Sorun kardeşim

Ben daha önce kürtaj oldum 10 hafta yasal izin yani o süreyi geçmemeli ama sizin en azından daha 3 haftanız var acele etmeyin, ayrıca erkek arkadaşınında imzası gerekebilir evraklar için o nedenle beklentiniz olmasa bile işlem sırasında sizinle gelemsi gerekebilir. İyleşme süreci sıkıntılı değil ,ilerde hamile de kalabilir, yeterki ilaçalrını düzenli alsın ve sonrasında korunmasız ilişkiye girmesin ...
Hastaneye geleceğini söyledi, gelir de zaten kaçıp gidecek biri değil. Evet süremiz var ama işte hemen şu durumdan çıkıp kurtulmak istiyorum kardeşimden çok ben stresliyim yani

düşünme tasalanma fırsatı verilmiyor ki , bak ablası krediler çekecek arkasını toplayacak . konu kapanıp gidecek. öğrenmesi için yaşadıklarından ders çıkarması ,yaşadıklarından ders çıkarabilmesi için yaptıklarının arkasında durabilmesi bunun içinde kirlilerini sürekli kaldıran bir abla olmaması gerekir. çocuklarımız içinde geçerli bu sürekli arkalarını toplarsak ayakta ve sağlıklı karar alabilen biri olmalarını biz engellemiş oluruz . onun yerine düşünen varken kendisi neden düşünsün ki
Çok haklısınız oldubittiye geliyor ama başka çaremiz yok durup düşünecek vakit de çok kısıtlı. Arkasında durmasam bu işin altından mümkün değil kalkamaz biliyorum o yüzden el atmaya mecbur kalıyorum

düşünme tasalanma fırsatı verilmiyor ki , bak ablası krediler çekecek arkasını toplayacak . konu kapanıp gidecek. öğrenmesi için yaşadıklarından ders çıkarması ,yaşadıklarından ders çıkarabilmesi için yaptıklarının arkasında durabilmesi bunun içinde kirlilerini sürekli kaldıran bir abla olmaması gerekir. çocuklarımız içinde geçerli bu sürekli arkalarını toplarsak ayakta ve sağlıklı karar alabilen biri olmalarını biz engellemiş oluruz . onun yerine düşünen varken kendisi neden düşünsün ki

22 yaşında bir genç kadının kürtaj kararını verip ksevgilisiyle kendi başına halledebilecek olgunlukta olması gerekirdi zaten. Ben olsam açımı içimde yaşardım ailemden birini üzmezdim sanırım bunun için.

onu yapmayı öğrenmiş ama korunmayı öğrenmemiş pısırıklarda sex yapar lütfen :KK70: ben neden psırıkları koruyorum şuanda asla bilmiyorum :KK70:
Pısırıklar yalnız değildir 😬
10 bin tlye kaç tane pre.alınırdı düşününce 🤔
Böyle bi durumda nıpcız şimdiiiiğ modunda duran adama da istek duyulmaz zati bi daha ya

22 yaşında bir genç kadının kürtaj kararını verip ksevgilisiyle kendi başına halledebilecek olgunlukta olması gerekirdi zaten. Ben olsam açımı içimde yaşardım ailemden birini üzmezdim sanırım bunun için.
kesinlikle...
abla için en zor durum :(

Çok haklısınız oldubittiye geliyor ama başka çaremiz yok durup düşünecek vakit de çok kısıtlı. Arkasında durmasam bu işin altından mümkün değil kalkamaz biliyorum o yüzden el atmaya mecbur kalıyorum
umarım sizi daha fazla hiç bir konuda üzmez kolaylıklar diliyorum :KK200:

Beyefendi zarara mı girdi? Yoksa arkasını toplayanlar mı?
mesajın üstünü okumadınız herhalde hemen kavga çıkarmak için yazmayın anlamadan herkesten önce bebeğini aldıracak olan hanım efendi zarara girdi boş gebelikten kürtaj olmuş biri olarak o psikolojiyi 6 ay üstümden atamadım para en son düşünülecek şey bizim konuştuğumuz şey beyefendinin pısırıklığıydı.

