alma gafletinde bulundum işte kısa bir süreliğine de olsa..:delphin:
Eğer ki kendi anne babamızın evliliğindeki sorunları normal karşılarşak kendi adımıza neyin doğru neyin yanlış olduğunu karar verme mekanizmamız daha güzel çalışıyor..:CüvCüv:

belli bir yaşa gelmiş farklı kültürlerde büyümüş
iki insan bir araya geliyor
sorunlar olacak tabi
ama iki tarafta bunu farkına varıp bazı fedakarlıklar yapmalı bence.
evliliğin devam etmesini istiyorsa.

kaynana sorununu herkes yaşamıyor
ama yaşayanlar var.
bir insan niye kendine sorun arasınki
karşı taraftan bir hareket görürür sorun öyle yapar.

bence evlilik yaşanması gereken birşey okumak gibi
çalışmak gibi anne olmak gibi
ama herkesin kaderi farklı
bence başkalarından etkilenip evlilikten korkma.

evliliğin uzun olması değil önemli olan önemli olan kaliteli yaşamak...
eğer birlikte olduğunuz adamla o kaliteyi tutturamıyorsanız ayrılırsınız, 2. 3. hatta 4. evlilikler de yapılır...
daha mı iyi olur bilinmez ama daha kötü olacak diye de bir şey yok...
aman ileride güzel olur sabredeyim diyen insan kendi hayatından çaldığının farkında değildir...
anneniz dimdik ayakta olabilir ama çok güzel bir hayat yaşadı mı sorun bakalım...
elbette sorunsuz hayat yok ama dayak, hakaret onur kırıcı şeyler bunları her insan kabul edemez, etmemeli de...
tekkeyi bekleyen çorbayı içer denir, elbet bütün bir ömür boyunca kendinden veren az da olsa mutlu olur...
ama bu mudur hayat?
az da olsa mutlu olmak...
siz sabredin bakalım ağzınıza biraz bal çalınsın diye...

umarım çok iyi bi kaynanan ve çok mutlu bi evliliğin olur canım.çünki hiçbişey yaşanmadan anlaşılmıyor.hayat hep gülsün sana.sevgiler

Arkadaşlar yaklaşık bir yıldır bu foruma üyeyim. Bir çok üyenin yazısını okudum. Genelde evli olan bayanların kaynanalarıyla sıkıntıları gözüme çarptı, neden hep kaynanalar kötü gelinler sütten çıkmış ak kaşıkmı? Hiç gelinimle sorun yaşıyorum diyen kaynana görmedim ben. Üyelerin içinde hiç kaynana yokmu ? Ben evli değilim ama okuduğum yazılardan sonra evlilikten çok korkmaya başladım. Ben büyüklerimden "evlilik fedakarlıktır" kavramını öğrendim fakat okuduğum bazı yazılarda fedakarlık yerine ""Rabbena hep bana" kavramını okudum. Hadi kötü kaynanalar ve kocalar var diyelim ama fedakarlık yapmak yerine hemen pes etmekmi lazım... Bakıyorumda evliliğinden mutlu mesut olan kimse şu forumda paylaşmıyor, bu forum dert forumumu yoksa paylaşım forumumu. Bi insan evlenince muhakkak sorun yaşar (yaşamadım diyen çok nadirdir) çünkü bambaşka bir hayata adım atıyor, önemli olan bu sıkıtıları zamanla aşmak değilmidir? Neden hemen pes ediliyor. Tamam boşanıldı diyelim peki hayat dahamı güzel oluyor? Daha iyi oluyorsa neden 2. 3. kez evlilik yoluna gidiliyor? Şimdi bir çoğunuz "evlende gör fedakarlığı" diyordur, belkide yaşamadığım için bu kadar kolay yazabiliyorum, ama eskilere bakınca daha uzun evlilikler görüyorum. En büyük örnek annem! kaç kere dayak yemiş, kaç kere laf yemiş (buna benzer bir çok olay) ama yılmamış...Şuan ise babamı kaybetmemize rağmen dimdik ayakta işte bende annemi örnek alınca şöyle düşünüyorum. Demekki hayattaki fedakarlık ve zorluklar ilerisi için zemin hazırlıyor, annem eğer el bebek gül bebek yaşasaydı şimdi sudan çıkmış balık gibi olacaktı belkide bizi bu dünya ezip geçmişti... Aslında yazılması gereken çok şey var ama sizi sıkmak istemiyorum, birazda kafamdaki düşüncelerin karışık olması nedeniyle yazıda karıştı zaten. Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim...

Ekonomik Özgürlük
Saygı
Sadakat

ßu 3ü oLdumu sorun pek cıkmaz sanırsam...

Ama gercekten o kadar garip oLaylar var ki evlilikten sogutuyor İnsanı....

