Devlet hastanelerinin psikoloji servisleri var,saglik guvencen yoksa da universite ogrencisisin okulun tip fakultesi varsa en basiti ordan yararlanabilirsin yada okul zaten seni orda egitim gordugunden oturu bi aile hekimine baglamis olmali,onlarda yonlendirebilirler.diger konularinida okudum,teshis koyabilecek bir egitim almadim tatlim fakat doktora gitmeni tavsiye ediyorum..ben sadece tekrarlayarak ayni dertler uzerine yogunlastigindan anladim ki,buyuk konusmak ve temizlikle ilgili bir takintin var.ailenin fazla baskici olmasi,onlarla duygularini paylasamamanlada ilgili bir derdin var.benim nacizane tavsiyem aileni al karsina duzgunce yasini egitim durumunu onlara hatirlatarak konus ama bazi aileler farklidir,sende o sartlarda yasamak zorundasindir ki cok belli bu seni yipratmis karakterimizin olusumun da en onemli etki ailedir,gercekten bana kirilmani yada kizmani istemem ama ozguven eksikligi oldugunu dusundurdu bana eskilerde yazdiklarin bu nedenle kendin icin yardim alman gerektigini dusunuyorum.arkadaslar konusunda takilcak bisey oldugunu sanmiyorum hepimizin arkadasa dosta ihtiyaci var,ama yalnizda guclu birer birey olabilmeliyiz ve onlar gercek dost olsalar yaninda olurlardi.su anda bence sen kendi sagligin adina adim atmalisin,cunku bu takintilar artarak devam edebilir.