Sorunlar bitmiyor...

_Sevdamxx_

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2014
220
37
Merhaba Hanımlar,
Bilmiyorum düğün stresinden mi ne - yada anlayışsızlıktan mı ama Sorunlar bitmiyor...

Ben Almanya'da doğdum büyüdüm ve Türkiye'ye gelin oluyorum... Nikahım düğünümden 5 hafta önce olacak ve Problemler bitmiyor. Annem Babam burda çalışıyor, Babamın izni düğün zamanında. Annem ise Nikahıma gelecek sonra Almanyaya geri dönecek ve düğün zamanında Babamla tekrar gelecekler.

Diğer konumu okuyan varsa, Kaynanam ve Görümcemle pek anlaşıyorum sayılmaz. Sürekli herşeyime karışma merakı var ikisinde. Annem ise sadece fikir istediğimde fikrini veriyor.

Nikahtan birkaç gün önce yaşayacağım şehire gidicez Annemle, akrabalarımız da var ama 40-50 km uzakta. Annem rahatsız ve benim gibi kimsenin yanında rahat edemiyor ve kalmak istemiyor. Dün Babamla konuştuk bunu, ki Babam da asla kimseyi rahatsız etmeme taraftarı. Ya akrabalarda kalırsınız, ya da onlara yakın bir Pansiyon otel bakarsınız dedi. Bunu nişanlımla paylaştım, ASLA KABUL EDEMEYİZ dediler. Annemle konuştular, ikna etmeye çalıştılar ama Annem de pek sıcak bakmadı. Sonuçta 9-10 gün kalacaz... Nişanlımla kavga ettik. Ben oraya gittiğimde, yalnız yaşayan bir büyüklerinde kalıyordum - çünkü buna mecburdum. Sonuçta alınacak, halledilmesi gereken şeyler vardı, Nikah işlemleri, Gelinlik vs. gibi. Şimdi o büyüklerine misafir geliyormuş, ev düğüne kadar müsait değilmiş. Yani bu demek oluyor ki, Annem nikahtan sonra gidicek ve ben düğüne kadar onlarda kalıcam. Bende bunu kabul etmiyorum. Onlarda kalmak istemiyorum. Sonuçta görümcem de kalacak orda ve incik cincik HERŞEYİME karışacaklar. Burdayken bile, eski konularıma bakılınca, mobilyalara falan hep ben bakıyorum burdan, araştırıyorum, kesemize ne uygunsa onları seçiyorum. Bana mesaj göndererek ''Bu güzel, ben bunu beğendim, bunu alın'' gibi mesajlar atıyor görümcem. Demek ki alınacak eşyalara dahil edilse, o beğenecek herşeyimizi. Nişanlıma söylediğim zaman, sende hoşgörü denen birşey yok, hoşgörülü ol diyor...

Evimiz tutuldu ve Allaha Şükür çok güzel bir ev ama biraz ıssız bir yerdeymiş. Sonuçta ev dizilecek, temizlenecek, yerleşecek ve benim bunu yapmak için nerdeyse 1 ay vaktim olacak. Nişanlımda bana ''O eve tek gidemezsin, istediğin zaman Annemle gidersin'' diyor. Ben ne anladım bu işten? Görümcem bana her ev konusu geçtiği zaman ''Senin kadar şanslı değildik, yeni evlerde oturamadık'' gibi laflar sokuyor...

Ya bilmiyorum, ben orda Annem gidince tek kalınca hep onlarla hareket edecekmiş gibi hissediyorum. Babamda asla onlarda düğüne kadar kalmama izin vermez. Napıcam ben? :KK43:

Nişanlımın son mesajı da ''SAKIN GELMEYİN'' oldu...

Bence sen bi daha gözden geçir bazı şeyleri ...
nisanlin annem olmadan gidemezsin !diyebiliyorsa, evlenince senın sözün hiç gecemeyecekmis gibi geliyor bana,nisanlinin son sözünü söylemek bile istemiyorum! çok saygisizca ve kendine çok güveniyor heralde rest çekebiliyo seni kaybetme korkusu yok sanırım...

