Sorun kimdeydi ?

Ve bu adam daha bu 2 ay önce askere gitmeden önce bana sarılıp ağlayan beni koklayarak öpen bi adamdı.

Olmusla ölmüse care yok. Zaten sizin düşünmüş olduğunuz mantıkta bi insan olsaydı bu ayrılık yaşanmazdı güçlü olmaya çalışın tövbenizi edin pişman olacağınız şeyleride bidaha tekrarlamazsınız.

Olmusla ölmüse care yok. Zaten sizin düşünmüş olduğunuz mantıkta bi insan olsaydı bu ayrılık yaşanmazdı güçlü olmaya çalışın tövbenizi edin pişman olacağınız şeyleride bidaha tekrarlamazsınız.
Belkide kaderim böyle yazılmıştır. Bilemem. Tek bildiğim çok üzüldüğüm hem onun için hem kendim için hemde biz için. Tövbemi ettim Rabbim ne beni nede kimseyi doğru yolundan şaşırtmasın onuda şaşırtmasın.

Belkide kaderim böyle yazılmıştır. Bilemem. Tek bildiğim çok üzüldüğüm hem onun için hem kendim için hemde biz için. Tövbemi ettim Rabbim ne beni nede kimseyi doğru yolundan şaşırtmasın onuda şaşırtmasın.
Bazı şeyleri kadere yüklemek doğru olmaz. Akillinjz iradeniz var nefs işi. Bence yolunuza bakın doğru insanla buda zamanla olabilcek bisey. Bi anne bu olayı duyduğu anda oğlunu kenara çeker konuşurdu oda olmamış tepkisiz kalmış o aileden de hayır yok size. En mantıklısı kendinizi düşünüp geleceğinize bakmanız

Bazı şeyleri kadere yüklemek doğru olmaz. Akillinjz iradeniz var nefs işi. Bence yolunuza bakın doğru insanla buda zamanla olabilcek bisey. Bi anne bu olayı duyduğu anda oğlunu kenara çeker konuşurdu oda olmamış tepkisiz kalmış o aileden de hayır yok size. En mantıklısı kendinizi düşünüp geleceğinize bakmanız
Bazı şeyler kaderdir. Evet bir anne bunu yapmalıydı ama benim karşımda ikimizken yaptığı konuşma tavrı cümleleri hiç hoş değildi ve kesin konuşmuşlardır ama ve tabiki yine kesin diyorum o yalanlamıştır yok öyle bişey ben yapmadım etmedim yalan söylüyo falan demiştir. Ama zaten bir anne adaletli davranıcak olsaydı benim karşımda davranırdı bana sen napıcaksın şimdi demezdi.

Tüm samimiyetimle birşey sormak istiyorum. Gerçekten hayatında bi insanı kendinden çok sevdin mi ? Annen gibi baban gibi kardeşin gibi. Ben böyle sevdim o bana geldiğinde ben onun gözlerinde gelecek gelecek gördüm onun yanında olduğumda huzurluydum kendimi güvende hissediyodum çok hani böyle evin gibi derlerya aynen öyleydi. Bizim çok güzel bir ilişkimiz vardı ilk sene ayrılık barıştıktan bi süre sonra bişeyler gerçekten kötüye gitmeye başladı. Zaten bu yüzden tuhafıma gidiyoya. Bu adam ben ona kırıldığımda işyerime her defasında çiçek yollayan biriydi, üzüldüğümde saat kaç olursa olsun beni balkondan bile olsa görmek için gelen biriydi. Nolduysa böyle olduk işte.
Üzgün olduğunuz için kelimelerimi düzgün seçmeye çalışacağım ama, ne beklediniz ki?
Size şiddet uygulayan, hayatınızı kısıtlayan, baskı kuran biri, beraber oldunuz diye evlenecek miydi?
Ve dahası...
Siz ne cüretle annesine gider, oğlunu şikayet edersiniz?
Annesi yine iyi davranmış, kalp kırmamış öyle söyleyeyim.
Yaşandı ve bitti, bunu neden kabul edemiyor, başka çıkış yolları arıyorsunuz?
Adam yapılmaması gereken her şeyi yapmış yani, daha ne yapsın bırakmanız için?

