Sınıf arkadaşlarınızın kültür ve seviyeleri sizi bağlamaz ki,siz kendinizden mesulsünüz. Üniversite mezunu olup da kitap dahi açmamış olanlar var da gayet de kabul görmüş üniversitelerin iyi bölümlerinden mezun olup hala ailesinin eline bakanlar yok mu sanki? Ama biz iyi örnekleri kendimize almalıyız. Siz sınıf arkadaşlarınız gibi olmayın, kardeşiniz de olmasın. Sistem bizi olumsuza sürüklüyor diye okumayalım mı? Kardeşinizi de olumsuza sürüklemeyin, arkeoloji seçmişse seçmiş, belki sonuç iyi olacaktı ama siz daha en başından kızı karşınıza alıp bizden para bekleme diye desturlamışsınız. Tek bu olay değildir mutlaka ki,kardeşiniz de aileden göremediği desteği dışarıda erkek arkadaşlarından aramış. Sevgilisiz duramamasının alt metininde yatan şeyi anlamış olmalısınız.
Ben bir manevi kızımı bu sene mezun ettim, tekrar koruyucu annelik yapıyorum, kimsesiz bir kız çocuğu 18 yaşında,ben de belki çok bayılmayacağım okuyacağı bölüme ama onun cesaretini de kırmamalıyım. Onu güzel olana yönlendirmeliyim. Zaten şehir içindesin sana kyk yeter,işe yaramaz da bir bölğmü seçmişsin dersem o kızdan hayır beklenir mi sizce?