Sorunum kendim

lmh_burcu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
249
98
48
İyi aksamlar herkese . başlıktan da anlaşılacağı gibi sorunum kendim . Uzun bir sure depresyon tedavisi gördüm 8 sene once . küçüklüğümden beri sesiz içine kapanık biriyim özgüven eksikliği çok yaşıyorum . kendimi sürekli beceriksiz değersiz hissediyorum. Sanki etrafındaki herkes beni kullanıyor. yapim gereği kimseyi kiramam uzemeem . ama sürekli insanları terrsleyip azarlamadigim için onlar beni rahatça kirabiliyo. Meslegim var çalışma hayatıma daha giremedim insanlardan korkuyorum . sürekli bi şeyleri beceremeyecek gibi hissediyorum! Azarlanmaktan korkuyorum . bugün samimi olmadigkm bitiyle sözlü tartışmaya girdim sonra cevabını verdim ama yine de kendime kızıyorum. İnsanlara bu samimiyeti nasıl veriyorum benimle nasıl boyle rahat konuşuyorlar anlamıyorum! Yanındakiler aman onunla uğraşma patavatsız yersiz herifin biridir diyo ama yje de üzgünüm. Sürekli ağlıyorum sebepli sebepsiz ve çok hassasim. Sizce depresyonda miyim? Destek almali miyim ne yapmalıyım?

Bence kesinlikle almalısın canım bı kere insan hayır demeyi de bilmeli herşeye tamam diyoruz bazen zararını biz gorucegimiz halde fakat hayır dememiz de bizim için önemli kesinlikle girmelisin bı danismana

Dışa karşı,insanlara karşı duruşunu biraz sertleştirirsen belki de seni sert görüp kırmaya cesaret edemezler,ne dersin?

Bence kesinlikle almalısın canım bı kere insan hayır demeyi de bilmeli herşeye tamam diyoruz bazen zararını biz gorucegimiz halde fakat hayır dememiz de bizim için önemli kesinlikle girmelisin bı danismana
İlac kullanmak istemiyorum uzun sure kullandığım için ön yargıliyim. Bazen herkesten uzaklaşıp bi odada saatlerce sadece durmak istiyorum..

Dışa karşı,insanlara karşı duruşunu biraz sertleştirirsen belki de seni sert görüp kırmaya cesaret edemezler,ne dersin?
Çok iyi fikir fakat yapoamiyorum. Aşırı guleryuzluyum ve sürekli insanlara kibar davranmak zorundayım gibi hissediyorum

Kimseyi kırmamaya ben de özen gösteririm ama çektiğim çizgi aşılırsa fena carlarım.
Siz içinize atıp üzüleceğine onlar üzüldün.
İnsanlardan korkma durumu oldukça ileri bir boyut.
Ne olabilir ki, size biri bağırsa ya da başka kötü bir şey dese ne olabilir en fazla?
Ya o an cevap verip haddini bildirirsiniz ya da çeker gidersiniz.
Kaybedeceğiniz bir şey yok ki, biraz da böyle düşünün.

Çok iyi fikir fakat yapoamiyorum. Aşırı guleryuzluyum ve sürekli insanlara kibar davranmak zorundayım gibi hissediyorum
Kimse kendinden değerli değil canım.
O yüzden etrafındakilere kibar davranıcaksın dige kendi hayatını mahfetme.
İnsanların hepsi biraz kırılmayı hak ediyor benxe.

Bagirsa konuşamıyorum öyle kaliyuorum sesim titriyo elerim hatta kalp atisim artıyor kendimi ayrı evrende saniyorum

İlac kullanmak istemiyorum uzun sure kullandığım için ön yargıliyim. Bazen herkesten uzaklaşıp bi odada saatlerce sadece durmak istiyorum..
Peki ama her uzman ilaç kullanmıyo ki bazen terapi seansları oluyo bı görüş istersen sana kendini daha iyi hissettirir kendini insanlardan soyutlarsan düzelmez ki bazen her insana oluyo insanlardan uzaklaşma isteği fakat sen kimseyi kırmak istemediğinden kendin kiriliyosun bide öyle dusun

Kimse kendinden değerli değil canım.
O yüzden etrafındakilere kibar davranıcaksın dige kendi hayatını mahfetme.
İnsanların hepsi biraz kırılmayı hak ediyor benxe.
Evet hata çoğu sürekli insalri düşünmek beni çok yoruyo biraz bencil olsaydım keşke kendimi düşünürdüm başkalarını değil: (

Bir an önce ise girmelisiniz bence, aynı şeyleri ben de yaşadım bir dönem, evde oldukça insan içine kapanıyor. Dışarda olmak, bişeyler meşgul olmak, kendini oyalamak, depresyona engel oluyor

Önceki doktorum hic konusmazdi gelirdim nasılsın iyiyim ilaca devam edelim mi siz bilirsiniz hocam hop ilaç yaz yolla

Bagirsa konuşamıyorum öyle kaliyuorum sesim titriyo elerim hatta kalp atisim artıyor kendimi ayrı evrende saniyorum
Bunu her sinirli insan yaşar, bir tek siz değil ki.
Ben de özellikle trafikte beklenmedik bir durum yaşadığımda ellerim titrer nabzım artar ya da saçma bir olaya maruz kaldığımda gene yaşarım.
Bunun devamlılığı olmayacağını, 5 dk sonra geçeceğini düşünerek ilk adımı atabilirsiniz.

Bir an önce ise girmelisiniz bence, aynı şeyleri ben de yaşadım bir dönem, evde oldukça insan içine kapanıyor. Dışarda olmak, bişeyler meşgul olmak, kendini oyalamak, depresyona engel oluyor
Her gün is arıyorum neredeyse bulamadım. Yedi sekiz aydır evdeyim dışarı neredeyse ayda bir çıktım iyice uzaklastim herşeyden.

Her gün is arıyorum neredeyse bulamadım. Yedi sekiz aydır evdeyim dışarı neredeyse ayda bir çıktım iyice uzaklastim herşeyden.

Depresyonun sebebi bu zaten sürekli evde olmak. İçine kapanmak. Şu sıralar LCW DeFacto bayram üzeri destek elemanı alıyor. Oralara başvurabilirsiniz. En azından bir adım olur. Mesleğiniz yaşınız nedir bilmiyorum ama..

Bir psikolog terapisine gitmeye ne dersin?
Sorunlarının kaynağı küçükken yaşadığın bişeylerde olabilir.
Aslında düşünüyorum neden boyle olduğunu ya da hayatımda ne normal değil diye. Doktora anlatacak bi şey bile bulamıyorum bazen ama mutsuz ve aşırı alınganim. Bağlanma sorunum var biriyle azıcık iyi vakit gecirsem mutlku olsam öl dese olurum o derece . hoslandigim kişilere çok çabuk bağlanıyorum hayatımın merkezine aliyorum haliyle üzülüyorum..

22 yaşındayim .. Sağlıkçıyim

O kadar yıl okul okudum kendi meslegimi yapayım emeklerime yazık diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…