Ayrıca, ilk gözümüzün gördüğü insanla evlenmedik.
Dünyada bir tek siz sevmiyorsunuz, bunu bir kabul edin.
Bir tek size çiçek gelmedi, bizlerin kapılarında yatılmadı cümle alem içinde serenatlar yapılmadı falan filan...
Ve bu adam iki ay önce askere gitmeden önce bana sarılıp ağlayan beni koklayarak öpen bir adamdı.
Ee, yani?
Tüm sevgililerin, çiftlerin yaptığı bir şey bu.
Sizin aşkınızı ayrıcalıklı kılan nedir?
Adam istemiyor yahu, daha da kendinizi küçük düşürmeyin.
Siz fazla kaptırmışsınız kendinizi ve benliğinizi kaybetmişsiniz.
Aileniz olsam, adınıza çok üzülürüm.
Acilen toparlanın ve bu hastalıklı ruh halinden kurtulun.
Şükredeceğiniz yerde, namusum da namusum diye diretiyorsunuz.
İnsan namusuna kendi sahip çıkar ve üzgünüm bu kadar değerliyse sizin için bekaret, o iş geçti yani.
Bekaretle namusu da nasıl bağdaştırdınız anlamadım ya zaten!!!
Ardınıza bakmak yerine önünüze bakın.

Üzgün olduğunuz için kelimelerimi düzgün seçmeye çalışacağım ama, ne beklediniz ki?
Size şiddet uygulayan, hayatınızı kısıtlayan, baskı kuran biri, beraber oldunuz diye evlenecek miydi?
Ve dahası...
Siz ne cüretle annesine gider, oğlunu şikayet edersiniz?
Annesi yine iyi davranmış, kalp kırmamış öyle söyleyeyim.
Yaşandı ve bitti, bunu neden kabul edemiyor, başka çıkış yolları arıyorsunuz?
Adam yapılmaması gereken her şeyi yapmış yani, daha ne yapsın bırakmanız için?

Ayrıca, ilk gözümüzün gördüğü insanla evlenmedik.
Dünyada bir tek siz sevmiyorsunuz, bunu bir kabul edin.
Bir tek size çiçek gelmedi, bizlerin kapılarında yatılmadı cümle alem içinde serenatlar yapılmadı falan filan...

Ee, yani?
Tüm sevgililerin, çiftlerin yaptığı bir şey bu.
Sizin aşkınızı ayrıcalıklı kılan nedir?
Adam istemiyor yahu, daha da kendinizi küçük düşürmeyin.
Siz fazla kaptırmışsınız kendinizi ve benliğinizi kaybetmişsiniz.
Aileniz olsam, adınıza çok üzülürüm.
Acilen toparlanın ve bu hastalıklı ruh halinden kurtulun.
Şükredeceğiniz yerde, namusum da namusum diye diretiyorsunuz.
İnsan namusuna kendi sahip çıkar ve üzgünüm bu kadar değerliyse sizin için bekaret, o iş geçti yani.
Bekaretle namusu da nasıl bağdaştırdınız anlamadım ya zaten!!!
Ardınıza bakmak yerine önünüze bakın.
Pardon da nasıl bir konuşma şeklidir bu ben buraya yazdıysam fikir alabilmek dertleşmek için yazdım beni azarlayın diye değil. Ne kadar saygısızsınız siz ya annesi iyi davranmış ne demektir ya sizin içinizde yatan kadınlık duygusu bumudur ?

Pardon da nasıl bir konuşma şeklidir bu ben buraya yazdıysam fikir alabilmek dertleşmek için yazdım beni azarlayın diye değil. Ne kadar saygısızsınız siz ya annesi iyi davranmış ne demektir ya sizin içinizde yatan kadınlık duygusu bumudur ?
Ben zaten şuanda ona karşı herhangi bir atak herhangi birşey yapmıyorum hatta elimden eldiğinde karşılaşamamak için çabalıyorum. Ama sizin bu konuşma şekliniz hiç hoş değil herkesin derdi kendine büyüktür küçümseyemezsiniz.

