sorunum şu ki erkeklerle iletişim bozukluğu, özgüven eksikliği vs..

alliswell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2012
490
16
48
hangisinden başlamam lazım.özgüvenimi kıran o kadar çok şey varki..saçım kötü bi denemeden sonra yandı,aşırı zayıfım.hiç beğenilmeyen bi insan değilim ama özgüven eksiklği beni mahfetti. kız arkadaşlarımla aram çok iyi. ama erkeklerle asla iletişime geçemiyorum . beni hep saçma sapan bulurlar diye düşünüyorum neden bilmiyorum. konuştukça saçmalarım diye korkuyorum . o kadar çok kıyafet almama rağmen asla doğru giyinemiyorum yada ben öyle hissediyorum. ne kadar kıyafet alsamda hep paspalım.kendimle hiç barışık değilim((

kaç yaşındasın canım bende 15-16 yaşlarında senın gibiydim sonra erkekler benimle ilgilenmeye basladı simdi cok samimi erkek arkadaslarım var ve dünyalar tatlısı bir sevgilim var

Son düzenleme:
kaç yaşındasın canım bende 15-16 yaşlarında senın gibiydim sonra erkekler benimle ilgilenmeye basladı simdi cok samimi erkek arkadaslarım var ve dünyalar tatlısı bir sevgilim

22. ve öğretmenim düşünün artık..neden kendimi önemsiz ve değersiz hissediyorum acaba .. ama bu psikoloji çok canımı yakıyor(

Seni ne mutul ediyorsa ona göre davranıp yaşamalısın. Paspalım diyorsun ama kime göre neye göre? Sen o kıyafetler içinde mutluysan kimseyi tınlama. Seni gerçek karakterin için değil de toplum için büründüğün kılıkta sevecek insanların canı cehenneme arkadaşsız kal karakterli ol değil mi?

Erkekleri gözünde büyütme. Gayet normal olduğun gibi davran. Karşı cins karşı cins diye değil insan olarak düşünüp konuşmaya çalış. Onlar da bisüre sonra çekingenliğine alışır ya da sen gitgide rahatlarsın. Ama karakterinden ödün verme derim.

Bunlar benim nacizane tavsiyelerim Sevgiyle kal mutlu ol

çok sağol haklısın böyle düşünmeye zorlayacağım kendimi. sanki erkekler en ufak bi konuşmamla dalga geçecekler diye korkuyorum ama.

İşe kendini sevmekle başla canım.
Her gün aynanın karşısına geç ben güzelim, ben akıllıyım, beğenilen biriyim diye tekrarla.
Hepimizin kusurları var kendimize göre.
Neden erkekler dalga geçsinler seninle?
Bunu zamanla kendinegüvenin geldikçe aşıcaksın.

çok sağol haklısın böyle düşünmeye zorlayacağım kendimi. sanki erkekler en ufak bi konuşmamla dalga geçecekler diye korkuyorum ama.

Aman geçsinler yaaaa. Şu ülkede herkes herkesle dalga geçiyo işimiz bu değil mi? Yolda yürürken bile insanın başına saçma sapan şeyler geliyo. Bir iki dalga geçerler sonra bakarlar bu senin karakterin, sonra gayet normale döner herşey. Hem dönmese nolcak? Senle dalga geçen çok mu muhteşem bi kişilik acaba? Hiçbişeyi takma bak daha mutlu olcaksın emin ol!