Arkadaşlar yaklaşık bir yıldır bu foruma üyeyim. Bir çok üyenin yazısını okudum. Genelde evli olan bayanların kaynanalarıyla sıkıntıları gözüme çarptı, neden hep kaynanalar kötü gelinler sütten çıkmış ak kaşıkmı? Hiç gelinimle sorun yaşıyorum diyen kaynana görmedim ben. Üyelerin içinde hiç kaynana yokmu ? Ben evli değilim ama okuduğum yazılardan sonra evlilikten çok korkmaya başladım. Ben büyüklerimden "evlilik fedakarlıktır" kavramını öğrendim fakat okuduğum bazı yazılarda fedakarlık yerine ""Rabbena hep bana" kavramını okudum. Hadi kötü kaynanalar ve kocalar var diyelim ama fedakarlık yapmak yerine hemen pes etmekmi lazım... Bakıyorumda evliliğinden mutlu mesut olan kimse şu forumda paylaşmıyor, bu forum dert forumumu yoksa paylaşım forumumu. Bi insan evlenince muhakkak sorun yaşar (yaşamadım diyen çok nadirdir) çünkü bambaşka bir hayata adım atıyor, önemli olan bu sıkıtıları zamanla aşmak değilmidir? Neden hemen pes ediliyor. Tamam boşanıldı diyelim peki hayat dahamı güzel oluyor? Daha iyi oluyorsa neden 2. 3. kez evlilik yoluna gidiliyor? Şimdi bir çoğunuz "evlende gör fedakarlığı" diyordur, belkide yaşamadığım için bu kadar kolay yazabiliyorum, ama eskilere bakınca daha uzun evlilikler görüyorum. En büyük örnek annem! kaç kere dayak yemiş, kaç kere laf yemiş (buna benzer bir çok olay) ama yılmamış...Şuan ise babamı kaybetmemize rağmen dimdik ayakta işte bende annemi örnek alınca şöyle düşünüyorum. Demekki hayattaki fedakarlık ve zorluklar ilerisi için zemin hazırlıyor, annem eğer el bebek gül bebek yaşasaydı şimdi sudan çıkmış balık gibi olacaktı belkide bizi bu dünya ezip geçmişti... Aslında yazılması gereken çok şey var ama sizi sıkmak istemiyorum, birazda kafamdaki düşüncelerin karışık olması nedeniyle yazıda karıştı zaten. Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim...

merhaba cimcime.. a.s.
Allah annene çok iyi bi sabır vermıs kutluyorum ve basınız saolsun..
bence canım ne gormek istıyorsan onu gormussun bu forumda..
ben gordum gorumce veya kaynana olupta topik acan ''nedir gelınlerden cektıgımız '' veya ''hep kaynanalar veya gorumcelermı suclu hiç gelınlerı sucu yokmu dıe baslık acanlarda oldu''
kımse sutte çıkmıs ak kasık değildir.. herkes kendıne gore haklıdır..
insan önce kendi ailesını ornek alır sonra cevresıne bakar..
evlılık fedakarlıktır ;tek taraflı fedakarlık olmaz canım,fedakarlık yapıpta kıymet bılen yoksa ki sen diceksın belkı ben bu fedarkarlıgımı ınsanlıgım için yapıyorum ama gun gelecek diceksın ''ben bu fedakarlıgı ne için kım ıcın yaptım, degdimi '' gibi dusuncelerın olacak.. bu soyledıgm iki taraf içinde gecerli..

''Bi insan evlenince muhakkak sorun yaşar (yaşamadım diyen çok nadirdir) çünkü bambaşka bir hayata adım atıyor, önemli olan bu sıkıtıları zamanla aşmak değilmidir? Neden hemen pes ediliyor. Tamam boşanıldı diyelim peki hayat dahamı güzel oluyor?''

bu cumlelerınde benım dusumcem ; iki kardes yanyana gelıpte bazı zaman zor sabreder anlasamaz ama kardestır bagını koparamaz..ki eş çok farklı..
aynı kultur yasayıs olsa bile (karsı komsusuna gelın gitse,teyzesine gelın gitse bile) eşinin ailesının içine gırınce hiçte dıstakı gibi olmadıgını anlıyorsun..
en basta aldatılma ve siddet olmadıgı surece hemen bosanılma olmuyor..
bir derdım vardakı bosanıyorum deyıpte bosanmaktan vazgecen okadar cok uye varkı..
forumun adı ustunde ''bir derdim var'' derdi olan yazacak elbet.. paylaşımları diğer forumlardada bulabılırsın.
öyle herkeste bosanamıyor ki ekomık gucu olan veya kadının ailesi destekse oyle bosanıyorlar.. yada cocuklarım babasız kalmasın,yuvasız olmasın die bosanmıyorlar..

eskıden evlılıkler uzunmus evet ,kadın hep susmus ezılmıs sabretmıs ve evlılıkler devam etmıs.. annenin ornegi gibi.. kadın-erkek esıtlıgı varken yok sayılmıs.

son olarak evlılıkten korkma,Songülünde dedigi gibi bi kumar gibi hakkında hayırlısı olsun ..
zaten oyle bi oluyorki bi atasozu varya.. tencere yuvarlanmıs kapagını bulmus yerimseniben

Back
X