Evet, tamamen budur.
Karşıma sizin gibi genç kadın gelse ilk soracağım şey, tehditle mi beraberdin, sana şantaj uyguluyor muydu olur.
Cevap hayır ise, kendin kabul etmişsin şiddeti de kısıylamayı da cinsel ilişkiyi de.
Ayrılınca mı dank etti kafana derim, evlensen hiçbir sıkıntı yok ama şimdi gelmiş bana bunları yaptı diyorsun sanki zorla yapmış gibi, çekmeyeydin evladım basıp gideydin derim aynen böyle hemde!!!

Namus kimsenin değil, senin. İnsan hata yapabilir, sevmiş sevdiğin insanla bir şeyler yaşamak istemiş olabilirsin.Bu ne ayıp ne de günah. Sadece annesine gitmek konusunda eleştirim olabilir. Keşke gitmeseymişin seni sevmiyorsa annesi bir şey yapamaz ki. Diğer yandan ister arkadaşlık, ister evlilik olsun bir ilişki nasıl başlarsa öyle devam eder. Seni fiziki ya da manevi olarak acıtan insandan uzak dur. Yaşının genç olduğunu tahmin ediyorum. O yaşlarda sanki insanın dünyası yıkılmış gibi geliyor ama zamanla basit bir rüya kadar bile etkisi kalmıyor. muska, medyum, ailesinden medet ummak vs bunlar yararsız şeyler. Hayatını yaşamaya bak, karşına seni gerçekten önemseyen, değer veren insanlar çıkacaktır. Eğer devam ediyorsan eğitimine odaklan.

Evet, tamamen budur.
Karşıma sizin gibi genç kadın gelse ilk soracağım şey, tehditle mi beraberdin, sana şantaj uyguluyor muydu olur.
Cevap hayır ise, kendin kabul etmişsin şiddeti de kısıylamayı da cinsel ilişkiyi de.
Ayrılınca mı dank etti kafana derim, evlensen hiçbir sıkıntı yok ama şimdi gelmiş bana bunları yaptı diyorsun sanki zorla yapmış gibi, çekmeyeydin evladım basıp gideydin derim aynen böyle hemde!!!
Sen anlamadın sanırım bu bilerek yapılan birşey olmadı. Bu birincisi
İkincisi şiddet dediğin bu kavgamızda oldu ve arkadı gelmedi
Üçüncüsü ben sabrettim belki düzelir bazı şeyleri değiştirebilirim sandım ama sanmaki bütün kısıtlamalarına boyun eğdim kalkıpta ona köle olmadım istemediğim şeyleri hayır dedim zaten defalarca ayrılma noktasına geldik ya o düzeltti yada ben düzelttim gerçekten bi gelecek istediğimiz için. Oda sevdiği için uğraştı bende sevdiğim için uğraştım. Anlaşılan sen hayatında hiç sevmemişsin sevmeninde ne demek olduğunu bilmiyosun. Gerçekten sevdiğin zaman kendinden veriyosun bu bir gerçektir. Herkes fedakarlık eder. Bende ettim. Oda yeri geldi etri. Sadece bu konumda neden böyle olduğumuzu anlayamıyorum anladınmı ? İnsanları eleştirmek yerine kendinizi onların yerine koymayı deneyin .

Namus kimsenin değil, senin. İnsan hata yapabilir, sevmiş sevdiğin insanla bir şeyler yaşamak istemiş olabilirsin.Bu ne ayıp ne de günah. Sadece annesine gitmek konusunda eleştirim olabilir. Keşke gitmeseymişin seni sevmiyorsa annesi bir şey yapamaz ki. Diğer yandan ister arkadaşlık, ister evlilik olsun bir ilişki nasıl başlarsa öyle devam eder. Seni fiziki ya da manevi olarak acıtan insandan uzak dur. Yaşının genç olduğunu tahmin ediyorum. O yaşlarda sanki insanın dünyası yıkılmış gibi geliyor ama zamanla basit bir rüya kadar bile etkisi kalmıyor. muska, medyum, ailesinden medet ummak vs bunlar yararsız şeyler. Hayatını yaşamaya bak, karşına seni gerçekten önemseyen, değer veren insanlar çıkacaktır. Eğer devam ediyorsan eğitimine odaklan.
Öncelikle çok teşekkür ederim nazik yorumunuz için. Dediğim gibi insan farklı bir zihniyetle büyünce bu şekilde düşünüyo namusuyum diyosun. 25 yaşındayım ilk defa böyle bir durumum oldu ilk defada birini gerçekten sevdim ve ilk defa biriyle ciddi düşünerek bir yola çıktım bana bunun vermiş olduğu bir hayal kırıklığı var. Annesine gitme konusu şuanki aklım olsa yapmazdım ama gerçekten gözüm çok kararmıştı o sırada yani yerimde duramıyodum kesinlikle ve inanılmaz bir sinir vardı üzerimde. Eğitimime devam ediyorum. Beni anlamanıza çok sevindim çok sağolun.

