Sorunları gizlemek....

cemre18

Herşey çocuklarım için
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
874
15
298
Antalya
ben çocuk için tedavi görüyorum.bu durumumu samimi arkadaşlarla paylaştım.yeri geldi üzüntülerimi,yeri geldi sevinçlerimi.ama onlar aynı durumda oldukları halde benden saklamış. benden bilgi almak için konuşmuşlar.bir arkadaş da polikistik overmiş.söylemedi.diğer arkadaş çocuk yapmaktan korktuğunu söyler dururdu. meğer folik asit alıp hazırlık ypıyormuş ve hamile kalmış.bunları sonradan öğreniyorum. bense onlara moral veriyordum destek çıkıyordum.:çok üzgünüm:

canım seni çok iyi anlıyorum çünkü benimde benzer olaylar başıma geliyor.. malesef herkesi kendimiz gibi sanıyoruz sorunlarımızı anlatıyoruz ama....Benimde çok samimi olduğum evli bir arkadaşım daha erken keyfimi sürüyorum çoçuk yapamam gibi havalı havalı konuşurdu meğerse kocası ile sorunları yüzünden yapmıyormuş şimdide boşandılar.. Aman en iisi kimseyle fazla samimi olmamak ben bunu anladım...

Kesinlikle aile fertleri dışında kimseyle özel sorunlarını paylaşmayacaksın çünkü ilerde aleyhine delil olarak çıkabiliyor önüne,herkesi kendimiz gibi görme zamanı geçti maalesef artık çağımızda herşey menfaat üzerine kurulu.

benim bir arkadaşımda öyle hatta KK ya girdiğini farkediyorum ama yorum yazmıyor.Bayramdan önce gün aşırı işe gelmedi ve ondan sonraki hafta izin almış sanırım aşılama yaptırdı.Bense gocunmadan herşeyi anlatıyorum ama niye saklıyo benden anlamıyorum....

Canım üzülme böyle:teselli: Allah en kısa zamanda bebiş nasip eder inşallah sana:Saruboceq: ozaman da bakalım dediklerinin arkasında durabilecekler mi...sengözlerimebaksanab

kafanıza takmayın böyle şeyleri...
siz nasılsanız öyle davranın insanlara...
onlar da sizin gibi değiller ki saklıyorlar, her insan kumaşına göre yaşıyor...
bence sizin kumaşınız en iyisi

ay canım bak bir şekılde ögrenmiş oldun...
bence onlar kaybetmişler...
bundan sonrada onlarla bir daha bir şeyını paylaşmassınız..
sen üzerine düşeni yapmışsın...
üzülmede
bu tarz karekterde ınsanlar var...

aynen canım bende yaşadım böyle şeyler
ama saklamak taraftarı değilim

ayıp değil günah değil allahın verdiği bişey bu sonuçta
saklayanlara göre ayıp yada günah demekki

hatta şimdide gayet rahat ben tedavimi oldum allah layık görmedi vermedi naapalım diyorum karşılarında güçlü duruyorum

sende kafana takma bidahada onlarla paylaşma en güzel desteği burda bulabilirsin bu konuda a.s.

Üzülmeyin bence kızlar...:teselli:
İnşallah en yakın zamanda sizlerin de bebişi olur hayırlısı ile.:Saruboceq:
İnsanların anlatmaması konusuna gelince; herkes sıkıntılarını paylaşmayı sevmez ki.. Aslında sizler en güzelini yapıyorsunuz,en azından derdinizi içinizde tutmayıp daha çok kendinizi yemiyorsunuz.. İnsanın içindeki dert en acısıdır inanın bana..:delphin:

Kimse kimseye sorunun anlatmak zorunda değil ama sizin arakadaşlarınızda baya saman altından su yürütenlerdenmişler. Benim başıma gelmedi böyle bişey ama gelirse şayet muhatap olmam bir daha öyleleriyle. :kızgın:

ben çok yakın arkadaşlarımla herşeyimi paylaşırım.ama bundan önce gerçek arkadaşmı sınavından geçmiştir.o yüzden aramızda gizli saklı olmaz.samimiyet çok önemli.ancak bazıları içinde tutmak ister.açılamaz.sebebi her ne olursa olsun bunada saygı duymak lazım.

cemrecim sen çok doğal davranmışsın tatlım ama gel görki herkes aynı samimiyette olmuyor malesef...bazısı bunu kompleks yapıyor kendine yediremiyor...tıp bu denli ilerlemişken hastalık bile değil bence bu

