Sorun olmadığı halde tüp bebek öneren doktor

azkolabolbuz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2014
4.729
11.131
208
Size başıma gelen olayı anlatmak istiyorum. Aslında tüp bebek bölümüne açmam gerekiyordu belki konuyu ama burada daha çok kişiye ulaşır diye bir derdim var bölümüne açtım. Bir çok arkadaşımız bebek sahibi olmak için çabalıyor. Maddi manevi sıkıntı çekiyor. Bu durumdayken bile bazı insanlar sırf bu işten para kazanabilmek için yanlış yönlendirmeler yapabiliyorlar.

Yaklaşık dokuz aydır evliyiz ve dört aydır bebek sahibi olmak için çalışıyoruz. Daha önce bu konuda doktora ya da herhangi bir yere başvurmamıştık. Madem bebek sahibi olmak istiyoruz önce kontrollerimizi yaptıralım dedik eşimle birlikte. Ankara'da Medicana hastanesine gittik. Dr. Osman Denizhan Özgün'ün adını daha önce çok sık duyduğum için ilk kontrolüm iyi bir elde olsun istedim ve gittik. Gittiğimizde gayet ilgili davranıldı. Eşime spermiogram testi yapıldı, benim yumurtalıklarım kontrol edildi. Testler sonrasında doktor beyle görüşürken benim yumurtalıklarımın gayet normal olduğunu fakat çocuk sahibi olmamız için tüp bebeği önerdiğini çünkü eşimin sperm sayısının ve kalitesinin oldukça düşük olduğunu söyledi ve hemen tüp bebek için bizi kendi birimine yönlendirdi. Orada bir bayanla konuştuk. Orada da oldukça güzel ilgi gördük. Güleryüz, anlayışlı konuşmalar falan falan. O an öyle üzülmüştük ki, düşünün hiçbir sorun yokken sadece kontrol için gidip böyle bir sonuçla karşılaşıyorsunuz. Hemen tüp bebek yöntemini kabul ettik. Allahtan eşimin sigortasıyla ilgili bir karışıklık çıktı ve biz anlaşmayı bir hafta sonraya erteledik.

Buraya kadar her şey normal. Asıl bundan sonrası önemli olan.
Ben ilk şoku atlattıktan sonra eşimin sonuçlarını internetten biraz araştırmak istedim ve gördüm ki aslında değerler normalin de üzerinde. Hemen eşimle konuştuk. Senelerdir çocuk sahibi olmaya çalışan bir arkadaşımız var onu aradık. Bize test sonuçlarını göstermemiz için ürolog bir doktor arkadaşına yönlendirdi. O doktora gittik ve şok!!! Doktor eşimin test sonuçlarında herhangi bir sorun olmadığını ve hatta normalin de üzerinde sperm miktarı olduğunu. kalitesinin de normal olduğunu ve daha da kaliteli hale getirilebileceğini, bunun için de beslenme alışkanlıklarında bir kaç değişiklikle B12 iğnesinin yeterli olduğunu söyledi.

Tabi biz iki ayrı doktordan iki ayrı yorum alınca ikilemde kaldık ve biraz daha araştırma yaptık. Daha sonra eşim sonuçları baştan gitmeyi akıl edemediğimiz (neden başta ona gitmedik diye halen hayıflanıyorum) bir doktor arkadaşına daha gösterdi ve ilk iki yorumdan hiç bahsetmedi. Ve evet o arkadaş da eşimin spermlerinde hiçbir problem olmadığını tekrar etti. Sayı olarak normalden de iyi, kalite olarak da normalmiş. Ve hatta daha dokuz aylık evli olduğumuz için asla paniğe kapılmamamız gerektiğini, herşeyin normal olduğunu, biraz kendimize zaman tanımamızı istedi. Verdiği tek şey de siyah kuru üzüm, keçiboynuzu pekmezi, ceviz, fındık ve B12 iğnesi oldu....

Eğer biz Medicana'ya gittiğimiz gün sigorta problemiyle karşılaşmasaydık hemen o anda anlaşmayı yapacaktık ve ben normal yollarla hamile kalma şansım çok yüksek olduğu halde o çileyi çekecektim hiç bilmeden.

Sizinle de paylaşıp uyarmak istedim. İsmine, popülerliğine, lüks olup olmasına bakmadan gerçekten dürüst doktorlara gitmek gerekiyor. İstediği kadar iyi bir doktor olsun, sırf daha fazla para kazanmak uğruna hiçbir problemi olmayan bir çifti (ki gittiğimizde bu konuda hiç deneyimimiz olmadığını, tüp bebeğin ne olduğunu bile tam bilmediğimizi özellikle anlatmıştık Osman beye) bile bile tüp bebek yöntemine yönlendiren bir doktordu. Gitmek isteyenlere uyarım olsun bu da.