Sen anlamadın sanırım bu bilerek yapılan birşey olmadı. Bu birincisi
İkincisi şiddet dediğin bu kavgamızda oldu ve arkadı gelmedi
Üçüncüsü ben sabrettim belki düzelir bazı şeyleri değiştirebilirim sandım ama sanmaki bütün kısıtlamalarına boyun eğdim kalkıpta ona köle olmadım istemediğim şeyleri hayır dedim zaten defalarca ayrılma noktasına geldik ya o düzeltti yada ben düzelttim gerçekten bi gelecek istediğimiz için. Oda sevdiği için uğraştı bende sevdiğim için uğraştım. Anlaşılan sen hayatında hiç sevmemişsin sevmeninde ne demek olduğunu bilmiyosun. Gerçekten sevdiğin zaman kendinden veriyosun bu bir gerçektir. Herkes fedakarlık eder. Bende ettim. Oda yeri geldi etri. Sadece bu konumda neden böyle olduğumuzu anlayamıyorum anladınmı ? İnsanları eleştirmek yerine kendinizi onların yerine koymayı deneyin .
Bir insan bilmeden ya da kazara nasıl cinsel ilişki yaşar, açıklar mısın?
Evet anlamadım, anlasilacak bir tarafı yok.
Ve evet sizin gibi sevmedim, sırf ilişkim yürüsün korkusuyla olmayacak şeye amin demedim.
Niyeyse onun sizi sevmediğini ve sizin de hastalıklı boyutta tutulduğuzu anlamayan sizsiniz.
Yok medyum büyü anneye gitmeleri falan, resmen yapışıp medet ummussunuz.
Karşınızdaki kurnaz tilki, yememis bunları.
Olan bu yani.
Ne leyla mecnunsunuz ne de başka figür, tek taraflı bitmiş aşk hikayesi o kadar.

Öncelikle çok teşekkür ederim nazik yorumunuz için. Dediğim gibi insan farklı bir zihniyetle büyünce bu şekilde düşünüyo namusuyum diyosun. 25 yaşındayım ilk defa böyle bir durumum oldu ilk defada birini gerçekten sevdim ve ilk defa biriyle ciddi düşünerek bir yola çıktım bana bunun vermiş olduğu bir hayal kırıklığı var. Annesine gitme konusu şuanki aklım olsa yapmazdım ama gerçekten gözüm çok kararmıştı o sırada yani yerimde duramıyodum kesinlikle ve inanılmaz bir sinir vardı üzerimde. Eğitimime devam ediyorum. Beni anlamanıza çok sevindim çok sağolun.

Çaresizliğini anlayabiliyorum. seni sevmiyorsa ne annesi, ne medyum ne de muska döndürebilir. benzer şeyleri yaşadığım (şiddet olmasa da...) için söylüyorum. kendini sevmeyi, kendini önemsemeyi öğren yoksa hayatı kendine zindan edersin. Öncelikli olarak eğitimini tamamlayıp bir meslek edinmeye bak. ilerde çalışmayacak bile olsan her ihtimale karşı kendi ayakların üstünde durmana yardım edecek bir mesleğin elinde olsun. gerisi gelir. ha bir de emin ol böyle dönmez ne zaman ki sen kendine bir hayat kuracak olsan, mutlu olsan o zaman gelirler, genelde mutluluğunu mahvetmek için :)) hayat güzel, dünyanın sonu değil.