bende pkoliyim bebek için tedavi görüyorum ailemden ve 2 arkadaşımdan başkası bilmiyor geçirdiğim sıkıntıları...zorlu ve yıpratıcı bir süreç çok hassas olunduğu zamanım çok oldu...doğru şeyi yanlış yorumladığım sözleri biliyorum...
ben bilerek paylaşmadım bunu etrafımla çünkü yıpratılmaktan ve meraklı sorulardan hiç hoşlanmıyorum bir arkadaşımın başından geçenlere tanık olmuştum ve onun tavsiyesiydi bana bu...öyleki size bakılınca tek gündem bu oluyor hakikaten
bir defasında kalabalık bir arkadaş toplantısında bana sorulan bir soruyla şok olmuştum hayırdır kısırlık falanmı var birinizde diye...şok olmamın nedeni bu benim özelim,yatak odam kimse bu denli kaba ve saygısızca benim özelimi deşemez...
inan bu yaşadığım tecrubeden sonra herşeyi içimde yaşıyorum şimdi...meraklı tavırlar yüzünden böyle davranmaya karar verdim ben...
öyleki burada benim gibi olan arkadaşlarımla konuşup yazışmak,bişeyleri paylaşmak beni daha çok rahatlatıyor...tanımadığım ama dost bildiğim kişilerle inan daha mutluyum..sen de öyle yap tatlım,dilerim bu sene bebişleri alırız kucağımıza :CüvCüv:

bende senin gibiyim acımı tatlımı hemen paylaşır(dım) kuzenımle ama o ne yapsa benım haberim olmazdı beni dikkate almadıgını düşünüp üzülürdüm ama sonra düşündüm ki yapı meselesi kimi anlatıp rahatlamayı sever kimi içine atmayı...boşver be cnm üzme kendini bebişin vakti zamanı gelince seni bile dinlemez gelir emin ol :)))

a.s.Amaaannn canlarım beniiimm kafanıza taktığınız şeye bakın yahuu....
hey allahım....
anlatmazlarsa anlatmasınlar..zaten ne bekliosunuz kii...
inşallah size daha çok güvenen sizi daha iyi anlayan insanlarla karşılaşırsınız....:ecrin_bebek:

Tabiki kimse mecbur degil derdini anlatmaya ve bazi insanlarda sir küpü gibidir kesinlikle bir problemlerini dertlerini en yakin arkadaslarina bile anlatmazlar fakat yine bu insanlar öyle bir merakli olurlarki baska insanlarin agzindan laf almaya onlarin sorunlarini dertlerini dinlemeye, can havli ile kulak verirler vallaha...:kahve:

Arkadaslik nedir, paylasmaktir degilmi? Ben paylasiyorsam karsimdakide paylasacak ben derdime ortak ediyorsam oda edecek etmiyorsa arkadasim degildir zaten, güle güle:delphin:

kımseye herşeyi anlatamazsın tabi.yanı dost dediklerine anlatırısn.aman boşver tatlım.bende bu sene dersımı aldım.en kötü zamanımda kımse kapımı çalıp nasılsın iyi misin demedi.acaba dedim ne değişiyor.kımıleri çekemıyor kımlerine de başkalarının sorunlarını dinlemek zor gelıyor heralde.boş ver tatlım bende artık yüzüstü geciyorum herseyın üstünden.ancak kuzenı,ablama ve adam gibidost dediğim birine anlatıyorum.diğer sandığım dost değilmiş benı yanılttıanladım.
sende anlatma yüzüstü gec tatlım,çatlasınlar madem senden bilgi almaya çalışıyorlarmış.ne demek ya ben dost dediğim insanın yanında rahatça nalatabılmelıyım,yeri geldiğinde ağlayabilmeli,yeri geldiğin gülebilmeliyim.keza o da bana böyle olmalı bence.paylaşımdır,güvendir.

Bence sen her şeyini her yerde anlatma..bak bu forum mesela insanlar buraya dert yazabiliyor isteseler arkadaslarına da sorarlar di mi?ama güven ortamı azaldı artık çok az dost kaldı ve çogu insanın dostu yok..insanları uzun süre tanı ve onlara öyle güven bence...canını da sıkma boşver..

arkadaş çok olurda dost çok zor bulunur..
vardır böyle insanlar..kendilerini çok özel kılmanın tek yolu birşeyler gizlemek ve bunla içten içe sevinebilmek tek tesellileridir.ben böyle insanlara çok üzülüyorum. hayatları boyunca herkes hakkında herşeyi merak edip kendileriyle karşılaştıran,yarış halinde olduklarını gizlemeye çalışmaktan yorulan ve bence özel hayatlarında mutlu olamamış iç huzurunu yakalayamamış kişilerdir..
bence siz olduğunuz gibi olun değişmeyin doğru olan sizsiniz..

benim bir arkadaşımda öyle hatta KK ya girdiğini farkediyorum ama yorum yazmıyor.Bayramdan önce gün aşırı işe gelmedi ve ondan sonraki hafta izin almış sanırım aşılama yaptırdı.Bense gocunmadan herşeyi anlatıyorum ama niye saklıyo benden anlamıyorum....

çünkü onlar kusursuz ya
sadece biz anormaliz gibi bir durum çıkarıyorlar ortaya

aynen canım bende yaşadım böyle şeyler
ama saklamak taraftarı değilim

ayıp değil günah değil allahın verdiği bişey bu sonuçta
saklayanlara göre ayıp yada günah demekki

hatta şimdide gayet rahat ben tedavimi oldum allah layık görmedi vermedi naapalım diyorum karşılarında güçlü duruyorum

sende kafana takma bidahada onlarla paylaşma en güzel desteği burda bulabilirsin bu konuda a.s.

bence de
zaten o şaşkınlıkla bir liman aradım kendime
çok yalnız olduğumu hissettim ama değilmişim:enbuyukkk:

Back
X