Bende sen bi daha gözden geçir bazı şeyleri nisanlin annem olmadan gidemezsin diyebiliyorsa şimdiden evlenince senın sözün hiç gecemeyecekmis gibi geliyor bana nisanlinin son sözünü söylemek bile istemiyorum çok saygisizca ve kendine çok güveniyorum heralde rest çekebiliyo seni kaybetme korkusu yok sanırım

Annesinin nasıl biri olduğunu kendi de biliyor, ama tabi bana laf ettirmiyor. Tabi bende olsam, bende ettirmem ama bana diyebiliyor ''Biliyorum Annem böyle biri, fazla sevmiyorsun Babam gibi''. Yani kendi bilmese, etmese - bana böyle laf eder mi?

Madem ev ıssız bi yerde vs. baştan tutmasaydın demi ama? Ben sürekli onun Annesiyle vs. hareket etmek zorunda mıyım? Hangi devirde yaşıyoruz...

Şu konuya da bir el atsanız kızlar :KK43:
Babam demin kesin bir dille ''Emrivakilerden hoşlanmıyorum, nerde kalacağımızı yada nerde kalacağını kimseye sorma mecburiyetim de yok daha düğün olmadan'' dedi...

Ev çok ıssız yerde, ki bana göre değil - dağ başında değil - etrafında evler var. Annemide alacaksın yanına dedi her gittiğinde... Ee kaynanamda hiç ama hiç evde oturmuyor, sürekli eve gidelim mi dicem ona?
ee nıye o zaman ıssız yerlerde ev tutuyor, hem sen çocuk musun? durumu mu iyi degıldı ıssız yerde ev tuttu?
bak görümce falan cok fena, kaynana zaten fınk atmaya bayılıyor
işin zor iyi düşün derim..

ee nıye o zaman ıssız yerlerde ev tutuyor, hem sen çocuk musun? durumu mu iyi degıldı ıssız yerde ev tuttu?
bak görümce falan cok fena, kaynana zaten fınk atmaya bayılıyor
işin zor iyi düşün derim..

Durumuyla alakası yok, diğer evli arkadaşlarımız da oraya yakın oturuyor ve kaynanamlara yakın ev istemedim ben. Sürekli yanında ister beni diye, gelip gider diye...

29 yaşındayım ve sanki sürekli cahilmişim, onların fikrine ihtiyacım varmış gibi davranılıyor...

Ailenizden kaç km uzakta tek başınıza böyle bir eşle ve ailesiyle çok zor. Eğer bir zorunuz yoksa evlenmeyi bir daha düşünün. Valla benim canım kendime göre çok kıymetli mesela hiç çocuk gibi eş adayının layınvalide görümce vs emrivakilerine gelemem. Beş yaşında değiliz sonuçta. Bazılarında iyi cesaret var doğrusu. Ben her şeyin üstesinden gelirim bizim aşkımız her şeyi aşar gibi düşünceler mi oluyor böyle durumlarda kadınlarda bilmiyorum ama toz pembe değil hiçbir şey öyle olsa bile toz pembe kalmayacak onu biliyorum

Durumuyla alakası yok, diğer evli arkadaşlarımız da oraya yakın oturuyor ve kaynanamlara yakın ev istemedim ben. Sürekli yanında ister beni diye, gelip gider diye...

29 yaşındayım ve sanki sürekli cahilmişim, onların fikrine ihtiyacım varmış gibi davranılıyor...
ee arkadaslarınız da oradaymıs
senınkının anası ıstıyor bence, o da bişi diyemıyor
yalnız gıtmesın falan demıstır annesi

Ailenizden kaç km uzakta tek başınıza böyle bir eşle ve ailesiyle çok zor. Eğer bir zorunuz yoksa evlenmeyi bir daha düşünün. Valla benim canım kendime göre çok kıymetli mesela hiç çocuk gibi eş adayının layınvalide görümce vs emrivakilerine gelemem. Beş yaşında değiliz sonuçta. Bazılarında iyi cesaret var doğrusu. Ben her şeyin üstesinden gelirim bizim aşkımız her şeyi aşar gibi düşünceler mi oluyor böyle durumlarda kadınlarda bilmiyorum ama toz pembe değil hiçbir şey öyle olsa bile toz pembe kalmayacak onu biliyorum

Ailem aynı şehiri bırak, aynı ülkede bile olmayacaklar. En zoruma giden de bu... Belki evlenince daha çok ezecekler beni. Bende susamam. Ben hiçbir maddi sıkıntım olmadan 15 yaşımdan beri çalışıyorum, kendi ayaklarımın üzerindeyim. Evimi kurmak için de elimden gelen herşeyi yapıyorum ama böyle bir kafa yapısına alışkın değilim, alışamayacağım da sanırım... 2-3 gündür düşünüyorum, çok düşünüyorum ama bilmiyorum...

ee arkadaslarınız da oradaymıs
senınkının anası ıstıyor bence, o da bişi diyemıyor
yalnız gıtmesın falan demıstır annesi

Sürekli Annesine göre mi hareket edicez? Öyleyse tamamen yandık... Sürekli biyerlerde her akşam, gündüzü ayrı akşamı ayrı. Sürekli nişanlımı gel beni burdan al diyor arabayla. O zaman evlenince hiç rahatlık yok...