Bir insan bilmeden ya da kazara nasıl cinsel ilişki yaşar, açıklar mısın?
Evet anlamadım, anlasilacak bir tarafı yok.
Ve evet sizin gibi sevmedim, sırf ilişkim yürüsün korkusuyla olmayacak şeye amin demedim.
Niyeyse onun sizi sevmediğini ve sizin de hastalıklı boyutta tutulduğuzu anlamayan sizsiniz.
Yok medyum büyü anneye gitmeleri falan, resmen yapışıp medet ummussunuz.
Karşınızdaki kurnaz tilki, yememis bunları.
Olan bu yani.
Ne leyla mecnunsunuz ne de başka figür, tek taraflı bitmiş aşk hikayesi o kadar.
Yanlışlıkla oluyor işte olduda sana burda bunun nasıl olduğunu anlatacak değilim. Evet siz sevmediğiniz için sevgi eksikliğindesiniz öylede kalmaya devam ediceksiniz. İnsanların dertlerini küçümseyemezsiniz herkesin derdi kendine büyüktür bu kadar anladınmı. Hastalıklı olan falan da yok. Bazı şeyleri bilmediğin için anlattığım kadarıyla kalkıp bana burda saçma sapan konuşuyosun hangi hakla ? Annesine gittiysem var bi sebebi. Ama kalkıpta beni kabul edin evlendirin diye değil bunuda zaten açıkca yüzlerine söyledim. Ve sen anlamadın sanırım tekrarlıyorum ben sadece bişeylerle ilk defa tanıştığım için şuan bana ağır geldi diyorum anladınmı. Hastalıklı olsaydım gider kapısında yatardım heryerden karşısına çıkardım ve dahası. Ama ben hiçbir aktiflik yapmadım yapmayıda düşünmüyorum ne karşısına çıkmak ne kapısına gitmek, karşılaşma ihtimalimiz olan yerlerde bile farklı yollar kullanıyorum.

Çaresizliğini anlayabiliyorum. seni sevmiyorsa ne annesi, ne medyum ne de muska döndürebilir. benzer şeyleri yaşadığım (şiddet olmasa da...) için söylüyorum. kendini sevmeyi, kendini önemsemeyi öğren yoksa hayatı kendine zindan edersin. Öncelikli olarak eğitimini tamamlayıp bir meslek edinmeye bak. ilerde çalışmayacak bile olsan her ihtimale karşı kendi ayakların üstünde durmana yardım edecek bir mesleğin elinde olsun. gerisi gelir. ha bir de emin ol böyle dönmez ne zaman ki sen kendine bir hayat kuracak olsan, mutlu olsan o zaman gelirler, genelde mutluluğunu mahvetmek için :)) hayat güzel, dünyanın sonu değil.
Evet çaresizliğim var sadece bununla yaşamayı bilmediğim için ben bu durumu şuan değil onunla birlikteykende sorun halindeydi benim için o zamanda üzülüyodum dert ediyodum o beni teselli ediyodu. Öyle garip bişeyki bi bakıyorum seviyo gerçekten ama bazende bi bakıyorum sevmiyor gibi ben anlamadım gerçekten. Ben sizede tekrardan söylüyoım ben yemin eserim annesine dönmesi için gitmedim, gerçekten bu yüzden gitmedim. Ama gittiğim içinde pişman oldum çünkü onlar gerçekten ne dinle ne imanla alakası olmayan insanlarmış herşeyden önce insanın kalbinde allah korkusu olucak ama maalesef o bunlarda yokmuş hunu görmek beni üzdü. Benim bir mesleğim var lakin şuanki günümüz şartlarında işsizlik çok fazla heryere başvurdum şuan için bi geri dönüş almadım ama kendimi geliştirmek adına ikinci üniversiteye kayıt oldum çalışmakta istiyorum hem okul hem iş yani. Çalışırkende kpss için dershaneye gitmeyi düşünüyorum ama bunu kendi kazandığım parayla yapmak istiyorum inşallah olur. Dua edin bana 🙏🏼

Back
X