sorunlarım hiç bıtmıyor:((

gul77

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
555
28
318
Antalya
daha dun esımle sorunlarım yuzunden baska konu acmıstım ve cozulmeden gene sorun gene sorun:52:konusmayı denıyorum ama nerde anlıcak ınsan ya susuyo ya da dır dır yaptıgımı asıl sorun olmadıgını tek sorunsa benım konusmam oldugunu soyluyo ama neden konustugumu bı turlu anlamıyo daha dogrusu anlamak ıstemıyo o bana sus dedıkce ben ısrrala sorunları cozmek ııcn konusuyorum ama bey efendı susmadıgım ıcın ınat yapıyormusum...bu erkek mılletı hep nankor ya bugune kadar hep onun ıstedıklerı oldu aman sorun cıkmasın dıye..ve sımdıde kurban bayramında anneannesını koyune gıtmek ıstıyo benım ıstemedıgımı bıldıgı halde:14:benım ıstememe sebebım de su:daha 2aylık bır bebegım var burdan koy 6,7saat ustelık orası soguk yer:52:bır turlu laf dınletemıyorum bız gıtmıcez dedıgım zaman da sen kal o zaman ben oglumla gıderım dıyo utanmadan:9:sınırlerım o kadar bozuk kı napıcam ben yaaaa..bebgıme yazık orada sogukta 1odada soba yakılıyomus yetermıs ee hıc mı cıkmıcaz odadan yahuuu...bugune kadar hep gıdelım dedıgı zaman hep gıttım ıtıraz etmeden gene yaranamıyoruz bı defa hayır dedık tamam ınatcı olduk...napıcam ben yaaaa o kadar uzun yol bebegıme de yazık:14:

canım üzülme o kadar hepimiz bazen kırıcı şeyler söyleyebiliyoruz.erkeklerin genel özelliliğibu...tatlı dille konuşursan eşin daha iyi anlar. küçük sorunlardan sıkılmışsınız ama birbirinizi seviyorsunuz boş yere kırmayın birbirinizi, düşünüp üzülme canım şimdi uyu, yorma kendini

canım üzülme o kadar hepimiz bazen kırıcı şeyler söyleyebiliyoruz.erkeklerin genel özelliliğibu...tatlı dille konuşursan eşin daha iyi anlar. küçük sorunlardan sıkılmışsınız ama birbirinizi seviyorsunuz boş yere kırmayın birbirinizi, düşünüp üzülme canım şimdi uyu, yorma kendini

canım sureklı boyle sureklı boyle yanı diger konuda da soyledıgım gıbı o kadar fedakalrlık yaptım ama hala yaranamıyorum sorun cıkmasın dıye haklı oldugum konularda bıle susmayı bıldım ama kımın ıcın....tatlı dıller de denedım az once bu koye gıtme konusunu da ıyılıkle guler yuzle nedenlerını anlattım ama laf anlatmak olum yanı ona ..su an nasıl yapıcagımı dunuyorum dınlemıyo bende 2aylık bebgımle soguk yere uzun yola cıkmak ıstemıyorum nee yapsam yaaa...

Canım erkeklerin algıları ile bayanların algıları çok farklı;
Sen köye bebeğini düşündüğün için gitmek istemiyorsun
Eşin bunu onun ailesi olduğu için bahane yaratıp gitmek istemediğini düşünüyor olabilir

Dolayısıyla bu iki farklı algı bir noktada buluşamıyor;
Eşine güzellikle anlatmalısın;
Hala anlamıyorsa üsteleme
Bunun bir faydası olmayacaktır

İşi inada bindirmenin inan bir faydası yok
Bazen olayları akışına bırakmak gerek..

Söz alsanız esinizden bebeğinizin ısınması bakımı konusunda sizi rahat ettirecegine dair.... I

Oranın fiziki şartlarını değiştirmeleri çok zor gibi geliyor bana.
Bebeğiniz çok küçük. Bayramda birçok insan gelecek ve eminim ev sürekli havalanandırılamayacak.
Hızla soğuyan havada birçok insan hastalanacak. ve Mikroplarıyla beraber gelecekler başramlaşmaya.
Bebeğinizin hastalanması kuvvetle muhtemel ve hastalanırsa da en çok siz üzülecek ve yorulacaksınız.
Eşinizi ikna etmeye çalışın.