Ben çalışıyorum, kredi çekebilirim para sorun değil ama kardeşimin de aklı karışık baya. İleride sorun olmasından korkuyor. Zaten bu oğlandan ayrılacak kafasına koymuş da, bundan sonrası için nasıl bir yol izleyeceğini kendi de bilmiyor, bende bilmiyorum. Yani hayatına giren insanlara bu durumu, geçmişte böyle bir şey yaşadığını anlatmalı mıdır?
Bundan sonrası için kardeşiniz artık korunmasız cinsel ilişkiye girmemesi gerektiğini öğrenmiştir. Bu işler çocuk oyuncağı değil. 10 bini bulacak kürtaj olacak. Sonra hayatına girecek insana açıklayıp açıklamayacağım o günün şartları belirler. Şu sn böyle bir durum yaşıyorken düşüneceği son şey henüz varlığı belli olmayan gelecekteki sevgili.

Bi de ben olsam 10 bini çıkarıp vermem. İnsanlar yaptıklarının sonucu olduğunu anlamalı ve bedeli kendileri ödemeli. 5 kardeşiniz 5 erkek arkadaşı para bulacak, çalışacak ve çocuğu yaptıkları gibi kendileri çözüm bulacak. Bunu yapmayıp siz parayı verirseniz kardeşinize kötülük olur

Kardeşim ve onun sevgilisiyle ciddi sıkıntılar yaşıyoruz bu aralar. Yardımınıza ihtiyacım var işin içinden çıkamadım. 22 yaşında kardeşim üniversite öğrencisi, sevgilisi de aynı üniversitede fakat farklı bölümdeler. Ocak ayında tanışmış bunlar sevgili olmuşlar, birliktelik yaşamışlar ve kardeşim maalesef hamile kaldı bu birliktelikten. Bana söyledi fakat aileye söyleyemedik, biz halledelim aramızda diye konuştuk tanıştım da erkek arkadaşıyla. Erkek arkadaşı da biraz pısırık biri, yani pasif kalıyor pek sahiplenici görünmedi açıkçası. Kardeşim gebeliğini sonlandırmak istiyor, doktora gittik 6.haftası acele etmelisiniz dedi fiyatı 10 bin lira küretaj işleminin. Erkek arkadaşı ile konuştuk, fark etmez senin kararına saygı duyarım diyor evlilik konusu falan hiç açılmadı bile.

Bu durumda nasıl bir yol izlemek lazım benim aklım çok karışık yardımcı olursanız sevinirim.
Sorunları birer birer ele alırsanız çözümü daha kolay olur. Gebeliği sağlıklı bi şekilde sonlandırabilmesi için 10.000TL ye ihtiyacınız var madem önce o sorunu çözün. Zira bu aşamayı halledemezseniz zaten gebeliği sağlıklı bi şekilde sonlandırmak bi seçenek olmaktan çıkıyo. (Devlet hastanesine başvurmak mümkün değil mi bu arada, bilmediğimden soruyorum.)

Maddi kısmı kendi başınıza halledemezseniz de gerekirse konuyu birilerine açıp yardım isteyin ama sağlıksız bi seçeneğe aman yönelmeyin.

Sonrasında kardeşinizin kendi hayatını yönetmekteki başarısı (!) ortada oldugundan bir bebek sahibi olması bence bi seçenek degil bu aşamada. Ama yine de kürtaj kararından emin olarak ve sorumluluğunu alarak bu işlemi yaptırmasını sağlayın. Bu kararı dogrusam ailem kabul etmezdi nasılsa diyerek, ne bileyim avlamın aklına uydum da dogurmadım diyerek verip de sorumluluğu üstünden atmamalı. Bugün için onun bi bebeğe, bi bebeğin de ona iyi gelmeyeceğini anlayarak vermeli.

Sonrasında kardeşinizin beden ve ruh sağlığını toplaması lazım. Kararları ve sonucları üzerine beynini kullanmayı öğrenmesi lazım. Hatta aileniz şirazeden çıkıp kardeşinize maddi - manevi zarar verecek insanlar degilse bence ailenizin bunu bilmesi lazım. Tabi sizden degil ondan duymalılar. Çünkü bi seylerin üstünü örtüp hicbi sey olmamıs gibi davrandıkca insan hayattan hicbi sey ögrenmeyip ot gelip ot gidiyo.

