- 11 Aralık 2018
- 41.419
- 257.490
- 598
- Konu Sahibi hayallerimvar
Asgari ücretle asla çalışmazmış dark...Neden para vermiyorsunuz?
Ailesinden para gelmezse ne ile geçinecek bu kız? Normal bir işte çalışıyorsa okey,hem çalışıp hem okuyanlar var
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Asgari ücretle asla çalışmazmış dark...Neden para vermiyorsunuz?
Ailesinden para gelmezse ne ile geçinecek bu kız? Normal bir işte çalışıyorsa okey,hem çalışıp hem okuyanlar var
Cocuğu aldırıp yoluna devam etsin bu sekilde evlenilse bile mecburiyetten dogan bir evlilik olurdu ömur boyu huzursuzluk sonra. Çok gecmiş olsun sizlere de. Herkes hata yapar insallah bundan sonra kendi hayatına daha özenli davranır,siz de fazla yıpratmamaya çalışın kendinizi belli ki gercekten dert edinen bi ablasınız her şey yoluna girecektir zamanlaKardeşim ve onun sevgilisiyle ciddi sıkıntılar yaşıyoruz bu aralar. Yardımınıza ihtiyacım var işin içinden çıkamadım. 22 yaşında kardeşim üniversite öğrencisi, sevgilisi de aynı üniversitede fakat farklı bölümdeler. Ocak ayında tanışmış bunlar sevgili olmuşlar, birliktelik yaşamışlar ve kardeşim maalesef hamile kaldı bu birliktelikten. Bana söyledi fakat aileye söyleyemedik, biz halledelim aramızda diye konuştuk tanıştım da erkek arkadaşıyla. Erkek arkadaşı da biraz pısırık biri, yani pasif kalıyor pek sahiplenici görünmedi açıkçası. Kardeşim gebeliğini sonlandırmak istiyor, doktora gittik 6.haftası acele etmelisiniz dedi fiyatı 10 bin lira küretaj işleminin. Erkek arkadaşı ile konuştuk, fark etmez senin kararına saygı duyarım diyor evlilik konusu falan hiç açılmadı bile.
Bu durumda nasıl bir yol izlemek lazım benim aklım çok karışık yardımcı olursanız sevinirim.
Kyk kredisi alıyor, o da yeter ona. Benden isteyemiyor da annemden istiyormuş para, ona da tembih ettim vermeyeceksin dedim yetirsin parasını millet yurtlarda kalıp geçiniyor 850 liraylaNeden para vermiyorsunuz?
Nasıl yani,kyk kredisi kaç lira ki bir öğrenci onunla geçinsin?Kyk kredisi alıyor, o da yeter ona. Benden isteyemiyor da annemden istiyormuş para, ona da tembih ettim vermeyeceksin dedim yetirsin parasını millet yurtlarda kalıp geçiniyor 850 lirayla
Peki bu süreçte aileniz yanınızda mıydı siz çalışırken kim baktı çocuğa?22 yaşında üni okurken hamile kaldım erkek arkadaşım da çekip gitti, tek başıma doğurup büyüttüm, okulumu da bitirdim, eşek gibi çalıştım da. Dersten çıkıp koştur koştur bebeğimin yanına giderdim, akşama kadar staj yaptığım yerde sürünüp sonra eve gelip kızıma yemek hazırlardım.
Benim kendi tercihimdi aldırmamak. Yaşıma göre fazla sorumluluk sahibiydim sanırım. Ama kardeşinizin aklı bir karış havada, başarabilecegini düşünmüyorum çok zor bir süreç ve bunu yaşamak zorunda değil. Doğurmayı düşünmüyor iyiki.
850 lira kredi. Aile evinde yaşayana göre gayet iyi millet kyk yurdu parasını ödeyip 1 ay geçiniyor o parayaNasıl yani,kyk kredisi kaç lira ki bir öğrenci onunla geçinsin?
Oh ne ala. Siz de biliyorsunuz bunu, deyim yerindeyse "laf olsun diye" okuyor. Sadece aileye yük.Asgari ücrette asla çalışmaz. İşte üniversiteye girme amacı da o aslında, üniversitedeki sosyal ortamı nerede bulacağım diye okulu uzatıp duruyor
Ailem hamileliğimde ve doğumumda yanımda değillerdi bana kızgın oldukları için. Sonra torunlarına dayanamadılar tabi affettiler, ben okuldayken annem bakıyordu ama 2 yaşındayken kreşe verdim, tabi ben kendi ayaklarımın üzerinde tam olarak durana kadar maddi destekte bulundular.Peki bu süreçte aileniz yanınızda mıydı siz çalışırken kim baktı çocuğa?
Şöyle, okusak da işsiziz okumasak da kısmına katılıyorum çünkü okuduğu bölüm işsiz kaldıracak bir bölüm zaten. Arkeoloji okuyor. Puanı anca bu bölüme tuttu, öylesine girdi zaten bu bölüme de
İyi de herkes bir olmaz ki. Sonra diyoruz vay bu üni öğrencileri neden zengin adamların peşinde koşuyor diye. Fuhuşa bulaşanlar da böyle böyle bulaşıyorlar. Aile olarak daha duyarlı davranılmalı, nasıl yetsin 850 lira?850 lira kredi. Aile evinde yaşayana göre gayet iyi millet kyk yurdu parasını ödeyip 1 ay geçiniyor o paraya
Bulaşan, içinde olan zaten bulaşır. Aile para verse de bulaşır vermese de bulaşır. Vallahi millet nasıl yetiriyorsa kardeşim de yetirecek ben bu konuda en baştan konuştum onunla. 4 sene boşa okuyacaksın madem, maddi olarak bizden bir şey bekleme dedimİyi de herkes bir olmaz ki. Sonra diyoruz vay bu üni öğrencileri neden zengin adamların peşinde koşuyor diye. Fuhuşa bulaşanlar da böyle böyle bulaşıyorlar. Aile olarak daha duyarlı davranılmalı, nasıl yetsin 850 lira?