Sen gelmezsen gelme ben oğlumla giderim demiş ya 2 aylık bebeği kendi nasıl götürecekmiş okadar uzun yola, ayrıca orda nasıl bakacakmış o bebeğe, bebeğiniz emmiyor mu daha?

Bence blöf yapıyor gibi geldi, sizi razı etmeye çalışıyor gibime geldi olabilirmi acaba.

Hani ben bebeği götürmeye zorlarsam dayanamaz gelir gibisinden.

anlatabildim umarım.

Bebeklerin bunyeleri bize nazaran oldukca hassas. Biz bebegim 7 aylikken ustelik agustosun sicaginda esimin memleketine gittik, 6 saatlik yol. Hava degisimi dahi cok etkiliyor bebislerimizi ve atesler icinde kac gece uyumadim, neler cekti bebegim, hic bir sey de anlamadim gittigimden cocugumu da o kadar yipratmakla kaldim. Benden tavsiye kararli ol ve ornek goster hatta. Ben de ayni sorunlari yasamak istemiyorum gibilerinden. Ayrica su havalari hastaliksiz en azindan gripsiz atlatan gormedim ben daha. Kapali bir ortamda herkesle hasir nesir olacak yavrucak daha nerdeyse yeni cikmisken 40'i. Saglikli bayramlar diliyorum canim simdiden :)

Aynı şey benim başımdan da geçmişti.Oğlum 30 ağustos doğumlu,eylül ekim buralarda soğuk geçiyor.Bayramda köye gideceğiz babam çocuğu görmeli diye tutturdu.Bende daha kırkı çıkmadı götürmeyelim dedim.Küstük konuşmadık 15 gün ama ben lohusalık psikolojisiyle kurdum kurdum ondan nefret ettim.Köye gideceğimiz son güne kadar konuşmadık ama ben ara sıra gitmeyeceğimi söylüyordum.Son gün hadi gidiyoruz dedi ben gitmiyorum dedim ve patladım.Allaaaaah neler neler söyledim sen benim ne çektiğimi biliyormusun göğüslerim yara elimden gelse çıplak gezeceğim hadi kendi evim neyse orda okadar insanın içinde nasıl emzireceğim,baban çok görmek istedide niye gelmedi hiç söyledim ağladım.Bu kadar söyleyince tabii bana hak verdi.İstersen gitmeyelim ama ben gitmek isterdim çok özür dilerim falan dedi.Çok sinirliydim,öfkemide kusmuştum oda alttan alınca gittim bende.Köyde çok üstüme düştü beninde oğlumunda..Sobalı odada biz yattık mesela sabaha kadar uyumadı sobayı hep canlı tuttu.Ben emzirirken kimsenin bizi rahatsız etmemesi için başımızda nöbet tuttu.Ama ben bugün olmuş o 15 günü başına kalkarım.Bu sebepten beni lohusa halimde tek bıraktın derim ki ben onun için buraya tayin istedim.Ve bu şehirde ondan başka tanıdığım eşim dostum kimsem yok.Sende benim gibi haklı sebeplerini söylersen anlayacaktır.
Bu arada ondan sonraki kurban bayramına bizi götürmemişti.

Erkekler bu konuda biraz anlayışsız gerçekten..
Söz konusu yavrucuğun ise tavrını koy, sakın vazgeçme
onun oğluysa seninde oğlun ve eminim sen o yavrucağı
babasından daha çok düşünüyorsundur.
Eğer bebiş hastalanır yada orda daracık tek odada
rahat edemezse, sizde mutsuz olursunuz.

Eşini ikna edemiyorsan çocuk doktoruna sormak istediğini söyle
oda gelsin, eminimki doktorda gitmemeniz gerektiğini
söyleyecektir ozaman eşinde ikna olur. Olmak zorunda!!
Bir süprizle karşılaşmamak için ara bence doktorunu önce
durumu rahat rahat telefonda anlat (yalnızken).
Sonrada eşinle gider konuşursun.