Ya hepimizi kendimizi dönem dönem paspal bulabiliyoruz.
Meselaa bende kendimi bugün çok paspal buluyorum
Kendinizi iyi hissetmek için illa birilerinin iltifatına gerek yok
Giyim tarzınızı begenmiyorsanız
Zevkine güzevendiğiniz bir arkadasınızla alışverişe gidin.
Erkeklerin dalga geçmesi için sebep ne peki
Asıl dalganı sen geç yaaa:))))

sen de diğer insanlar için yaşayan tiplerden misin? Bu hayat senin hayatın. Ama bir psikolojik destek almanı öneririm erkeklerle iletişim kuramaman kötüymüş.

kendıne guvenmen lazım sonra hepsı pamuk ıplıgı gıbı cozulur..
göruntunde senın begenmedıgın ne varsa bunu duzeltmekle ise baslıyabılırsın..
baskası ıcın degıl önce kendın için göruntunu duzelt..
guvenın yerıne geldıkten sonra zaten bı bakmıssın,sen artık erkeklerı tınlamıyor olmussun..
hemde ögretmensın ne guzel,bunu okumasam sana kendını gelıstır,bı sporla ugras bu dusuncelerden uzaklas dıyecektım..
hayatta daha önemlı seyler var,erkekleri sallamadıgın zaman gelır senı bulurlar merak etme..
vede zevkıne guvendıgın bı arkadasından fıkır al,sacının seklını degıstır,ınan kucucuk bı dokunus bıle ınsana asırı guven verebılıyor..
vede vucudunda yuzunde en begendıgın yerın neresı?
o neyse onu ön plana cıkar..
bacakların mı guzel,bundan sonra guzel etekler gıy
gözlerın mı guzel,cekecegın tek bı sıyah kalem,ifadenı ınanılmaz guzellestırecektır..
dudaklarınsa begendıgın,bundan sonra ruj kadını ol:))
ama guzel olmak adına sakın acılıp sacılıp,kendını ucuz gösterme..

Son düzenleme:
Dışardan nasıl göründüğümün bir
önemi yok !
İçeriden görebilenler yetiyor bana..
Beni dışardan yargılayanlara
sözüm yok zaten, dışarda kalmaları
yetiyor onlara !

hayatta erkeklerin beğenmesi benim hiç birzaman hoşuma gitmedi.inan bu başa bela getiyor...güzel giyinemiyorsun hep gözle sözle taciz.çirkin olmak bence bir ayrıcalık.kendini sev ve güven.inan çoğu erkeğin güzellikten anladığı yok hepsi cinsellik düşünüyor. boşver bekarlığın tadını çıkar...erkekler peşinde koşmuyorsa hiç aldırma kaçan kovalanır unutma....

Şimdi şöyle ki...Aslında erkekler nasıl giyindiğimizle fazla ilgilenmiyorlar.
Hiç "waov şuna bak ne kadar şık kız.Kazağı çok hoş,ayakkabısı harika" diye konuşan erkek duydun mu :)
Dışarıda gördüğün çiftlere dikkat et,gayet paspal ve bakımsız kızların yanında öyle veya böyle erkekler var.
Demek ki olay giyimde değil :)

Acaba kızarkadaşların seni çok mu eleştiriyor farkında olmadan ?

Bence biraz erkekli ortamlara katıl.Arkadaş toplantıları vs...Konulara katılmaya,sosyal olmaya çalış.

ben şunu anlamıyorum niye insanlar kendilerini sevmiyo saçlarını güçlendirici saç kremleri var onları kullan saç sorununu hallet. zayıfım demişsin ne güzel zayıflamak için mücadele eden çokk neden kıymetini bilmiyorsun zayıfsan üstüne herşey yakısır canım. hadi sen kendine bakmayı beceremiyorsun annen ablan arkadaşn vs.. bunlarda yardımcı olmuyo mu erkeklere gelince anlamıyorum onlar dünyanın bulunmaz hint kumaşlarımı bana kızma çok saçma geldi düşüncelerin ilk önce kendini sev sonra herşey olur zaten.. ben kendi adıma konuşuyorum ne erkeklere karşı bi problem yaşadım nede kendimi kendi gözümle ezdim allahın beyenip yarattığnıı ben beyenmeyip çok kötüyüm diyemem günah.

sen de diğer insanlar için yaşayan tiplerden misin? Bu hayat senin hayatın. Ama bir psikolojik destek almanı öneririm erkeklerle iletişim kuramaman kötüymüş.