Tüm bunlar cözülsün, ayakları yere basan bi yetiskin olsun, sonra hayatına girmesi muhtemel dıdısının dıdısına ne diyecegini düsünmek zorunda kalmaz.

Çok yanlış cok...birbirlerini tanıma evresinde yatakta son buluyor iliskiler....olan karnındaki masuma olacak..keşke korunmayı akıl edebilseydi ikiside.
Her neyse sorunuza gelirsek ilerde kim ile evlenirse evlensin saklamamali çünkü kürtaj işlemi kadın doğum drlarinca yapıldığı anlaşılan bir işlem...ilerde gebe kalır Dr sorar yalan söyleyecek hali yok sonuçta...eşi o zaman ogrenecegine başta ogrensin

Kardeşinizin geleceği açısından bebeği maalesef aldırması en mantıklısı gibi. Kardeşiniz çok genç henüz tek başına çocuk bakabilecek yetiye sahip değil anladığım kadarıyla. Sizinde ona destek olup bu süreci hafif atlatmasına yardımcı olmanızdan başka bi çareniz yok sanırım

Sorunları birer birer ele alırsanız çözümü daha kolay olur. Gebeliği sağlıklı bi şekilde sonlandırabilmesi için 10.000TL ye ihtiyacınız var madem önce o sorunu çözün. Zira bu aşamayı halledemezseniz zaten gebeliği sağlıklı bi şekilde sonlandırmak bi seçenek olmaktan çıkıyo. (Devlet hastanesine başvurmak mümkün değil mi bu arada, bilmediğimden soruyorum.)

Maddi kısmı kendi başınıza halledemezseniz de gerekirse konuyu birilerine açıp yardım isteyin ama sağlıksız bi seçeneğe aman yönelmeyin.

Sonrasında kardeşinizin kendi hayatını yönetmekteki başarısı (!) ortada oldugundan bir bebek sahibi olması bence bi seçenek degil bu aşamada. Ama yine de kürtaj kararından emin olarak ve sorumluluğunu alarak bu işlemi yaptırmasını sağlayın. Bu kararı dogrusam ailem kabul etmezdi nasılsa diyerek, ne bileyim avlamın aklına uydum da dogurmadım diyerek verip de sorumluluğu üstünden atmamalı. Bugün için onun bi bebeğe, bi bebeğin de ona iyi gelmeyeceğini anlayarak vermeli.

Sonrasında kardeşinizin beden ve ruh sağlığını toplaması lazım. Kararları ve sonucları üzerine beynini kullanmayı öğrenmesi lazım. Hatta aileniz şirazeden çıkıp kardeşinize maddi - manevi zarar verecek insanlar degilse bence ailenizin bunu bilmesi lazım. Tabi sizden degil ondan duymalılar. Çünkü bi seylerin üstünü örtüp hicbi sey olmamıs gibi davrandıkca insan hayattan hicbi sey ögrenmeyip ot gelip ot gidiyo.

Tüm bunlar cözülsün, ayakları yere basan bi yetiskin olsun, sonra hayatına girmesi muhtemel dıdısının dıdısına ne diyecegini düsünmek zorunda kalmaz.
Parayı ben bankadan kredi çekeceğim, 10 bin de verirler zaten 12 ayda taksit taksit öderim para konusu işin en kolay kısmı.

Kardeşimle konuştum açıkça bak dedim sen gerçekten küretaj istiyor musun, bana dediği oğlanın ailesi bir olsaydı -anne babası ayrı- ve biraz da maddi durumları iyi olsaydı kaçardık biz doğururdum dedi bunları dahi konuşmuşlar çocukla. Oğlan da zaten dediğim gibi çok ilginç biri ben çözemedim, seviyor kardeşimi ama kendi sıkıntıları var ailesiyle falan, buraya zaten kaçmış okumak için de derslere düzenli girmiyor çalışıyormuş falan. Ketum da zaten baya. Kardeşimin küretajdan sonra ayrılmasının nedeni de oğlanın ailevi durumları zaten, ileride ciddi bir şey olmayacağını biliyor.

Ailemize söylemeyi düşünmüyor o da. Zarar vermezler de, açıkçası söylemeyi bende doğru bulmuyorum

Back
X