Sorun kuzenimin eşi

rumeysa3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2016
1.452
1.890
83
Konuyu kuzenim için açıyorum. Kuzenim 3 yıllık evli. Eşi cok iyi bir insan. Deger verir, ince düşünceli biridir, ailesine ezdirmez, sorumluluk sahibidir, beyefendi ideal bir eş yani. Ama son 1-2 yıldır cinsel olarak ciddi anlamda sıkıntiları varmış. Sertleşme olmuyormuş. Doktor oldugum için bana açtı konuyu. Mahrem birkonu oldugu icin kimseye anlatmıyor. Ben gerekli tahliller için yönlendirdim. Sonuçlarda bir sıkıntı yok. Ürologda ayni seyi söyledi psikolojik dedi. Psikiatriye gittiler ama iyi bir sonuç alınamadı. Adam hiçbir şekilde ilişkiye giremiyor. Onun haricinde bir sıkıntıları yok. Kuzenim cocuk istiyor bitaraftan. Bir çıkmaz süreç yani. Ben de tıkandım. Nasıl bir yol göstermeliyim bilemedim açıkçası. Bu sebepten boşanma olur mu bilmiyorum. Tüp bebek deniycekler onda sıkıntı yok. Yani gerekli sperm materyalini verebiliyor. Daha açikça söylemek gerekirse kendi kendine olduğunda sertleşme sorunu olmuyomuş. Sadece kuzenime yaklaştığinda ilişki olmuyo. Çözemedim ben. Boyle bir sorunu olan yada duyan var mı? Nasıl bir çözüm üretilebilir? Boşanma sebebi midir bu?

Konuyu kuzenim için açıyorum. Kuzenim 3 yıllık evli. Eşi cok iyi bir insan. Deger verir, ince düşünceli biridir, ailesine ezdirmez, sorumluluk sahibidir, beyefendi ideal bir eş yani. Ama son 1-2 yıldır cinsel olarak ciddi anlamda sıkıntiları varmış. Sertleşme olmuyormuş. Doktor oldugum için bana açtı konuyu. Mahrem birkonu oldugu icin kimseye anlatmıyor. Ben gerekli tahliller için yönlendirdim. Sonuçlarda bir sıkıntı yok. Ürologda ayni seyi söyledi psikolojik dedi. Psikiatriye gittiler ama iyi bir sonuç alınamadı. Adam hiçbir şekilde ilişkiye giremiyor. Onun haricinde bir sıkıntıları yok. Kuzenim cocuk istiyor bitaraftan. Bir çıkmaz süreç yani. Ben de tıkandım. Nasıl bir yol göstermeliyim bilemedim açıkçası. Bu sebepten boşanma olur mu bilmiyorum. Tüp bebek deniycekler onda sıkıntı yok. Yani gerekli sperm materyalini verebiliyor. Daha açikça söylemek gerekirse kendi kendine olduğunda sertleşme sorunu olmuyomuş. Sadece kuzenime yaklaştığinda ilişki olmuyo. Çözemedim ben. Boyle bir sorunu olan yada duyan var mı? Nasıl bir çözüm üretilebilir? Boşanma sebebi midir bu?

Hayır şunu anlamadım,olay sadece çocukmu ?
Peki ilerde istenmemek içini acıtmayacak mı ?

bir çok yerde psikolojik sebeplerin daha çok olduğu yazıyor aslında.
kuzeninizin eşi psikiyatriye devam etmeli, ya da bu tarz sorunların paylaşıldığı forumlarda gezinmeli, illa birileri çözüm bulmuştur da psikolojik olduğu için herkese iyi gelecek yöntem farklıdır.
yani siz veya kuzeniniz değil, adamın kendisi yenmeye çalışacak problemini.

2 yıl uzun bir süre kendi kendine oluyorsa diğer türlü olmaması tuhaf değil mi?
yani mantık olarak adamın sertleşme problemi yok aslında.

ama psikolojikmiş işte.
ben okumuştum bir yerlerde zamanında, işte eşini tatmin edememekten korkabiliyormuş veya ön sevişme uzun gelebiliyormuş gibi gibi.
bir de çok yaygın bir problemmiş erkekler arasında, sözlükçüler öyle diyor :KK70:

Adam kuzeninizde herhangi bir şeyden tiksinmiş olabilir mi? Benim de aklıma bu geldi. İlk 1 sene nasılmış peki? Çok iyi de şimdi mi böyle yoksa o da ağır aksak mı? Adamın başka yönlere ilgisi bile olabilir.

Bir doktorun yaklaşımı ... Çok enteresan buldum alaniniz nedir ?