2 aylık bebek gidermiymiş hiç okadar uzun yola yazık ya..

Son düzenleme:
pardon iki defa göndermişim aynı mesajı :(
Flood yaptığım için çok özür dilerim..

Son düzenleme:
yorumlarınız ıcın cok tesekur ederım arkadaslar:3:dun esımle tekrar konustuk ve nasıl olduysa tamam gıtmeyelım dedı...neden fıkır degıstırdı dıye soracak olursanız bu kadar emınken,bende bılmıyorum bır kac gun baya aramız lımonıydı bu yuzden yanı benım ıcımden onunla konusmak yuz yuze gelmek ıstemedi belkıde arayı duzeltmek ıcın belkıde oylesıne kendı dusundugu vardır....onemlı olan benım ıcın gıtmememız zaten..aslında benım kotu nıyetle soylemedıgım bılmesı lazım bu gune kadar hıc bır zaman ses cıkartmadım her ıstedıgı zaman gıttık:2:ama karar degıstırmesı ıyı oldu cunku o gun patlardımmm kotu seyler olabılırdı....

bır arkadas sormus tek basına nasıl bakacak dıye soyle soylım benım sutum kesıldı zaten cok fazla yoktu,mama verıyorum o yuzden rahat bakardı annesı de gıdecektı yanı bana ıhtıyac yoktu ona gore:5:sankı ben annesı degılım de....:25:ah erkekler ahhhhhhh:14:tekrar tesekur arkadaslar:3:

Çok sevindim konunun hallolmasına.Çünkü benim o dönemde yaşadığım olay içimde hala yaradır ve ısıtıp ısıtıp eşimin başına kalkıyorum(nasıl bir psikoloji yaşadıysam artık)bir türlü unutamıyorum.Doğrusu yapmak varken niye yanlış şeyler yapmakta bu kadar ısrarcı oluyorlarsa sanki.Allahtan seninki doğruyu çabuk görmüş.

yorumlarınız ıcın cok tesekur ederım arkadaslar:3:dun esımle tekrar konustuk ve nasıl olduysa tamam gıtmeyelım dedı...neden fıkır degıstırdı dıye soracak olursanız bu kadar emınken,bende bılmıyorum bır kac gun baya aramız lımonıydı bu yuzden yanı benım ıcımden onunla konusmak yuz yuze gelmek ıstemedi belkıde arayı duzeltmek ıcın belkıde oylesıne kendı dusundugu vardır....onemlı olan benım ıcın gıtmememız zaten..aslında benım kotu nıyetle soylemedıgım bılmesı lazım bu gune kadar hıc bır zaman ses cıkartmadım her ıstedıgı zaman gıttık:2:ama karar degıstırmesı ıyı oldu cunku o gun patlardımmm kotu seyler olabılırdı....

bır arkadas sormus tek basına nasıl bakacak dıye soyle soylım benım sutum kesıldı zaten cok fazla yoktu,mama verıyorum o yuzden rahat bakardı annesı de gıdecektı yanı bana ıhtıyac yoktu ona gore:5:sankı ben annesı degılım de....:25:ah erkekler ahhhhhhh:14:tekrar tesekur arkadaslar:3:

Bu güzel haber...:51:

