sorun yok ama gebe kalamıyorum

Aynur N

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2014
99
15
18
36
Sevgili hocam benim tüm sonuçlarım normal eşiminde aynı şekılde..doctora gıtdıgımde yumurtan çatlamıyor demıstı en son hafıf kasık agrısyla gıtdım ve yumurtan catlıyor dedı doctor ama sonuç yıne gebelik oluşmuyor ve 3 yıllık evliyim.ne yapmam gerekiyor tup bebek tedavisinemi başlasam yoksa?ne yapacagımı bilmiyorum yardım lütfen...

15 aylık evliyim 1 yıldan fazladır bebek düşünüyoruz fakat olmuyor kendimi bildim bileli adetlerim düzensiz ama her ay olur ve ağrılı hormonlar guatr testleri normal mayıs ayında kimyasal gebelik yaşadım sürekli gittigim dr bana endometriozis olabilirsin dedi ama laparaskopi falan yapmadı 1 yıl içinde iki kere kistim oldu ve kendiliğindne kayboldu.Sizce sorun ne olabilir acaba hangi yolu izlemeliyim?teşekkürler.

Son düzenleme:
Sevgili hocam benim tüm sonuçlarım normal eşiminde aynı şekılde..doctora gıtdıgımde yumurtan çatlamıyor demıstı en son hafıf kasık agrısyla gıtdım ve yumurtan catlıyor dedı doctor ama sonuç yıne gebelik oluşmuyor ve 3 yıllık evliyim.ne yapmam gerekiyor tup bebek tedavisinemi başlasam yoksa?ne yapacagımı bilmiyorum yardım lütfen...
Merhabalar , 3 yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen gebelik olumaması durumda tüp bebek sizin için en doğru yol olucaktır. Bol şans dilerim .

15 aylık evliyim 1 yıldan fazladır bebek düşünüyoruz fakat olmuyor kendimi bildim bileli adetlerim düzensiz ama her ay olur ve ağrılı hormonlar guatr testleri normal mayıs ayında kimyasal gebelik yaşadım sürekli gittigim dr bana endometriozis olabilirsin dedi ama laparaskopi falan yapmadı 1 yıl içinde iki kere kistim oldu ve kendiliğindne kayboldu.Sizce sorun ne olabilir acaba hangi yolu izlemeliyim?teşekkürler.
Merhabalar ; eşinizin sperm durumu ve tüplerinizin değerlendirilmesi ile tedavi yolunuz belirlenmelidir. Düzensiz adet durumunda yumurtlama tembelliği olmaktadır. Bu durumda kendıligınden gebelık şansı oldukça düşmektedır. Yapılacak usg ile yumurtalık rezerviniz belirlenıp ardından rahim tüp filmi ve sperm degerlendırılmesı ıle gebelik için yolunuz belirlenecektir.

Merhabalar :Gebelik için bayan yaşı ,yumurtalık rezervı ve her ay düzenli adet görmesi oldukca onemli. Tüplerin sağlıklı ve açık olması gereklı . Erkeğin sperm sayı ,hareket ve morfolojısının normal olması gebelık olusumu ıcın gereken faktorler arasında yer alır. Tüm bunların normal olması halınde bile %20 hastada gebelık olusmayabılır. Buna açıklanamayan kısırlık dıyoruz. Bu tür infertilite(kısırlık) durumunda tetkıkler ve muayene ıle görünür bır problem tesbıt edemeyebılırz. Tedavı metodu olarak yumurtlatma ve /veya aşılama metodu gebelık olusmaması halınde ıse tup bebek onerılmekte. 3 yıl uzun bır süre gecmıs olması ve yumurtlatma -aşılama tedavılerının basarı sansının yuksek olmaması nedenı ıle direkt bır ileri basamağa( tüp bebek tedavısı) gecilmesi de yanlıs olmaz. Bol şans dılerım.

merhabalar :
Gebe kalmak ıcın bayan yaşı cok oldukca onemlıdır. Düzenlı adet görmek yumurtlama varlıgına ısaret edet . Düzensız adet gorme durumunda yumurtlama bozuklugunu düsündürür. Gebelık ıcın 2. onemlı faktor tüplerınızın durumudur. Gecırılmıs ameliyat , enfeksıyon veya endometriozıs e baglı tüplerın saglıklı yapısı bozulabılır Bunu gosteren en iyi tetkık ıse rahım tup fılmı cekmektır. 3. onemlı parametre sperm durumudur. Eşinizin sperm sayı ve hareketının normal olup olmadıgıdır.
Sızın durumunuzda üreme ile ilgilenen deneyimlı eller tarafınca yapılacak muayenenız , rahım tüp fılmı ve eşınızın sperm degerlerınin değerlendırılerek tedavı yolunuzun belırlenmesı faydalı olucaktır.Bol şans dılerım.

Back
X