Medicana'ya çok şey için gittim çünkü bizim şirketin anlaşması var.
Hiçbir şeyinden hiçbir zaman memnun kalmadım.
Bi tanıdığıma da önemli bi hastalıkla ilgili yanlış teşhis koymuşlardı.
Ayrıca zaten medicana'nın özel hastane gibi bi tarafı kalmadı bence.
SGK ile oldukça yüksek oranlı anlaşması var ana baba günü gibi dolu devamlı
ben oraya gidince kendimi özele gitmiş gibi hissetmiyorum hiç

Size de çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsnız.
Dilerim en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

tüp bebek yapmak için belli bir süre evli kalınmıs olması gerekmıyor mu?
yasal olarak yani
elinizde belge döküman vs varsa şikayette bulunun ltf

bir de siz rahim filmi çektirdiniz mi?

Medicana'ya çok şey için gittim çünkü bizim şirketin anlaşması var.
Hiçbir şeyinden hiçbir zaman memnun kalmadım.
Bi tanıdığıma da önemli bi hastalıkla ilgili yanlış teşhis koymuşlardı.
Ayrıca zaten medicana'nın özel hastane gibi bi tarafı kalmadı bence.
SGK ile oldukça yüksek oranlı anlaşması var ana baba günü gibi dolu devamlı
ben oraya gidince kendimi özele gitmiş gibi hissetmiyorum hiç

Size de çok geçmiş olsun, ucuz atlatmışsnız.
Dilerim en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Bu sadece benim başıma gelen olay. Kimbilir kimlerin başına ne gelmiştir.

yasal olarak yani

Yasal olarak sadece evli olmak yetiyor. Ücret farkı oluyor ama. 3 yıl evli kalıp çocuk sahibi olmayanlar için devlet ödeme yapıyor hastanelere. Diğer türlü kendiniz ödüyorsunuz tüm parayı. Elimde sadece test sonuçları var. Konuşma kısmında önerdi tüp bebeği. Herhangi bir anlaşma yapmadığımız için herhangi bir belge de yok. Bana vajinal ultrason yapıldı. Daha önce başka bir sebepten rahim filmi çektirmiştim yine herhangi bir sorun görülmemişti. Ama gelecek hafta yeni doktorumuzun önerisiyle yeni bir rahim filmi çekilecek.

Özel hastanelerin çoğu hasta değil müşteri gözüyle bakıyor.

Ben hamileyken özel bir hastaneye gitmiştim adını vermiyim hastanenin. Doktor kadın telefonda bir hastasına 35 haftalık bebeği hemen doğurmayı önerdi sebepsiz şekilde. Benim doktorum o olacaktı eğer içim ısınsaydı ilk gittiğimde. Allah korumuş dedim. 40+1 e kadar durdum kendi doktorunla.

Özel hastanelerin çoğu hasta değil müşteri gözüyle bakıyor.

Ben hamileyken özel bir hastaneye gitmiştim adını vermiyim hastanenin. Doktor kadın telefonda bir hastasına 35 haftalık bebeği hemen doğurmayı önerdi sebepsiz şekilde. Benim doktorum o olacaktı eğer içim ısınsaydı ilk gittiğimde. Allah korumuş dedim. 40+1 e kadar durdum kendi doktorunla.

Evet ne yazık ki çoğu yer öyle. Ve bahsettiğim doktor gerçekten kendi alanında oldukça adı geçen bir doktormuş. Buna rağmen başımıza böyle bir olay geldi.

Bize de benzer seyi soylediler. Esim umidini kesmisti ancak tup bebekle bebeginiz olur dediler. Ama bu durumdan 3 ay sonra 10 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Birkac doktora muayene olup ondan sonra tup bebek karari verilmeli bence.

DÜZENLEME YAPARKEN YANLIŞLIKLA SİLDİM KONUMU ARKADAŞLAR. TEKRAR KISACA ÖZETLİYORUM.

Yaklaşık dokuz aydır evliyiz ve dört aydır bebek sahibi olmak için çalışıyoruz. Daha önce bu konuda doktora ya da herhangi bir yere başvurmamıştık. Madem bebek sahibi olmak istiyoruz önce kontrollerimizi yaptıralım dedik ve Medicana'ya gittik. Spermiogram testi ve yumurtalık kontrolünden sonra tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olabileceğimiz söylendi. Eşimin spermleri azmış ve kalitesi düşükmüş. Hemen o an anlaşmada yapacaktık ama bir sorun çıktı ve bir hafta erteledik.
Eve döndükten sonra biraz araştırma yaptık ve iki doktora daha sonuçları gösterdik. Diğer iki doktor sperm sonuçlarının gayet normal ve hatta normalin üstünde olduğunu. Bir takım takviye gıdalarla kalitenin daha da artırılabileceğini, hamile kalmakla ilgili hiçbir sorunumuzun olmadığını ve henüz çok uzun süredir evli olmadığımız için telaşa kapılmamamızı söylediler.

O yüzden bu tip konularda özellikle özel hastanelere ve doktorlara giderken dikkatli olun. Tamamen para tuzağı. İlk konum gayet ayrıntılıydı ama dediğim gibi tek tuşa bastım ve hepsi gitti. Kusura bakmayın.
önce sperm testini bir koy bakıım buraya ? adet döngünü yaz ? yumurta çaplarını yaşlarınızı ?

yasal olarak yani

özelde yaş ve evlilik süre sınırın yok

Back
X