daha dun esımle sorunlarım yuzunden baska konu acmıstım ve cozulmeden gene sorun gene sorun:52:konusmayı denıyorum ama nerde anlıcak ınsan ya susuyo ya da dır dır yaptıgımı asıl sorun olmadıgını tek sorunsa benım konusmam oldugunu soyluyo ama neden konustugumu bı turlu anlamıyo daha dogrusu anlamak ıstemıyo o bana sus dedıkce ben ısrrala sorunları cozmek ııcn konusuyorum ama bey efendı susmadıgım ıcın ınat yapıyormusum...bu erkek mılletı hep nankor ya bugune kadar hep onun ıstedıklerı oldu aman sorun cıkmasın dıye..ve sımdıde kurban bayramında anneannesını koyune gıtmek ıstıyo benım ıstemedıgımı bıldıgı halde:14:benım ıstememe sebebım de su:daha 2aylık bır bebegım var burdan koy 6,7saat ustelık orası soguk yer:52:bır turlu laf dınletemıyorum bız gıtmıcez dedıgım zaman da sen kal o zaman ben oglumla gıderım dıyo utanmadan:9:sınırlerım o kadar bozuk kı napıcam ben yaaaa..bebgıme yazık orada sogukta 1odada soba yakılıyomus yetermıs ee hıc mı cıkmıcaz odadan yahuuu...bugune kadar hep gıdelım dedıgı zaman hep gıttım ıtıraz etmeden gene yaranamıyoruz bı defa hayır dedık tamam ınatcı olduk...napıcam ben yaaaa o kadar uzun yol bebegıme de yazık:14:

Aynı şey benim başımdan da geçmişti.Oğlum 30 ağustos doğumlu,eylül ekim buralarda soğuk geçiyor.Bayramda köye gideceğiz babam çocuğu görmeli diye tutturdu.Bende daha kırkı çıkmadı götürmeyelim dedim.Küstük konuşmadık 15 gün ama ben lohusalık psikolojisiyle kurdum kurdum ondan nefret ettim.Köye gideceğimiz son güne kadar konuşmadık ama ben ara sıra gitmeyeceğimi söylüyordum.Son gün hadi gidiyoruz dedi ben gitmiyorum dedim ve patladım.Allaaaaah neler neler söyledim sen benim ne çektiğimi biliyormusun göğüslerim yara elimden gelse çıplak gezeceğim hadi kendi evim neyse orda okadar insanın içinde nasıl emzireceğim,baban çok görmek istedide niye gelmedi hiç söyledim ağladım.Bu kadar söyleyince tabii bana hak verdi.İstersen gitmeyelim ama ben gitmek isterdim çok özür dilerim falan dedi.Çok sinirliydim,öfkemide kusmuştum oda alttan alınca gittim bende.Köyde çok üstüme düştü beninde oğlumunda..Sobalı odada biz yattık mesela sabaha kadar uyumadı sobayı hep canlı tuttu.Ben emzirirken kimsenin bizi rahatsız etmemesi için başımızda nöbet tuttu.Ama ben bugün olmuş o 15 günü başına kalkarım.Bu sebepten beni lohusa halimde tek bıraktın derim ki ben onun için buraya tayin istedim.Ve bu şehirde ondan başka tanıdığım eşim dostum kimsem yok.Sende benim gibi haklı sebeplerini söylersen anlayacaktır.
Bu arada ondan sonraki kurban bayramına bizi götürmemişti.

ya bu eşler ve ailelerinin derdi ne hiçmi insani yönleri yok nasıl vicdanları var insan karşısındakini hiçmi anlamak istemez günaha giriyorum ne derseniz deyin kızlar hakkımda ama bayramlardan özel günlerden kandilerden nefret ediyorum artık anlamlarının çoktan yitirdiler.artık mutluluk değil çocukluğumdaki gibi mutsuzluk getiriyorlar banada boyumca günaha giriyorum belki ama yeter artık yapılması gerekenler canımdan bezdirdi beni daha kaç yuva yıkılacak böyle saçmasapan sebeplerden görmek isteyen gelsin seni bebeğini evinde görsünler yuva kurmak mutlu olmak içinmi evlendik onların ailelerini mutlu etmek içinmi öyle olduğunu bilseydim eşimin ailesiniz tanıyabilseydim evlenmeden önce bilseydim ölsem aşkımdan gebersem sürünsem vazgeçerdim aama olmadı tanıyamadım kör oldu gözlerim görmedim evlendiğim güne kadar.... aylarca ağlardım yas tutardım belki aşkımdan ölürdüm ama geçerdi şimdi ömür boyu mutsuz yaşa hemde o kadar aşık olduğun insanın bide bu yüzünü gör çok daha acı keşke hayallerimdeki gibi kalsaydı herşey diyorum keşke evlenmeseydim ama evlendim..

Back
X