Aile olarak sizin yaklaşımınız düzeltmeye yönelik değil ki,o anı kurtarmak sadece. Kardeşinizin iyi psikolojide olmamasını bu davranışlarınıza bağladım ben. Sizin kardeşinizin içinde ne var bilemiyorum ama o içine doldurulan anılarda,bilgilerde ve niyetinde hep sizin de etkiniz var haberiniz olsun da ona göre davranın. Bir de boşa okuyacak ne demek? Okumanın boşu olmaz. İlle de kendisine bir şeyler katacaktır o gittiği okul. Ama önce siz bakış açınızı değiştirmelisiniz.Bulaşan, içinde olan zaten bulaşır. Aile para verse de bulaşır vermese de bulaşır. Vallahi millet nasıl yetiriyorsa kardeşim de yetirecek ben bu konuda en baştan konuştum onunla. 4 sene boşa okuyacaksın madem, maddi olarak bizden bir şey bekleme dedim
Bakın ben edebiyat fakültesi mezunuyum, şimdiki aklım olsa hayatta girmezdim edebiyat fakültesine boşa okudum. İlla bir şeyler katmıyor işte. Kardeşimi en azından hayatın içine erkenden sokayım istedim ama okuma adı altında vakit öldürmeyi ve oyalanmayı tercih etti. Üniversitelerin %90'ı böyle maalesef kendim de şahit oldum. Gerçekten okuyan %10'dur. Keşke 18'imde işe girip çalışsaydım. Okumayı bir şey sandık mezun olunca dımdızlak kaldık ortada.Bir de boşa okuyacak ne demek? Okumanın boşu olmaz. İlle de kendisine bir şeyler katacaktır o gittiği okul. Ama önce siz bakış açınızı değiştirmelisiniz.
kardeşinizin doğru kişiler tarafından yönlendirilmeye ihtiyacı var ... üzgünüm...Bakın ben edebiyat fakültesi mezunuyum, şimdiki aklım olsa hayatta girmezdim edebiyat fakültesine boşa okudum. İlla bir şeyler katmıyor işte. Kardeşimi en azından hayatın içine erkenden sokayım istedim ama okuma adı altında vakit öldürmeyi ve oyalanmayı tercih etti. Üniversitelerin %90'ı böyle maalesef kendim de şahit oldum. Gerçekten okuyan %10'dur. Keşke 18'imde işe girip çalışsaydım. Okumayı bir şey sandık mezun olunca dımdızlak kaldık ortada.
Okumayı yerip de cahil cühela kalmayı sizin gibi öven çok insan var her gün şahit oluyoruz. Edebiyat fakültesinden sonra kolunuzu göğsünüzde bağlayıp Fuzuli olmayı mı beklediniz? Bir işin ucundan tutmanıza aruz vezni mi engel oldu anlamadım ki? Neyse,konu kardeşiniz.Bakın ben edebiyat fakültesi mezunuyum, şimdiki aklım olsa hayatta girmezdim edebiyat fakültesine boşa okudum. İlla bir şeyler katmıyor işte. Kardeşimi en azından hayatın içine erkenden sokayım istedim ama okuma adı altında vakit öldürmeyi ve oyalanmayı tercih etti. Üniversitelerin %90'ı böyle maalesef kendim de şahit oldum. Gerçekten okuyan %10'dur. Keşke 18'imde işe girip çalışsaydım. Okumayı bir şey sandık mezun olunca dımdızlak kaldık ortada.
Hanımefendi üniversite okumayla cahilliğin ne alakası var? Ben cahilliği övmüyorum, sadece sizin ve pek çok insanın iddia ettiği gibi üniversitelerin kaliteli eğitim kurumları olmadığını söylüyorum. Cahil kalmak istemeyen, öğrenmek isteyen insanın illa üniversiteye gitmesine ihtiyaç yok, üniversiteleri bu kadar kutsamayın. Üniversite okuyup hayatında kitap okumamış insanlar gördüm asıl cahillik budur. Yeterliliğim olup olmadığına siz karar veremezsiniz kimsiniz siz? Şurada anonim hesabız kimse kimseyi tanımıyor böyle konuşma cüretini kim veriyor size?Okumayı yerip de cahil cühela kalmayı sizin gibi öven çok insan var her gün şahit oluyoruz. Edebiyat fakültesinden sonra kolunuzu göğsünüzde bağlayıp Fuzuli olmayı mı beklediniz? Bir işin ucundan tutmanıza aruz vezni mi engel oldu anlamadım ki? Neyse,konu kardeşiniz.
Okuduğu bölüme vs kafayı takmayın,hadi gebeliği sonlandırdınız,sonrası için ona yardımcı olacak yeterliliğiniz yok. Konuyu ailenizle paylaşın. Belki onlar sizden daha yapıcı davranırlar. Çünkü kürtaj kardeşinizin sorumsuzluğunu çözmeyecek,ileride nasıl yaşayacağını çözmeyecek.