sağ olun arkadaşlar.inan sen başkaları için mi yaşıyorsun deyince tuhaf oldum inşallah öyle değildir bunu istemem ama içimn en derinlernde hissettiğim şeyleri anlattım sizlere lütfen ön yargılı olmayın( daha önce kimseyle paylaşmadım inanın.. (

sanırım yanlış anlaşıldım. Ben kıyafetin ve görünüşün konusunda o yorumu yapmıstım. Ama hiçbir konuda başkaları için yaşama. Başkaları beğenir ya da beğenmez diye yaşama bence. Başkaları beğensin diye sana yakışmayan şeyi yapamazsın hem kıyafet hem davranış olarak. Beğenen oldugun gibi beğensin canım. Hiç takma kafaya. Ama iletişim ve özgüven sorununu ne biz çözeriz ne de sen çözebilirsin tek başına, o yüzden bir uzmandan yardım al derim ben. Bu kötü bir şey değil ki hiç sorunu olmayan insanlar bile danışabiliyor uzmanlara. Sen de gidip anlatırsın sorununu zamanla öyle rahatlarsın ki ne varsa anlatıverirsin. Rahatlarsın ve bu durum geçip gitmiş olur.

ayrıca benden zayıf olamazsın :) boşuna üzülüyorsundur çok çok çok eminim.

Son düzenleme:

çok sağol öncelikle aslında söylediğin şey fazlasıyla aklıma yattı. ama iyi giyinme isteği tamamen kendim için. aynaya bakınca kendimi mutlu hissetmem için yani millet ne der kısmıda vardır belki ama geri plandadır. erkeklerle olan sorunum da geçmişte yaşadığım şeyler galiba. çünkü her zaman yanlş anlaşıldım ve bu yüzden onlarla konuşmaya korkar oldum hatta konuşamaz duruma geldim. ama bi arkadaş demiş ya karşı cins olarak değil onlarıda insan olarak düşün diye işte bu işimi görecek gibi. 46 kiloyum bu arada

giyimini beğendiğin bi arkadaşını al yanına götür dolabına. kombinlemesini iste.
madem paspal hissediyorsun öyle dene.
ben de cidden çok zayıfım ama asla paspal hissetmedim, yakışanı bulamıyorsundur.

erkeklerle konuşmayı da kafana taktığın için böyledir. umursamazsan onlarla konuşmayı, çok takmazsan zaten korkacak çekinecek bişey olmadığını görürsün.

bunun farkındaym ya yakışanı bulamıyorum arkadaş çevrem farklı şehrde kaldı şu an ankaradm ve inanır mısn bir tane arkadaşm var oda çalışıyor zaten görüşemiyoruz tek başıma alış veriş yapıyorum (

bende mesela hiç kendime güvenmem.özgüvenim 0 a yakındır hiç bi kere bile ay çok güzelim lafını kendim için kullanmam kullanamam geçen sene lisede okuyodum orda böyle kız gurubu olarak takılıyoduk konuştuğumuzda bi iki erkek vardır. ve benim hiç sevgilim olmadı şahsen şu zamana kadar benim takıldığım kızlarında yoktu. üniversiteye geçtim bide mühendislik okuduğum için erkek fazlalığı var ilk başlarda hani önceden de erkeklerle pek takılan biri olmadığım için alışmam biraz zaman aldı. şimdi 2.sınıfa geçicem yani sınıftaki herkesle konuşurum ederim. onlar benle sürekli zayıfsın zayıfsın biraz kilo al bu ne yaa falan diye dalga geçerler. ama takmam. gerçi bende kilo almak istiyorum ama yapı meselesi tabiki. mesela benim salak arkadaşlarım her şeyi pat diye söylerler bi keresinde de kolumdaki kılları almam ben bana gelip kolundaki kıllar benimkinden daha çok bu ne yaa demişti o zaman da hiçç takmamıştım. sanane falan demiştim.

kısacası bu işin başı kimsenin dediklerini takmamakla geçer. kimseyi takmıyorum istediğim gibi yaşıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…