Ben evimdeki herşeyimi kendim yapmak istiyorum... Temizlikçi tuttular şimdi, ona bile gerek yok dedim. İnsan hevesle yapar kendi evini, bu konuda bile hoşgörüsüz oldum ben :)

Ailesinin sözünden çıkmayacak gibi geldi evlenince. 29 yaşındasın küçük değilsin ne bu annemsiz gidemezsin, bizden başka yerde kalamazsın dayatmaları. Bu adamla evleneceğine emin misin? İlerde sana dayatmalar yapsa mesela her haftasonu annemlere gideceğiz dese ya da görümce ne derse ona göre hareket etse mutlu olabilecek misin?

Sürekli Annesine göre mi hareket edicez? Öyleyse tamamen yandık... Sürekli biyerlerde her akşam, gündüzü ayrı akşamı ayrı. Sürekli nişanlımı gel beni burdan al diyor arabayla. O zaman evlenince hiç rahatlık yok...

Ben evimdeki herşeyimi kendim yapmak istiyorum... Temizlikçi tuttular şimdi, ona bile gerek yok dedim. İnsan hevesle yapar kendi evini, bu konuda bile hoşgörüsüz oldum ben :)
hazır evlenmemısken konuş bütün bunları nişanlınla
şimdiden bu kadar annecıyse evlenınce daha kıymetlı olur

Ailesinin sözünden çıkmayacak gibi geldi evlenince. 29 yaşındasın küçük değilsin ne bu annemsiz gidemezsin, bizden başka yerde kalamazsın dayatmaları. Bu adamla evleneceğine emin misin? İlerde sana dayatmalar yapsa mesela her haftasonu annemlere gideceğiz dese ya da görümce ne derse ona göre hareket etse mutlu olabilecek misin?

Olamicam :KK43: Onun için varsa yoksa Ailesi, yani onun içine de etseler yine de Ailesi. Ki çoğu zaman oldu ona karşı da şeyler ama vazgeçemiyor, yada laf kondurmuyor...

Olamicam :KK43: Onun için varsa yoksa Ailesi, yani onun içine de etseler yine de Ailesi. Ki çoğu zaman oldu ona karşı da şeyler ama vazgeçemiyor, yada laf kondurmuyor...
Farkındasın işte her şeyin. Geleceğe baktığında kendini mutsuz olarak görüyorsun demek ki. Düşün nikahtan sonra olacakları. Daha nişanlısın ve şimdiden hayatın üzerinde tüm ailesi söz sahibi. Bile bile ateşe atmazdım ben olsam kendimi.. daha öncr yazdığım gibi küçük değilsin aşk her engeli aşmıyor bunu biliyorsundur. Evlenince her şey bir anda düzelip toz pembe de olmuyor. Üzme kendini ve nasıl mutlu olacaksan o yolda yürü..

Farkındasın işte her şeyin. Geleceğe baktığında kendini mutsuz olarak görüyorsun demek ki. Düşün nikahtan sonra olacakları. Daha nişanlısın ve şimdiden hayatın üzerinde tüm ailesi söz sahibi. Bile bile ateşe atmazdım ben olsam kendimi.. daha öncr yazdığım gibi küçük değilsin aşk her engeli aşmıyor bunu biliyorsundur. Evlenince her şey bir anda düzelip toz pembe de olmuyor. Üzme kendini ve nasıl mutlu olacaksan o yolda yürü..

Aile bağlarının sağlam olmasıyla bir alakası var mı? Bizde mesela aile bağları onlarınki gibi değil. Onlar hep birbirlerini tutuyor. Bizde küslük, boşanmak, konuşmamak yok diyor mesela ben birşey dediğim zaman... Birisi ona kötü davransa bile, o iyilikle yaklaşıyor. Bu arkadaş ortamında da böyle onda ama ben onun gibi olamıyorum...

X