Tahlil yapılmış bı sorun yokmuş terapiste gidecek başka yolu yok. Adam istemiyorsa kadın evliliğini gözden geçirecek.

Normalde bir doktor bu gibi durumda tahlil için yonlendirdikten sonra , çocuktan önce çözülmesi gereken durumu çözüp ondan sonra bakın duruma ,sonrası için düşünülecek şey çocuktur. Önce sağlıklı bir ilişkiye sahip olmalı evliliginiz der.

Buraya gelip ne demem lazım demez

2 yıl uzun bir süre kendi kendine oluyorsa diğer türlü olmaması tuhaf değil mi?
yani mantık olarak adamın sertleşme problemi yok aslında.
Ben de anlayamadim. Terapiye gidiyolar ama sonuç alınamıyor. Adam benim sertlesme sorunum yok seninle beraberken sertleşme sorunum var diyormuş. Ama altta yatan sebep bulunamadi. Evliliklerinde bunun haricinde bir problem yok. Yani cinsel hayatı olumsuz etkiliycek bir kavga gürültü vs gibi sebep yok. Anlayamadim

Bir doktorun yaklaşımı ... Çok enteresan buldum alaniniz nedir ?

Tahlil yapılmış bı sorun yokmuş terapiste gidecek başka yolu yok. Adam istemiyorsa kadın evliliğini gözden geçirecek.

Normalde bir doktor bu gibi durumda tahlil için yonlendirdikten sonra , çocuktan önce çözülmesi gereken durumu çözüp ondan sonra bakın duruma ,sonrası için düşünülecek şey çocuktur. Önce sağlıklı bir ilişkiye sahip olmalı evliliginiz der.

Buraya gelip ne demem lazım demez
Aile hekimiyim. Ben kuzenimin beklentisi dogrultusunda düşünüyorum. Çocuk onlar icin öncelikliyse buna benim karışmaya hakkım yok. Çocuğu çözüm ürettikten sonra düşün demek ilişkiye müdahale etmek demektir. Bunu asla yapmam. Benden hangi konuda yardım istiyosa o konunun dışına çıkmak doğru değil. Bu sebepten dolayı zaten benden başka kimseye açmıyor bu durumu. Annesi dahi bilmiyor karışmamaları için

Bence kendini fazka tatmin ettiği için bu olmuş
Yani evlilikten önce
Sağlıklı bir cinsel hayatı olmanış adamın
Evlenincede yani böyle olması notmak
Kötü bir durum tabi
Yani bunun için boşanılır mı ben olsam seviyorsam boşanmam
Ne bileyim çözer bir şekilde bu durumu

Aile hekimiyim. Ben kuzenimin beklentisi dogrultusunda düşünüyorum. Çocuk onlar icin öncelikliyse buna benim karışmaya hakkım yok. Çocuğu çözüm ürettikten sonra düşün demek ilişkiye müdahale etmek demektir. Bunu asla yapmam. Benden hangi konuda yardım istiyosa o konunun dışına çıkmak doğru değil. Bu sebepten dolayı zaten benden başka kimseye açmıyor bu durumu. Annesi dahi bilmiyor karışmamaları için
Siz yapmanız gerekeni yapmışsınız daha fazla birşey yapamazsiniz zaten tahlile yonlendirmissiniz terapi demissiniz bu yeterli

Sagliksiz bir evlilikte çocuk düşünmeyin demek insanlık akrabalık arkadaşlık göreviniz . İyi günler

ama psikolojikmiş işte.
ben okumuştum bir yerlerde zamanında, işte eşini tatmin edememekten korkabiliyormuş veya ön sevişme uzun gelebiliyormuş gibi gibi.
bir de çok yaygın bir problemmiş erkekler arasında, sözlükçüler öyle diyor :KK70:

öyle mi?
bilgim yok ama saçma geldi bana ne bileyim. o zaman sertleşme problemi değildir ismi zira sertleşebiliyormuş. ismi başka birşeydir:)

öyle mi?
bilgim yok ama saçma geldi bana ne bileyim. o zaman sertleşme problemi değildir ismi zira sertleşebiliyormuş. ismi başka birşeydir:)

yeni nesil çok düşünüyor bu işleri, ondan zaar.
kadınlarda vajinusmusun sebebi nasıl genel olarak korkutulmak ve stresse (fiziksel bir soruna bağlı olarak vajinismus yaşayan azdır), erkeklerde de bu sorun denilen şeylerin arkasında bu tarz önyargılar var. Malum arkadaşlar kendilerini şişirdikçe şişiriyorlar aslanlar onlar kaplanlar, sonra da böyle psikolojik gerilimli problemler.

halbuki ne demişler, savaşma seviş :KK200:

Back
X